Voimakas kuukautismigreeni

migreenikko

Onko kohtalotovereita? kärsin kuukautisten aikaan todella invadilisoivasta migreenistä. Tämä särky voi alkaa jo ennen kuukautisia, on välillä poissa mutta sitä voi olla myös niiden aikaan sekä jälkeen. Mistä olette saaneet apua?
olen kokeillut lukuisia lääkkeitä. Vain yksi täsmälääke (Almogran) on auttanut, Migard on hyvä mutta tekee kovan väsymyksen. Muitakin täsmiä kokeiltu tuloksetta. Panacod hyvä mutta ei aina auta.
Olisiko hormoneista hyötyä? oletteko kokeilleet, millä tuloksin?
Onko estolääkkeistä hyötyä, onko kokemusta kellään?
Pelkään että migreeni tulee haittaamaan tulevia töitä. Vaikka lääkkeen ottaisi voi se olla niin huumaava, ettei pysty tekemään työtä. Oletteko saaneet sairaslomaa migreenin takia yms.? miten työnantajat suhtautuu?

8

2884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvää elämää

      En tiedä olenko oikea ihminen vastaamaan, kun omat migreenini eivät liity kuukautisiin mitenkään. Tai liittyneet, nyt ei kuukautisia ole ollut viiteen vuoteen. Loppuivat sen jälkeen kun aloin syömään Cerazettea. Puhut tulevista töistä, joten oletan sinun olevan opiskelija vielä. Et siis todennäköisesti ole hankkimassa lapsia lähiaikoina, joten miksipä et kokeilisi noita minipillereitä? Jotkut ovat niistä avun saaneet, joten kokeilla kannattaa mikäli lääkärisi on samaa mieltä. Itselleni ensimmäiset puoli vuotta oli tuskaa. Tavallista päänsärkyä, ei migreeniä, mutta ärsyttävää jomotusta joka päivä. Buranalla meni ohi, ja melkein päivälleen puolen vuoden kuluttua aloittamisesta loppui. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia.
      Estolääkkeenä syön Topiramat 25 mg, annostusta vaihtelen itse tilanteen mukaan ja rajat on sovittu neurologin kanssa. Teen 3-vuorotyötä tehtaalla eikä migreeni ole millään tavalla häirinnyt elämää. Suurempi ongelma on tuo Topiramatin sivuvaikutus. Se vie näläntunteen ja ruokahalut kokonaan. Jos ei puhelimeen laita muistutusta niin voin helposti olla päivän syömättä kun se unohtuu. Ja jos Topiramat unohtuu jonain päivänä ottaa niin seuraavana jo on kohtaus päällä. Eli ilman en pärjäisi.
      Sairaslomasta en osaa sanoa. Olen muistaakseni kerran tai kaksi sitä hakenut, mutta en muista että siitä olisi kukaan mitään sanonut. Mulla migreeni voi kestää helposti vaikka 3 viikkoa, niin ei kuitenkaan niin kauaa voi olla poissa. Olen sitten vaan sinnitellyt kipulääkkeiden voimalla ja käynyt välillä vessassa yrjöllä ja taas jatkanut töitä. Tiputukseen voi toki mennä, mutta ei sekään pitkäksi aikaa auta. Pahimmillaan jo seuraavana aamuna alkoi taas. Ilman estolääkettä elämä olisi kovin toisenlaista.
      Nykyisin kohtauksia on harvoin, ja ne liittyy aina hajuihin ja tuoksuihin. Niihin ei estolääkekään ihan täysin auta. Ketesse Panadol 1 mg yhdistelmä auttaa melkein aina alle tunnissa ja jos ei niin sitten Imigran nenäsumute viimeistään.
      Tässä mun kokemuksia. En tiedä vastasiko tämä missä määrin kysymyksiisi. Tuohon kuukautisasiaan kun en osaa sanoa mitään.

    • putkeen pillereitä

      Koska minulla ei ole aurallista migreeniä, käytän e-pillereitä. Syön niitä putkeen 6-8 viikkoa riippuen siitä, mitä menoja on. Silloin taukoviikko ja mahdollinen migreeni tulee harvemmin.
      Kohtauksissa toimii täsmälääke

    • Sama homma

      Itse kärsin juuri samantyyppisestä migreenistä vielä vuosi sitten. Olin syönyt Yasminelle-pillereitä reilu 5 vuotta ja viimeisen vuoden ajan jokaisten kuukautisten aikana (joskus myös vähän ennen tai vähän jälkeen) sain järkyttävän migreenikohtauksen, johon ei auttanut kuin Panacod. Kävin yksityisellä gynekologilla ja hän kehotti vaihtamaan e-pillerit. Pillerit vaihdettuani migreenit loppuivat kuin seinään ja nyt olen ollut reilun vuoden ilman migreeniä. Gynekologin mukaan e-pillereiden pienet erot voivat vaikuttaa ja e-pillereiden vaihto usein auttaa.

      • ap. kirj.

        mihin pillerimerkkiin vaihdoit?


    • pallukka_

      Mulla kans e-pillerit (ja menkat) pahensi mun migreeniä ja kuvioissa oli usein neurologisia oireita, eli se on jo vaarallista kun se aivohalvaus/veritulppariski kasvaa yhdistelmällä aurallinen migreeni e-pillerit.

      Sen sijaan Cerazette on mullakin toiminut, nykyään ei ole menkkoja kuin muutama tippa ja menkkaoireita ei oikeestaan olleenkaan ja migreeniäkin on harvemmin :) Suosittelen minäkin minipillereitä...

      • ap kirj.

        kiitos vastauksistanne!! onko kokemuksia tuosta Cerazette pilleristä että miten onko sivuvaikutuksia? onko tämä siis minipilleri vai millainen? haluaisi apua tähän vaivaan..nykyään migreeni kroonistunut sitä voi olla muulloinkin kuin menkkojen aikaan..mm. huono unenlaatu, verensokerin lasku ja helle voi aiheuttaa..se on sellaista tasaista särkyä. Burana tai panadol ei yksinään auta, täytyy ottaa täsmälääkke tms.

        Onko kokemuksia migreenin estolääkkeistä?


    • Pipipää

      Mulla on pahimmat migreenit kuukautisten aikaan.Kaikkia estolääkkeitä kokeiltu.Topimax ei mun ruokahalua vienyt mutta muistin ja sanat kyllä.Se on kuitenkin ainoa lääke jostaon ollut apua.Mä olen usein töistä pois migreenin takia,omlla ilmoituksella tai lääkärin todistuksella.Usein koitan myös sinnitellä töissä mutta se tietää vain säryn pitenemistä.Itse olen miettinyt pillereitä myös,olen 47 ja streilisaatio tehty ettei ehkäisyn tarvetta.Botox kokeilematta vielä

    • Väsähtännyt

      Itse kanssa googlailen täällä samasta aiheesta kun kuukautisia odottelen ja jo neljäs päivä kun migreeniä yrittää laukoa. Olen niin kyllästynyt ja väsynyt tähän! Itselläni kierto on 24 päivää joten vähän välilä on migreeni. Sairastan toki sitä muullakin ajalla mutta saan kohtauksen loppumaan kyllä imigran lääkkeellä lähes aina.

      Poikkeuksena tämä kuukautisiin liittyvä migreeni, jonka saan menemään ohi lääkkeellä, mutta se jää ikäänkuin kytemään kokoajan taustalle. En osaa sitä järkevästi selittää oikein, mutta tunnen, ettei kohtaus mene kokonaan ohi. Esim. nyt en kärsi lääkkeen jälkeen kovasta kivusta, mutta minulla on pahoinvointia tässä ja silmän takaa yhä jyskyttää. Kipu ei siis kokonaan häviä, vaikkakin lievenee paljon.

      Sitten se sieltä taustalta aktivoituu uudestaan joko jo illalla tai seuraavana aamuna ja tätä jatkuu 3-5päivään!

      Minulla on ollut estolääkityksenä beetasalpaaja pari kertaa, mutta liikunnallisena ihmisenä en kokenut sitä hyväksi. Syke ei päässyt nousemaan ja en voinut urheilla kunnolla.Sitten triptyl, jonka lopetin kahden viikon jälkeen koska olin täysin zombi ja kuitenkin työskentelen kolmivuorotyössä. En voinut mitenkään syödä lääkettä koska taju oli kankaalla ihan täysin lääkkeen jälkeen.

      Myös estrogeeniä olen saanut geelin muodossa, jota sivellään iholla mutta en saanut siitä apua.

      Parhaiten olen kokenut saavani apua reilusta magnesium lisästä kuukautisia ennen jossa lisänä b6. Myös ruokavalion keventäminen auttaa jonkin verran. Samoin mitään stressiä ei saa tulla, eikä kannata hermostua siihen aikana mistään, muuten tulee kovia särkyjä. Mutta vaikka mitä tekee niin ei tätä sairautta vaan voi näköjään hallita millään kokonaan.

      Nyt taas pitkästä aikaa näin kauhea vaihe. Töissä olen käynyt normaalisti, enkä ole koskaan ollut migreenin vuoksi pois. Joskus olen käynyt oksentamassa ja sinnitellyt. Yleensä kuitenkin se imigran aina auttaa. Poikkeuksena tämä aika kuusta, jolloin olen joutunut joskus sairaalaan hoitoonkin kun kohtaus ei ole katkennut. Viimeisin hoito oli kesällä kun sain niin kovan migreenin, että vain oksensin pahoinvoinnin ja erittäin voimakkaan kivun vuoksi 10minuutin välein ja tätä kesti useita tunteja. Vatsassa ei ollut mitään, ei edes mahanesteitä enää mutta yökin ihan pakonomaisesti ja oksensin lääkkeen joka kerta. Kohtaus hoidettiin sairaalassa ja pääsin jo yöksi kotia. Muutama kerta vuodessa käy näin 1-3kertaa.

      Minun migreenini on aurallista muotoa, joka jo itsessään aiheuttaa pelottavia oireita käden puutumisesta puheen puuroutumiseen ja näkökenttäpuutoksiin tai näkökentän särinään.

      Mikä ihme tähän auttaa?! Tekisin mitä tahansa, että saisin tämän loppumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe