Valikko

Yliopistot

Keskustele yliopistojen tiedekunnista ja eri aloista.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Eilen 16.31
Fysiikan laitosten painotukset Suomessa
Pari päivää sitten ilmestyi Suomen yliopistot ry:n rakenteellisen kehittämisen loppuraportti. Sen lopussa oli taulukko, joka tiivisti rehtorien mielipiteen maamme fysiikan laitosten painoaloista tulevaisuudessa. Minusta kaikkien, jotka hakevat opiskelemaan fysiikkaa, tulisi nähdä tämä valitessaan yliopistoa. Aalto-yliopisto: Tiiviin aineen fysiikka, materiaalifysiikka, energiatieteet (fissio, fuusio, uudistuvat energialähteet), kvantti-ilmiöt ja -komponentit Helsingin yliopisto: Alkeishiukkasfysiikka, kiinteän maan ja vesivaipan geofysiikka, meteorologia, kosmologia ja avaruusfysiikka, materiaalifysiikka: säteilyn ja materiaalien vuorovaikutukset, lääketieteellinen ja biofysiikka Itä-Suomen yliopisto: Fotoniikka, lääketieteellinen fysiikka, ilmastofysiikka, laskennallinen fysiikka Jyväskylän yliopisto: Ydin- ja kiihdytinpohjainen fysiikka, materiaalifysiikka (molekulaarinen nanotiede), suurenergiafysiikka Oulun yliopisto: Molekyylimateriaalit (NMR- ja synkrotronisäteilyyn liittyvä spektroskopia, laskennallinen ja teoreettinen materiaalifysiikka, neurobiofysiikka), kaivostieteellinen tiedekunta, Sodankylän geofysiikan observatorio, Max IV, Eiscat, Eiscat 3D, Laguna -hanke Tampereen teknillinen yliopisto: Aerosolifysiikka, laskennallinen fysiikka (biologinen fysiikka, materiaalifysiikka erityisesti elektronitason mallinnus sekä sähköiset ja optiset ominaisuudet), optiikka ja fotoniikka, pintatiede Turun yliopisto: Materiaalifysiikka, erityisesti magnetismi ja suprajohtavuus, synkrotronispektroskopia, pintafysiikka ja farmaseuttinen fysiikka, moderni kvanttifysiikka Åbo Akademi: Materiaalifysiikka, erityisesti sähköoptiset ominaisuudet orgaanisissa puolijohteissa sekä kvanttirakenteissa, Mössbauerspektroskopia Lähde: http://www.unifi.fi/wp-content/uploads/2014/10/RAKE-luonnontieteet-loppuraportti.pdf
0
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot > Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
27.03.2015
Ei lappiin!
Ehkä vähän myöhäistä enään tässä vaiheessa kertoa tarinani, sillä pääsykokeeseen on valmistauduttu jo hyvän aikaa. Tässä se kuitenkin tulee! Hain lappiin eteläläisenä, koska olin saanut mielittävän kuvan tiedekunnasta. Erityisesti vapaus ja vastuu, mitä opiskelijoille annettiin opintojensa osalta vaikutti päätökseeni suuresti. Eikä minua pelottanut edes muuttaa piskuiseen kaupunkiin, koska tiesin ettei siellä tarvi viettää juurikaan aikaan opintojeni takia. Syksyllä kaikki kuitenkin muuttui. Uusi tutkintorakenne oli runnottu läpi dekaanin toimesta eikä siitä oltu muistettu ilmoittaa meille koulupaikkaa tavoitteleville. Asiastahan saimme kuulla vasta 2 viikkoa ennen "unelma" kouluni alkamista. Opintojen käynnistyttyä todellisuus tuli nopeasti esille, mitä tämä opiskelu sitten onkin. Opinnot ovat järjestetty siten, että jokainen istuu luennot kiltisti tehden luentopäiväkirjoja yms. Poikkeuksia ei sallita. Edes perhesyyt eivät kelpaa luennoilta poisjäämisen syyksi. Opetusta järjestetään lähes päivittäin ja ryhmätöitä on paljon. Sinänsä ei kuullosta pahalta, eihän? Kuitenkin totuus on se, että meille annetaan 6 viikkoa aikaa lukea 1500 koealue(mihin kirjoja ei saa kirjastosta, vaan ne pitää kopioida omalla rahalla), suorittaa luentoja noin 50h ja lisäksi tehden hirveän määrän töitä oikeustapausharjoitusten eteen, missä ujommat opiskelijat nolataan. No ei tämäkään kuullosta vielä niin hullulta, kun tämän kaiken kerron näin. Vanhalla tutkintorakenteella opiskelevat opiskelijat joutuvat tekemään noin 60% työtä saadakseen saman määrän opintopisteitä kasaan. Todellisuudessa lapin tiedekunnan suurin ongelma on se, että tiedekunnan johto toimii epäasiallisesti opiskelijoita kohtaan. Mitään ei etukäteen ilmoiteta, ketään ei kuunnella eikä ketään armahdeta. Tutkintorakenne on ollut vanhemmille opiskelijoille vielä suurempi ongelma, kuin minulle sillä he joutuvat nyt asumaan erillään perheistään. Itseäni eniten harmittaa se, että olisin saanut päivätöitä rovaniemeltä opiskelujen ajaksi, mutta niiden tekemiseen ei ole tarjottu mahdollisuutta koulun puolesta. Koen olevani täysin eriarvoisessa asemassa vanhalla tutkintorakenteella suorittaviin nähden. Minun elikeinoni on opintolaina, kun vanhaa tutkintorakennetta käyvillä ystävillä työ.
9
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot > Oikeustieteellinen tiedekunta
26.03.2015
HY ALMS Englanninkielen kurssit
Aloitin ketjun kertoakseni kokemuksistani ALMS Englanninkielen opiskelusta jos joku kummastelee, mihinkä ihmeen kurssille sitten ilmoittauduin; Suoritin 5 op. ALMS opintoina Englantia ja voin suositella kaikille motivoituneille opiskelijoille lämpimästi! Kurssi opiskellaan lähes kokonaan itsenäisesti (2 pakollista läsnäolokertaa), mutta kurssin aikana voi osallistua myös pienryhmiin. Pienryhmistä itse osallistuin puhumiskurssille, esseen kirjoituskurssille ja sanastokurssille. Jos opiskelurutiinisi on silloin tällöin heikompi, tai suoritat 5 op. laajuuden kannattaa ottaa pienryhmiä esim. 3-4. Muissakin tapauksissa suosittelen ottamaan ainakin yhden. Pienryhmissä ei tarvitse pienen ryhmäkoon vuoksi pelätä kielen käyttämistä, esim. puhekurssi ei ollut ollenkaan kamala, vaan hauska ja toi itsevarmuutta kielen käyttämiseen oikeasti! Sen lisäksi opiskelet tietyn tuntimäärän verkossa tai muuten itseänäisesti opiskellen. Tuntimäärä on ennalta määrätty ja riippuu siitä montako opintopistettä suoritat. Itsenäisen opiskelusi kirjaat blogiin, portfolioon tai päiväkirjaan. Itse esim. kirjoitin koko kurssin ajan Englanniksi päiväkirjaa, johon kirjasin aina mitä olin päivän aikana tehnyt ja montako tuntia tähän mennessä olen itsenäistä opiskelua + pienryhmiä saanut kasaan. Alussa, puolivälissä ja lopussa tapasin ryhmän ohjaajani, joka seurasi edistymistäni, Ja huom! Ekalla kerralla saat keltaisen kansion täynnänsä hirveästi paperia - älä niitä säikähdä, ymmärrät jossain vaiheessa mikä niiden tarkoitus on ;). Hauskaa englannin opiskelua kaikille! Kertokaa omia kokemuksianne myös :)
0
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot > Yliopistot ja korkeakoulut

Sivu /754