Ahtopainemittari

Santtu

Jokainen tietää että jos bensamittari on alhaalla, niin pitää tankata. Tai jos kierroslukumittari näyttää kovin isoa arvoa, niin pitää vaihtaa isommalle, jne. Mutta miten ahtopainemittaria "käytetään" - ei harmainta aavistusta asiasta. (Mulla ei ole semmoista, olen muuten vaan kiinnostunut.)

10

1281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahto

      Osuit naulan kantaan! Niikuin saabin muutkin "keksinnöt", ahtopainemittari on absoluuttisen turha kusetus, joka vaan vähentää turvallisuutta, jos sitä vilkuilee. Hyvä esimerkki pohjoismaisen merkin propagandasta, "oma muotokieli" ja muuta paskaa. Tosi auto hengittää vapaasti ja vetää takaapäin.

      • lisää

        Taitaa vaan vituttaa poikaa, kun on 1.3:n tosiauto toyota corolla alla. Siitä sinun tosiautosta ja monesta muustakin tosiautosta puuttuu täysin käytännön suorituskyky ja talviominaisuudet ovat SURKEITA....


    • Combi Coupé

      Kyllä ilman ahtopainemittariakin pärjää, kieroslukumittarikin on turha jne. Kyllä sitä mittaria tulee seurattua, se osaltaan ilmentää koneelle tulevaa rasitusta. Esim. suuremmassa mäessä jos ei mistään muusta tajua, niin ahtopaineen mennessä punaiselle on syytä vaihtaa pienempään. Ahtomittarilla näkee hyvin myös lämpötilan vaikutuksen, ei tule kesähelteillä korkeita ahtoja mutta annas kun lämpötilat laskevat jne..:) Lisäksi siitä pystyy osaltaan diagnosoimaan mahd. vikatilanteita, esim. mihin asti antaa ahtoja, missä kohtaa alkaa mahd. pätkimään jne. Og900:sta puhuttaessa voi todeta, että jos ahtomittari on jatkuvasti punaisella, vaihda ihmeessä pienempään koska laatikko ei pidä turbon väännöstä pienillä kierroksilla!

      Luonnollisesti ilmankin pärjäisi ja kun mittari on ilman kunnollista (numero)näyttöä, sen käytettävyys kärsii. Itse kyllä otan auton mieluiten imusarjan painemittarin / ahtopainemittarin kanssa, aina.

      • Santtu

        Vastauksesi oli perin tyhjentävä ja asia selkeni minulle. (Itselläni ei ole ahtopainemittaria, mutta asia silti kiinnosti.)


      • tbo1
        Santtu kirjoitti:

        Vastauksesi oli perin tyhjentävä ja asia selkeni minulle. (Itselläni ei ole ahtopainemittaria, mutta asia silti kiinnosti.)

        Uudemmissa Saabeissa ei ole ahtopainemittaria vaan kuormitusmittari. Tällä mittarilla pystytään havannoimaan minkälaisiin kuormituksen vaihteluihin moottori joutuu. Mittarin avulla pystytään seuraamaan siis moottorin sekä ahtimen toimintaa ja on näin ollen hyvin tärkeä.


      • Peinu
        tbo1 kirjoitti:

        Uudemmissa Saabeissa ei ole ahtopainemittaria vaan kuormitusmittari. Tällä mittarilla pystytään havannoimaan minkälaisiin kuormituksen vaihteluihin moottori joutuu. Mittarin avulla pystytään seuraamaan siis moottorin sekä ahtimen toimintaa ja on näin ollen hyvin tärkeä.

        edellisissä viestissä "uudemmilla" tarkoitetaan trionic 7 - moottorinohjausjärjestelmällä varustettuja autoja: saab 9-5, saab 9-3 00-02. Trionic 8 on uusissa sport sedaneissa 02-> , niista ei ole minulla tietoa


      • kummalliseksi

        jos kelit vaikuttaa ahtopaineeseen, ei kyllä 99 Turbossa ollut väliä oliko kesä vai talvi, kyllä mittari aina samaan nousi,uudemmasta turbosta ei minulla olekkaan muuta kuin koeajo kokemuksia.


    • 900S-91

      Otsikko saattaa vaikuttaa hieman naivilta, mutta sitähän se kertoo ja se on sitten ajajasta kiinni miten sen tulkitsee. Toiset käyttävät sitä kertomaan miten konetta kiusataan, kuten täällä jo mainittiinkin, toiset käyttävät sitä myös kertomaan milloin bensaa kuluu enemmän (sama periaate kuin vanhoissa ns. economy-mittareissa).
      Minulla ainakin hyöty tuli selkeästi esiin kun mietin että voisinko hankkia alipaineella toimivan vakionopeussäätimen ( ylipaineelta suojaavan venttiilin), totesin että työmatkalla on liian pitkiä ja jyrkkiä mäkiä jotta matkanopeudella ei menisi ylipaineen puolelle kun säätöä tarvitaan. Eli sähkösäätöinen vak.nop.säädin on nyt haussa.

    • martti laakkonen

      Saab 9000 -97 turbo 2.3 ltr. Ahtopaine säädin ehkä rikki koska rajussa kiihdytyksessä mittari heittää koko punaiselle alueelle ja auto nykäsee inhottavasti . Ei haittaa talvella mutta kesäkelissä haittaa. Säädin ovh. 380e ei raski hankkia merkkiliikkeestä. T. Martti

    • ollut sellainenkin

      Kannattaa tutkia ylipaineen syy. Moottori menee nopeasti rikki jos rajoitusta ei ole. 2,3 9000 nykäisee tarpeeksi oikeillakin ahdoilla. Normaalistikin 9000 viisari menee hieman punaiselle.

      Mikähän säädin on 380€? Sillä saa koko ahtimen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe