940 2.3 turbo

-91 Nissanilla ajele

tervehdys!Joo elikkä tuomosta 96-98 vuojen 940 2,3 turbo volvoa olen tässä hankkimassa niin vähän kyselisin että mitä tyyppivikoja niisä yleensä on vai onko vikoja ollenkaan ku ovat vielä ns.ruottalaisia panssarivaunu volvoja?Vaihteistoista vielä että kumpi kannattais valita käsipeli vai automaatti?Eräs kaverini sanoi että automaattina kestää jopa paremmin kun manuaalina.

10

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halpisautoilija

      Aika kohilleen osuu tuo, että ei pahemmin vikoja.Pakoputkia (viimeistä pätkää) saa vaihtaa aika usein, näitä saa kyllä rosterisenakin, mikä poistaa ongelman. Manuaalilooota on tosi kestävä, voi olla automaattikin.Turbo saattaa päästää öljyä läpi, jos kilometrejä alkaa olla siinä neljännesmiljoonan huitteissa. Tämä näkyy pienenä savutuksena. Reilulla kolmella sadalla saa uudet sisuskalut siihen. Lämppäri alkaa monissa tapauksissa vuotamaan sisään. Tarkista haiseeko sisällä glykoli. Tuo on aika ikävä korjattava, joutuu purkamaan paljon ja hankalassa paikassa. Ruostetta saattaa löytyä tuulilasin alareunasta ja pohjasta, jos massaus on puhjennut ja päästänyt moskaa väliin. Normi pohjantarkistus siis syytä tehdä. Herkästi nämä ei kuitenkaan ruostu, vaan uusinkin on jo 16-vuotias. Kytkimet, kannentiivisteet ja muut vastaavat isommat talkoot on näissä tosi harvinaisia. Väärinkäytöllä tietysti nekin rikki saa. Monesto ovien verhoilukangas venyy ja vanuu, tämä on vain visuaalinen haitta. Käsijarru on ehkä heikoin lenkki, siitä jää helpoiten katsastuksessa kiinni.

    • volvo 940 classic

      Itsellä 190tkm ajettu 940 classic volvo 1998 vuodelta verhoilut ei tässä mallissa ala valumaan ja m90 lootalla otat jos otat manuaali paljon mukavanpi ajaa kun vetää aivan erilailla. Tehojakin saa helposti lisää pelkästää ahtoja nostamalla. Kaikin puolin hyvä ja helppo huoltoinen auto osta ihmeessä.

    • Moi, olet aloittaja katsomassa todella hyvää autoa, viimeisiä vuosimalleja takaveto Volvoista.
      Aiemmat kirjoittajat kertoivatkin autosta paljon, vahvistan omalta osaltani tuon käsijarrun, itsellä se ollut melkein joka katsastuksessa liian huonosti pitävä, ja juuri tuo käsijarru on 940 mallissa hieman hankala laittaa kuntoon.

      Mutta olet kyllä ostamassa hyvää autoa, onhan sillä jo ostaessa ikää ja kilometrejä takana, mutta kun siitä uudestakin autosta tulee melko nopeastikin vanha, niin haittaako tuo jos ostaa valmiiksi vanhan.

      Oikeastaan 940 mallin ainoa huono puoli on bensankulutus, se vaihtelee 8,3 litrasta maantiellä kaupungin 15 litraan/100km, muuten suosittelisin automaattia, mutta siinä on kulutus lisää noin 1,5 litraa per sata km, ja sitten kun sen vaihdelaatikon huoltohistoria pitäisi tietää, eli onko vaihteiston öljyjä vaihdettu koskaan tai onko ollut eroja käytöksessä eri öljyillä.

      Eli jos et tarvitse automaattia, niin onhan se manuaali vähän taloudellisempi, meillä tuo 940 turbo automaatti vie bensaa ympäri vuoden noin 11,5 litraa, mutta sillä ajetaan lähinnä lyhyttä ajoa, pelkästään matka-ajossa kulutus olisi varmaan korkeintaan 10 l/100km.

      Tuon kulutuksen voisi toki ratkaista diesel mallilla, mutta ne ovat yleensä niin rankasti ajettuja että ajamisesta johtuvien vikojen korjauksilla ostaa kyllä bensaa vähemmän ajettuun bensa malliin.

    • Classic 945

      En oikein ymmärrä miten ainakaan loppupään 900- sarjassa muka olis korin ruostumisongelmaa, sehän lienee koko sinkitty ??
      Paitsi farkkumallin takaluukku joka on alumiinia!
      Ja jos onkin pientä ongelmaa (pakosta sellaista tulee ajan myötä Volvoihinkin) ne pystyy kätevä omistaja itse kotona korjailemaan, on sen verran korjausystävällinen auto!

      • Halpisautoilija

        No ei mitään isoa ongelmaa, mutta jos ei suojaamisen perään katsottu ja kilometrejämon paljon takana, niin alkaa se tarttumaan. Kokonaan sinkittyjä isot volvot ovat olleet käsittääkseni jo vuodesta 1988 asti, mutta sinkitys voi myös kulua puhki tai pettää. 850 ja v70 ovat tässä suhteessa todella onnistuneita. Varsinkin v70 näyttää, ettei ruostu juuri koskaan.


      • Volvolla pääsee
        Halpisautoilija kirjoitti:

        No ei mitään isoa ongelmaa, mutta jos ei suojaamisen perään katsottu ja kilometrejämon paljon takana, niin alkaa se tarttumaan. Kokonaan sinkittyjä isot volvot ovat olleet käsittääkseni jo vuodesta 1988 asti, mutta sinkitys voi myös kulua puhki tai pettää. 850 ja v70 ovat tässä suhteessa todella onnistuneita. Varsinkin v70 näyttää, ettei ruostu juuri koskaan.

        Pakarin kannakeraudat jouduin uusimaan. -99 V70 farmari ja alkuperäinen putki !? Hyvä kärry, en kaipaa muuta.


    • nissanilla ajeleva

      kiitokset tiedoista.näillä näkymin nissani vaihtuu volvoon.Oli meinaan sen verran hyvä kyyti ja farmarissa isot tilat että ihan yllätyin.Varusteetki oli ihan kohillaan.oli ilmastointia,vakionopeuden säädintä 4xsähkölasit jne.ajettu 314 tuhatta.

    • Halpisautoilija

      Onhan se tosi mukava matka-auto. Toisaalta kääntyy myös tarvittaessa kolikon päällä. Ei tule ihan heti mieleen toista yhtä tilavaa farmaria, paitsi ehkä 240 Volvo.

      • 940LTT

        18 v ja 300tkm,normaalkt huollot, käsijrruhan volvoissa ei toimi, vetoautona mainio, manuaali 10.2ltr.roiskeläpät uudesta, suojaus 7 v välein.ei noissa mitään ihmevikaa ole


    • <3 volvo

      18 v. 345 tkm, ja käsijarru toimii! Uudet kengät ja vaijerin säätö auttoi.
      Aivan ihana auto, notkea ja näppärä vaikka on isokokoinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe