Voiko suhde toimia?

yksihämmentynyt

Hei! Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä jo useamman vuoden. Puolisoni on mitä ihanin, parempaa en voisi toivoa. Minua askaruttaa se, että en halua viettää aikaa mieheni perheen kanssa. He ovat mukavia, mutta heidän seura tai edes ajatus kohtaamisesta saa minut erittäin hermostuneeksi ja ahdistuneeksi .Minua harmittaa hirveästi, kun tunnen näin, mutta minkäs sitä tunteilleen voi. Voiko siis suhde toimia jos toinen osapuoli ei halua viettää aikaa toisen perheen kanssa?

9

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asennemuutos

      no joko et osallistu miehen lapsen tapaamisiin vaan olet silloin muualla tai esim keskityt kotitöihin ja annat isän olla lastensa kanssa. Toimii, jos tapaamisia esim vaan joka toinen vl.

      Tai sitten muutat asennettasi. Parempi vaihtoehto. Sinänsä toisen lapset entisistä suhteista ovat enemmistölle jonkinasteinen harmi, mutta semmoista elämä on. Suhteen toimiminen on siis itsestäsi kiinni. Jos miehesi on hyvä isä, hän ei lapsistaan luovu.

      Jos tarkoitat perheellä miehesi muita sukulaisia, niin ei muuta kuin pepsodent-hymyä naamaan eli asennemuutos. Harva sitä on puolisoaan tämän suvun perusteella valinnut.

    • Terapeutti-täti

      Oletko miettinyt sitä, että mistä nuo ahdistavat tunteesi johtuvat? Onko appivanhempiesi käyttäytymisessä tms jotain sellaista, joka nuo tunteet nostaa? Vai onko omassa sisäisessä maailmassasi ajatuksia tai asenteita, jotka ahdistuksen esiin nostavat?

    • sirkuttaja

      Jostainhan se ahdistus nousee eli sille on syynsä. Ehkä pelkäät ettet saa hyväksyntää omana itsenäsi..tai ovat töykeitä?
      Mutta jos appivanhemmat käyttäytyy asiallisesti niin käy nyt kuitenkin edes sillointällöin siellä.. Koita miettiä ahdistuksen pohjimmainen syy ja poistaa se. Tarkoitan mielestäsi, siis. Mieti vaikka kuinka miehesi ilahtuu kun sinäkin menet mukaan, sopikaa vähän lyhyempi visiitti taikka muuta. Jos taas appiväki käyttäytyy tai asennoituu huonosti, se ahdistaa väistämättä.. Silloin ei väkisin miellyttäminen ja seurustelu heidän kanssa palvele ketään.

    • piparminttuli

      Eihän me oteta vain miestä/vaimoa vaan nairahan koko suku. Ja se pitää paikkansa. Kaikkia ihmisiä ei tarvitse rakastaa muutta heidän kanssaan täytyy tulla toimeen.

      Ennen kuin teet isoja päätöksiä naimisiin menoa tai lasten hankkimista niin kannattaa miettiä mistä tuntemuksesi tulee ja eikö niitä voi hallita niin. että tulet toimeen heidän kanssaan.

      Et voi eroittaa miestä hänen omasta perheestään. Siihen sinulla ei ole oikeuttakaan. Asiaa helpottaa taas se kun hyppäät toisen housuihin. Mieti miltä sinusta tuntuisi jos sinulla olisi lapsi ja hänen puoliso ei pitäisi sinusta ja lapsesi ei enään kävisi kotona eikä olis yhteydessä sinuun. Kannattaa hakea apua

      • hyite

        olet lapsellinen


    • Saija ANEELI

      Miksei se voi toimia,olette aikuisia ihmisiä!Sinulla on oikeus päättää kenen kanssa olet tekemisissä,ketään ei voi pakottaa,jos se ei tunnu hyvältä!Sano se miehellesi miltä sinusta tuntuu...kyllä se pitää ymmärtää.En minäkään ole missään tekemisissä juoppojen appivanhempien ,enkä miehen suvun kanssa,enkä vaadi asiaa toisinpäinkään.Kumpikin käy yksin oman sukunsa juhlat.Minusta se on ihan ok.Elämä on valintoja!

    • 7+14

      Miestä ei voi erottaa suvustaan, mutta sinä voit siitä suvusta erota. Mieheni sisaruksilla on tälläiset puolisot, ja suku pitää hyväksyttynä. Nämä "sukuun kuuluvat" tulevat tapaamisiin ilman tätä puolisoa, lapset ovat kuitenkin mukana.

      Tärkeää on myös hyväksyä tilanne, molempien.

    • yksihämmentynyt

      Hei! Mieheni perheellä tarkoitin hänen vanhempiaan ja sisaruksiaan perheineen. Ehkä tuntemukset herättää jatkuva arvostelu ja puuttuminen meidän asioihin. Asioista on puhuttu ja olemme päättäneet että voimme tehdä lyhyitä vierailuja mieheni perheen luo. Asioilla on tapana järjestyä ja onneksi asioista voi puhua puolin ja toisin! :)

      • Ilmanpoikaaelettävä

        Joo hyvältä kuulostaa, puhu avoimemmin tunteistasi ja puolustaudu tai ryhdy vitsailemaan arvostelun kohteista ja heitä ranttaliksi, silloin hommat etenevät parempaan suuntaan. Oma miniäni ei salli yhteydenpitoa miehen eli poikani vanhempiin eikä sisaruksiin. Hänellä kyse on sairaalloisesta mustasukkaisuudesta ja vainoharhaisista peloista. Sellaiselle ei kannata antaa valtaa. Lopulta kaikki menettävät niin paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe