Haluaisin inettää, mutta kannattaisiko lopettaa

2+18

Meidän kuopus täytti vuoden ja imetän siis edelleen. Nukutaan perhepedissä ja yöt on ihan kamalia.. Heräilee lukuisia kertoja, selvästi pahantuulisena ja taintuu ainoastaan tissillä. Musta olis ihanaa imettää, mutta eihän tässä oo mitään järkeä. Imetyksen avulla on hoitunut päiväunet, pahamieli pois, nesteytys ja joskus sillä verukkeella pakenen itsekin lepäilemään.. Mutta nyt on neiti jo niin iso, ettei päivisin juurikaan malta tissitellä ja juo hyvin tavis maitoa pullostakin, lohdun saa kun syliin pääsee jne. Kaiken lisäks on alkanut purra! Niin ja tosiaan, enhän mä saa nukkua, ja viimeyönä näytti kuin olis pahantuulisena heräillyt puolentunnin välein huutamaan siksi, kun tuoksuin siinä vieressä ja -oli aina vaan tissiteltävä- siitä syystä.

Kaipailisin kokemuksia, miten imetyksen lopetus vaikutti kaikkeen? Kannattaisko hommata jotain tissin tilalle(tutti?) ja jos nukuitte perhepedissä, siirsittekö omaan sänkyyn sen myötä jne?

10

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin tein

      Itse en lopettanut imetystä, vaan yövieroitin. Kyllähän siinä aikansa menee, mutta en halunnut lopettaa imetystä vielä tuolloin, koska siitä on selvää hyötyä lapselle sen maagisen yhden vuoden iän jälkeenkin. Kyllä se rinta alkaa maistua päivisin, kun ei sitä enää öisin saa.

      • hahahaaa!

        Kerrotko OIKEASTI, mitä hyötyä sillä imetyksellä on vielä pitkän ajan jälkeenkin kun lapsi on täyttänyt sen vuoden?


      • ..,,,..
        hahahaaa! kirjoitti:

        Kerrotko OIKEASTI, mitä hyötyä sillä imetyksellä on vielä pitkän ajan jälkeenkin kun lapsi on täyttänyt sen vuoden?

        Tuolla vähän taaperoimetyksestä:

        http://www.imetys.fi/index.php/tukea-tietoa/imetystukilista/taaperoimetys/485-taaperoimetys-ja-vieroittaminen

        "Puolesta litrasta äidinmaitoa 1-vuotias saa esim. 31% päivän energian tarpeesta, 38% proteiinin tarpeesta, 45% A-vitamiinin tarpeesta ja 95% C-vitamiinin tarpeesta (WHO:n dokumentti WHO/CDR/93.6)"

        Kyllä äidinmaito on eettisempi ja ekologisempi ravinto kuin lehmänmaito, ja edullinen! Lehmänmaidolle allergisille lapsille rintamaito varsinkin on tärkeää, ja kaikille vuoden täyttäneille ei kiinteät ruoat maistu vielä suurina määrinä.

        Jos nyt kerron omista kokemuksistani, niin kohta vuoden täyttävä lapsi herää vielä useamman kerran yössä. Omat yöunet on paremmat, kun ei tarvitse nousta sängystä pulloja lämmittämään, eli äidille helpompaa ja mukavampaa :) Ulkoillessa on matkaeväät mukana ja heti käyttövalmiina, kätevää! Lisäksi lapsi aloitti päivähoidon, joten illalla tissittely on mukava läheisyyden hetki ja auttaa eroahdistukseen.


      • Tästä lukemista

    • mamikkufg

      Meillä vähän samantyylinen tilanne, neitokainen siis 11kk, ja nukkui ennen alkuyön omassa sängyssä josta sitten heräsi tissille ja siine vieressä meni sitten loppuyö, kun kiukustui jos sen tissin kesken unien otti pois... Itseäni ei häirinnyt kun sain kuitenkin hyvin torkuttua.

      Tähän tuli kyllä yllättävästä asiasta muutos; tyttö aloitti viikko sitten päivähoidon, ja siis tosi mahtavasti viihtyny. Toisten lapsen leikki ja seura johti siihen että ilta sitten vietetään äitiin takoituneena ja tissiäkin malttaa syödä, sitten on aivan eri tavalla malttanut nukkua omassa sängyssä (Tottakai väsähtyny aivan eritavalla) ja heräillyt nyt vasta aamulla vähän ennen oikeaa herätystä tissille!

      En tiedä auttoiko tarinani millään tavalla, mutta mietin itseäni pari viikkoa takaperin, jos silloin olisin aloittanut tälläisen "ei-tissiä-yöllä" projektin (mikä toki kävi myös mielessä kun ei kauhean levollista unta ollut).. Niin ei varmasti olisi onnistunut, koska meillä ainakin niin kovatahtoinen lapsi ettei kukaan olisi jaksanut väkisin huutoa kuunnella...

    • JeesusonHyvä

      Jaa.
      Missä on rakkaus.
      Mitä perkelettä on se kun
      vauva, joka ei ole mitään
      pahaa tehnyt on
      muka perheen ainoa pahis.
      Kuka vielä tarvitsee
      todisteita,
      että pahat ovat järkeä
      vailla.

      • Ei järkeä vailla

        Näinkö sinulle perheessäsi, jossa kasvoit, kävi? Olit perheen ainoa pahis ja nyt järkeä vailla?


      • ToinenTulossa
        Ei järkeä vailla kirjoitti:

        Näinkö sinulle perheessäsi, jossa kasvoit, kävi? Olit perheen ainoa pahis ja nyt järkeä vailla?

        Ei voi ymmärtää että joku haluaa vaihtaa hyvät yöunet imetykseen! Ei se lapsi kyllä YÖLLÄ tarvitse ruokaa enää ekan puolen vuoden jälkeen ja varsinkin vuosikkaan puhjenneet hampaaton kärsii yösyönnistä. Tissit ja pullot vaan yöstä pois!


      • ToinenTulossa
        ToinenTulossa kirjoitti:

        Ei voi ymmärtää että joku haluaa vaihtaa hyvät yöunet imetykseen! Ei se lapsi kyllä YÖLLÄ tarvitse ruokaa enää ekan puolen vuoden jälkeen ja varsinkin vuosikkaan puhjenneet hampaaton kärsii yösyönnistä. Tissit ja pullot vaan yöstä pois!

        Siis hampaat kärsii. Ihana tämä ennustava tekstinsyöttö!


      • Ei ihan noin
        ToinenTulossa kirjoitti:

        Ei voi ymmärtää että joku haluaa vaihtaa hyvät yöunet imetykseen! Ei se lapsi kyllä YÖLLÄ tarvitse ruokaa enää ekan puolen vuoden jälkeen ja varsinkin vuosikkaan puhjenneet hampaaton kärsii yösyönnistä. Tissit ja pullot vaan yöstä pois!

        Joskus voi tietysti olla vaikeaa ymmärtää muita näkökantoja, mutta niin se nyt vain menee, että mikä toimii itsellä, ei välttämättä ole se optimaalinen ratkaisu muille. Noihin tietoihisi kyllä täytyy sanoa, että ne ovat pikkuisen vääriä. Ensinnäkin yli puolivuotias voi tarvita yöllä vielä ruokaa, etenkin jos kyseessä on puolivuotiaaksi asti täysimetetty vauva. Ei sitä ruokaa simsalabim puolivuotiaana mene heti sellaisia määriä, etteikö yöimetyksiä tarvittaisi. Äidinmaitohan sulaa nopeasti ja 1-2 yösyöntiä on aivan tavallista vielä alle vuodenikäisellä. Näin todetaan myös MLL:n tassu-unikouluohjeissa, että alle vuodenikäinen voi tarvita vielä ruokaa yöllä. Ja sitten ne hampaat: yöimetykset eivät vahingoita hampaita, jos ne on illalla puhdistettu kunnolla. Äidinmaidon laktoosia ei kariesbakteeri pysty juurikaan hyödyntämään, eikä äidinmaito näin ollen aiheuta reikiintymistä. Lisäksi monella vuodenikäisellä ei edes ole vielä kariestartuntaa, jolloin ei ole reikiintymisriskiäkään ja purentaanhan imetys ei vaikuta haitallisesti, toisin kuin pullo ja tutti. Pakko oli korjata, koska noita vääriä käsityksiä yöimetyksen haitallisuudesta hampaille tuntuu olevan vielä runsaasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe