Miten vakavaa on homekoiran reaktio?

Päätöstä vailla

Kyse on asunnosta, jossa on ollut muutamia kosteusvauorioita, ne on kuivattu ja korjattu, niistä on raportiti olemassa. Toinen oli sellainen, että alajuoksu oli homehtunut. Lisäksi kartoittaja sanoi, että välikattoon on ilmavirtausta ja sinne on tullut kosteutta ja mikrobivauoriota on nähtävissä. Tämä pitäisi nyt korjata, ei ole kartoittajan mukaan tällä hetkellä kosteutta.
Otimme homekoirat ja ne merkkasivat kolme kohtaa ja tutkija sanoi näiden olevan välikatosta tulevia ilmavirtauksia. Paikat olivat asunnon sisäseinillä, ei vesipisteiden lähellä. Oikestaan keskellä asuntoa.
Selitys on että välikatosta tuleva kuivunut home tämän aiheutti.
Nyt alkaa kuitenkin huolestuttaa, että mistä voisimme olla varmoja että välikattoon levyjä vaihtamalla saisimme homeen pois. Onko kuiva home ihmiselle vaarallista, vai pitääkö olla kosteutta että voi sanoa olevan homevauorio?

60

3800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hometta voi olla ilman kosteutta, kosteutta on ollu aikanaan. Ja kuivakin on vaarallista. Kulkeutuu hyvinkin ilmareittejä pitkin katosta, joskus ikkunoiden kohille( esim. rintsikka painuneilla sahanpuruilla)

    • Ennen kuin voidaan perehtyä itse ongelmaan, niin muutama herännyt kysymys:

      1. Millainen on (korjattu) seinärakenne tarkalleen?
      2. Miltä vaurioalue näytti, eli miten laaja se oli?
      3. Kuka on tämä "kartoittaja", millaiselta taholta? Ja onko sama joka paikallisti vaurion? Miksi teillä kävi kartoittaja nyt jälkikäteen?
      4. Mitkä kohdat koira tarkalleen merkkasi?
      5. Millaisia havaintoja kartoittaja teki välikatosta, kun löysi homeen mutta ei kosteutta?

      • Päätöstä vailla

        Tähän alkuun; ollaan ostamassa ko. asuntoa. Ensin on käynyt kartoittaja, ja todennut korjatut kohdat, ks. alla. Itse otimme homekoirat nyt myöhemmin.

        1. paikat joissa koira merkkasit ovat sellaisia, joissa ei ole ollut vauriota. Homekoirakartoittaja sanoi, hajun tulevan käyttöullakolta.
        2. Korjatttuja kohtia ovat olleet keittiössä ja saunassa tapahtuneet vauriot. Keittiössä varaaja hajonnut ja kosteusvauorio syntynyt ja sitten korjattu. Saunassa on ollut kaato nurkkaan ja siellä alajuoksu lahonnut ja kuivattu ja korjattu. Nyt nämä kohdat kuntokartoittajan, ei homekoirakartoittajan mukaan kunnossa.
        3. normaali rakennuskuntokartoittaja, joka on tarkastanut asunnon ennen sen myyntiin laittoa. Hän on sanonut, että asunnosta karkaa lämpö välikattoon ja siellä ilmavirtauksia ja mikrobivauoriota pahveissa ja pinnoissa. Ehdottaa, että pitää eristää ja tiivistää, ja lisätä lämpöeristystä. Ksymys kuuluukin, että onko myös lämpöeristeet vaihdettava? Riittääkö, että seinäpahvit uusii, sillä onhan se kosteus ollut lämpöeristeissäkin, vai? Entä rakenteet, miten tietää, ettei rakennevauriota?
        4. merkkasi olohuonetta ja käyttöullkakon avonaisen luukun lähellä olevaa paikkaa. Käyttöullakon luukku kodinhoitohuoneessa, ja silti saivat hajun olohuoneessa.
        5. kirjoitti vain välikatosta, että ilmavirtausta ja levyt vaihdettava ja ehostettava, Homekoirakartoittajan mukaan koirille haju välikatosta.


    • Koira merkkasi siis "ylöspäin"?

      Mitä tarkoittaa "Nyt nämä kohdat kuntokartottajan, ei homekoirakartottajan mukaan kunnossa"? Siis kuntokartottaja sanoi ensin että kaikki kunnossa ja homekoirakaveri sanookin että eipäs olekkaan?

      Et vastannut kysymykseen että mikä on seinärakenne tarkalleenottaen? Entä kattorakenne? Mitä eristeitä on? Onko höyrynsulku ehjä?

      Mikäli eristeet on mikrobivaurioituneet, ne tulee vaihtaa. Minusta hommassa haiskahtaa nyt jokin muukin kuin home. Ilmavirtaukset kuullostavat ontuvalta selitykseltä käyttöullakon homeeseen, vaikkakin mahdollista mikäli merkattu kohta on suoraan vauriokohdan yläpuolella ja korjauksen on suorittanut joku täysin amatööri.

      • Päätöstä vailla

        Hei, anteeksi selitin huonosti. Tässä täydennystä. Ensin tuolla on ollut kuntokartoittaja, joka sanoo, että pitää tehdä seuraavat hommat:

        1) rakenteen tiivistykset paritalossa on suositeltavaa tehdä molempien huoneistojen kohdalla, tiivistykset tulee tehddä puurungon ylä- ja alapinnan osiin siten, että ilmvirtaukset sisältä estettäisiin ullakkotilaaan mahdollisimman hyvin.
        2) korjata viemäröinnin tuuletuskanavan liitos katon läpivientikappaleeseen.
        3) ullakkotilan käyntiluukun karmin eristyksien ja tiivistyksien ehostus suositeltavaa.
        sitten me otetiin homekoira ja koirat merkkasivat noin kuin sanoin ja homekoiraihminen sanoi sen johtuvan ullakosta.
        Talotiedot: rakennettu 1990
        sähkölämmitys, koneellinen ilmanvaihto, rakenteet: tiilivuoraus, puurunko min. villa, levypinta. Alapohjarakenne betonilaatta, yläpohjarakenne: harjakatto/varttikate, pahvinen alukate, nauleristikot, lämmöneriste 2000 mm, höyrysulku, sisäverhous.
        Käsittääkseni höyrysulku on ehjä. Saako tästä nyt enemmän selkoa? kiitos kun viitsit ottaa tähän kantaa.


    • miss.007 out

      Jännä juttu. Kartoittaja on siis ihan tosissaan ollut sitä mieltä että home on tullut kattoon alajuoksun homeesta. Millä keinolla nämä virtaukset mitattiin? Ja millainen tuuletus on välikatolla? Onko siihen tehty hiljattain muutoksia? Eli onko tuuletusta saatettu parantaa esim. talon myyntiä varten? Sori, olen kova kyselemään, mutta on pakko kun en näe kohdetta :)

      • Päätöstä vailla

        Hei, en ajatellut noin, että olisi miettinyt kosteuden tulleen alajuoksusta.
        Samaisessa raportissa kertoo noista tapahtuneista vahingoista ja niiden korjauksesta. Sitten ihan omana juttunaan kirjoittaa siitä. että asunnosta virtaa lämmintä ilmaa välikattoon, joka kylmänä aikana tiivistyy kosteudeksi. Ja kun talo on kohta 25 vuotta, niin on ainakin siis tosi monena talvena näin tehnyt. Siitä on sitten mikorobivauriota pahvissa. Ja minun mielestä myös noissa villoissa, vai voiko vain olla sitten seinäpahvissa. Lisäksi välikatossa on ikkuna asennettu niin, että karmin ja pokan välistä näkyy taivas. EIkö tästäkin sadevesi pukkaa sisään? Tietenkin tuuletus pitää olla, mutta eikö katon alla, eikä reikänä seinässä.
        Ei ole tehty mitään muutoksia asunnossa. Ilmavirtaukset on käsittääkseni päätellyt noista mustista pahveista, joita nimittää kosmeettisiksi haitoiksi. Nyt sitten homekoirat tämän "kosmetiikan" haistoivat. :)


    • miss Out

      Åkei. Nyt viimenen kysymys: Ootteko siis jo kauppakirjat tehneet? Vai missä mennään?

      • Päätöstä vailla

        Nyt pitäisi päättää. Välittäjä ei pidä tätä homekoirajuttua ollenkaan merkittävänä. Luottaa kuntokartoittajaan ja tuntuu vähän siltä, että pitää tätä turhana tutkimuksena.
        Ottaisitko riskin, jos asunto muuten on aivan mahtava, tiloiltaa ja sijainniltaan.


    • Miss007

      Näitä "kosmeettisista haitoista" kärsiviä rakennuksia kutsutaan hometaloiksi.

      Katossa on tehty sekä ihmisten, että eläinten aistien varassa havainto kosteusvauriosta... Kuivunut home on vaarallisempaa siinä mielessä että se kulkee paremmin niiden ilmavirtausten mukana. Vaurio kattaa kartoittajan esittämän syyn perusteella todennäköisesti eristeet koko yläpohja-alueelta, eikä seinien eristeetkään välttämättä ole virtausten takia puhtaita. Tiivistyksillä ei pitkälle pötkitä, paitsi jos olet niitä tyrkyttävä joko puusilmäinen/ korruptoitunut kosteuskartoittaja. Ilmeisesti myös tuuletuksen läpiviennin kohdallakin on havaittu kosteusongelmia, koska liitoksesta on mainittu. Kerrot myös puutteellisesti asennetusta ikkunasta, josta pääsee vesi varmasti sisään.

      Suosittelen ko. saneerauksiin perehtynyttä yritystä suorittamaan korjauksen. Oletteko valmiit sellaiseen? Minä en olisi, vaikka Kultarannasta löytyisi ;)

      • Päätöstä vailla

        Kiitos. Ihmettelin, että kuntokartoittaja ei esim. mainitse raportissaan mitään huonosti asennetusta ikkunasta, jossa on parin sentin rako molemmilla sivuilla. Voiko syynä olla se että yläpohjan tuuletus on tärkeää ja ikkuna on talon päädyssä lähellä katon alustaa? Voiko olla niin, että silloin ne raot eivät niin haittaa? Vaikka kyllähän sitä joskus sataa vaakasuoraankin. Tätä kartoittajaa pidetään ihan hyvänä tällä alueella ja siksi ihmettelen.
        Nämä asiat varmasti antavat meille luvan vetäytyä kaupasta. Näin olettaisin, vai onko niin, että nyt vain ehdotetaan korjausta ja kaupantekoa meille. Meillä ei ole tarjouksessa ehtona homekoiria. Keksimme ne myöhemmin


    • vuh huh

      Kaveri tilasi homekoiran ennen kauppoja. Asuu nyt puhtaassa asunnossa.
      Kun soittelin ja kyselin "kokonaisvatainen" tai "laajennettu kuntotarkastus", niin inssi ensimmäiseksi kysyi pitääkö sieltä jotain löytyä vai ei. Hinta pahimmillan 3000-4000 euroo. Koira tuli pikkuisen halvemmaksi vaikka kaveri (ostaja) sen itse kokonaan maksoi.
      Lämpökameratutkimus siinä samassa koiranaisella ja hyvin meni.
      Soita Mikkeliin.

      • Päätöstä vailla

        Kiitos näistä. Tietääkö kukaan, onko yleistä että homekoirien tuloksia vähäteltäisiin.

        Ihminen tekee aistinvaraisen kartoituksen, kuten tässä on tehty lausuen sanoilla ilmavirtaus ja kosmeettinen haitta, ehdotuksena ehostus ja eristys ja villojen lisäys.

        Kun koira sitten merkkaa kohdat jossa haistaa homeen, niin eikö se tuo lisää tietoa edelliseen. Se kertoo vaurion laadusta enemmän. Tietenkään se ei kerro vaurion laajuudesta ja vaarallisuudesta, mutta kertoo sen, että hometta on.


      • Tietyt vähättelevät
        Päätöstä vailla kirjoitti:

        Kiitos näistä. Tietääkö kukaan, onko yleistä että homekoirien tuloksia vähäteltäisiin.

        Ihminen tekee aistinvaraisen kartoituksen, kuten tässä on tehty lausuen sanoilla ilmavirtaus ja kosmeettinen haitta, ehdotuksena ehostus ja eristys ja villojen lisäys.

        Kun koira sitten merkkaa kohdat jossa haistaa homeen, niin eikö se tuo lisää tietoa edelliseen. Se kertoo vaurion laadusta enemmän. Tietenkään se ei kerro vaurion laajuudesta ja vaarallisuudesta, mutta kertoo sen, että hometta on.

        "Tietääkö kukaan, onko yleistä että homekoirien tuloksia vähäteltäisiin. "

        On yleistä tälläkin palstalla, lähinnä kohteen myyjien taholta. Arvaapas miksi?


      • miss.007 out
        Tietyt vähättelevät kirjoitti:

        "Tietääkö kukaan, onko yleistä että homekoirien tuloksia vähäteltäisiin. "

        On yleistä tälläkin palstalla, lähinnä kohteen myyjien taholta. Arvaapas miksi?

        Niimpä...


    • miss007

      Ikkunan huonolla asennuksella ei kompensoida puutteellista ilmanvaihtoa :D Ja vastaus on että EI, ei voi olla niin että ne raot ei haittaa. Heh, kaikkea sitä kuuleekin ;D

      Mitenköhän teilläpäin määritellään hyvä kuntokartoittaja.. Tai pikemminkin kuka sen määrittelee ;) Onko henkilöllä takana jokin alan koulutus?

      Saan nyt sen käsityksen että teitä ikään kuin hävettää vetäytyä kaupasta, koska myyjän taho vähättelee ongelmaa. Totuus on kuitenkin se, että he todennäköisesti tietävät ongelman ja haluavat myydä sen eteenpäin. Teille saatetaan ehdottaa korjausta, mutta vaatisi teiltäkin vaivannäköä, että pystytte vahtimaan sitä että korjaukset tehdään oikein, eikä toheloida halvalla kuntoon jotta saadaan myydyksi. Miksi hyvällä sijainnilla oleva muuten "mahtava asunto tiloiltaan ja sijainniltaan" on ylipäätään nyt myynnissä? Ymmärrän että talo houkuttelee teitä, mutta tuskimpa luurangot sen kaapissa kuitenkaan.

      Minkä ikäinen rakennus on muuten kyseessä?

      • Päätöstä vailla

        Hei, hyvin ymmärrät tämän tilanteen. Rakennus on rakennettu 1990. Ystäväni sanoi siellä käydessään, on astmaatikko, että siellä oli käytetty hajusteita. Itse en haistanut. Hän ei kuitenkaan haistanut hometta. Mutta ne kohdat, jotka koira merkkasi olivat sellaisia, joissa emme viettäneet aikaa yhtään. On totta, että kohde ei ole myyntimenestys.


      • Paha Allu.
        Päätöstä vailla kirjoitti:

        Hei, hyvin ymmärrät tämän tilanteen. Rakennus on rakennettu 1990. Ystäväni sanoi siellä käydessään, on astmaatikko, että siellä oli käytetty hajusteita. Itse en haistanut. Hän ei kuitenkaan haistanut hometta. Mutta ne kohdat, jotka koira merkkasi olivat sellaisia, joissa emme viettäneet aikaa yhtään. On totta, että kohde ei ole myyntimenestys.

        Miten vielä joku uskoo koiriin, vaikka ne on moneen kertaan todettu toimimattomiksi asuntojen hometarkastuksissa. Koirien merkkaukset ovat suurelta osalta erittäin harhaanjohtavia ja osa täysin vääriä.

        Koirien käyttämistä homevaurioiden etsimiseen on käytetty jo parikymmentä vuotta sitten. Silloiset vastuulliset koirien omistajat kuitenkin luopuivat varsin pian niiden käytöstä, juuri sen takia, että merkkauksista ole enemmän haittaa kuin hyötyä. Nyt sitten on yhtäkkiä tullut uusi koirabuumi entisine ongelmineen.

        Koirat eivät korvaa kunnollista hometutkimusta eikä hometutkija tarvitse työssään koirien merkkauksia.


      • Arempi pallu
        Paha Allu. kirjoitti:

        Miten vielä joku uskoo koiriin, vaikka ne on moneen kertaan todettu toimimattomiksi asuntojen hometarkastuksissa. Koirien merkkaukset ovat suurelta osalta erittäin harhaanjohtavia ja osa täysin vääriä.

        Koirien käyttämistä homevaurioiden etsimiseen on käytetty jo parikymmentä vuotta sitten. Silloiset vastuulliset koirien omistajat kuitenkin luopuivat varsin pian niiden käytöstä, juuri sen takia, että merkkauksista ole enemmän haittaa kuin hyötyä. Nyt sitten on yhtäkkiä tullut uusi koirabuumi entisine ongelmineen.

        Koirat eivät korvaa kunnollista hometutkimusta eikä hometutkija tarvitse työssään koirien merkkauksia.

        http://uutiset.hometalkoot.fi/component/content/670/1119.html

        Tulevaisuutta ja halvalla lähtee.


    • vertti46

      Meillä Kolmenässänkujalla kävi kaksi homekoiraa toinen oli "ilmakoira" toinen alatasoja raapiva. Lattiataso siis.

      Kun sanoin Asikkalan terveysmiehelle, että makuuhuoneen oikeanpuoleinen homekoiramerkkaus oli minusta pahin, niin terveysmies siihen, että "tuo eteisen katon homekoiramerkkaus on pahin". Vähän siinä huuli pyöreänä ihmettelin.

      No sitten tuli munters kaveri ja katseli homekoiraraporttia. Tokaisi, että "onpa ollut hyviä VOC- koiria".
      https://www.facebook.com/pages/Homekoirat-Hollolasta/156985787685825?fref=ts

      Luulin sitä aluksi vitsiksi, mutta en enää kun on alkanut asiat selkiintymään. Voc, voc ja vuh, vuh

    • Soitto välittäjälle ja sen jälkeen uutta matoa koukkuun! Terveitäkin rakennuksia löytyy viimeaikaisten tutkmusten mukaan ;)

      • Päätöstä vailla

        Minulle kerrottiin, että jos mineraalivillat välikatossa ovat kastuneet 24 vuotta n. 5 kuukautta vuodessa, yhteensä olleet märkinä siis n. 12 vuotta. Niiden kunto ei ole mennyt miksikään, ne eivät homehdu. Onko totta, että sitä ei siis pitäisi vaihtaa ollenkaan.


    • Pahempi Allu.

      Villat ovat kaatopaikkatavaraa !!!

      • päätöstä vailla

        niissä on kuulemma ainetta, joka estää niitä homehtumasta. Onko jollakin kokemusta niiden homehtumisesta. Tarvisin perusteita väitteille, ettei meidän kannata alkaa korjaamaan välikattotilaa.
        Emme voi olla varmoja, että pelkkä pahvien vaihto, tiivistäminen ja villojen lisäys auttaisi. Nämä ovat ne kuntokartoituksessa esitetyt toimenpiteet.

        En voi ymmärtää. 24 vuotta ongelma ollut ja näillä homma kuntoon. En tajunnut asian vakavuuttaa kuntoraportista, kun siinä puhuttiin vaan ilmavirtauksista ja kosmeettisista haitoista ja kylläkin kosteuden tiivistymisestä. Tämän raportin tiedoin olemme tehneet tarjouksen. Nyt sitten homekoirilla tullut tämä lopullinen viisaus.


    • Myrkkyä on kuulemma

      Boracol, boori vai mikä myrkky. Märkien villojen paikka on kaatopaikka.

      • Parempi Alli

        Eihän tässä mistään boorista tai booraxista ole kysymys vaan siitä, että kastuneissa villoissa on mikrobikasvustoja. Itse lasi- ja vuorivillakuidut eivät toimi tietenkään ravintona mikrobeille, mutta villoissa oleva orgaaninen pöly ja muju kyllä.


      • Myrkkyä on kuulemma
        Parempi Alli kirjoitti:

        Eihän tässä mistään boorista tai booraxista ole kysymys vaan siitä, että kastuneissa villoissa on mikrobikasvustoja. Itse lasi- ja vuorivillakuidut eivät toimi tietenkään ravintona mikrobeille, mutta villoissa oleva orgaaninen pöly ja muju kyllä.

        "niissä on kuulemma ainetta, joka estää niitä homehtumasta". Sanoo päätöstä vailla.

        Homeenestoaineista. Juuri siitä on kysymys koska niitä käytetään monissa paikoissa. Villoissakin. Märkien villojen paikka on kaatopaikka. Älä myrkytä itseäsi äläkä kaveriasi!
        Muju juju!


      • Paremmat Allit
        Myrkkyä on kuulemma kirjoitti:

        "niissä on kuulemma ainetta, joka estää niitä homehtumasta". Sanoo päätöstä vailla.

        Homeenestoaineista. Juuri siitä on kysymys koska niitä käytetään monissa paikoissa. Villoissakin. Märkien villojen paikka on kaatopaikka. Älä myrkytä itseäsi äläkä kaveriasi!
        Muju juju!

        Sellu- ja ekovilla on käsitelty palamottomiksi booraksilla, joka samalla suojaa villoja homehtumasta. Mineraali- ja lasivillassa ei ole mitään homeenestokäsittelyä (kansanomaisesti myrkkyä), koska ne eivät itsessään homehdu. Mutta kuten todettu, niissä on varmuudella massiivisia home- ja/tai bakteerikasvustoja, jos villat ovat kastuneet useaan otteeseen ja olleet märkiä pitempiä aikoja. Ravintona mineraali- ja lasivilloissa toimi ilmasta tullut orgaaninen pöly, esimerkiksi siitepöly, hajoavista puunosita mujuuntunut selluloosa, yms.


    • Pyytäkääpä että villanäytteet tutkitaan laboratoriossa. Mutta ottakaa näyttteet itse ja toimittakaa perille ettei niitä/ tuloksia kopeloida.

      Mutta säästytte vaivalta jos käytätte nyt omaa järkeänne, ettekä epäile sitä.

    • Parempi Alli

      Olen moneen kertaan varoitellut altistamasta koiria homeille, kun koiria käytetään "hometutkimuksiin". Koirat vaikuttavat sairastuvan homealtistuksessa ainakin yhtä herkästi kuin ihmiset. Mielestäni koirien käyttäminen hometutkimuksiin on eläinrääkkäystä. Ja kaiken kukkuraksi, kun niillä koirien "hometutkimuksilla" ei edes tee yhtään mitään.

      Jotkut ihmiset vain ovat käsittämättömän itsekkäitä.

      • Koira on paras kaver

        Tässä on varmasti parempi henkilö homealalta kuin yksikään täällä kirjoitteleva Parempi- elli, eetu, aatu tai allu.

        "Ja nyt mietitte, että miksi teen edelleen tätä työtä, vaikka altistan itseni ja koirani. Teen sitä samasta syystä, mistä esim. hyvät asialleen omistautuneet vauriosaneeraajat, osa terveystarkastajista, ja monet muut sisäilmahaittojen kanssa työskentelevät tekevät. Me sairastamme jotta muut, varsinkin lapset voisivat elää terveinä. Niin yksinkertaista se on".
        https://www.facebook.com/pages/Homekoirat-Hollolasta/156985787685825?fref=ts

        Homekoiratutkimukset ovat luotettavia, homekoira ei mene kesken työn lätiseen kännykkään, eikä hermostuneena vilkuile kelloon. Ei valehtele vaan tekee sen mihin on koulutettu. Huumekoirat, ruumiskoirat ja pommikoirat koulutetaan samoilla menetelmillä kuin homekoirat ja viranomaiset luottavat täysin tähän useissa maissa sertifioituun menetelmään. Homekoira on luotettavampi kuin yksikään pintakosteusmittaaja tai kokonasvaltainen kuntoarvaaja.
        Koiriin luotan homekusettajiin en. Rakenteita repimäti kaiken lisäksi ja halvalla.
        Kolme kertaa olen tilannut homekoirapalvelun eikä ole tarvinnut katua kertaakaan.
        Olen moneen kertaan varoitellut homekusettajista ja teen sen kyllä nytkin. Jos tulevat homedesinfioimaan ja otsonoimaan ennen näytteidenottoja, varsinkin VOC sisäilma ja imanäytteet Anderseen ne tarpeettomat, niin potkikaapa persauksille. On oman terveytenne vaarantamista jos savusumhauttajat sisälle päästätte hääräämään.
        Mitään valvontaa ei ole, valvokaa itse niitä tutkimuksii. Tutkimustuloksien manipulointia varsinkin. Herätkäähän päättäjät.


    • Vitsi mä oon nyt tyhmä ja sahaan omaan nilkkaani, mut aina ku näen tän otsikon ni luen että miten vakavaa on homekoiran erektio - joka kerta!!! :D

      • päätöstä vailla

        :)


      • vertti46

        Ei se mitään, tässä vanha vähän neuvoo en vähättele lausumaasi koska siinä on olemassa yksi huolenaihen todellisuudessa homemikrobitoksiinivaurioisissa rakennuksissa pitkiä aikoja oleskelemalla altistuneena miehillä ja myöskin naisilla.
        Sekä homekoirallakin.

        Kannattaa lukea asioista laajemminkin mikäli haluaa hallita lajin niksit ja jos vielä pyrkii jotenkin johonkin ammattiin mukaan homebisnekseen...

        Esm. Tästä:

        "Tämä velvollisuus kattaisi myös lisääntymisterveydelle aiheutuvan vaaran torjumisen.[3]"
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Terveyshaitta

        Jos vielä viitsii googlata "lisääntymisterveys ja home" tai lukee Kirjasta Home ja Terveys lisää niin silmäsi avautuvat siltäkin osin arvoisa miss.007.

        On olemassa hometoksiinilajeja jotka vaikuttavat lapsettomuuteen, keskenmenoihin, lapsen syntymän jälkeisiin oireisiin ja sairasteluihin ja myös lapsen kehittymiseen mikrobitoksiinien seassa.
        Kun puhutaan "lisääntymisterveydestä" niin siihen olennaisena homerakennuksessa altistuneelle kuuluu haluttomuus ja varmaan myös erektio ja muitakin huonoja "reaktioita" mitkä ei välttämättä ole hyväksi hyvin toimivalle parisuhteelle.
        Lemmikkieläimet eivät pääse näissä asioissa yhtään helpommalla koska useat lajit saavat homemyrkyt elimistöönsä hengitettynä, nieltynä ja ihon läpi. Ovat pienten lasten tavoin lattiatasolla missä pölyä on enemmän ja pöly on yksi merkittävä mikrobien ja toksiinien kantoalusta. Jos vain on olemassa home- toksiini lajeja missä ongelma on vähäisempi niin "sinne" vielä tässäkin iässä olisi tavoite.


      • Ei naurata enää

        Tässä on palstan nykyinen taso. Valitettavasti.
        Täällä kyllä tarvittaisiin nyt kyllä siivousalan experttiä "luutineen". Jutut ovat menneet sen verran viistoon. Oksan sahaajalla. Voihan hitsi. Tämäkään ei ole vitsi.


    • Jokos toi nimimerkki on vaihtumassa? ;)

      • vertti46

        Välillä kuten useilla tällä palstalla. Sanoisin, että tilanteen mukaan.
        En halua olla parempi kuin vastustajani mutta rehellisempi.


      • miss.Out
        vertti46 kirjoitti:

        Välillä kuten useilla tällä palstalla. Sanoisin, että tilanteen mukaan.
        En halua olla parempi kuin vastustajani mutta rehellisempi.

        Puhuin aloittajan nimimerkistä! Toivon että ratkaisu olisi jo tehty.


      • vertti46
        miss.Out kirjoitti:

        Puhuin aloittajan nimimerkistä! Toivon että ratkaisu olisi jo tehty.

        Aika usein olet ollut huolissasi minun nimimerkistäni joten vastasin siihen.
        En kuitenkaan halunnut ymmärtää väärin.
        Tuossa on mahdollisuuteni kuitenkin oikeasa alakulmassa. (Käytä muuta kuin rekisteröityä nimimerkkiäsi). Sehän voi olla silloin mitä vaan.


    • No juu. Niimpä olenkin ollut.

      • Päätös pian

        Me emme saa vahvistusta asiaan vieläkään. Oma kantamma on selvä, emme osta.
        Pitää edelleen odottaa.


    • Hyvä juttu! Teitä ei voida rangaista siitä että ette halua ostaa taloa josta tehtiin tarjouksen jälkeen vasta tuo homekoirien käynti. He voivat teettää toki tutkimuksia omaan laskuunsa ja yrittää todistaa että katto on kunnossa. Tekevät sen varmaan mieli hyvin kun villatkin on käsitelty homeenestoaineilla ;)

      • Talo1986

        Huomasin vastauksistasi, että miss.007, olet alan ammattilainen ja siksi kysynkin, voiko jo tehdyn kaupan purkaa, tai vaatia korjauskulujen verran hinnan alennusta myyjältä jos esim. ok -talosta löytyy hometta, - eikös talon myyjä ole vastuussa 5 vuotta?

        Kiitollisena odotan vastausta.


      • Talo1986 kirjoitti:

        Huomasin vastauksistasi, että miss.007, olet alan ammattilainen ja siksi kysynkin, voiko jo tehdyn kaupan purkaa, tai vaatia korjauskulujen verran hinnan alennusta myyjältä jos esim. ok -talosta löytyy hometta, - eikös talon myyjä ole vastuussa 5 vuotta?

        Kiitollisena odotan vastausta.

        Olen minä jonkun alan ammattilainen, mutta itse rakennusterveysasiat ovat vielä opiskeluasteella ;)

        Nämä vastuuasiat on karkeasti sanottuna juuri noin kun kyse on virheestä tai salaisesta virheest.ä Mutta tietysti aina tapauskohtaisia. Tässä tarkempia tietoja ja sivuilta löytyy myös asiakirjapohja valituksille: http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/asuntokauppa/omakotitalon-virhe/


    • Näin meillä.........

      Meillä kävi 2 homekoiraa, merkaten samat kohdat. Ohjaajat että kyse patterien läpivientien kautta kellarista nousevista mikrobikylläisistä ilmavirtauksista. Että koirien nokat niin herkkiä. No, paljastuivat sitten nämä ns. ilmavirtaukset joksikin muuksi... Yks seinä ja puol metriä lattiaa pilalla kyseisen seinän vieressä.. Iso remppa, kun tarve poistaa vielä metri tervettä ainesta vaurioiden ympäriltä..

      • Näin meillä.........

        Ja meillä oli väsymystä, nenäverenvuotoa, lapsilla oksuun kasvavia yskänpuuskia, silmä- ja korva- ja kaikkia tulehuksia, jopa silmäluomet ja korvanlehdet tulehtu, jatkuvaa tukkosuutta ja kaikenmoista kolotusta. Oireet loppu kun päästiin talosta pois.


    • Suoraan sanottuna taitaa olla niin että jos joutuu miettimään onko jokin asia ostettavassa asunnossa kunnossa vai ei, niin varmiten välttyy harmilta kun siirtyy seuraavaan kohteeseen.

      Se on jo niin moneen kertaan nähty, että myyjät sepittävät vauriot omaksi parhaakseen ja ostajat ostohaluissaan hakevat porsaanreikiä keskustelupalstoilla. Ei herneitä kenenkään nenuun tästä. Ymmärrän itsekin asuntonäytöissä kiertäneenä, että kun ihastuu kohteeseen, mielellään silottaa entisestään näitä "pikkuvioiksi" kutsuttuja mielessään.

      • päätös tehty:)

        Me ollaan nyt onnellisesti irti tästä kohteesta. Kannatti ottaa ja maksaa nämä koirat. Varmasti monin kertainen voitto ja lisäksi ei oteta terveysriskiä. Se voi varmaan menettää monella muullakin tavalla. Helpottunut olo. Välittäjä suhtautui asiaan järkevästi. Myyjä tietenkin tosi pettynyt. Kiitos kommentoijille tosi hyvistä perusteluista.


      • miss. Happy 4 U
        päätös tehty:) kirjoitti:

        Me ollaan nyt onnellisesti irti tästä kohteesta. Kannatti ottaa ja maksaa nämä koirat. Varmasti monin kertainen voitto ja lisäksi ei oteta terveysriskiä. Se voi varmaan menettää monella muullakin tavalla. Helpottunut olo. Välittäjä suhtautui asiaan järkevästi. Myyjä tietenkin tosi pettynyt. Kiitos kommentoijille tosi hyvistä perusteluista.

        Onnea epäonnistuneista kaupoista! :D Toivottavasti löydätte pian paremman kohteen!!


      • miss. Happy for you
        päätös tehty:) kirjoitti:

        Me ollaan nyt onnellisesti irti tästä kohteesta. Kannatti ottaa ja maksaa nämä koirat. Varmasti monin kertainen voitto ja lisäksi ei oteta terveysriskiä. Se voi varmaan menettää monella muullakin tavalla. Helpottunut olo. Välittäjä suhtautui asiaan järkevästi. Myyjä tietenkin tosi pettynyt. Kiitos kommentoijille tosi hyvistä perusteluista.

        Onnea epäonnistuneista kaupoista! :D Toivottavasti löydätte pian paremman kohteen!!


      • miss. Doublewriter
        miss. Happy for you kirjoitti:

        Onnea epäonnistuneista kaupoista! :D Toivottavasti löydätte pian paremman kohteen!!

        Jaaha, että se edellinenki lähti.


      • Koiriin uskova
        päätös tehty:) kirjoitti:

        Me ollaan nyt onnellisesti irti tästä kohteesta. Kannatti ottaa ja maksaa nämä koirat. Varmasti monin kertainen voitto ja lisäksi ei oteta terveysriskiä. Se voi varmaan menettää monella muullakin tavalla. Helpottunut olo. Välittäjä suhtautui asiaan järkevästi. Myyjä tietenkin tosi pettynyt. Kiitos kommentoijille tosi hyvistä perusteluista.

        Ottakaa taas koirat seuraavaan ja seuraavan ja seuraavaan kohteeseen !


    • VastausTässä

      Löytyi loistava kirjoitus ja vastaus aiheeseen,miten vakavaa on homekoiran reaktio

      "Koska koirien hajuaisti on erittäin herkkä, ne ilmaisevat myös rakenteista pienetkin mikrobipitoisuudet joilla ei usein ole merkitystä.Koira ei osaa ilmaista milloin kyseessä on merkityksetön mikrobimäärä, tai sitä onko pitoisuus tasolla joka aiheuttaa terveyshaittaa tai toimenpiteitä.Koira ei siis osaa ilmoittaa vakavuusastetta, vaan ilmoittaa havainnostaan aina yhtä innokkaasti.Onkin todennäköistä että kohteesta riippumatta koira merkkaa ja löytää aina jotakin. Tässä piileekin koirien käyttöön liittyvä epävarmuustekijä, hajun lähde voi olla täysin toisessa paikassa kuin missä merkkaus tapahtuu, koska rakenteiden sisäiset ilmavirtaukset saattavat tuoda hajun kaukaakin, jopa rakennuksen toisesta päädystä. Saattaa käydä niinkin että rakenteista merkkauksen perusteella otettavat materiaalinäytteiden pitoisuudet jäävät reilusti alle mikrobivaurioon viittavan raja-arvon alapuolelle joten läheskään aina koirien käyttö ei säästä rakenteita eikä tuo kustannussäästöjä, Myös käsitys siitä että rakenteita rikotaan ja puretaan vauriotutkimuksissa ronskisti on väärä, oikein tehdyssä näytteenotossa sitä varten tehdään pieni hallittu ja siisti rakenneavaus joka paikataan siististi ja josta ei jää suurempia jälkiä.Myös asuntokaupan yhteydessä suoritettava homekoiratutkimus saattaa aiheuttaa turhaa paniikkia, joten koiran käytön tulisi aina olla erittäin hyvin perusteltua, käyttökelpoisin koira on tilanteessa jossa etsitään vaurioita suuresta tilasta.On huomioitava ettei koira ole absoluuttinen tutkimusväline vaan se ilmaisee koulutetulla tavalla paikan tai rakenteen josta se homeenhajua paikallistaa joten jatkotutkimusten oikeellisuuden määritys on vaativaa.On myös huomioitava että täysin mikrobivapaata ja steriiliä rakennusta ei suomenmaasta löydy, joten käytännössä sellaista kohdetta ei useinkaan ole josta ei yhtään merkkausta tule ja varsinaisesta homevaurioista ei täten aina ole kysymys.Jos tilan ilma on muutoin erityisen puhdasta koiran virhemerkkausherkkyys korostuu, toisaalta jos tilassa on voimakas homeenhaju koiralla on usein vaikeuksia merkata lähde.Koiran käyttö mikrobivaurion paikallistamisessa puolustaa paikkaansa silloin, kun tiedostetaan siihen liittyvät epävarmuustekijät ja rajoitukset. Myös koiran ohjaajalla tulee olla vankka rakennusten mikrobiologiaan liittyvä asiantuntemus ja koulutus jotta johtopäätösten antaminen olisi mahdollisimman oikea, koska homevaurioiden tutkiminen ja syiden selvittäminen on usein monimutkainen ja erittäinkin vaativa prosessi. "

    • totuus tulee tässä

      Höpö höpö hommaa sanoo sekä kuntokartoittaja että välittäjä.

    • Ja sinä olet kunto"kartoittaja" ja välittäjä? Entäs kuntotarkastaja tai tutkija? Herra/ rouva totuudentorvi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe