Vanhemmat syytteeseen

Wesimies

Miten sitten kävikään, alaikäiset pojankollit yönselässä kännispäissään merihädässä olivat? Kuka nyt antaa lastensa seilailla valtamerillä yöllä, ja humalassa? Olisi saattanut käydä huonomminkin?
Paneeko ajattelemaan?
Vanhemmat syytteeseen heitteillejätöstä ja sosiaaliviranomaisiin yhteys kiireellisestä huostaanotosta jos on alaikäisiä enemmänkin perheessä. Eivät ole kelvollisia huolehtimaan lapsistaan.

26

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastuuseen vaan

      Missä tosiaan vanhempien vastuu,,tämä saattaa olla ties monesko reissu pojilla.

    • vanhempi2

      Älä huolehdi, sossut kyllä ottavat vanhempiin yhteyttä, kun olivat alaikäisiä. Täällä aina herkästi syytellään vanhempia, mutta ketkä vanhemmat tietävät aina mitä ne kullannuput touhuaa? Aina pitäisi mennä perässä, jos haluaisi nähdä joka touhun.
      En puolusta tässä poikia, väärin tekivät minunkin mielestä.

    • näin meillä

      No valvova silmä ei tosiaan yllä kovin kauas, mutta itse tarkistan aina teinin tullessa kotiin mikä on kunto ja tähän tottuneena ei ole kotiin humalassa tullu, eikä kyläänkään jää...ihan hyvin on toiminu ainakin tähän asti. Toki olemme joustaneet puolin ja toisin,ja tehty sopimuksia , mutta vanhempien kontrolli myös silloin mukana

    • Epätietoinen2

      Huomaat nuoren olevan humalassa ja se ei välitä vaan ryyppää lisää, niin entä sitten? Jos nuori ei käskyistä välitä ja muutakaan ei nykypäivänä voi tehdä, niin minkäs sille vanhempi pystyy?

    • dontlet

      Minkäs sille pystyy?

      Hänet on ohjattava sitten hoitoon, ei kuulu alaikäisen juopottelua vanhempien sallia, eikä laki salli alaikäisen juopottelua.

      Alaikäistä on vakavasti vanhempien puhuteltava ja sillä seurauksella, että asiaan puuttuu sosiaaliviranomaiset ja yhteiskunta muutenkin.

      Mistä alaikäiset sitä alkoholia tai muita päihteitä saavat? Sitä kautta olisi puututtava. Rangaistava viikkorahojen menetyksen uhalla, kotiarestilla.

      Huono on jos asiaan puuttuu virkavalta, ja vielä huonompi jos käy jotain vahinkoa, tai puhumattakaan peruuttamatonta.

    • kuklukxklan

      "Hänet on ohjattava sitten hoitoon"
      Kertoisitko hyvin tarkkaan milloin ,minne ja miten?

      Tänään lämpöisenä perjantaina voisit oppia lisää,jos menet illalla promillemittarin kans kiertelemään puistoja ja tervasaarta.
      Tilaa bussi ja kun saat kokoon ensimmäiset 50 juopunutta alaikäistä, "vie hoitoon".

      En kannata alaikäisten tai muidenkaan juopottelua,en todellakaan mutta oli niin tyhmä kommentti,että piti vastata nousevalla tasolla :)

    • jopasatu

      No siis:
      nappaa niskasta ja kuskaa sossuun, alkoholistikerhoon, poliisiin: kai nyt joku osaa puhutella ja niinkuin nyt lapsia on yleensäkin kasvatettava: uhkaile, lahjo, kiristä...
      Heti kun ensimmäinen humala on alaikäisenä todettu niin vakava terveydellinen riski on olemassa ja vaara ajautua päihdekierteeseen. Kokemusta on.
      En mene puistoon ja Tervasaareen; jos vanhemmat sallii alaikäisten juopotella niin omapahan on asiansa. Mistä ja millä varoilla ne päihteet otetaan, pitäis kiinnostaa, missä seurassa ne alaikäiset luuhaa, missä kotiintuloajat ja mitä varten niitä rajoituksia yleensä asetataan, noudatetaan/ei noudateta?
      Jos niitä nyt perjantaina löytyy bussillinen, niin ollanko sitten onnistuttu jo menettämään kokonainen sukupolvi? Onkohan lasten kasvatus sitten mennyt hieman pieleen? Vanhemmat ovat nimenomaan VANHEMPIA, eivät lastensa kavereita. Heidän kuuluu koviakin keinoja kaihtamatta olla esimerkkinä, asettaa ne rajat. Enkä nyt tarkoita hakkaamista vaan ihan rajojen ja ehtojen sopimista ja noudattamista.

    • kansalaisote

      Olipahan vastaus "nousevalla tasolla". Onko siis hyväksyttävämpää jos nuo alaikäiset joukolla juopottelevat puistoissa ja missä hyvänsä? Eiköhän olisi vanhempien kanssa joukolla ryhdistäydyttävä ja tehtävä siitä loppu häpeärangaistuksen uhalla.

      Eihän siihen kukaan ryhdy ellei ole omaa aloitekykyä ja halua asiaan puuttua rankaisulinjalla. Eikö alaikäisen ja vanhempienkin normaali olotila ole päihteetön.
      Olisipa mieluisaa nähdä kerrankin jonkun tuomitseva jyrkkä asenne, eikä juopottelua vähättelevä, naurunalaiseksi tekevä typerys.

      • taso ja ymmärrys

        Etkö kunnolla ymmärrä lukemaasi?

        "En kannata alaikäisten tai muidenkaan juopottelua,en todellakaan"

        Lue ja ymmärrä lukemasi.


    • N.N

      Kyllä se nuorten päihteettämyys tai riippuvuus on ihan vanhempien omasta käytöksestä ja esimerkistä kiinni. Villi veikkaus on että jos vanhemmat on alkoholin suurkuluttajia, lapsikin kokeilee ja juo varmemmin kuin että jos vanhemmat ottavat maltillisesti yhden silloin tällöin. Veikkaan myös että raittiiden vanhempien valvontakin on tehokkaampaa kuin juopuneiden . Toki vanhemman alkoholistitausta saattaa saada lapsen myös päättämään ettei juo ikinä koska ei halua yhtä alas kuin vanhempansa.

    • Sosiaalidemokraatti.

      Ne pitää kaikki sit vissii tappaa pois.

    • niin pitää tai

      Eiköhän se luontokii hoida asian

    • keiky

      eikö kukaan muista itse juoneensa alaikäisenä????

    • Kuivat ja pelokkaat?

      Sun hattus puskee niin pahasti jo kukkaa, että päätä kiristää. Harva vanhempi enää 16-18 vuotiaita karvanaamoja holhoaa kuin pientä kakaraa. Ennenhän tuon ikäiset karkasivat jo merille töihin. Ovat sitäpaitsi jo osin vastuussa tekemisistään, koska rikosoikeudellinen vastuu alkaa 15 vuotiaana.
      PS: Älä nyt lopullisesti kilahda, mutta lähes jokaikinen 16 vuotias on ollut joskus humalassa.

    • Pöööööpöööööö

      No ei se sosku pysty kaikkia vanhempien kasvatustyön puutteita paikkaamaan on täällä Haminassa se verran ääliömäistä sakkia että eivät pysty pentujaankaan kasvattamaan. Mutta jos vanhemmat ovat hölmöjä ja vailla yleissivistystä niin kait niistä lapsista paljon muuta tule....

    • Onneksipojatkunnossa

      En kyllä ymmärrä miten helvetissä ihmiset jaksavat tulla palstalle puhumaan tälläistä paskaa ja tuomaan omia säälittäviä uhkauksia ja toiveita muiden korviin. Kuka tervejärkinen toivoo, että nuori ihminen menettää henkensä? Jokainen tekee virheitä, jokainen on niitä tehnyt joka tätä lukee. Eihän se ole oikein että nuori juo, mutta tässä tapauksessa ei ole ollut edes siitä kyse. Se, että veneen moottori räjähtää käsiin, ei ole mitenkään tekemisissä alkoholin kanssa. Vai? En jaksa ymmärtää, miten tähän maailmaan mahtuu niin paljon teitä, jotka toivovat sisimmissään pahaa muille, joille mikään muu ei merkitse mitään kuin vain oma perse. Jos on omassa elämässä paha olla, ei siitä tarvi tulla avautumaan internetfoorumille ja yrittää pilata muiden elämää.

    • Ei saa hyväksyä

      Olen samaa mieltä että onneksi ovat kunnossa, mutta silti yli promillen humalatila 16-vuotiaalla ei ole leikin asia. Jokainen on joskus tehnyt virheitä, toki joo ja osa jäänyt kiinni päihteisiin osa ei . Joka tapauksessa lapsen elimistö ei kestä alkoholia samalla lailla kuin vanhemman ja yli promille on jo paljon.

    • vapaus 2014

      Edustatko Frankfurtin koulukuntaa?

      Varokaa lähtemästä aloittajan juttuihin mukaan kun ei kuitenkaan voida tietää kaikkia faktoja eikä toisten yksityisten asioiden riepottelu ole enää sallittua kuten oli ennen tämän vuoden alkua. Nykyään sellainen on rikollista.

    • hotan

      eihän ole rikollista puuttua toisten velvollisuuksien rikkomiseen; vanhemmat ovat velvollisia huolehtimaan alaikäisistä lapsistaan ja jos he eivät siihen kykene tai sitä muuten hallitse niin yhteiskunta puuttuu asiaan ja alaikäiset lapset huostaanotetaan kiireellisenä viranomaistoimenpiteenä. sosiaaliviranomaiset pyytävät poliisilta virka-apua ja lapset noudetaan perhetukikeskukseen ja lopulta sijoitetaan koulukotiin tai uuteen perheeseen. näin se menee.

      • v.2014

        Ajattelet kuin Frankfurtin koulukunnan jäsen mutta anna viranomaisten hoitaa asiat, eivät ne ole julkisia tai sivullisten päätettävissä. Vainoat ja se on rikollista.


    • julki

      Haistakaa pitkä p, tässä ei ole kukaan ketään nimillä maininnut, toki julkistahan tietoa se on ketä nyt joutui onnettomuuteen, eikä heille nyt kuolemaa pahempaa ole tarjolla, eikä sitä tässä kukaan ole toivottanut.
      Asia tulee kuulkaa julkiseksi silloin kun aletaan lakia rikkomaan, eli humalatila oli omalta osaltaan altistava ja onnettomuushakuinen, ja yhteiskunta lakia ja järjestystä valvovan viranomaisen muodossa puuttuu peliin.
      Ja edelleen on syytä korostaa: jos ei ole vanhemmilla kontrollikykyä niin lasten huostaanotto on hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Sosiaaliviranomaisille riittää ilmoitus niin rattaat pannaan pyörimään...

      • edelleen ei

        " toki julkistahan tietoa se on ketä nyt joutui onnettomuuteen"
        Myönnät silti että keskustelussa selvästi viitataan tiettyyn tapaukseen ja tiettyihin henkilöihin.

        Onnettomuus voi olla toki uutisoitava juttu, mutta se ei tee heidän elämästään tai asian käsittelystä julkista. Joku raja tuossa vainossa.


    • tuki-suus

      Tehty on jo ilmoitus, onhan se nyt hyväkin meriitti jo alaikäiselle: ruorijuoppous ja vesiliikennerikkomus. Eikä liene ensimmäinen kerta.

    • glasnost

      Ei ole mitään vainoa esitetty; se tuntuu nyt olevan sulle tiukka paika jos kolahti omaan nilkkaan, tai niinkuin sanotaan se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

      Eli taisi tuonen viikate nyt liipata liki ja alkoi pelottaa?

      Ihan oikein jos jo sosiaalitoimi kolkuttelee ovella.

      Eivät tuollaiset vanhemmat saa olla huoltajia, huoltajuus pois ja huostaanotto kiireesti käyntiin.

      • hah haha

        "Kuka nyt antaa lastensa seilailla valtamerillä yöllä"
        "Vanhemmat syytteeseen heitteillejätöstä"
        "tämä saattaa olla ties monesko reissu pojilla."
        "tehtävä siitä loppu häpeärangaistuksen uhalla."
        "Ne pitää kaikki sit vissii tappaa pois. "
        "Mutta jos vanhemmat ovat hölmöjä ja vailla yleissivistystä niin kait niistä lapsista paljon muuta tule.... "
        "Eikä liene ensimmäinen kerta."
        "Eivät tuollaiset vanhemmat saa olla huoltajia, huoltajuus pois ja huostaanotto kiireesti käyntiin."

        Vai ei?


    • kasvatus jatkuu

      Eihän tähän voi sanoa muuta kuin että välittäkää niistä lapsistanne sen jälkeenkin kun ne on taaperoiän ohittaneet. Silloin vasta he vanhempien ohjausta ja valvontaa tarvitseekin ja suuren määrän rakkautta . Ei ole vastuu ohi ennenkun ovat täysi-ikäisiä. Virheitä saa tehdä, mutta niistä on opittava. Niistä ei tarvitse tehdä tapaa. Kyseinen virheistä ei tarvitse tehdä tapaa ei kuulu tähän tiettyyn tapaukseen millään lailla, sillä en edes tiedä keitä poikia oli liikenteessä. Lehdessä kun ei mainittu ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe