Valikko

Yliopistot

Keskustele yliopistojen tiedekunnista ja eri aloista.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Eilen 21.41
Teologinen tiedekunta - millaisia opiskelijoita?
Hei! Olen 15-vuotias tyttö, jolle ollaan lämpimästi suositeltu Teologista tiedekuntaa niin vanhempien, nuoriso-ohjaajan, opon ja Papinkin puolelta. Olen aina uskonut Jumalaan, ja olen saannut rukouksiini vastauksia ja kokenut voimakkaasti jonkun Pyhän läsnäolon monta kertaa. Myös aineet, mitä Teologiseen tiedekuntaan tarvittaisiin, ovat hyvin hallussa ja pdän nitä mielenkiintoisina. Mä oon nyt isoskoulutuksessa ja seurakunnan leireillä mä olin aina se, joka piti leirijumalanpalvelukset ja joka oli kaikkien mielestä tosi hyvä liturgin tehtävissään. Lisäksi uskonasioista puhuminen ja siihen liittyvä tekeminen tuo mulle tosi jännän olon mun mieleen ja mun vereen - hyvällä tavalla. Ikään kuin valaistuminen, lämpö, Pyhyys, onni - sitä on ihan mahdotonta kuvailla adjektiiveillä. Ainoa asia mikä mua mietityttää on Teologisen tiedekunnan opiskelijat - millaisia he todella ovat? Itsellä oli pitkään uskovaisista huonokin kuva, sillä koko sukuni on vanhollista ja melkolailla tuomitsevaakin sakkia. (Paitsi omat vanhemmat - onneksi!) Vaikka nykyään hyvin tajuankin, ettei uskovainen ole sellainen, joka kuuntelee Raamatun sanaa sokeana vertaamatta sitä nykypäivän normeihin, eikä hyvän uskovaisen tarvitse käydä joka viikko kirkossa, lukea joka päivä Raamattua eikä rukoiltava joka ikikinen hetki, niin silti mua hieman karmaisee koko asia. Halusin vain kysyä, että onko Teologinen tiedekunta täynnä vanhollisia ihmisiä? Sukuni takia minulla on melko ikävä kuva vanhollisuudesta ja itse olen hyvinkin uudistusmielinen ja kapinallinen persoona, joten minut on monesti leimattu sukuni mustaksi lampaaksi. Mä en tiedä miten kestäisin kuusi vuotta opiskelupaikassa, joka olisi täynnä ahdasmielisiä ja vanhollisia ihmisiä, vaikka kuinka aihe kiinnostaisi ja vaikka kuinka se olisi se kutsumus. Ei mua muutama vanhollinen tyyppi haittaa - ihmisiä ja Jumalan lapsiahan me kaikki ollaan - mutta jos 9/10 vastaantulevasta on vanhollisuskovainen, niin siinä vaiheessa minua alkaisi kyllä kaduttaa. Toki ihmiset ja yhteiskunta kerkeää muuttua tässä neljässä vuodessa, mutta millaisia ihmisiä siellä nykyään on? Olisin kiitollinen edes yhdestä järkevästä vastauksesta. Provot eivät ole kovinkaan toivottuja tässä keskustelussa.
4
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot > Teologinen tiedekunta
Eilen 12.22
Tärkeää tietoa Lappiin hakeville!!
Olen Lapissa ensimmäisen vuoden opiskelija. Kerron tämän teille varoituksena, sillä itseäni tilanne harmittaa ja jos olisin tiennyt tilanteen en olisi missään nimessä hakenut Lappiin. Tunnen edellisen tutkintorakenteen siitä, että kaverini on kolmannen vuoden opiskelija. Tutkintorakenne on muuttunut tänä vuonna "pooli" -opetukseksi ilmeisesti uuden dekaanin kädenjäljestä, mikä tarkoittaa sitä, ettei kokeita enää voi juuri tenttiä. Luennoilla on läsnäolopakko ja työmäärä on lisääntynyt huimasti edellisiin vuosiin nähden. Esimerkiksi luennoilla kiertää lista, joskus luennosta pitää tehdä vaihtelevan pituinen (1-5 sivua) luentopäiväkirja ja joskus on luentokuulustelu. Tällä viikolla luentopäiväkirjaa täytyy kirjoittaa tietokoneella yhteensä 10 sivua kaiken muun lukemisen lisäksi. Tutkintoa ei voi enää käytännössä suorittaa nopeutetusti, sillä et pysty hyppäämään ennen muita seuraavaan luentokokonaisuuteen vaan sen alkamista täytyy odottaa. Jos ajattelet esim. käyväsi rikosoikeuden joudut odottamaan, että rikosoikeuden luennot alkavat toisena vuonna. ET voi ottaa niitä ominpäin ennen poolin etenemistä. Ennen käytäntö oli se, että itselle sopivia kursseja pystyi mielin määrin sovitella omaan aikatauluunsa. Enää ei ole omaa aikataulua vaan joudut kulkemaan luennoilla kuten koulussa. Työmäärä on kasvanut huimasti edellisiin vuosiin verrattuna. Nyt esimerkiksi pahimmillaan 3000 sivun koealueella ilman luentoja saattaa saada viisi opintopistettä (!) Jos joku luento jää istumatta sen voi istua seuraavana vuonna uuden luentokokonaisuuden aikaan. Tästä en ole nähnyt joustoa. Jos olisin tiennyt, niin en olisi missään nimessä hakenut Lappiin. Jokainen päättäköön itse millaista opiskelua haluaa - koulumaista vai olla oman onnensa herra ja päättäköön sen perusteella opiskelupaikkansa. Tietääkö joku millä perustein yliopistolta voi hakea siirtoa esim. Turun oikeustieteiden tiedekuntaan?
164
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot > Oikeustieteellinen tiedekunta
02.03.2015
Mitähän tässä opiskelisi?
Olen nyt siis abi, ja haut pian edessä. Olen sellainen utelias ja tiedonhaluinen, haluan ymmärtää miten maailma toimii. En ole kovin sosiaalinen mutta jonkinlaista "draivia" ja itsevarmuutta löytyy sosiaalisissa tilanteissa. Olen myös aika kunnianhimoinen ja yritteliäs, mutta välillä taannun filosofoimaan ja pohtimaan hyödyllisen ahkeroinnin sijaan. Minua kiinnostavia aloja ovat tekniikka, kauppatieteet, kansantaloustiede yhteiskuntatieteellisessä, luonnontieteet ja bioteknologia. Tekniikasta olen ajatellut tuotantotaloutta, informaatio-, automaatio- ja sähkötekniikkaa. Kauppatieteiden pää ja sivuaineista en oikein tiedä, mutta sillä saralla unelmani olisi työskennellä analyytikkona, eli ilmeisesti rahoitus. Kansantaloustiede kiinnostaa, koska pääsisin käsittelemään ja pohtimaan suuria kokonaisuuksia ja yrittää ymmärtää, miten talous toimii. Opiskelupaikkakunnista Helsinki olisi yliopistojen tason perusteella paras, mutta pidän luonnossa liikkumisesta, enkä sen - ja korkean vuokratason - takia haluaisi Helsinkiin. Harrastan intohimoisesti monenlaista pyöräilyä ja suunnistusta, joten jyväskylä tai kuopio olisivat houkuttelevimpia kaupunkeja. Käytännöllisesti ajatellen voisin myös kuvitella asuvani Turussa tai Tampereella. Ongelmana tässä on, että vaihtoehtoja on sekä opiskelualoissa että opiskelupaikkakunnissa liikaa. Haluaisinkin kuulla mielipiteitänne, mihin aloihin ja paikkoihin minun kannattaisi hakea paitsi tulevaisuuden työllistymistä ja uraa ajatellen, myös elämänlaatuni opiskeluaikana ja luonteeni huomioonottaen. Missä ja mitä näkisitte minunkaltaiseni ihmisen opiskelemassa?
5
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot
01.03.2015
Lääkis2015
Terve kaikille. Tuossa selatessa huomasin, että monia kysymyksiä ja tarinoita sisäänpääsystä, pääsykokeista ja niinpäinpois. Nyt kuitenkin omaan kysymykseeni; Elikkäs olen turkulainen nuori, 21v, miehen alku ja tarkoitus olisi _ainakin_ hakea, vaikkei portit heti aukenisikaan. Itse olen ollut ns. hultionuori ja kouluille heitin aikanaan piupaut ja tein mitä lystäsi (ei, en ole narkkari. En ole ikinä koskenkorvaa kovemman kanssa lätrännyt edes kokeilu mielessä). Tästä johtuen minulla ei ole peruskoulun jälkeen jäänyt käteen kuin parit paskaiset erotodistukset erinäisistä ammattikouluista. Vähän ennen armeijaan lähtöä koin ns. valaistumisen kun saman kesän aikana kaksi sukulaistani ja hyvä ystäväni sairastuivat syöpään (melanooma, eturauhassyöpä ja leukemia). Tämän jälkeen pistin oman elämäni hallintaan ja käyn parhaillaan ammatillista perustutkintoa ja tarkoitus valmistua huippuarvosanoin 2015. Syy miksi menin amikseen, enkä lukioon on puhtaasti siinä, että on sentään ammatti hakuprosessien väliin, eikä tarvitse arpoa mitä tekee.. Näin jälkeen ajateltuna ei ehkä paras vaihtoehto lääkiksen hakua varten. Hakuun vaadittu lukion oppimäärät fy-ke-bi akselilla otettu huomioon ja tästä syystä menen iltalukiosta hakemaan kurssit ja kerkeän ne käymään juuri ennen pääsykoetta(viimeinen kurssi loppuu 3.4. - koe on tod.näk. toukokuun viimeisinä päivinä). En kirjoita kyseisiä aineita. Kysymys kuuluukin; onko mitään mahdollisuuksia päästä näiden pohjien jälkeen ensimmäisellä-kolmannella kerralla sisään realistisesti ajateltuna? Motivaatio on todella kova ollut jo muutamien vuosien ajan, mutta vasta nyt kun näitä muodollisuuksia (toisen asteen todistus jne) on saatu hoidettua niin näkyy tuo haku ja siihen valmistautuminen paljon realistisemmin.
16
Työ ja opiskelu > Opiskelu > Yliopistot ja korkeakoulut > Yliopistot > Lääketieteellinen tiedekunta

Sivu /752