Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Naopu

Hei!

Minulla on hyvät fiilikset, pääsin neljännellä hakukerralla lopulta haluamaani yliopistoon! Mutta mutta.. En kuitenkaan haluaisi sattuneista syistä aloittaa vielä tänä vuonna opintoja.

Yliopistohaku-sivuilla on vaihtoehtona vain joko ottaa opiskelupaikka vastaan, tai olla ottamatta. Eli otanko opiskelupaikan vastaan, ja myöhemmin olen erikseen yhteydessä yliopistooni poissaolevaksi ilmoittautumisen yhteydessä?

Eli rautalangasta väännettynä: opiskelupaikan otan ensin vastaan, sitten poissaolevaksi ilmoittautuminen on eri prosessi?

8

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • austerism1

      "opiskelupaikan otan ensin vastaan, sitten poissaolevaksi ilmoittautuminen on eri prosessi? "

      Noinjuuri. Jos paikan saat, otat sen vastaan.

      Nykysysteemissähän opiskeluaika on rajattu, ja ilmeisesti läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautumiset vaikuttavat sitten jollain tavalla siihen.

      Ennen (kun siis opiskeluaika ei ollut rajattu) pystyi ihan huoletta ilmoittautumaan aina läsnäolevaksi, aikoipa sitten opiskella tai ei.

      Et nyt kertonut syytä, mikset halua opintoja vielä aloittaa, mutta ehkä kannattaisi silti harkita läsnäolevaksi ilmoittautumista ja yrittää ainakin jotain suorittaa (esim. pakollisia kieli- ynnä muita opintoja).

    • Naopu

      Yliopistoni on melko kaukana asuinpaikastani, enkä sattuneista syistä halua vielä muuttaa toiselle puolen Suomea. Ensi vuonna se ei ole enää ongelma. Joitain yksittäisiä kursseja voisin etänä ihan mielelläni suorittaakin jos mahdollista, mutta näinköhän se laittaisi tukiasiat vähän solmuun..?

      Ajattelin alustavasti suorittaa avoimessa yliopistossa opintoja toistaiseksi.

    • austerism1

      "Joitain yksittäisiä kursseja voisin etänä ihan mielelläni suorittaakin jos mahdollista, mutta näinköhän se laittaisi tukiasiat vähän solmuun..?"

      Joo, voi olla. En nykyisistä tukisysteemeistä ole selvillä. Toisaalta voihan opintoja suorittaa, mutta tukea ei tarvitse nostaa - jos siis muutenkin ajattelit olla tukea nostamatta.

      "Ajattelin alustavasti suorittaa avoimessa yliopistossa opintoja toistaiseksi."

      Tätä meinasinkin ehdottaa. : )

      • austerism1

        Niin, siis vielä selvennykseksi muutama seikka huomioitavaksi.

        1) Ota paikka tosiaan vastaan.

        2) Harkitse läsnä- tai poissaoloilmoitusta esim. sen mukaan, miten se vaikuttaa (jos vaikuttaa) opintojen "sallittuun" suoritusaikaan mieti, haluatko opiskelijakortin/lukuvuositarran mieti, kykenetkö ehkä suorittamaan jotain opintoja, vaikket muuttaisi yliopistosi sijaintipaikkakunnalle.

        Läsnäolevana voi siis suorittaa yliopiston varsinaisia opintoja ja halutessaan nostaa tietysti myös opintotukea, jolloin sitten pitää myös suorittaa riittävästi opintoja. Ei tukea tietenkään pakko ole nostaa. Avoimessa opintoja voi tietysti suorittaa riippumatta siitä, onko läsnä- vai poissaoleva jossain yliopistossa, joten se ei tosiaan sotke asiaa millään tavalla.

        Jos voi ilmoittautua läsnäolevaksi, pitää maksaa yo-kunnan jäsenmaksu, joka lienee yo-kunnasta riippuen luokkaa 80 - 150 euroa / lukuvuosi. Tällöin saa sitten opiskelijakortin lukuvuositarran ja matka-alennukset ynnä muut edut. Esim. jos kotipaikkakunnallasi on toinen yliopisto ja/tai amk, voit käydä siellä syömässä opiskelijahinnalla, kun on opiskelijakortti. Lisäksi avoimesta yo:sta saattaa saada jotain alennusta, jos on kirjoilla jossain yliopistossa (ei tosin välttämättä saa).

        Poissaolevana ei tietääkseni saa opiskelijakorttiin lukuvuositarraa eikä kyseisiä alennuksia. Ilmeisesti poissaolevana ei voi myöskään käyttää YTHS:n (ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö) palveluja. Jos kotipaikkakunnallasi tai lähipaikkakunnalla on yliopisto, niin voisit halutessasi läsnäolevana käydä kyseisessä YTHS:n pisteessä.

        Itse esim. muutin aikoinaan graduvaiheessa toiselle puolelle Suomea mutta yliopistopaikkakunnalle. Pystyin hyödyntämään toisen yliopiston YTHS:ää ja ruokaloita, koska olin toisessa yo:ssa kirjoilla.


    • Vinkix

      Ilmoittaudu vaan poissaolevaksi. Kyllä voit avoimen kautta suorittaa vaikka jotkut perusopinnot. Opinnot kyllä maksaa. Voit saada ne vaikkapa sivuaineeksikin jos tahdot. Mutta tietenkään mitään tukia et saa, koska ilmoittaudut poissaolevaksi, jolloin tutkintoon sisältyviä opintoja et saa suorittaa.

    • mursu2232

      Hei, mulla on tällänen huoli kun ilmottauduin poissaolevaks ja alotan opinnot vasta vuoden päästä ni kai mulle tulee kaikki fuksi-infot sitten vuoden päästäkin ja pääsen mukaan kaikkeen sellaseen.

      • Marsu

        Todennäköisesti näin. Mutta eihän tuo ole iso asia pyytääkään tuota materiaalia sitten myöhemmin.


    • mursu2

      Noin se varmaan on, ei oo iso asia, mutta että pääsen sitten mukaan kaikkiin tutor-ryhmiin ym. Pääaineessani alottaa vuosittain aika pieni porukka että kai mä pääsen siihen alottavaan ryhmään messiin, hope so.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe