valjaat vai panta

mörttinen

Kumpi on parempi vetävälle pikkukoiralle,panta vai valjaat? Ja tarkoitan tuota vetämistä siis lenkillä hihnassa. Jostai olen lukenut että valjaat saisivat koiran vain vetämään ememmän? Mutta ainaki olisivat paremmat niskoille ja kaulalle kun pannan kanssa kuuluu kauhea röhinä ja läätys. Voiko pienelle koiralle laittaa kuristuspantaa?

12

1167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spanieliiiiii

      Valjaissa vetäminen ainakaan ei tunnu niin pahalle, tosin kaula ja ranka eivät joudu niin koville kuin pannan kanssa. Pannan olisi hyvä olla tarpeeksi leveä ja mahdollisesti pehmeä, ettei se uppoa ikävästi ihoon. Kuristavaa pantaa en käyttäisi, koska vetämisessä on kyse koiran ajatuksesta päästä eteen päin nopeammin. Mielestäni valjaitakin voi käyttää, sillä vetämisestä poisopettelussa on kyse siitä, kuka vauhdin ja etenemisen päättää.

    • dfgdfgdf

      Laita ensin vedonesto valjaat ja kun oppinut menemään vetämättä niin normaalit valjaat. Itse tein näin.

      Valjaat on hyvät ja miellyttävämmät niskaa ajatellen mutta sekä pannan että valjaiden kanssa vetäminen on koulutettava pois.

      Vain koulutetulla koiralla niska on turvassa sillä kiskominen on aina pahasta. Ja jos kiskoo etkä aio kouluttaa niin valjaat koiralle turvallisimmat kuin panta.

      Kuristuspanta on huono juttu ja ei ole niskalle hyväksi. Turha kapine. Mieluummin joko vedonestopanta tai valjas toimii huomattavan paljon niinkuin pitää toisin kuin turhat ja hyödyttömät kuristuspannat ja usein näiden käyttäjät jatkaa niiden käyttöä kun ei toimi. Tarkoitus on että koulutetaan koira olemaan vetämättä ja sen jälkeen normaalit pannat ja valjaat jioita itse suosin.

      Pannan on oltava leveä ja mennä kahden nikaman yli jotta on turvallinen niskanikamille.

      Ison koirani kodinvaihtajaLabbis koulutin olemaan vetämättä perusoppien mukaan eli aina kun kiskoi vaihdoin suuntaan ja oppi siten. Tai toinen keino ettei mene eteenpäin kun vasta sitten kun ei vedä ja aina kun vetää pysähtyy ja odottaa että hihna löystyy. Tämä ei toiminutkaan vilkkaalla terrierilläni niin otin vedonestovaljaat käyttöön (kts kunnollinen näissä on yllättävästi eroja) ja se himmaa kainalosta jos kiskoo jolloin koira reagoi menemällä rauhallisesti kiskomatta. Sitten kun koulutus ohi ja koira ymmärtää mennä kiskomatta niin normaalit valjaat.

      • welshin omistaja

        Koiralle ei missään nimessä saa laittaa vedonesto valjaita! Ne vain hiertävät koiran ihon rikki eivätkä opeta mitään uutta


      • Ei ihan noinkaan
        welshin omistaja kirjoitti:

        Koiralle ei missään nimessä saa laittaa vedonesto valjaita! Ne vain hiertävät koiran ihon rikki eivätkä opeta mitään uutta

        Ne valjaat hiertää ihon rikki, joissa menee remmit kainaloiden alta, mutta ns. reaktiovaljaat ei riko ihoa, eikä muutakaan.

        http://www.rockwells.net/halti-reaktiovaljas


    • Pewds♥

      Minun puolestani EI MISSÄÄN NIMESSÄ pienelle koiralle kuristuspantaa. Minä ainakin kannatan valjaita sillä minäkin käytän valjaita kun olen lenkillä. Ja tämä ehkä on fiktiota (KAI) mutta jos pienellä koiralla on joku kuristava panta niin sitten jos se meneekin vähän kauemmas ja sitten se panta alkaa kuristamaan niin siitä se vasta alkaa vetämään kun se säikähti että mikä kuristi tai se haluaa välittömästi pois siitä kiristävästä pannasta ja luulee että karkaamisella se lähtisi. Mutta silti ehdotan ainakin valjaita c: :3

      • dfgdfgdf

        Lisäisin vielä ettei myöskään isoille. :)
        Ei korvaa kouluttamattomuutta ja paha niskalle. :(


    • teeeeeeeeeeee

      Mitäs jos vaikka opettaisit sen koiran sivulla kävelemään ilman valjaita ja pantaa niin et tarvii kumpaakaan ?

      • Tiätämätön

        Jos koira kävelee sivulla ilman valjaita tai pantaa niin mihin kiinnitän flexin kun koiran täytyy jokatapauksessa olla kytkettynä kaupunkialueella? Voiko sen flexin jousisokan laittaa esim korvaan? Entä olisiko häntä kuitenkin parempi ratkaisu?


      • voi hyvää päivää
        Tiätämätön kirjoitti:

        Jos koira kävelee sivulla ilman valjaita tai pantaa niin mihin kiinnitän flexin kun koiran täytyy jokatapauksessa olla kytkettynä kaupunkialueella? Voiko sen flexin jousisokan laittaa esim korvaan? Entä olisiko häntä kuitenkin parempi ratkaisu?

        KORVAAN VAI HÄNTÄÄN?! Kai toi oli vitsi...eläinrääkkääjä.
        Älä ota itsellesi koiraa ja jos sinulla on nyt koira niin hankkiudu siitä eroon ja pian, ihan vain koiran parhaaksi.


    • JK31F

      Valjaat ehdottomasti paremmat. Mutta joka tapauksessa koiran terveydelle on haitallista, jos se koko ajan vetää, oli sillä sitten valjaat tai panta. Mieti, se kävelee lenkeillä koko ajan epäluonnollisessa asennossa, etukenossa.

      Jos haluat oikeasti kuolehtia koirasi terveydestä, opeta se olemaan vetämättä.
      Kuten edellä mainittu, helpoin konsti opettaa on se, että koira saa liikkua aina vain hihna löysällä. Eli jos veto alkaa, itse pysähdyt. Kun koira kääntyy katsomaan sinua tai odottaa ja hihna löystyy, matka jatkuu. Muista, ettet koskaan itse kisko tai vedä hihnasta. Jos olet kääntymässä ja koira menossa toiseen suuntaan, niin sitten ensisijaisesti ohjaat äänellä.

      Usko pois, vaivannäkö ja kärsivällisyys tässä asiassa kannattaa. Lopputuloksena teillä molemmilla on mukavampi lenkkeillä.

    • valjaat ehdottomasti

      Ehdottomasti valjaat. Oisko sustakin kiva hei kävellä lenkillä päivittäin remmi kaulassa? Tosi ahdistavaa :D en ole 20 vuoteen koirillani käyttänyt pantoja. Ajattelen aina ensimmäisenä koiran kannalta asiaa ja koen että koirani pitävät enemmän valjaista. Ikävä katsoa kadulla ihmisiä kun repivät kaulapannasta koiraa lenkillä ja voi tulla jotain yhtäkkisiä väistämisiä ja mietinkin että mikähän kaulanikama meni nyt pois paikaltaan....

      • hassukoira

        Kannattaa lukea Tommy Wirenin hienosti hihnassa kirja. Siitä saat hyvät ohjeet kouluttaa koirasi kävelemään kiskomatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe