Lihottavuus?

fast_not_time

Lihottavatko einekset kuinka paljon verrattuna itse tehtyyn ruokaan? Nyt en puhu mistään saarioisten pizzoista ja hampurilaisista vaan lähinnä saarioisten makaroni- ja maksalaatikosta ja ylipäänsä esim. rainbowin pakaste pyttipannusta? Annoskoot pidetään myös ns. lautasmallin mukaisina ja täytetään sitten salaatilla esim. pakastevihanneksilla tai mitä nyt ikinä onkaan. Kokeilin korvata päivälliseni valmis keitoilla, mutta nälkä oli kokoajan. Tällä hetkellä vähän tilanne sellainen, että töissä tulee syötyä lounas (työpaikkaruokalassa), mutta kotona ei oikein kerkiä iltaisin kokkailemaan :/.

82

3008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laiskuuttako?

      Riippuu ihan siitä miten paljon syöt niitä - niissä on paljon sokereita, suolaa ja rasvaa itsetekemään ruokaan nähden ja hyvin paljon vähemmän kunnon makua.

      Miten niin et muka ehdi valmistamaan kunnon ateriaa - pahimmillaankin se vie vain 30 minsaa ja sulla ei muka ole tähän aikaa - no huh!

      • Arkkupakastin

        Sillä on vain kiire lösähtää netin/tv:n ääreen.

        Vaikka olisi lapsia on aikaa laittaa ruokaa. Illassa on aika monta tuntia. Ja ruokaa voi tehdä pakkaseen. Aamulla vain jääkaappiin sulamaan ja työn jälkeen lämmitys ja salaatin teko.
        Eilen tein juuri valtavan vuoan lohikiusausta. Sitten vain annoserissä pakkaseen. Teen muutenkin ruoan itse, on paljon terveellisempää kun mitkään valmisruoat. Niissä on lisäaineita jotka aiheuttaa syöpää jne...

        Opiskeluaikana kun olin köyhä niin tuli halvemmaksikin tehdä kerralla koko kattila/pata täyteen perusruokaa ja pakastaa. Yhtenä iltana käytin monta tuntia kokkaukseen ja tein monia eri ruokalajeja joita sitten vuorotellen illalla söi.


      • kassit!
        Arkkupakastin kirjoitti:

        Sillä on vain kiire lösähtää netin/tv:n ääreen.

        Vaikka olisi lapsia on aikaa laittaa ruokaa. Illassa on aika monta tuntia. Ja ruokaa voi tehdä pakkaseen. Aamulla vain jääkaappiin sulamaan ja työn jälkeen lämmitys ja salaatin teko.
        Eilen tein juuri valtavan vuoan lohikiusausta. Sitten vain annoserissä pakkaseen. Teen muutenkin ruoan itse, on paljon terveellisempää kun mitkään valmisruoat. Niissä on lisäaineita jotka aiheuttaa syöpää jne...

        Opiskeluaikana kun olin köyhä niin tuli halvemmaksikin tehdä kerralla koko kattila/pata täyteen perusruokaa ja pakastaa. Yhtenä iltana käytin monta tuntia kokkaukseen ja tein monia eri ruokalajeja joita sitten vuorotellen illalla söi.

        ja sinä varmaan käytät kassilohta?kasvatettua lohta joka on kaikinpuolin epäterveellistä.


      • dfdfgh
        Arkkupakastin kirjoitti:

        Sillä on vain kiire lösähtää netin/tv:n ääreen.

        Vaikka olisi lapsia on aikaa laittaa ruokaa. Illassa on aika monta tuntia. Ja ruokaa voi tehdä pakkaseen. Aamulla vain jääkaappiin sulamaan ja työn jälkeen lämmitys ja salaatin teko.
        Eilen tein juuri valtavan vuoan lohikiusausta. Sitten vain annoserissä pakkaseen. Teen muutenkin ruoan itse, on paljon terveellisempää kun mitkään valmisruoat. Niissä on lisäaineita jotka aiheuttaa syöpää jne...

        Opiskeluaikana kun olin köyhä niin tuli halvemmaksikin tehdä kerralla koko kattila/pata täyteen perusruokaa ja pakastaa. Yhtenä iltana käytin monta tuntia kokkaukseen ja tein monia eri ruokalajeja joita sitten vuorotellen illalla söi.

        Valehtelet!


      • Tuoretta jätettä
        kassit! kirjoitti:

        ja sinä varmaan käytät kassilohta?kasvatettua lohta joka on kaikinpuolin epäterveellistä.

        Aloittajalle tiedoksi ettei se paljoa siitä huonommaksi muutu mitä ikinä syötkin.

        Ihmiset on jätteensyöjiä. Kaikki muut eläimet syövät yksinkertaista ruokaa joka on ainoastaan sitä yhtä ja ainoaa maustamatonta raaka ainetta.

        Ihmiset sotkevat kaiken sekaisin, kypsyttelevät ja vielä maustavat sen sotkun lopullisen sekavaksi. Se on kaikilla mittareilla pelkkää jätettä jota valmistetaan alunperin hyvistä raaka aineista.

        Maustaminen on virhe, kypsyttäminen on virhe ja kahden eri raaka aineen sekoittaminen on virhe.

        Ainoastaan tuota ohjetta noudattamalla voi syödä terveellisesti. Makuaistikin voisi kehittyä ja olla sellainen kun sen on tarkoitettu olevan.


    • Jestas heh

      No mieti, Jossain Saarioisten maksalaatikossa on kaloreita melkeen 800 eli monen normi painoisen naisen puolen päivän kalorit yhdessä laatikossa. Keitot ei kauaa nälkää vie ei varsinkaan 350g pakkaukset valmiskeittoja. Ne välipalat on kaiken A ja O kunhan ne ei ole pizzaa, hamppareita, pasteijoita jne. Jos välipaloja ei syö aterioiden välillä, nälkä tulee vierailuille ja seuraukset sen mukaiset. Joku valmis makaronilaatikko? huh huijaa pelkkää sontaa ja kamalasti huonoo hiilaria ja edes maistu millekkään. Kunnon perusruuat ei aikaa vie illasta kun 20-45 minsaa ja sitä kun tekee suuremman satsin, syöt sitä useammin kun kerran. Moni ruoka sopii myös pakastettavaksi.

      • lolipop

        Vaikka mä syön enemmän valmisruokia kun valmistettavia, olen sen verran viisas että makaronilaatikon voin tehdä itse. 50% vähemmän erilaisia lisättyjä aineita, vain tärkeimmät ainekset. Ei ole sen maun voittanutta.

        En tiedä tuosta tilanteen aitoudesta, "ei oikein kerkiä illalla". Okei. Mulla on hieman eri tilanne, että yleensä oon niin nälissäni että on pakko saada ruokaa suuhun mitä pikemmin ja sen takia pitempi ruoan valmistus ei koskaan toimi - ellen sitten syö ensin jotain ja sitten alan kokkaamaan kun olen jo voimissani.


      • mies treenaaja.
        lolipop kirjoitti:

        Vaikka mä syön enemmän valmisruokia kun valmistettavia, olen sen verran viisas että makaronilaatikon voin tehdä itse. 50% vähemmän erilaisia lisättyjä aineita, vain tärkeimmät ainekset. Ei ole sen maun voittanutta.

        En tiedä tuosta tilanteen aitoudesta, "ei oikein kerkiä illalla". Okei. Mulla on hieman eri tilanne, että yleensä oon niin nälissäni että on pakko saada ruokaa suuhun mitä pikemmin ja sen takia pitempi ruoan valmistus ei koskaan toimi - ellen sitten syö ensin jotain ja sitten alan kokkaamaan kun olen jo voimissani.

        Itse tehdyt on terveellisempiä. Huonompi juttu jos ei ehdi tehdä ruokaa.


    • muu an

      Lihot, jos syöt enemmän, kuin kulutat.

      Eineksissä ei energiaa ole sinänsä paljoa kotiruokaa enempää, mutta ravintosisältö on muuten köyhempi; suola-, lisäaine- ja sokeripitoisuudet korkeita, rasva on usein tyydyttynyttä, hiilihydraatit nopeita ja proteiiniitoisuus matala (toki poikkeuksiakin on). Tämän takia einesaterian jälkeen näläntunne voi tulla nopeammin, kuin "kunnon" ruokaa syömällä. Nälkä saa sinut helposti syömään ylimääräistä ja tadaa, olet lihonut!

      En nyt sano, etteikö eineksiä saisi silloin tällöin syödä, mutta kyllä perus kotiruoka (ilman valtavia voi- ja kermamällejä) on parempi vaihtoehto, niin terveellisyydellään, kuin maullaankin.

      • terveellisyys

        Samaa mieltä. Kermaa, voita ja juustoa ei tule joka ainoaan arkiruokaan lisätä vaan vain esim. juhlapäivisin.

        Kermaa ja voita nykyihminen pelkään kuin ruttoa mutta juustoa tungetaan joka paikkaan niin että verisuonet huutavat hoosiannaa!

        Opetelkaa käyttämään mausteita niin voitte unohtaa ne rasvalisäykset ja verisuonetkin kiittävät.


      • kitsokki
        terveellisyys kirjoitti:

        Samaa mieltä. Kermaa, voita ja juustoa ei tule joka ainoaan arkiruokaan lisätä vaan vain esim. juhlapäivisin.

        Kermaa ja voita nykyihminen pelkään kuin ruttoa mutta juustoa tungetaan joka paikkaan niin että verisuonet huutavat hoosiannaa!

        Opetelkaa käyttämään mausteita niin voitte unohtaa ne rasvalisäykset ja verisuonetkin kiittävät.

        kermaa ja juustova pitää käyttää aina eihän se ruoka maistu valmisruuatki maistuu paremmilta ku lisää vähän kermaa fölii mausteista menee maha vaa sekasi ei tartte muita ku pippurii ja suoloo kevytkermoilla ei oo mittää virkaa valion voita pitää olla ja punasta maitoo kaikki on menny nii terveelliseks että tulee allergioita lunssia ja muita tautiloita eihä aivotka toiimii ilman rasvaa pelastusrengas pittää olla jokasella eihän nää nykyajan riut pysty muuhun ku luipparoimaa


      • potaattia ei ikinä
        terveellisyys kirjoitti:

        Samaa mieltä. Kermaa, voita ja juustoa ei tule joka ainoaan arkiruokaan lisätä vaan vain esim. juhlapäivisin.

        Kermaa ja voita nykyihminen pelkään kuin ruttoa mutta juustoa tungetaan joka paikkaan niin että verisuonet huutavat hoosiannaa!

        Opetelkaa käyttämään mausteita niin voitte unohtaa ne rasvalisäykset ja verisuonetkin kiittävät.

        Roskaa, mistä olet moista paskaa saanut päähäsi, että eläinrasvat olis ihmiselle huonoja. Noi verisuonijutut jon silkkaa propagandaa, voi on ihmiselle parempi vaihtoehto kuin margariinit.


      • 20+3
        potaattia ei ikinä kirjoitti:

        Roskaa, mistä olet moista paskaa saanut päähäsi, että eläinrasvat olis ihmiselle huonoja. Noi verisuonijutut jon silkkaa propagandaa, voi on ihmiselle parempi vaihtoehto kuin margariinit.

        Olisiko esim. kymmenistä Nobelilla palkituista tutkimuksista?


    • dföjkllösdjfla

      Mun mielestä paras pikavalmisruoka töihin Olii/on Kalapaistos - olikohan hk vai saarinoinen? No, anyway, siinä on perunamuusia, seitiä ja jotain kastiketta eli suht "terveellinen" valmisruoka ja vieläpä maistuu hyvälle. Pitää hyvin nälkää myöskin. Ja hinta normi 2-4 egee. En muista, kun en ole enää pariin vuoteen syönyt eineslounaita.

    • inssikokki

      "mutta kotona ei oikein kerkiä iltaisin kokkailemaan :/."

      Tota lausetta mä vähän ihmettelen. Taustalla täytyy olla huonoa ajankäytön hallintaa tai jotain muuta käsittämätöntä. Kun vähän viitsii perehtyy lajiin, huomaa, ettei se ny vienykkään mun koko iltaa.

      Yhtenä esimerkkinä tänä aamu. Heräsin normaalisti omille aamutoimille. Vaimo kyseli, josko ehtisin vääntää hyvän munakkaan hälle aamiaispöytään. Tein balkan-paprika-juustomunakkaan oman kasvihuoneen basilikalla, ja olin tavoiteaikaan (06:10) konttorilla töissä, aamuvirkku kun olen.

      • potaattia ei ikinä

        Hyi saatana, balkkania, karmeeta lisäainesontaa jossa on ne huulet ja peräreiät kun ei muualle enää voi laittaa. Se ainoo laadukas balkan lopetettiin kun olis pitäny nostaa hintaa, nyt on pelkkää ala-arvoista pötköä


    • kotikokki

      Vaikka "laiskuuttako?" väitti että ruoka valmistuu puolessa tunnissa, ei se todellakaan läheskään aina pidä paikkaansa - ainakin itselläni menee useimmiten enemmän aikaa, jopa pari tuntia - eikä kyseessä ole mitkään gourmee-jutut, vaan erilaiset laatikot, sopat, kastikkeet yms.
      Valmiskeitot ovat välillä maultaan ihan hyviä, ainakin oman kokemuksen mukaan, mutta harvoin se pelkkä soppa riittää - pitää syödä esim. leipää sen kanssa. Vaikka tykkäänkin kokkailusta, ei läheskään aina välttämättä ole aikaa siihen ja tulee käytettyä erilaisia valmisruokia (vähintään puolivalmiita...) - mutta sitten välillä kun innostuu, niin saattaa tehdä puolen viikon sapuskat kerralla ;)

      • Nimenomaan laiskuutt

        Jos ei ole aikaa tehdä ruokaa niin pitää osata valita oikeanlaiset ruuat joiden tekemiseen ei kulu paljoa aikaa. Jos aikaa menee "liikaa" niin syynä on väärin valittu ruoka.

        Itse saan helposti esim. terveellisen pataruuan puolessa tunnissa valmiiksi ja siitä ajasta varsinaista tekemistä eli kokkaamista on vajaa 15 minuuttia, loppuaika menee ruuan hautumisessa jota ei tarvitse vahtia. Harvoin viitsin tehdä ruokia joihin menee yli puolituntia mutta silti teen aina ruuat itse enkä syö einessotkuja.


    • äitinäkotona

      Ja siinä vaiheessa, kun ruuanlaitto (alkaen kaupassa käynti, valmistus ja tiskit) on aina yhden ihmisen varassa perheessä, niin ruuanlaitosta tulee "pakkovelvollisuus" eli ikävä homma. Mua ainakin potuttaa käyttää yksi päivä viikonlopusta juuri ruuanlaittoon, kun teen perheelle valmiiksi viikon sapuskat eli ne sopat, laatikot ym. jääkaappiin/pakastimeen, koska käyn etätöissä viikot muualla enkä matkojen takia viitsi/jaksa viikolla tehdä yhtään mitään ruokapuoleen liittyvää muiden kotitöiden ohella.

    • Kulinaristikokki

      En miettisi einesten lihottavuutta, vaan epäterveellisyyttä.

      Eeineksiin on lisätty "raaka-aineiksi" sokeria, kovetettua kasvisrasvaa = transrasvaa, suolaa ja lisäaineita. EInekset tehdään kaikkein huonoimmista ja halvimmista raaka-aineista. Huomaat kun luet sisällyluetteloa, että eineksissä on aineita, jota et itse vastaavaan kotiruokaan laittaisi. Nämä on eineksissä mukana siksi, että huonojen raaka-aineiden makua saataisiin paremmaksi.

      Älä usko mainoksiin. Einekset eivät ole samaa kuin kotiruoka, vaikka olisikin äitien ja isien tekemää. Pas*asta ei saa leivosta.

      • Cgrgg

        Kulinaristikokin pitäisi tietää, että kasvirasvat eivät enää ole transrasvaa, toisin kuin joskus 70-luvulla. Voissa on ihan luonnostaan transrasvaa. Ja, että niistä halvimmista raaka-aineista tehdään maukkaimmat ruoat. Katselepa vaikka matkailuohjelmia Aasian maaseudulta. Eipä siellä millään sisukalla mässäillä vaan sorkilla ja pötsillä. Ainakin matkailevat kokit ja muut ruoan ystävät nauttivat näistä ruoista.


      • Tsekkaa filmi
        Cgrgg kirjoitti:

        Kulinaristikokin pitäisi tietää, että kasvirasvat eivät enää ole transrasvaa, toisin kuin joskus 70-luvulla. Voissa on ihan luonnostaan transrasvaa. Ja, että niistä halvimmista raaka-aineista tehdään maukkaimmat ruoat. Katselepa vaikka matkailuohjelmia Aasian maaseudulta. Eipä siellä millään sisukalla mässäillä vaan sorkilla ja pötsillä. Ainakin matkailevat kokit ja muut ruoan ystävät nauttivat näistä ruoista.

        www.fasttubestream.com


      • Kulinaristikokki
        Cgrgg kirjoitti:

        Kulinaristikokin pitäisi tietää, että kasvirasvat eivät enää ole transrasvaa, toisin kuin joskus 70-luvulla. Voissa on ihan luonnostaan transrasvaa. Ja, että niistä halvimmista raaka-aineista tehdään maukkaimmat ruoat. Katselepa vaikka matkailuohjelmia Aasian maaseudulta. Eipä siellä millään sisukalla mässäillä vaan sorkilla ja pötsillä. Ainakin matkailevat kokit ja muut ruoan ystävät nauttivat näistä ruoista.

        Sinulle "Cgrgg", KOVETETTU kasvisrasva on yhä ja edelleen sama kuin transrasva. Luonnollisista eläinrasvoista, joita ei ole teollisesti käsitelty, et millään ilveellä saa transrasvaa.


    • kylmä fakta.

      Lihominen riippuu vain ja ainoastaan kulutuksen ja nautittujen kaloreiden tasapainosta.

    • Ei äitien tekemää

      En moralisoi, mutta ruoan laittoon on aina aikaa. Ruokaisa salaatti, munakas, yksinkertainen risotto tms. - kuinka kauan menee? Älkää herran tähden syökö eineskuraa.

      • Monta kertaa viikkossa eineksiä, kun vihaan kokkaamista. Vitamiinit purkista. Sopusuhtainen kroppa, ikää 45 ja kaikki arvot huippuluokkaa, koska en syö yli mitä kulutan. Eli ei väliä syökö eineksiä vai kotiruokaa.


    • Syön saksalaisia

      valmisaterioita lähes viikottain. Suosikkini on kalkkunamedaljongi perunasiivujen tai oikeastaan kermaperunoiden kanssa. Herkullista vain lämmittämällä eikä edes maksa kuin reilun euron Saksan Aldissa. Makuja on toki monia muitakin mutta tämä suosikkini on parasta ja valmistuu parissa kolmessa minuutissa mikrossa.

      • potaattia ei ikinä

        Joo-o, säteilytettyä lisäainemoskaa, kyllä on hyvää juu, hahaha...


      • Ei se säteily
        potaattia ei ikinä kirjoitti:

        Joo-o, säteilytettyä lisäainemoskaa, kyllä on hyvää juu, hahaha...

        tartu ihmiseen. Mutta sinun päähäsi sillä on ollut kai jonkinlainen vaikutus.


    • Vasafresh

      Kaikki ruoka lihottaa.Läskit lilluu esim tansseissa ja lihavan hikikin haisee sille itselleen.

      • potaattia ei koskaan

        No kai hiki aina haisee hielle, mitäs siinä viisastelet


    • Nuuka-Nyysteeni

      Tuskinpa kotiruoka laihduttaa sen enempää kuin eineksetkään, mutta einekset saattavat laihduttaa lompakkoa.

    • Ei lihota

      Ainoastaan liikaa syöminen lihottaa.

    • vai ei kerkeä

      Aikuiselle ihmiselle nyt muutenkin riittää yksi lämminateria päivässä, mitä tuota jos töissä syö luonaan enää kotona tarvi tehdäkään ? Viikonloppuna kerkeää. Mutta oikeasti jos ei "kerkeä" tekemään ruokaa, on vika korvien välissä, tuski aamusta iltaan siellä töissä olet. Itse teen aina parin päivän ruoat kerralla, niin ei joka pidä tehdä. Keitot on nopeita tehdä arkenakin ja maku paranee lämmittäessä.

    • hyvääontämäylläriruo

      ei lihota, ruoka on terveellistä ja maistuvaa. lihapulliinkin on laitettu vain parhaat kanan nahkat yms. ylijäämät.

    • Mies 179 cm / 59 kg

      Riippuu siitä, kuinka paljon niitä sisäänsä ahtaa. Olen syönyt töissä einesruokia useiden vuosien ajan ja tällainen riuku edelleen olen...

      • potaattia ei ikinä

        En syö eineksiä 193 cm ja tänäaamuna 105,4 kiloa täyttä lihasta


    • eräs nainen-70

      Hei, kiinnitin huomiota tuohon että syöt duunipaikalla työmaaruokalan lounaan. Ja kotona iltaisin eineksiä. Eli pahaa pelkään että transrasvaa ja muutakin rasvaa ja hiilaria tulee liikaa. Einesruoissa sentään lukee pakkauksen kyljessä prosentit ja kalorit mutta mistäs tiedät mitä kaikkea transrasvaa sun muuta nielet kun joka päivä syöt laitosruokalassa? Eivät ole mitään terveysruokia ja vaikka esim. kala on lähtökohtaisesti terveellistä, se on usein uitettu jossain juustossa tai smetanassa. Pilattu hyvärasvainen lohifilee jollain rasvakerroksella. Sitä paitsi yleensä se kala on seitiä noissa joka uitettu jossain juustossa.. ei hyvä! Silti kympin luokkaa hinta. Eli oletko ajatellut esim. kunnon täysjyväruisleipiä kera kalkkuna tai kinkku siivun ja "rehut" päälle duunilounaaksi jos ei aikaa kotikokkailulle kertakaikkiaan ole?

      Itse teen aina usein isot satsit pakastimeen duuniruokia joita syön, en tosiaan itsekään ehdi joka ilta kokkailla mutta pakastin on hyvä keksintö tähän. Ja joskus on ne voileivät työruokana.

      Olisiko vaikka vkl aikaa tehdä pakastimeen ruokia isompi erä?

      Joskus söin noissa laitoruokaloissa mutta aloin ajatella terveellisyyttä ja siirtyin oma tekemiini ruokiini. Tiedänpä mitä syön. Ja se hinta noissa..! Mieluummin sitten menen joskus lauantaina kunnon ravintolaan syömään kuin maksan kympin jostain seitiannoksesta.

    • rsfd

      Lihavuus: L a i t a t s u u s t a s i a l a s e n e m m ä n k a l o r e i t a k u i n k u l u t a t.

      Ei ole vaikeaa.

      Ei pitäisi olla.

    • ei yhdelle

      olisko se määrä ratkaiseva,-80 luvulla 400gr maksalaaikosta söi useampi

    • Julli Jullila

      Ruuanlaitosta saa halutessaan vaivalloista ja aikaa vievää. Makaronit/pikariisi kypsyy 8 min, siinäajassa paistat jauhelihan, mikrossa lämmität herne/maissi/paprikan sekoitat kaikki keskenään. Tarjoilet kerä jääsalaatin..aikaa meni 15 min ja maustaa voi miten haluaa.

    • Kuka..

      Enään viitsii syödä jauhopallero makarooneja? Eines ruoat lihottavat. itse tehdyissä ruuissa tiedät mitä syöt.

    • Helppoa kuin heinänt

      Pussillinen vihreää salaattia, kaksi tomaatia ja puolikas kurkkua pilppuat kippoon. Proteiiniksi lisäät joko keitetyn kanamunan, juustoa, raejuustoa, jonkinlaista lihaa tms. Salaattikastiketta maun mukaan. Makua lisäämään voit käyttää jotakin hetelmää. Vaikka jyväsämpylä oheen. Teetä tai kahvia jälkkäriksi. Ei kestä kokkaaminen kauaa ja vatsakin kiittää, sekä sisä- että ulkopuolelta.

    • Kyllä niilläkin voi

      Riippuu tietysti mitä syö ja millaisia määriä.
      Syötkö kolme burgeria 0,5l limsan kerralla vai sit esim valmiskeittoa annoksen->paino sen mukainen.
      Osa noista eineksistä on saanut aika hyvänkin "tuomion" ravintoalan ammattilaisilta.
      Juuri esim tuo maksalaatikko on syöntiluvan saanut tuote. Siihen vain järkevät lisukkeet kaveriksi, niin annoskokonaisuus on hyvä.
      Hiljattain nimittäin eräässä asiaohjelmassa yksi aiheista oli nämä einekset.

    • Voilaa, voilla!

      Eläinrasvoja hylkivä uskonto näyttää kirjoittajilla vallitsevan. Kuitenkin uudet tutmukset ovat osoittaneet, että on terveellisempää saada energiana lihasta ja elainrasvoista kuin hiilihydraateista. Rasvoista on parasta voi, joka parantaa ihmisen hormoonitoiminnot sellaisiksi, että liikunnalla voi polttaa keskivartalon rasvat pois. Kun eurooppalaiset valtasivat Amerikan muutana vuosisata sitten, eli intiaaniväestö paljon vanhemmaksi kuin siirtolaiset. Intiaaneista sadat elivät ylisatvuotiaiksi, siirtoilaisista vain muutama. Syy oli pääosin biisonin liha.

      Kannattaa välttää sairastuttavia pelkää energiaa antavia ruokia, kuten sokeria, valkeaa vedellä myllyissa pestyä vehnää, makarooneja ja riisiä. Suolan käyttöä ei pitäisi varoa varsinkaan jos hikoilee usein. Ihmisen lihakset tarvitsevat kalsiumin, kaliumin ja magnesiumin lisäksi myös suolassa olevaa natriumia. Pitäisi rehellisillä tutkimuksilla selvittää, johtuvatko väestössä viime aikoina yleistyneet fibromyalgia ja muut lihassairaudet suolan puutteesta. Rehellisiä tutkimuksia ja ravintosuosituksia on kuitenkin vaikea saada lääketeollisuuden ylivallan vuoksi, eivätkä valtiotkaan halua ihmisten elävän kovin pitkään - "kestävyysvajeen" vuoksi.

    • siiristely

      No, sinähän syöt todennäkoisesti yhden eines/puolivalmisteaterian päivässä (siellä työpaikkaruokalassa). Kaksi einesateriaa päivässä, niin ainakin suolan saanti paukkuu yli suositusten. Mutta paino ei toki nouse, kun et syö liikaa.

    • Hyvää ruokaa

      Pannulle tilkka hyvää öljyä, naturelbroilerisuikaleet tai kalaa, (mausteet maun mukaan,) kypsyy nopeasti molemmat vaihtoehdot. Lisukkeeksi hyvä vihersalaatti ja pala leipää. Voit vaihtoehtoisesti lisätä pannulle kasviksia, juureksia, pastaa, nuudelia tai mitä ikinä keksitkin. Oman maun mukaan. Myös keitot ovat nopeita valmistaa, valmistusaika riippuu täysin siitä kuinka pieneksi laitat raaka-aineet.
      Pakasteista löytyy pata- ja keittoruokiin hyviä kasvis- ja juuresvaihtoehtoja, ovat myös nopeampia valmistaa. Esikäsittely jää pois ja kypsennysaika on lyhyempi.
      Nautinnollisia kotiruokahetkiä kaikille !

    • nakit ja muussi

      Minusta valmisruoat on parempi vaihtoehto kuin pikaruoka, kunhan valmisruokaa täydentää salaatilla/pakastekasviksilla ja tarvittaessa esim. palasella ruisleipää. Pelkkä keitto ei yleensä pidä nälkää, koska joka aterialla pitäisi syödä proteiinia. Sen vuoksi keiton kanssa esim. pari palaa ruisleipää ja päälle juustosiivu on hyvä valinta.

      Itse kuitenkin pitäisin toivottavana, että edes viikonloppuisin opettelisi tekemään ruokaa. Silloin välttyy säilöntä- ja lisäaineilta ja pystyy säätelemään annoksen suola-, mauste- ja rasvamäärää. Viikonloppunakin jos tekee reilut annokset, niin niistä voi sitten syödä tulevana viikkona töissä eväinä tai laittaa pakastimeen tulevaisuutta varten, kun tulee sellaisia päiviä, että on niin kiire, ettei ehdi edes kaupassa käydä.

      Suurimmalla osalla suomalaisista liikakilot tulee erilaisista herkuista ja naposteluista sekä alkoholista. Monella on karkkipäivä joka päivä ja olutta tai siideriä tissutellaan koko kesä. Minusta siis valmisruoka on pienempi paha hankkia niitä kaloreita, koska niistä kuitenkin saa myös elimistön tarvitsemia polttoaineita (vitamiineja, hivenaineita, hyviä rasvoja, proteiinia jne). Tietenkin kannattaa niissäkin katsoa tuoteselosteita. Grillimakkara on paljon epäterveellisempi ja lihottavampi vaihtoehto kuin vaikkapa lihakeitto.

      • Saivarrus_

        Ei pysy kyllkä lihakeitto grilliritilällä, että taatusti ei kyllä grillaaja liho!

        muistakaa noista eineksistä, valmisruoista, laitossafkoista ym että sisältävät tosi paljon suolaa myös! Verenpaine ei tykkää hyvää.


    • Näin meillä

      Minä en ikinä syö eineksiä, en ikinä. Kun minä tulen töistä kotiin on äitee tehnyt kunnon läskisoosin tai jotain yhtä hyvää. Torstaina on tietenkin hernekeittopäivä ja mamman hernarissa on kunnolla läskiä ja kinkkua. Ruisleipää jonka päällä oikeaa voita! Minä syön terveellistä kotiruokaa enkä mitään kamalia eineksiä.

    • Minä vaan

      Ruoan laitto ei kiinnosta minua joten hyvä että tällainen keskustelu saatiin aikaiseksi.

    • Rouka on bisnes

      Tellosuusruoka on bisnestä. Koska sitä halutaan myydä yhä enemmän ja enemmän, tarkoituksella siitä puuttuvat raviteet, vitammiinit ja mineraalit, joita ihmisen keho tarvitsee

      Jun sitä syö, tästä johtuen nälän ihmisellä on aina nälkä, ja hän haluaa syödä enemmän.

      Kun taas syö enemmän vatsalaukku venyy ja suurenee, mikä lisää nälän tuneetta
      ja taas pitää syödä enemmän.

      Ihmisen nälkä ja nälän tunne lisää ruoka bisnestä ja firmatkin lihovat.

      Ja terveyden huolto sektorilla ja hautausurakoitsijoilla riittää töitä, ksoka lihavuus aiheutta sauraiksia ja enneaikaista kulemmaa.

    • Määrä lihottaa

      Tuoteselosteien viitearvojen mukaan (alla) hiilairt ovat hieman ali edustettuina suhteessa rasvaan ja proteeniin noissa tuotteissa. Joten pelkästään niillä ei kannata täyttää päivän enerigan tarvetta. Yleisesti ottaen eivät siis ole mitenkään lihottavia, ja jos töissä painotat lautaessa toisenlaista suhdetta suhdetta (eli enemmän hiilareita suhteessa rasvaan ja muihin) niin ihan hyvää tulee ja paino pysyy kurissa.

      http://www.saarioinen.fi/tuote/maksalaatikko-400-g/
      http://www.saarioinen.fi/tuote/lihamakaronilaatikko-400-g/

    • Halpa on kallista

      Oletko huomannut, että yleensä epäterveellinen ruoka on halvempaa ja tarjoulsessa.

      Miksiköhän?

      Mutta jos syöt sitä enemmän, myös maksat enemmän.

    • MetsienApina

      Lihavuudesta puhuttiin.

      Vaikka olisi kaksi veljestä ja molemmat painaisivat 78kg ja olisivat 180cm pitkiä. Noiden kulutus voi olla eri vaikka tekisivät samaa työtä. Eli toinen voi pysyä samassa painossa ja toinen salakavalasti lihoa pikkuhiljaa samalla annoskoolla.

      ELI... Oman elimmistön kulutus pitää selvittää. Sitten voidaan mittailla mitä syödän.

      Einesruuasta taas.... Se on helppo ja nopea. Ei minullakana ole ruuanlaittoon aikaa. Kotitöitä on muutenkin paljon. Klapienteko, Kolaukset, Nurmikonajot, Lapiohommat, Siivoaminen, Pyykki, Autonhuolto yms. Kun sinkkumies maalta tekee kaiken itse niin alkaa ongelmia olemaan. Kyllä... Minulla on myös se pelto jossa kasvaa kaikkea.

      Tuo ruuanlaittamien sopii kaupunkilaisille millä on aikaa harrastaa ja velttoilla. Maalla kun pitää ansiotyön lisäksi hoitaa kotiaskareet. Maksamalla kyllä lumet kolautuu tai klapit tulee liiteriin. Voisihan sitä myös lämmittää sähköllä, mutta se maksaa.

      Niin... Emäntä auttaisi paljon. Eihän hänen tarvitsisi hoitaa kuin ruuan =P Kevyt homma maalle haluavalle naiselle. Olisi terveydellekkin terveellistä. Ei viitsi aina käydä äidillä syömässä kun ei kehtaa myöntää, ettei ehdi tekemään ruokaa. Morsian kun puuttuu.

    • gustavo_1987

      no, kyllähän ne vähän lihottaa, kun jos, ostaa jotain halpa eineksia kaupasta, mielummin ostaa esimerkiksi, kunnon ruokaa,, mitä saa vaikka pins ostoksista..

      • pinssit perseeseen

        No kuka nyt jossain kalliissa sonta-siwassa kävisi, mieluummin menen prismaan tai lidliin, jossa on paljon halvempaa ja valikoimakin 100x isompi...ei paljon haittaa,ettei saa jotain v*tun pinssejä...


    • jeesus

      Itse pysyin laihana valmisruokien ansiosta, sillä annoskoot pysyivät pieninä (söin niitä lähestulkoon joka päivä). Nyt kun jätin einesruoat kokonaan, lihoin yli 10 kiloa parissa vuodessa, sillä en osaa hillitä annoskokojani.
      Pitää varmaan palata valmisruokien maailmaan, kun en mikään himoliikkuja ole enkä jaksa itseäni tämän painoisena enää katsella

      • Määrä lihottaa

        Sama ilmiö havaittavissa jos ruokalasssa on runsas seisova pöytä, eikä ole siihen tottunut. Kun olen työaikana välillä käynnyt syömässä jonkun kanssa jolla unohtunut eväät kotiin, niin niin useammin kuin joka kolmas kerta kuulen toiselta, että tuli otettua enemmän kuin piti :)


    • TERVEYS?

      Lihottavuus? Eikö ruoan terveellisyys ole tärkeämpää kuin lihottavuus? Katsos kun, voit syödä herkkuja ja epäterveellistä ruokaa lihomatta (jos syöt kohtuudella), mutta terveenä et tule pysymään, vaikka laihana pysyisitkin.

      80% kaikista sairauksista, mukaan lukien KAIKKI kansansairaudet, on parannettavissa pelkästään oikeanlaisella ruokavaliolla ja stressittömällä elämäntyylillä.

      Terveellinen ruokavalio koostuu pääasiassa kasviksista. Tehotuotettu liha, kananmunat ja maitotuotteet eivät kuulu terveelliseen ruokavalioon (tuotantoeläimet kärsivät ja syövät usein lajille kuulumatonta ravintoa, sekä mm. GM-rehua).
      Sokerit, vehnä (useimmille kaikki viljat), lisäaineet ja margariinit kuuluvat myös EI-listaan.

      Einekset ovat köyhää, lisäaineilla kyllästettyä "ravintoa", ja kun ne lämmitetään mikrossa, niistä tuhoutuu viimeisetkin ravintoaineet

      Einekset ja muutenkin epäterveellinen ruokavalio tekee ihmiset sekä sairaiksi että TYHMIKSI, ja tämä on tutkimuksin todistettu fakta.

      Älkää saastuttako kehoanne ja mieltänne. Olette arvokkaampia kuin ymmärrättekään!

      • huuhaat.

        --Einekset ja muutenkin epäterveellinen ruokavalio tekee ihmiset sekä sairaiksi että TYHMIKSI, ja tämä on tutkimuksin todistettu fakta.--

        Ilmeisesti vaihtoehtohoitojen kannattajat ovat nauttineet paljon valmisruokia.


      • äläsano
        huuhaat. kirjoitti:

        --Einekset ja muutenkin epäterveellinen ruokavalio tekee ihmiset sekä sairaiksi että TYHMIKSI, ja tämä on tutkimuksin todistettu fakta.--

        Ilmeisesti vaihtoehtohoitojen kannattajat ovat nauttineet paljon valmisruokia.

        perusjenkkidieetiä vastaavalla ravinnolla ruokitut labrarotat ovat selkeesti huonompia oppimaan uutta tai muistamaan opitun kuin terveet lajikumppanit. Osa tiedemiehistä jopa valmiita luokittelemaan dementian aivojen diabeetekseksi... Ainakin Tampereella on aivan selkeesti liikaa läskejä idiootteja ja jos katsoo mitä kassan hihnalle laitetaan, ei ihme. Mun puolesta go for it, ei teidän terveys paljon itketä. Nauran sisäisesti jokaisen kihtis-nivelrikkoisen, läskin, kävelevän roskiksen kohdalla. Siinäpähän ootte torakoiden ja rottien kanssa samassa "kaikensyöjä"-klubissa.


    • Yök

      Ovat pahasta kaikella tapaa,lue tuoteselosteet. YÖK

    • minäpä vaan

      on hyvä lukea kaikki muka tehdään itse mutta jokainen työläinen käyttää einesruokia mutta on helppo sanoa ja kirjoittaa mutta raskaan ja pitkän työpäivän jälkeen ei kukaan jaksa tehdä 3,5h ruokaa syödä ja tiskata vielä yö myöhään ja yöllä leipoa sämpylät aamupalaa varten ja aamusti nitistää possun jotta saa tuorretta lihaa aamu sämpylöiden väliin joka päivä sama juttu muka olen kylläkin sinkku mutta tuleva naiseni ei tarvitse tehdä alusta asti ruokaa sitten syödään eineksiä haluan naiseni kainalooni ja pussattavaksi kanssani katsomaan tv namujen kera ja nauttimaan illasta ei rehkimään

    • jklgl

      Katso kuinka rasvainen lautanen on syönnin jälkeen - se minkä olet siitä syönyt menee verisuoniisi ja osa jää seinämiin kiinni. Koita pestä pelkällä vedellä, lähteekö pois? Et voi laittaa fairia suoneen.

      • Suonen kiillotusaine

        Ei suonissa ole pelkkää vettä.


      • Alkoholi puhdistaa

        rasvan pois kaikkialta missä sitä on. Niin myös verisuonista.


    • no way valmisruuat

      Yök, valmisateriat. Kato youtubesta miten niitä tehdään jossain saksassa.

      • Vaihtoehtohömelö.

        Valmisateriat ovat ruokatehtaiden salaliitto kuluttajia kohtaan, muoviastioista irtoaa hirveästi myrkkyjä, ruoka on prosessoitu myrkylliseksi, mikroaaltouuni tuhoaa ruuan säteilyspektrin jne.
        Niitä ei voi syödä, kukaan niitä syönyt ei ole jäänyt henkiin.


      • Kaik on ment
        Vaihtoehtohömelö. kirjoitti:

        Valmisateriat ovat ruokatehtaiden salaliitto kuluttajia kohtaan, muoviastioista irtoaa hirveästi myrkkyjä, ruoka on prosessoitu myrkylliseksi, mikroaaltouuni tuhoaa ruuan säteilyspektrin jne.
        Niitä ei voi syödä, kukaan niitä syönyt ei ole jäänyt henkiin.

        Historiaan olen perehtynyt ja löytänyt salaisuuden. Jos olet syntynyt 200 vuotta sitten, tai ennen sitä, et ole enää hengissä. EI KUKAAN OLE HEISTÄ HENGISSÄ ENÄÄ!!! Kenen syy? Olisiko tämä voitu jotenkin estää?


    • ruokaaaaa

      Itse silloin tällöin syön valmisruokaa, mutta kotiruokaa voittanutta ei ole :)

    • nugetteja,kiitos

      todellakin kanan nahka on maukkain ja terveellisin osa

    • Mummojen tekemää

      Eines paketissa lukee "UUSI PAREMPI MAKU!"
      Kas kummaa myös pakkauksen sisällysmäärää on vähennetty paketti samankokoinen
      mutta myös kalliita raaka-aineita vähennetty aromivehvenetta myös..
      Lihoo siinä ainakin rahan välistävetäjän lompakko noin.
      Liki joka kerta kun käy nykyään kaupassa kas kummaa hinta on muuttunut yli markalla vanhaa rahaa ylöspäin einespaketissa?
      Miten muka voi tunnistaa kunnon kotiruuan jos on syäny koko ikänsä einestä ja
      huippuravintoloissa epäterveellisiä annoksia kuin myös purilais ja pitsa paikoissa?
      Pakasteessa ongelma alkaa siitä ettei ne säily ikuisesti hyvinä, ei ees meijän pakastearkun pohjalta löydetyt 1900-luvulla poimitut puolukat.
      Kissatkin syöpi nykyää terveellisempiä eines aterioita ku immeiset niillä on oikein
      laskettu ravintoaineet paremmin.

    • itsetehtyruokaparas

      Lihottaa koska liikaa huonoja rasvoja, paljon suolaa ja täynnä säilöntäaineita. Kyllä terveys menee moisella moskalla.

    • katoamaton

      Mutta hyvin niillä säilyy, jos niissä on niin paljon säilöntäaineita :)
      Taitaa ihan ikuisen elämän saavuttaa

    • näytänkölihavaltanyt

      Riippuu paljon siitä miten paljon sitä syö - kaikki ruoka lihottaa vaikka olisi kotona tehty - ydin on siinä.että mitä ruokasi sisältää (suolaa, sokeria,rasvoja jne...). - kotona tehty voi olla jopa lihottavampaa kuin einekset riippuen aineksista joita käyttää.

      Esim. rasva on aina energialtaan sama käytti sitten mitä tahansa rasvaa - sen energiapitoisuus on aina sama.Toki suolan ja sokerin käytön vähentämisellä voi rajoittaa elimistön lihoamista, mutta esim. lounasravintolat käyttävät hyvin paljon eineksiä ja niiden koostumukseen ei asiakas voi vaikuttaa.

      Yksi neuvo on - syö mahdollisimman paljon vihreetä ja maksasi kiittää - varsinkin salaattisikuri vihreiden yrttien kera puhdistaa maksaasi.

    • Sannnnnnni

      Ei tarvitse olla ilkeä, kuka tietää miksei OP'lla ole aikaa. Olen tuntenut ainakin graduntekijöitä jotka tuskin ehtivät nukkua eikä siinä ole netissä roikkumisesta kyse.
      Mutta kyllä ne lihottavat. Vika on siinä että jos ei tee omaa ruokaansa niin ei tiedä mitä se on ns "syönyt". Tässä eivät ole vain einekset syypäinä -olen ollut lounaskahvilassa töissä ja itsetekemässämme leivässä oli yhtä paljon sokeria kuin pullassa (käytimme samaa taikinaa molempiin ajan säästämiseksi). Normieineksissä on sama vika; vaikka ne näyttäisivät pitsaa terveellisemmiltä niin kaikkeen lisätään kaikki mahdollinen rasva, suola ja sokeri koska se maistuu paremmalle niin -ja mitä kuluttaja ei tiedä se ei häntä haittaa.
      Jos olet terveydestä huolissasi mutta oikeasti et ehdi, syö kuten opiskelija -hernemaissipaprikaa, purkkipapuja ja tonnikalaa. Tylsää eikä kunnolla laitetun ruoan veroista ollenkaan, mutta toivottavasti kiireisyytesi ei ole pysyvä tila.

    • Kokkikolomonen

      Käsittämättömiä tällaiset "keskustelijat"!!! Jos aloittaja kysyy että lihonko einesruoalla niin te alatte tuputtamaan tota kokkailujeesustelua! Miks ette vastaa kysymykseen kun luulette vastauksen tietävänne?

      ET liho. Einesruoat on ravintopitoisuudeltaan köyhiä, mutta sullahan olikin lisukkeita lautasmallin mukaan. Saat niitä ravintoaineita ja kuituja jne niistä kasviksista ja juureksista. Ja duunipaikan lounasbuffasta kun lappaat sitä salaattia hyvän satsin lautaselle sielläkin niin ei ole ongelmaa. Pelkillä eineksillä eläminen on täysin toinen juttu.

      Eineksistä jos pitää jotain hyvää sanoa niin onhan se hyvä juttu kun teurastetut eläimet tulee hyödynnettyä tarkkaan ihmisravinnoksi. Niiden lihat jne ei ole sieltä laadukkaimmasta päästä...

      Hyviä ja nautinnollisia arki-iltoja sulle sinne.

    • its poison too

      KYLLÄ! Ja toisekseen vieläpä ovat ties kuinka vanhoja mutta ne on pakastettu jne. älä syö

    • kjhgfd

      Sitähän koululaisillekkin syötetään.

      Einesruokia tuodaan koulun keittoloihin ja kokit laittavat ne isommille uunivuuille, kattiloihin jne.... sitten vähän maustetaan ja niin on koulun kokin tekemää alkuperäistä maistuvaa ruokaa, yök.

    • Ei tule syödyksi

      Valmisruoat eivät pidä nälkääni ollenkaan. Tulee vain maha täyteen mutta kohta pitää jotain taas napostella. Olisiko niin ettei niissä ole ravintoaineita.

    • Syö mitä mahtuu?

      Jos et tee itse ruokaasi on se valmisruokaa. Ei se lounaspaikan hienosti nimetty lälli ole mistään ihmeaineista vaan eineksiä/ puolivalmisteita tehty.Eikä siinä mitään pahaa. Minua ihmetyttää lähinnä nykyään se, että toimistotyötä tekevät naiset syövät rekkakuskia tai ruumillisentyön tekijää isommat annokset lounaalla. Ei tarvi valittaa jos läskiä kertyy. Ei siinä salaatin lehti kevennä annosta jos kilo muuta vedetään nassuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe