Ruma Kalajoki

miks moinen

Mentiin perheen kans Kalajoelle loma-asuntomessuille ja oltiin myös 3 yötä siellä, jotta tenavat pääsee hiekkarannoille uimaan. Ikään ei oo ennen käyty ja odotukset oli kovat ja pettymystä tuli. Loma-asunnot oli hienoja, mut kellä niihin on varaa? Meidänki tavalline majotus makso hirveesti. Ja ilmat oli sellaset,että rannalla tarkeni vain toppatakissa. Mentiin tutustumaa Kalajoen keskustaan ja shoppailemaa sinne. Pettymys oli kova, kun ei siel oo shoppailtavaa ja hiton kallista. Onneks neuvovat, että kantsii mennä Ylivieskaan, kun siellä on Kärkkäinenkin. Löyty sieltä muutakin shoppailtavaa. Ja Kalajoen keskusta on RUMA. Kuin voi matkailupaikan keskusta olla noin ruma ja hoitamaton?. Hirveitä vanhoja homeisia taloröksiä. Päätie aivan kuopilla ja tienvarret kaipais siistimistä. Ei ees kukkaruukuja tai kukkapenkkejä oo pistetty tien varteen koristeeksi. Tosi ankeeta. Ja outoo, kun Hiekkasärkillä oli niin hienoo.

54

3214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naapurista

      Ne luulee, että matkailijat pysyy siellä Hiekkasärkillä eikä tule tavallisten kaupunkilaisten elämää sotkemaan. Nolottaahan tuon kylän kunto meitä muitakin, mutta rahat on vähänä ja ketään se kyläpaha kiinnosta.

      • Täältä tullaan ehkä

        Ettei olisi apea yleisilme taloudellisen laman aikaansaannoksia. Ihmisillä ei ole mitä kuluttaa, ovat nuukasti ja palveluja myyvät yrittäjät näivettyy. Tosin en vielä tiedä mistä puhun. Muistissa on kolmen vuoden takainen Kalajoen Hiekat -tv-sarja, joka antoi paikasta todella positiivisen ja mielenkiintoisen kuvan. Sen jälkeen sääkartta on kesäisin näyttänyt Kalajoelle niin pirun kylmiä ilmoja ettei ole tullut vielä lähdettyä itse testaamaan. Merivesi pitäisi olla uimalämmintä ja muutenkin hyvä lomatunnelma, sitten onnistuu.


      • Hilu 1
        Täältä tullaan ehkä kirjoitti:

        Ettei olisi apea yleisilme taloudellisen laman aikaansaannoksia. Ihmisillä ei ole mitä kuluttaa, ovat nuukasti ja palveluja myyvät yrittäjät näivettyy. Tosin en vielä tiedä mistä puhun. Muistissa on kolmen vuoden takainen Kalajoen Hiekat -tv-sarja, joka antoi paikasta todella positiivisen ja mielenkiintoisen kuvan. Sen jälkeen sääkartta on kesäisin näyttänyt Kalajoelle niin pirun kylmiä ilmoja ettei ole tullut vielä lähdettyä itse testaamaan. Merivesi pitäisi olla uimalämmintä ja muutenkin hyvä lomatunnelma, sitten onnistuu.

        Hei

        Kalajoki keskusta pieni kylä , ei mitään. Hiekkasärkillä taas hyvät rannat jos olet osannut / mennyt oikeaan paikkaan. En minäkään majoitu leirintäalueella. Paremmaksi minä Kalajokea kehuin kuin Yyteriä. No makuasia sekin.
        Kalajoella monenlaista ja tasoista lomahuoneistoa ja lapsille on tekemistä, no se on myös omasta asenteesta kiinne.


    • kävijä jo kauan

      Kalajoella on panostettu hiekkasärkkiin eikä taajama-alueeseen. Hieno kirkko siellä on. Leirintäalueella palvelu on huonontunut muutaman vuoden takaiseen. Uudet hienot suihkutilat on päästetty aivan kamalaan, saastaiseen kuntoon. Laittaisin kuvan niistä paskasista seinistä jos osaisin. Samoin sauna, joka on helskutin kallis on siivoton. Valvontaa ei ole samaan tapaan kuin ennen. Vuosia sitten alueella oli todella mukavia ja palveluhenkisiä tyyppejä töissä. Yöaikaan kierteli sellanen varsinainen virtuoosi pyörällä ympäriinsä rauhottelemassa liian villiä menoa, perheriitoja jne. Jutusteli muuten vaan ihmisten kanssa. Se hyvä ilmapiiri on hävinnyt. Paikka on hieno ja kesän ilta-aurinko upea. Jokin siellä on mennyt pieleen.Ynseät ilmeet jo vastaanotossa eivät ainakaan paranna ensivaikutelmaa uusille kävijöille.

      • elämän kierto

        Vanhat palvelijat ovat siirtyneet takavasemmalle ja uusi uljas nuori polvi tullut tilalle.He vastavat nykyisestä ilmapiiristä.
        Paikka pysyy mutta väki vaihtuu.
        Kiitos, että varoitit.


    • Siirius10

      Säistä ei voi mitään paikkaa syyttää. Se keli sattuu mikä sattuu.

      Itse ymmärrän pieneltä paikkakunnalta kotoisin olevana ettei pieni kylä voi ihmeitä tehdä jonkin turismin vuoksi. Kalajoellakin turismi kuitenkin keskittyy juuri hiekkasärkkiin mikä minusta on ihan luonnollista. En itse kyllä odota mitään hulppeaa joka nurkasta silloin edes löytyvän.

      Esim. meille on sattunut vuosia sitten aivan upeat kelit Kalajoelle. Mutta se ei ollut ainoa syy miksi viihdyimme silloin. Karavaanareilla siellä ainakin on upeat puitteet ja huomattavasti halvempaa yöpyminen omassa "mökissä" kuin joissain vuokrahotelleissa tms.

      Toinen on se ettei koskaan kannata laitta ennakko-odotuksia liian huippuun, silloin juuri tahtoo pettyä eniten.

      Ehkä se onkin parempi ettei teidän asenteella olevia tule enää uudelleen paikkaan joka minusta on ollut ikimuistoinen ja viehättävä. Ikävä oli puolestaan kuulla se ettei alueella enää ole sitä supliikkia töissä joka piti huolen että rauha säilyy. Toivottavasti kuitenkin saadaan pian sinne uusia motivoituneitakin kesä/työntekijöitä ;).

      Me vielä palaamme särkille takaisinkin, hyvät muistot sieltä on jääneet.

      • Merivesi on kylmää

        Merivesi taitaa lämmetä parempinakin kesinä vasta joskus heinäkuun loppupuolella uintilämpöiseksi ja jos sattuu vähätuulisia kelejä...


      • pirrijari
        Merivesi on kylmää kirjoitti:

        Merivesi taitaa lämmetä parempinakin kesinä vasta joskus heinäkuun loppupuolella uintilämpöiseksi ja jos sattuu vähätuulisia kelejä...

        Älähän hättäile, me ruvetaan lämmittämään merivesi ja uudet myllyt sieppaa tuulet.


    • Esteetikon kauhu

      Kalajoen keskusta on ruma, yksi Suomen rumimpia.

      Tällaisia näistä kylien raiteista muodostuu, kun kylä pääseekin kasvamaan ihan kaupungiksi asti. Pääraitille putkahtelee vuosien varrella uusia rakennuksia. Kukin rakentaa mielensä ja sen aikakauden mukaista pytinkiä, mahdollisimman halvalla tietenkin.

      Kunnan/kaupungin puolelta kukaan ei valvo eikä suunnittele kokonaisuutta.

      Eikä hiekkasärkilläkään ole hirveästi kokonaiskuvaan vuosien varrella panostettu. Aika vaihtelevaa tasoa löytyy sielläkin.

    • Lomasta elävä

      Miksi kunnostaa kalliilla, kun kävijöitä riittää. Hinnatkin on kohillaan, kun asiakasta riittää.

    • asunnoton

      jooooooo asuntoooooooo mullekkiiiiiiiiiiin

    • jooooooooooooooooo asuntooooooooooooooooo minääääkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin tarvihheeen heeeh

    • wkoehw3oeik

      Kalajoen keskusta kyllä on ruma.. Mutta hirveästi ihmiset raatavat särkillä töissä mielluttaakseen matkailijoita ja silti tulee kokoajan valittamista. Tuskin sitä täydellistä paikkaa on olemassakaan

      • simoo

        Ootte katsonut hinnat väärin. Itse ostin kolme loma asuntoa messu alueelta j yvteensä maksoi alle 200 tonnia


      • naapurista

        Minusta kalajoella oli hyvät palvelut. lounastettiin yhdessä ravintolassa
        Hiekkasärkillä, hyvä lounas, useita vaihtoehtoja lämpimäksi ruoaksi, hinta 15e-


      • pääkaupunkilainen
        simoo kirjoitti:

        Ootte katsonut hinnat väärin. Itse ostin kolme loma asuntoa messu alueelta j yvteensä maksoi alle 200 tonnia

        Nuo taisi olla sitä yhtä minimallia, jonka hinta oli 79 000 kpl?
        Ne voi laittaa mihin vaan, mutta hinta oli kyllä tosi kallis, kun pinta-alaa ei ollut paljoa.
        En nähnyt yhtään muuta alle 200 000 kpl ja useimmathan on jo myyty.
        Ei käyty kerrostalossa, en tiedä mitä ne luukut maksaa, siinä on varmaan myös yksiöitä.


    • Jyväskyläläinen

      Ilmojen haltijalle Kalajokikaan ei mahda mitään. Nykyajan ihmisille pitäs olla kaikki luxusta ja VALMIINA kullatulla lautasella tarjoiltuna.

      • juuuu

        Niinpä lomilla arvostellaan ja ollaan kaikkea vaatimassa.Kotona voi olla vaikka kuin alkeellista,se vaatia osaan linja on muotia,ja mitä tyhmenpi sen vaativampi


      • korjaan...ö.

        Tuo aloittajahan on köyhä.... siitä tuo negatiivinen vuodatus.
        Tänä kesänä on kylmää ihan kaikkialla, sille ei voi mitään.


    • JARMO.45V

      ÄLKÄÄ IKINÄ. Menin perheeni kanssa Thaimaaseen bangok nimiseen kylään Aasiassa. Olimme perheeni kanssa johon kuuluu markkus 23.v, Pentti 15.v ja augustus 18.v Olimme piknikillä hotellimme katolla. Hotellin nimi oli happy end. Vietimme kaunista kesä päivää kun yhtäkkiä, kuin tyhjästä ilmestyy neljä ruotsalaista tummaihoista albiino kamelia. kamelit huusivat ja kävivät päällemme. Isoin kameli nimeltä håfleghär hyökkäsi kimppuumme. 35cm iso käärmettä muistuttavaa oikealle kaartuva lerssi hyökkäsi pieneen peppureikääni ja runteli samalla koko perheeni.

      • Aino - Terettu

        Oletteko transvestiittejä kun perhe missä 4 miestä? Vai kuuluteko Kalajoen päättäviin elimiin, kun teille elintä näytetty? Vai onko tuo unelma missä kaupungin päättäjät keskenään harrastaa kivaa?


    • kalajoella käynyt

      Tänä kesänä on kylmää menee minne vaan.
      Olen kyllä eri mieltä Kalajoesta, ei siellä mitään rumaa ole.
      meneepä jonnekin sisämaahan Suomessa, esim. savoon, siellä vasta kauheata on. Ei mitään palveluita, joita Kalajoella sentään on.
      Ei ne loma-asunnot ole tarkoitettukaan köyhille, se täytyy ymmärtään.
      Alueella on mm. golfkenttä, kehuvat sitä yhdeksi maan parhaista. Oletan että
      golffaajat ostavat noita hulppeita asuntoja. kuulin että osa on perikuntien omistuksessa ja osa yritysten (joissa omistus on yksityisillä henkilöillä).
      Eihän loma-asuntomessuilla mitä shoppailua ole tarkoitus harrastaa, menkää tallinnaan krääsää hakemaan.
      Eli juttusi on provo, ei kannata uskoa, olet varmaan kateellinen niille joilla on varaa ostaa alueelta talo.
      Yksi kiva, mielestäni paras,, oli myymättä, hinta taisi olla vähän alle 300 000 e.
      me ei tarvita mitään lisää, on jo kaksi olemassa.

    • suomen paras beach

      Kelit eivät ole olleet hyviä missään päin suomea tänä kesänä. Kakajoen hiekkasärkät on paras paikka helteillä. Tottakai siellä puhaltaa tuuli aina. Mitä oikein odotit?

      • vetovoimatekijät

        Onko biitsillä hyvällä kelillä paljon hyvännäköisiä nuoria naisia kuten Helsingin Hietsussa, Turun Ruissalossa ja Porin Yyterissä?

        Meikäläiselle opetettiin jo lukion maantiedon kursseilla että matkakohteissa turisteja vetää kolmen ässän coctaili eli Sun, Sea and Sex.


    • Iitukka1234

      Kalajoen keskustassa on myös edullisia ruokapaikkoja. Pikkusen kun menee siitä valtatieltä syrjään. Ajaa HHn kulmilta asemalle päin ja kääntyy vasemmalle. Sieltä löytyy pienen pieni matala ravintola jossa mahtavat ruuat ja hyvä palvelu.
      Tottakai ihan ytimessä on kalliimpaa.
      Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.

      • missä?

        Ikäni olen Kalajoella asunut, mutta tuolla ohjeella ei mitään löydy. Ei ole rautatieasemaa Kalajoella. Eikä kyllä muistu mieleen piene pientä matalaa ravintolaakaan. HH kyllä löytyy.


      • pirrijari
        missä? kirjoitti:

        Ikäni olen Kalajoella asunut, mutta tuolla ohjeella ei mitään löydy. Ei ole rautatieasemaa Kalajoella. Eikä kyllä muistu mieleen piene pientä matalaa ravintolaakaan. HH kyllä löytyy.

        Poliisiasema ja grilli sen kupeessa.


    • Fuengirolaan

      Minä ostaa pläjäytin parinsadantonnin penthouse-asunnon Fuengirolasta, eikä yhtään kaduta.
      Ei sillä rahalla mitään hyper-luksusta saa, mutta mukavan asunnon hyvästä osoitteesta ja Euroopan parhaat kelit. Sisällä ei sään takia tarvitse aikaa haaskata.

      Suomalaisista useimmilla on kehno espanjankielen taito, mutta pieni suomi-populaatio palvelee suomeksi jos ei huvita opetella kieltä. Sekin kyllä tarttuu ajan mittaan niin, että ihan joka asiassa ei tarvitse soittaa tulkkia.

      Lento kestää hyvän mökkimatkan verran ja kentältä pääsee junalla 20min. välein melkein kotiovelle.
      Lennot eivät paljon maksa, muutamasta kympistä pariinsataan/sivu.

      Yhtiövastikkeet ovat kymppejä/kuukausi ja eläminen halpaa ja ennen kaikkea sää on lähes poikkeuksetta hyvä, talvellakin Kalajoen kesää vastaava.

      Suomen television saa näkymään monellakin tavalla ja baarit näyttävät matsit jättiruuduilla. Suomenkielisiä ilmaisia sanomalehtiäkin on useita ja paikkakunnan kuuluisa koulu on erittäin laadukas. Valtavasta kohusta huolimatta opetus on hyvää ja ryhmät pieniä, joten lastenkin kanssa voi viipyä vaikka vuoden jos lomaa/rahaa piisaa.

      Enää ei tulisi mieleenkään ostaa kallista suomi-mökkiä.

      Nyt vielä saa "halvalla", mutta muutamat asiantuntijat povaavat hintojen nousevan muutamassa vuodessa lamaa edeltävää tasoa ylemmäs, eli ainakin tuplaksi. Näkee ken elää.

      Kaupunki on satsannut paljon ympäristöön ja kapakka- tms. reissun säteellä asuu miljoona ihmistä ja muutama turisti päälle. Tekemistä löytyy delfiinisafarista korkeakulttuuriin.
      MIettikää siis tällaistakin vaihtoehtoa.

      • Fishriver on my mind

        Moi! Kävin ensimmäisen kerran Kalajoella vanhempieni kanssa vuonna 1982. Se oli välietappi matkalla Hammerfestiin silloin .En ollut siihen mennessä ollut missään muualla, jossa olisi ollut niin paljon hienoa hiekkaa. Se tuntui äärimmäisen hienolta paikalta. Olin silloin 11-vuotias. 90- luvulla kävin siellä monena kesänä tai siis lähes joka kesä aluksi kavereiden kanssa ja myöhemmin puolisoni ja lasteni kanssa. Aina telttailumeiningillä paitsi kerran olen ollut siellä mökissä. Valvonta leirintäalueella oli erinomaista ja hiljaisuuden toteutumisesta pidettiin huolta. Vuonna 2003 kesällä oli mahtava hellejakso, jolloin Kalajoellakin päivittäin lämpötila nousi 28 asteeseen. Silloin viivyimme koko nelilapsinen perhe siellä teltassa 9 yötä putkeen. Lapset viihtyivät rannalla jalkapalloa pelaten muiden matkailijoiden kanssa kuten esim. norjalaisten, jotka ovat pitkään suosineet aluetta. Vielä sitten seuraavana vuonna vietimme siellä muistaakseni viisi yötä, mutta sen jälkeen emme ole siellä käyneet. Asumme Varsinais-Suomessa ja matkaa kertyy hiekkasärkille lähes 500 km. Ilmojen pitää olla lämpimät, jotta sinne kannattaa lähteä. Merivesi on siellä aika kylmää yleensä. Hellesäällä piakka on Suomen oloissa vertaansa vailla. Pelkkä meren katseleminen hiekkaharjulta on mahtavaa, mutta auringon työntyminen hiljaa mereen horisontissa on katselemisen arvoista. Kesäkuun lopussa klo 1.30 auringosta näkyy vielä lähes puolet.
        Vuodesta 2006 lähtien on suunnattu joka kesä Baltiaan lukuunottamatta yhtä kesää, jolloin nuorimmaisemme syntyi. Jurmalan, Liepajan ja Kuurinkynnään rannat ovat vieneet voiton Kalajoesta viime vuosina. Siellä ilmojen ja vesien lämpötilat ovat heinäkuussa olleet ja joskus elokuun puolellakin melko takuuvarmasti aika mukavat ja hintataso palveluissa tyystin toista luokkaa.
        en tiedä minkälainen hintataso on tänäpäivänä Kalajoella, kun en ole siellä käynyt 10 vuoteen, mutta mielestäni Suomessa monet hyvät lomapaikat ja kylpylät pilataan esim. virvokkeiden kiskurihinnoittelulla.
        Kalajoki on kuitenkin ainutlaatuinen paikka Suomessa eikä sen rannoilla kävelystä tai auringonlaskun ihailusta välttämättä tarvitse maksaa mitään ja se kannattaa ehdottomasti kokea!


      • Fishriver on my mind

        Moi! Kävin ensimmäisen kerran Kalajoella vanhempieni kanssa vuonna 1982. Se oli välietappi matkalla Hammerfestiin silloin .En ollut siihen mennessä ollut missään muualla, jossa olisi ollut niin paljon hienoa hiekkaa. Se tuntui äärimmäisen hienolta paikalta. Olin silloin 11-vuotias. 90- luvulla kävin siellä monena kesänä tai siis lähes joka kesä aluksi kavereiden kanssa ja myöhemmin puolisoni ja lasteni kanssa. Aina telttailumeiningillä paitsi kerran olen ollut siellä mökissä. Valvonta leirintäalueella oli erinomaista ja hiljaisuuden toteutumisesta pidettiin huolta. Vuonna 2003 kesällä oli mahtava hellejakso, jolloin Kalajoellakin päivittäin lämpötila nousi 28 asteeseen. Silloin viivyimme koko nelilapsinen perhe siellä teltassa 9 yötä putkeen. Lapset viihtyivät rannalla jalkapalloa pelaten muiden matkailijoiden kanssa kuten esim. norjalaisten, jotka ovat pitkään suosineet aluetta. Vielä sitten seuraavana vuonna vietimme siellä muistaakseni viisi yötä, mutta sen jälkeen emme ole siellä käyneet. Asumme Varsinais-Suomessa ja matkaa kertyy hiekkasärkille lähes 500 km. Ilmojen pitää olla lämpimät, jotta sinne kannattaa lähteä. Merivesi on siellä aika kylmää yleensä. Hellesäällä piakka on Suomen oloissa vertaansa vailla. Pelkkä meren katseleminen hiekkaharjulta on mahtavaa, mutta auringon työntyminen hiljaa mereen horisontissa on katselemisen arvoista. Kesäkuun lopussa klo 1.30 auringosta näkyy vielä lähes puolet.
        Vuodesta 2006 lähtien on suunnattu joka kesä Baltiaan lukuunottamatta yhtä kesää, jolloin nuorimmaisemme syntyi. Jurmalan, Liepajan ja Kuurinkynnään rannat ovat vieneet voiton Kalajoesta viime vuosina. Siellä ilmojen ja vesien lämpötilat ovat heinäkuussa olleet ja joskus elokuun puolellakin melko takuuvarmasti aika mukavat ja hintataso palveluissa tyystin toista luokkaa.
        en tiedä minkälainen hintataso on tänäpäivänä Kalajoella, kun en ole siellä käynyt 10 vuoteen, mutta mielestäni Suomessa monet hyvät lomapaikat ja kylpylät pilataan esim. virvokkeiden kiskurihinnoittelulla.
        Kalajoki on kuitenkin ainutlaatuinen paikka Suomessa eikä sen rannoilla kävelystä tai auringonlaskun ihailusta välttämättä tarvitse maksaa mitään ja se kannattaa ehdottomasti kokea!


      • Fishriver my mind
        Fishriver on my mind kirjoitti:

        Moi! Kävin ensimmäisen kerran Kalajoella vanhempieni kanssa vuonna 1982. Se oli välietappi matkalla Hammerfestiin silloin .En ollut siihen mennessä ollut missään muualla, jossa olisi ollut niin paljon hienoa hiekkaa. Se tuntui äärimmäisen hienolta paikalta. Olin silloin 11-vuotias. 90- luvulla kävin siellä monena kesänä tai siis lähes joka kesä aluksi kavereiden kanssa ja myöhemmin puolisoni ja lasteni kanssa. Aina telttailumeiningillä paitsi kerran olen ollut siellä mökissä. Valvonta leirintäalueella oli erinomaista ja hiljaisuuden toteutumisesta pidettiin huolta. Vuonna 2003 kesällä oli mahtava hellejakso, jolloin Kalajoellakin päivittäin lämpötila nousi 28 asteeseen. Silloin viivyimme koko nelilapsinen perhe siellä teltassa 9 yötä putkeen. Lapset viihtyivät rannalla jalkapalloa pelaten muiden matkailijoiden kanssa kuten esim. norjalaisten, jotka ovat pitkään suosineet aluetta. Vielä sitten seuraavana vuonna vietimme siellä muistaakseni viisi yötä, mutta sen jälkeen emme ole siellä käyneet. Asumme Varsinais-Suomessa ja matkaa kertyy hiekkasärkille lähes 500 km. Ilmojen pitää olla lämpimät, jotta sinne kannattaa lähteä. Merivesi on siellä aika kylmää yleensä. Hellesäällä piakka on Suomen oloissa vertaansa vailla. Pelkkä meren katseleminen hiekkaharjulta on mahtavaa, mutta auringon työntyminen hiljaa mereen horisontissa on katselemisen arvoista. Kesäkuun lopussa klo 1.30 auringosta näkyy vielä lähes puolet.
        Vuodesta 2006 lähtien on suunnattu joka kesä Baltiaan lukuunottamatta yhtä kesää, jolloin nuorimmaisemme syntyi. Jurmalan, Liepajan ja Kuurinkynnään rannat ovat vieneet voiton Kalajoesta viime vuosina. Siellä ilmojen ja vesien lämpötilat ovat heinäkuussa olleet ja joskus elokuun puolellakin melko takuuvarmasti aika mukavat ja hintataso palveluissa tyystin toista luokkaa.
        en tiedä minkälainen hintataso on tänäpäivänä Kalajoella, kun en ole siellä käynyt 10 vuoteen, mutta mielestäni Suomessa monet hyvät lomapaikat ja kylpylät pilataan esim. virvokkeiden kiskurihinnoittelulla.
        Kalajoki on kuitenkin ainutlaatuinen paikka Suomessa eikä sen rannoilla kävelystä tai auringonlaskun ihailusta välttämättä tarvitse maksaa mitään ja se kannattaa ehdottomasti kokea!

        Korjaan vielä tuon auringonlaskuajan. Tarkoitin 00.30 siis ei 1.30.


      • Fuengirolaan
        Fishriver on my mind kirjoitti:

        Moi! Kävin ensimmäisen kerran Kalajoella vanhempieni kanssa vuonna 1982. Se oli välietappi matkalla Hammerfestiin silloin .En ollut siihen mennessä ollut missään muualla, jossa olisi ollut niin paljon hienoa hiekkaa. Se tuntui äärimmäisen hienolta paikalta. Olin silloin 11-vuotias. 90- luvulla kävin siellä monena kesänä tai siis lähes joka kesä aluksi kavereiden kanssa ja myöhemmin puolisoni ja lasteni kanssa. Aina telttailumeiningillä paitsi kerran olen ollut siellä mökissä. Valvonta leirintäalueella oli erinomaista ja hiljaisuuden toteutumisesta pidettiin huolta. Vuonna 2003 kesällä oli mahtava hellejakso, jolloin Kalajoellakin päivittäin lämpötila nousi 28 asteeseen. Silloin viivyimme koko nelilapsinen perhe siellä teltassa 9 yötä putkeen. Lapset viihtyivät rannalla jalkapalloa pelaten muiden matkailijoiden kanssa kuten esim. norjalaisten, jotka ovat pitkään suosineet aluetta. Vielä sitten seuraavana vuonna vietimme siellä muistaakseni viisi yötä, mutta sen jälkeen emme ole siellä käyneet. Asumme Varsinais-Suomessa ja matkaa kertyy hiekkasärkille lähes 500 km. Ilmojen pitää olla lämpimät, jotta sinne kannattaa lähteä. Merivesi on siellä aika kylmää yleensä. Hellesäällä piakka on Suomen oloissa vertaansa vailla. Pelkkä meren katseleminen hiekkaharjulta on mahtavaa, mutta auringon työntyminen hiljaa mereen horisontissa on katselemisen arvoista. Kesäkuun lopussa klo 1.30 auringosta näkyy vielä lähes puolet.
        Vuodesta 2006 lähtien on suunnattu joka kesä Baltiaan lukuunottamatta yhtä kesää, jolloin nuorimmaisemme syntyi. Jurmalan, Liepajan ja Kuurinkynnään rannat ovat vieneet voiton Kalajoesta viime vuosina. Siellä ilmojen ja vesien lämpötilat ovat heinäkuussa olleet ja joskus elokuun puolellakin melko takuuvarmasti aika mukavat ja hintataso palveluissa tyystin toista luokkaa.
        en tiedä minkälainen hintataso on tänäpäivänä Kalajoella, kun en ole siellä käynyt 10 vuoteen, mutta mielestäni Suomessa monet hyvät lomapaikat ja kylpylät pilataan esim. virvokkeiden kiskurihinnoittelulla.
        Kalajoki on kuitenkin ainutlaatuinen paikka Suomessa eikä sen rannoilla kävelystä tai auringonlaskun ihailusta välttämättä tarvitse maksaa mitään ja se kannattaa ehdottomasti kokea!

        Suomessa saattaa paistaa aurinko läpi yön, mutta huono sää juuri lomasi aikana on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Kiskurihinnat ovat ainakin varma asia. Jo pelkästään niissä säästää etelänmatkan, jos paljon käyttää.

        Fuengirolassa on seitsemän kilometriä hiekkarantaa ja takuuvarmasti lämmintä, eikä yöksikään tule kylmä, pimeä kyllä, mutta joka kolkka on valaistu.
        Suomessa aurinko ei paista talvella moneen kuukauteen ja aika usein on kesälläkin kymmenen astetta tai jopa alle, tuulee ja sataa. Nauti siinä sitten lasten kanssa lomasta.


    • Kannattas tosiaan lomalla suunnistaa espanjan aurinko rannikolle,ei tarttis miettiä onko lämpimät kelit ja halvenpi hintataso takaa hyvän loman.

      • Fugelainen

        Fugessa on suomi-baarejakin kymmenen kertaa enemmän kuin Kalajoella ja muita tuhat tai jotain. Lihakeittolounaan viineineen saa parilla eurolla 12-pack nelosta maksaa Lidlissä alle kolme euroa.


    • heihellurei

      Tottahan se on, etä ruma on tämä Kalajoen keskusta. Häpeällistä se on, mutta onneksi kovin harva Hiekkasärkkien turisti tulee keskustaan. Itse olen täällä asunut vasta vajaa 5 vuotta ja kaikkea en tiedä. En kuulu sisäpiireihin ja en ole politiikassa. Mutta mitä olen kuullut, niin tämä ikävä tilanne ei ole kaupungin virkamiesten ja luottamusmiesten syytä. He on yrittäneet kaikkensa, mutta ei mahda mitään. Syynä ovat muutamat hyvin koulutetut, ahkerat, aktiiviset, toimeliaat ja aikaansaavat ihmiset. Nimittelevät heitä täällä "myrkynvihreiksi viherpiipertäjiksi", liekö oikein tai väärin? Nämä ihmiset osaavat toimia. Tehdä valiktuksia, kanteluita yms. Ja ilmeiseti tieto ja toiveet muutoinkin kulkeutuu Ele-keskukseen ja Ympäristökeskukseen. Siellä saattaa olla hengenheimolaisia ja ystäviä? Kun Kalajoella tai lähiympäristössä jotain yritetään rakentaa ja saada aikaan taloudellista toimintaa, niin kovin herkästi tulee valvovilta viranomaisilta toimenpidekieltoja, kyselyitä, lisäselvityksiä yms. Ja homma seisoo. Siksi homeiset ja lahot talorumilukset ovat Kalajoen keskustan päätien varrella ja ilmeisesti tulevat olemaan kauan, kauan... Se päätie ei myöskään ole kaupungin hallinnoima tie, vaan ilmeisesti Ely-keskus vastaa siitä. Ja koska suhteet kaupunkiin voisivat olla paremmatkin, niin saattaa olla, että kunnostusrahoja ei tule vielä pitkiin aikoihin. Hiekkasärkille on paljon rakennettu ja vielä enemmän olisi haluttu rakentaa ja saada aikaa työpaikkoja. Mutta valituksia, kyselyitä yms viivytyksiä on aina ylenmäärin. Suojellaan lokkeja, tutkitaan oravan papanoita, suojellaan sammakon kutupaikkoja yms. Ja hieman sivummalla vastustetaan ydinvomalan rakentamista. Tuulimyllejen rakentamista sentään vastustetaan ja kannatetaan. Mutta samalla menetetään satoja työpaikkoja. Siitähän seuraa, että monessa lapsiperheessä on pakko sanoa, että ei ole rahaa uimahalliin, sirkukseen, harrastuksiin, urheiluvälineisiin yms. turhuuksiin. Tärkeintä on, että lokit pesii ja kakkii uimarannat uimakelvottomiksi, sammakot kurnuttaa, oravan papanoita löytyy, sähköstä on puutetta tai se ainakin maksaa paljon. Voi aikoja , voi tapoja.!
      Mutta kaikesta huolimatta. Hyvät matkailijat, tervetuloa Hiekkasärkille! Se on Suomen oloissa ainutlaatuinen lomapaikka myös hieman huonommalla ilmalla. Kalajoen keskustaan ennätette tutustua myöhemminkin - kyllä se säilyy entisellään.

      • ymmärrystä

        Ei saa puhua pahaa vihreistä. Hyvvää ne tarkottaa. Mut ovat laumasieluja ja mennee joukon mukana muutamie hihhuleitten matkassa. Pittää muistaa, et jos on lusikalla saanu, niin...


    • Ykan mirri

      Mutta , muistakaa. Kalajoella on kaupunginjohtajana venäjän ja P-¨korean johtajan sekoitus. Kannattaa käydä katsoon, samannäköinen kuin Putin ja yhtä vankka kuin Kim Jong-un , ja johtamistapa kuin yhdistettynä noilta. Suosittelen, on paikallinen nähtävyys ja naurunaihe :)

    • Raha-mies

      Pers'aukisten kannattaa pysyä kotona jos ei ole rahaa kuluttaa!

      • Raha-mies

        Rahaa on kyllä, mutta ihan muualle laitan mielummin, kuin Kalajoen hiekoille
        tosiaan menee sinne hiekkaan, eikä mitään saa vastiketta.
        taidat olla se EU kolikon viilaaja itse Raha-mies.


    • eipä oo mun murhe

      käytiin par viikkoa sitten, sai kävellä tovi, jot pääs uimaan ja ol muuten kylymää vettä, ves on rannalta paenna kauas horsonttiin, koska tuulet on näin...

      kyläs ei mittään vikkaa, ihan tavallinen suomalainen kirkonkylä ja vielä jok lisäks...mihinkähän alottaja vertaa...kävis kattoon vaikka Auraa ensteks

      tuo aloittaja on muuten joku laps, joka kirjoittaa vanhemmilta kuultua

      kyläl myytiin hiton makkeita savusiikoja marketin pihassa

      uuvet asunnot särkillä on ku hajuves lihapullis... tekolampi ???
      se lakuuni levittyy muutamassa vuodessa ja ompa sitten mahtava vihree lima-allas

      ja sanon vaan vielä, et on siinä siivoomista, ku ainainen tuuli pöllyttää hiekkaa joka rakosen täyteen, ei voi pittää ikkunoita ja ovia auki, hölömöläisten hommoo...

    • Matkamies87

      Oltiin 1 yö 4hlö mökissä. Erittäin tyytyväisiä oltiin niin mökkiin, ystävälliseen henkilökuntaan kuin myös rantaan :)

      Kylällä näytti siltä miltä noin pienessä paikassa voi olettaakin..

      Jos rantaa vertaa Yyteriin, on tietysti pienempi, mutta hyvin viihdyttiin. Yyteriin verrattuna oli kokonaisuutena kivempi. Yyyerissä kävin vain uimassa, ja ihmettelin, että leirintäalue on niin "rajusti" erotettu muusta kokonaisuudesta. Rannan palvelut myös heikommat kuin Kalajoella. Kolmanneks paras Nallikari :P

      • kyl on näin

        Mitä palveluita Kalajoella on rannalla ? Ja uimaan siellä pääsee vasta tarvottuaan puolkilometriä rannasta...

        Yyterissä on surffikeskus ja ravintola heti rannassa, Kalajoella kaukana rannasta törmän päällää, jonne raahautuessa kuolee janoon jo matkalla.

        Kalajoen etu on penskoille vesipuisto.

        1. Yyteri

        2. Nallikari

        3. Kalajoki


    • ei koskaan

      Kyllä on tiedossa kalajoen hiekat, onneton paikka, toivottavasti tukehtuu omaan savuun koko paikka.

    • Ruma rantavieras

      Juuri poikettiin ja masennuttiin. Särkkien näköalaparkki on peitetty hotellihirvityksillä. Jopa Meriluonnon keskus on sijoitettu hotellirakennukseen, hyi hlvtti. Keinotekoinen ja ruma messualue toteuttaa jotain ulkomailta apinoitua unelmaa, jonka funktio ei avaudu. Mitä siellä voi tehdä, minkälaiset ihmiset noita huviloita omistavat ja miksi? Yleisvaikutelma viime viikonlopun menosta oli se, että tuon hienon luonnonmuodostuman tehtävänä on toimia ainoastaan kulissina vieraantuneiden ihmisten joukkopaolle jostakin.

    • Kokemus opettanut

      Täysin vajaa-älyisten touhua ylipäätään viettää vapaa-aikaa saati lomaa missään suomessa oman mökin ulkopuolella. Kaikkialla kukoistaa "rahat tolloilta pois" mentaliteetti, ja hinnat tasoon nähden aivan överejä, ruoka pelkkää sotkua kalliilla yms. Harvat asialliset mestat on hinnoiteltu veli venäläisen oligarkin mukaan, ja sitten rutistaan kun venakot ovat vähentyneet niin miksei kotimaa kiinnosta ja suomalaiset käy. Rahalleen paljon paremman vastineen saa joka paikassa pohjoismaiden ja varsinkin suomen ulkopuolella, hyvää ruokaa ja palvelua kohtuu hintaan. Ravintoloiden juomien sikahinnoista tässä maassa ei tarvinne mainita enempää.

      • kysyntä ja tarjonta

        Totta tuo on. Mutta toinen puoli asiassa on se, että Kalajoen turistisesonki on tosi lyhyt. Sinä aikana yrittäjien pitää tehdä vuoden tulos. Eikä se muutoin onnistu. Hinnat on vedätettävä pilviin. Ja toistaiseksi tyhmiä maksajia riittää pilvin pimein varsinkin tänä kesänä, kun on hyvät hellekelit.


      • aune

        Viisaita haastat. Just käytiin Kreetalla äkkilähdöllä. Upee iso lomahuoneisto hyvällä paikalla. Kahden hengen matka n. 600 ecua. Ravintolassa sai tosi hyvät ruoka-annokset ja kyytipojaksi 2 puolikasta olutta 20-25 ecua. Mutta toki ravintolaksi pitää valita sellainen, että siellä ei ole kaikki muut turistit. Niissä paikoissa osataan ottaa kakskertanen hinta ja ruoka on huonoa ja sitä on vähän. Laskekaapa mitä maksaa viikon loma Suomessa vaikkapa nyt syyskuussa, kun ei ole enää sesonki! Ja mitä täällä on nähtävää ja koettavaa nyt?


    • vähä mutta väsynyttä

      Niin no kaikki halunsa mukaan, omia valintoja. Suomalaisen loma on onnistunut kun keskiolutta ja poprillia kannetaan muovisilla halppiskalusteilla katetulle terassille plus välillä saa nuotinvierestä määkiä aikuista naista naapuripöydän 200 kiloisen baariruusun kannustamana. Tämän helpommaksi ei lomailu mene ja mitäs muusta kunhan keppanaa on riittävästi saatavilla. Hinnat, no ovathan ne suolaisia mutta ei se konkurssiin vie kun kerran vuodessa sen 2 viikkoa lomailee ja vielä lomarahoilla. Töiden alettua sitten viikonloput vietetään laatuaikaa oman kantakuppilan keppanhuuruisessa ilmapiirissä, aikuista naista tunteella tulkiten.

      • Aika masentavaa, kun lukee jotta mökit on hyviä mutta kenellä niihin on varaa. Just joo. Pitää päättää jo etukäteen mihin on varaa jotta ei yliodotukset ole koko ajan päällä. Olen käynyt lukuisia kertoja Kalajoella ja viihtynyt tosi hyvin. Ainut kerta oli, kun menimme suoraan juhannusjuhlien jälkeen...näky oli enempi kuin siivoton..alue oli kuin tunkio. Muutoin ihan yes. Monet savulohet on nautittu merta katsellen hyvä viinin kera. Kiitos Kalajoki. Onko se itsessä se paha olo? Häh?


      • syvästi pettynyt
        susanna58sm kirjoitti:

        Aika masentavaa, kun lukee jotta mökit on hyviä mutta kenellä niihin on varaa. Just joo. Pitää päättää jo etukäteen mihin on varaa jotta ei yliodotukset ole koko ajan päällä. Olen käynyt lukuisia kertoja Kalajoella ja viihtynyt tosi hyvin. Ainut kerta oli, kun menimme suoraan juhannusjuhlien jälkeen...näky oli enempi kuin siivoton..alue oli kuin tunkio. Muutoin ihan yes. Monet savulohet on nautittu merta katsellen hyvä viinin kera. Kiitos Kalajoki. Onko se itsessä se paha olo? Häh?

        Aika masentava olo oli juhanneksen jälkeisenä aamuna. Olin sammunut puoliksi sateeseen hyvien juomieni kera, onneksi sentään yläruumis sisäpuolella.
        Hyvä puoli asiassa oli, että räntäsateessa eivät sentään itikat syöneet eikä avattu pullo ollut irronut ja kaatunut kohmeisesta kourasta, että sai nauttia aamupalan välittömästi ennen kuin edes silmät avautuivat.

        KuselIa käynti tosin oli ongelmallista, kun kulIi oli vetäytynyt niin syvälle että jäätyneillä räpyköillä ei kiinni saanut. Täytyi siis lorottaa kiinni pitämättä ja lämmittihän se hetken valmiiksi läpimärkiä housuja.

        Ei siellä näkynyt ainoatakaan naista ainakaan aamulla, kuten tuossa yllä joku kyseli. Illalla taisin nähdä yhden, kun yksi hammas puuttui. Taisi meinaan lyödä, ellen väärin muista. Voiko olla vittumaisempia naisia kuin Kalajoella?

        Ei koskaan enää Kalajoelle, aivan kauhea paikka!


    • Hei haloo!?

      Siis kuka menee lomalle Suomessa SHOPPAILEMAAN (ellei pissisnaiset ja pöndejuntit)??? Menkää sinne Keskisille sitten vaikka! Ja eikö nyt esim. kartastakin pysty päättelemään ettei se Kalajoen keskusta nyt mikään New Yorkin metropoli ole??

    • RIKAS MIÄS

      OLISIT PYSYNYT KOTONASI KÖYHÄ!

    • Defless

      Minusta taas leirintä-alue on ihan ok,ainakin näin karavaanarin näkökulmasta.Ei ehkä paras,mutta parhaimpia alueita Suomessa.

    • vara mara

      Vooiku meitä tykkäjiä on niin paljon.
      Tuskin mennän Kalajoen santaan uudesttaan.
      - pappa, menään hän me tirkkimäämään.
      niin tietenki
      Tollo, ET KERRO.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe