Mikä anatomian oppikirja?

opinnot.alkuun

Lääketieteen opinnot alkavat nyt syksyllä, ja vaikka fuksimateriaalissa onkin arvioitu eri anatomian oppikirjoja, epäselväksi on jäänyt, että mikä oppikirja olisi lopulta kustannustehokkain ratkaisu. Vaihtoehdot ovat kaiketi lähinnä Sobotta, Thieme, Dauber (Pocket atlas of human anatomy) ja Gray's Anatomy for students. Netter lienee saksankielisyytensä vuoksi poissuljettu vaihtoehto. Otetaan vastaan omakohtaisia kokemuksia oppikirjoista ja näkemyksiä siitä, mikä näistä vie voiton. Ja onko vaikutusta opiskeluun/tenttimenestykseen, jos käyttää oppikirjan jotain vanhempaa painosta?

11

3177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evoluutio myös
    • Tilaa netistä!

      Kylläpä noissa kaikissa on varmaan samat luut ja lihakset mainittu.

      Btw kannattaa katsoa ebaystä ja amazonista englannin kielisiä kirjoja. Hinnoissa on huomattavia eroja verrattuna esim. Suomalaisen hintoihin!! Kyllä ne ilmottaa kurssien alkaessa mikä kirja on paras. Käy vaikka kirjastossa tutkailemassa ennakkoon.

    • fa32r

      Latinankielinen sobotta on varma ja omasta mielestä paras. Suurin osa kurssikavereista hankki sen. Netter on muillakin kielillä kyllä olemassa.

      booky.fi oli ainakin parinavuonna halvempi kuin yhteistilaus

    • lk5

      Sobotta on hyvä, mut se on aika iso eli sitä voi olla ikävä kantaa mukana. Saksalainen Netter on hyvä ja ainakin Helsingissä suosittu (on myös Sobottaa kevyempi ja kompaktimpi). Siinä siis saksankielisten termien lisäksi latinalaiset nimet - jenkki- tms versiota Netteristä ei kannata ostaa koska niissä ei oo latinankielisiä termejä ollenkaan.
      On ehkä hyvä huomata myös että Netter tai Sobotta ei kumpikaan ole varsinaisia oppikirjoja vaan kuvastoja (atlas); Esim. Moore ja Gray puolestaan on anatomian oppikirjoja. Jos kuitenkin näistä pitäisi valita vain toinen niin ehdottomasti mielummin Netter/Sobotta. Lääkiksillä on käytettyjen kirjojen myyntiä opiskelijoiden kesken ja sieltä luult. löytää Moorea ja Grayta halvalla, mutta aika monet pitää atlaksista kiinni tiukkaan ja niitä on vaikeampi saada käytettynä.

    • lääket. yo

      Et ehkä usko minua, sillä en itsekään ensimmäisenä vuonna oikein uskonut myöhempien vuosikurssien opiskelijoita, mutta sanonpa kuitenkin tämän. Anatomiaa varten oikeastaan ainoa järkevä ostos on _jokin_ anatominen kuvasto. Valitsetpa Netterin tai Sobotan, et tule luultavasti katumaan. Opeteltavaa on niin paljon, että et tule kuitenkaan osaamaan kaikkea. Kaikkea ei myöskään oleteta osattavan. Sen kuvaston olemassaolon tarkoitus on siinä, että kertaat sitä aina tarpeen tullen vuosien myötä.

      Ostin itse melkein kaikki mahdolliset kirjat mitä ensimmäiselle vuodelle suositeltiin. Anatomiassa lopulta käytin kuitenkin vain Sobottaa ja siinäkin oli ihan tarpeeksi sisäistettävää luentomateriaalien kanssa. Graytä selailin muutamien faktojen tarkistamista varten, mutta nämäkin asiat olisi varmasti löytynyt netistä googlettamalla.

      Joka tapauksessa: tsemppiä alkaviin opintoihin! :)

    • höhöhööhg

      Tampereella 90 % viime vuoden fukseista osti Thiemen. Se on sopivan tarkka, selkeät kuvat, sisältää hyvät yhteenvedot eikä ole mahdottoman kokoinen. Ainut anatomian kuvasto mitä voin suositella on siis Thieme.

      Sobotta epäselvä, Netter saksaa ja Graystä ei anatomiaa opi.

    • opinnot.alkuun

      Kiitos kaikille näkemyksiensä esittäneille. Toki vieläkin voi kommentoida. Kuten arvata saattoi, yksimielisyyttä ei näytä olevan. Mielenkiintoista sinänsä, kuinka joillakin paikkakunnilla on muodostunut selvät suosikkinsa.

      Aika vähän on kommentoitu, mikä merkitys opiskeluun on vanhemmalla painoksella. Jotenkin ei vaikuttaisi kovin merkitykselliseltä, jos uudempiin painoksiin on tullut muutama päivitys anatomiaan. Muutoin sisällön olettaisi pysyvän samana. Onko tästä kokemuksia?

    • Pragma Tiker

      Evoluutio on niin hidasta, ettei anatomia taida kovin paljon sukupolven aikana muuttua.
      Itse ostin 1980 Sobotan latinalaisella nimistöllä ja se on hyllyssä edelleen. Enkä myy, vaikken sitä montaa kertaa ole enää tarvinnutkaan. Voin lahjoittaa sen, jos joku tarpeeksi läheinen samoihin opintoithin pääsee.

      Mukan kannettavaksi sopii taskukirja. Edellä joku kirjoitti 2thiemestä", joka on mielestäni kustantamon nimi. Niillä on paljonkin erilaisia taskukokoisia kirjoja. Sen anatomiakuvaston tekijä on Dr. Feneis. Kuvat ovat mustavalkoisia, mutta selkeitä. Siitä otin aikanaan saksankielisen painoksen sen takia, että nimistö oli latinaksi.

      Thiemellä on myös "Pocket Atlas of Radiography", joka on kliinisen työn alkutaipaleella hyvä apuväline, kun yrittää saada rtg-kuvista selkoa. Niitähän aina olisi hyvä katsoa itse eikä tyytyä pelkkään lausunnon lukemiseen.

    • 445644

      "Evoluutio on niin hidasta, ettei anatomia taida kovin paljon sukupolven aikana muuttua."

      Ei varmasti muutukaan. Kyse oli lähinnä siitä, että ihmiskehosta voi löytyä jotain anatomisia rakenteita, joiden olemassaoloa ei olla aiemmin tiedetty.

      • änälthomia

        Vertaapa huvin vuoksi vaikkapa paljonko vuoden -88 Sobotta on muuttunut viimeisimpään painokseen mennessä, niin saat vähän perspektiiviä asiaan.


    • THIEMEN

      Kolmiosainen Thieme on ollut elämäni parhaiten sijoitettu 150 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe