Mitä ajattelet jos 13-vuotiasta lasta nimitellään huoraksi?

Jenni.

Rehellisesti. Tutki sydäntäsi.

Ajatellaan, että tämä 13-vuotias tyttö (yleensähän niitä tyttö puolisia huoriksi nimitellään, toki löytyy myös mies puolisia henkilöitä, jotka oikeasti harjoittavat sitä huoran ammattia eli myyvät itseään, mistä ikinä sitten asiakkaansa ehtivätkään...) mutta jos tämä 13v tyttö ei olisi kuitenkaan koskaan myynyt itseään, vaan käyttäytynyt ainoastaan hieman typerästi poikien/miesten kanssa niin oikeuttaako se haukkumaan häntä päivästä toiseen huoraksi?

Oletteko miettineet minkälaisia jälkiä tuo huorittelu ja maineen turmeleminen jättää siihen ihmiseen? ja ne jäljet siis kun ei katoa, kun se haukkuminen loppuu... siihen menee vuosia, mutta niiden vuosien jälkeenkään, se ihminen ei tule koskaan enää olemaan sillä tavalla ehjä mitä hän olisi ollut ilman sitä jatkuvaa haukkumista ja maineen tuhoamista... ymmärrättekö?

Olisiko jotain muuta keinoa, saada se 13v tajuamaan tekojensa vääryyden kuin huorittelu? pystyisimmekö jotenkin muuten kasvattamaan tämän 13v:n ulos siitä huoraavasta käytöksestä kuin kiusaamalla? raukka ei ole välttämättä kotoaan edes hyvää kasvatusta saanut tai huolenpitoa, jos lapsen annetaan tehdä mitä tahansa. Jos ei pystytä, niin voisimmeko esim. eristää sen 13v:n siitä kaveriporukasta ulkopuolelle ja jättää hänet omiin oloihinsa tai antaa löytää uusia kavereita, jos vihdoin vaikka olisi kasvanut ihmisenä ja oppinut käytöstavat, kun että haukkuisimme häntä joka päivä ja tuhoaisimme hänen mainetta?

Toimimmeko itse moraalisesti oikein, nostammeko itsemme tämän 13v:n yläpuolelle? ei, emme. Eikä ole kovin aikuismaista käytöstä meiltäkään.

Jokainenhan meistä tekee virheitä, mutta vaan erillaisia. Toiset mokaa enemmän, toiset vähemmän. Life is still going on. Joka tapauksessa, sekin joka on joskus tehnyt eniten virheitä, kasvaa jonain päivänä aikuiseksi ja oppii niistä.

Pistää ihan vituttamaan minkälaista käytöstä, nykypäivän 13-vuotiaat eli 2000-luvulla syntyneet lapset, joutuvatkaan kestämään. Kamalaa kielenkäyttöä, esim. tuollaista huorittelua ja paljon kaikkea muutakin paskaa. Vai onko se aina ollut tälläistä? mitä näistä särjetyistä ihmisistä tulee aikuisena? kirjoittaa tälläinen 30-vuotias 'kukkahattutäti' joka on käynyt nuoruudessaan läpi niin huumausaineet, kun vankilakierteetkin ja useat irtosuhteet ja töppäilyt miesten kanssa... Nykyisin ihan onnellinen ihminen, onneksi.

Ja minun mielestäni 13-15vuotias ei ole todellakaan mikään nainen tai sellainen joka välttämättä tietäisi miten poikien kanssa tulisi oikein toimia. Miten voisikaan tietää? jos on vasta tullut siihen ikään, että seurustelu on tullut elämässä ajankohtaiseksi... ja ihastuminenkin ja säätäminen... ja muu töppäily... ja niin edelleen. 13v on lapsi. Juuri teini-ikään tullut lapsi, joka on päässyt ala-asteelta... että terve, vaan kaikille niille vanhemmille jotka nimittelee 13-15vuotiaita huoriksi tai saman ikäisille ikätovereille jotka nimittelee jotain toista 13-15vuotiasta huoraksi...

Mietin vain, mikä logiikka siinä on takana tai pohjalla? osaisiko joku kertoa minulle ja oletko itse ikinä nimitellyt toista huoraksi, jos olet, niin miksi?

Toivottavasti tämä teksti sai ajattelemaan.

29

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+9

      No mä olen syntynyt 78 ja kyllä se huorittelu oli ihan jokspäiväistä yläasteella ja lukiossa. Koulumatkalla aina samat tyypit. On tietty satunnaisiakin huorittelijoita. Nyt mun 13 vuotissta tytärpuolta huoritellaan. Sitä tekee aikuiset nelikymppiset miehet. Tyttö on ihan lapsi vielä. Näyttääkin ihan kymmenvuotiaalta. On vain ylipainoinen ja ei kovin nättikään. Kyllä se huorittelu aikanaan satutti hetken mutta sitten siihen tottui. Sitä mä en hyväksy että mun tyttöä huoritellaan. Vedän turpaan jos jonkun huorittelijan kohtaan.

      • 6+9

        Ai niin ja tiedoksi että sen huoran maineen saa ihan helposti ilman mitään tekemistäkään. Minä kävin kouluni tyttöluokalla, illat olin kotona ja ekan kerran pussasin poikaa 19 vuoden ja 6kk iässä. Silti olin vaan huora.


      • Jenni.
        6+9 kirjoitti:

        Ai niin ja tiedoksi että sen huoran maineen saa ihan helposti ilman mitään tekemistäkään. Minä kävin kouluni tyttöluokalla, illat olin kotona ja ekan kerran pussasin poikaa 19 vuoden ja 6kk iässä. Silti olin vaan huora.

        Kuulostaa todella sairaalta... mistähän tuo johtuu noiden ylä-asteelaisten keskuudessa?


    • Geiödbe

      Oisit saanut kuolla sukupuolitautiin, kuten se itsetunnoton huoratyttökin.

      • Jenni.

        No sieltäpä tuli taas helvetin "fiksu" kommentti.


      • Jenni.
        Jenni. kirjoitti:

        No sieltäpä tuli taas helvetin "fiksu" kommentti.

        Itsetunto kun voi olla niin huono monesta eri syystä...


    • psyko

      Jos minulla olisi 13-vuotias tytär ja aikuinen ihminen huorittelisi häntä niin kyyti kyseiselle huorittelijalle olisi niin kylmää että jatkossa miettisi hyvin tarkkaan mitä suustaan päästää.Uskomatonta jos 30-40 vuotias mies/ihminen käyttää tuollaista kieltä 13-vuotiaasta lapsesta.

      • Jenni.

        Mutta entäpä jos käyttää joku saman ikäinen?


    • ...

      Tuon ikäiset ovat niin epävarmoja, kun etsivät vasta itseään (siksi jotkut pyrkivät kyseenalaistamaan koko toisen olemuksen, siirtämään voimakkaan epävarmuutensa ulkopuolelleen). Lisäksi huonot tavat tarttuvat. Jää varmasti kakan maku suuhun noista puheista eikä ne pitkällä tähtäimellä omakuvaakaan paranna.

      Nuo vanhat ukot, jotka huorittelevat pikkutyttöjä, ovat varmasti pervoja, jotka katsovat alastomia lapsia sitten netissä. Kun syyllistää lapsen, tuntuu omatunto kenties hetken keveämmältä. Ja jos vielä onnistuisi vakuuttamaan lapsen ja sen jälkeen koko yhteiskunnan siitä, että ei meissä "miehissä" se vika ole, niin jopas lämmittäis. :P

      • Jenni.

        Mutta eikö ole mitään muuta keinoa vahvistaa sitä omaa itsetuntoa, kuin pilaamalla toisen ihmisen elämä?

        Mutta samaa mieltä kanssasi ja hyi nuo vanhemmat ukot, jotka lapsia tuolleen kohtelee... tai naisia ylipäätään. Joillekinhan aikuisillekin miehille, kaikki naiset on huoria! sellanen ihminen ei oo kyllä minun mielestä älykkyysosamäärältään kovin fiksu.


    • olen piiP

      Kyllähän se on väärin, että nimitellään toisia, oli sitten huoraksi tai jotain muuta, nälvitään toista yms. Ei kypsä ihminen sellaista tee. Sitten, kun käytetään vielä nimikkeitä, jotka eivät vastaa edes todellisuutta. Kertoo ettei juurikaan ajatella mitä suusta päästetään.

      Toki perussanat, huora, homo, yms, ne ovat menettäneet käyttäjillään merkityksensä. Ne ovat käyttäjilleen vain loukkaussanoja, mietoja sellaisia, todenperäisyyspohjaa niiden kohteisiin ei tarvitse olla. Ne lentävät monelta ihan ajattelematta suusta. Toisaalta kohteena olevat tietenkin ottavat ne kirjaimellisemmin.

      Ja off-topik, esim normaalit kirosanat, vittu yms, tuskin juuri kukaan ajattelee vaginaa, kun kiroilee.

      Nimittelyä on varmasti aina ollut, ja paljon, mutta nykypäivänä luulisi ihmisten pyrkivän sivistyneempää käytökseen. Ehkä kasvatusmetodeissa olisi viilaamisen varaa?

      • Jenni.

        Totta. Mä aion ainakin opettaa lapsilleni, että tuollainen huorittelu on todella väärin ja loukkaavaa... Mielummin käyttää kirosanana vaikka sitä vittua, kuin ikinä huorittelee ketään, joka ei sellainen ole. Huora sana kun on kohdistettu aina johonkin ihmiseen, vittu on vaan kirosana, joka ei kohdistu varsinaisesti toiseen ihmiseen.

        Sori, en ole kerennyt vähään aikaan käymään palstalla. :) ollut niin paljon kaikkea muuta menoa.


      • tytoiuyoioy
        Jenni. kirjoitti:

        Totta. Mä aion ainakin opettaa lapsilleni, että tuollainen huorittelu on todella väärin ja loukkaavaa... Mielummin käyttää kirosanana vaikka sitä vittua, kuin ikinä huorittelee ketään, joka ei sellainen ole. Huora sana kun on kohdistettu aina johonkin ihmiseen, vittu on vaan kirosana, joka ei kohdistu varsinaisesti toiseen ihmiseen.

        Sori, en ole kerennyt vähään aikaan käymään palstalla. :) ollut niin paljon kaikkea muuta menoa.

        Jenni:"Sori, en ole kerennyt vähään aikaan käymään palstalla. :) ollut niin paljon kaikkea muuta menoa."

        Huumeita, *******tekoa ja vankilassa oloa...?


      • Jenni.
        tytoiuyoioy kirjoitti:

        Jenni:"Sori, en ole kerennyt vähään aikaan käymään palstalla. :) ollut niin paljon kaikkea muuta menoa."

        Huumeita, *******tekoa ja vankilassa oloa...?

        No voi kun sulla on niin positiivinen ajatusmaailma. Kertoo muuten susta paljon ihmisenä! :)


    • jjkljijoi

      Useimmat ihmiset eivät koe itse huora-sanaa muuksi kuin haukkumasanaksi, samalla tavalla kuin v_ttu-sanaa käytetään täytesanana ilman sen suurempaa merkitystä.

      Nuorta loukka aina syvästi kun joku haukkuu, olivat samat sitten minkälaisia tahansa.

      Ketjun aloittajalla lienee itsellään huora-sanasta syviä negatiivisia merkityksiä, jotka loukkaavat häntä syvemmin kuin muita ihmisiä. Ikähaarukkaan viittaaminen toistuvasti saattaa kertoa siitä, että milloin häntä itseään on loukattu syvästi.

      Jokaisella ihmisellä on tiettyjä sanoja tai muita viittauksia, jotka hän kokee paljon voimakkaammin loukkaavana kuin muut ihmiset. Joillakin ihmisillä joku tietty sana saattaa herättää helvetilliset muistot ja sana saattaa järkyttää moneksi päiväksi.

      Muilla ihmisillä on erilaiset elämänkokemukset ja sama sana ei välttämättä aiheuta heissä minkäänlaista tunnereaktiota.

      Monet ihmiset eivät välttämättä osaa ottaa lainkaan huomioon, että itselle neutraali sana saattaa loukata jotain muuta ihmistä syvästi.
      Ellei näe/halua nähdä toisen ihmisen ilmeitä ja eleitä, niin loukkavuus ei välttämättä tule esiin siltäkään kautta.

      kaikkein ikävin ilmiö on se, että on olemassa tyyppejä, jotka iavan tarkoituksella etsivät sanoja ja termejä jotka loukkavat toisia ihmisiä. Kun he sellaisen löytävät, niin sitten nautiskelevat siitä, että pääsevät loukkamaan.

      Niitä löytyy usein tietyiltä aloilta ja tietynlaisista paikoista.

      • Jenni.

        No pakko myöntää että itselläni on ilkeitä kokemuksia tälläisestä käytöksestä.


    • Epäselvää...

      Jenni:"pystyisimmekö jotenkin muuten kasvattamaan tämän 13v:n ulos siitä huoraavasta käytöksestä kuin kiusaamalla?"

      Sinun mielestäsi tuo tyttö siis käyttäytyy "huoraavasti"?

      Ja siitä "huoraavasta käytöksestä" pitäisi saada kasvatettua ulos?

      Kertoisitko tarkemmin, että mitä tarkoitat tuolla kasavattamisella ulos "huoraavasta käytöksestä"?

      • Jenni.

        No siis jos käyttäytyy rumasti noiden miesten kanssa... esim. pelailee varattujen kanssa ja jää siitä sitten kiinni...


      • Epäselvää...
        Jenni. kirjoitti:

        No siis jos käyttäytyy rumasti noiden miesten kanssa... esim. pelailee varattujen kanssa ja jää siitä sitten kiinni...

        Jenni:"No siis jos käyttäytyy rumasti noiden miesten kanssa... esim. pelailee varattujen kanssa ja jää siitä sitten kiinni..."

        Tarkoitatko sinä siis, että 13v "pelailee" varattujen miesten kanssa?

        Ja sinun mielestäsi ongelma on siis ilkeä nimittely?


      • Jenni.
        Epäselvää... kirjoitti:

        Jenni:"No siis jos käyttäytyy rumasti noiden miesten kanssa... esim. pelailee varattujen kanssa ja jää siitä sitten kiinni..."

        Tarkoitatko sinä siis, että 13v "pelailee" varattujen miesten kanssa?

        Ja sinun mielestäsi ongelma on siis ilkeä nimittely?

        Jep.


    • 451rf

      Ongelma on viihde, jota nuorisolle tarjotaan. Nykypäivän viihde on pornoa. Pojat aivopestään katsomaan pornoa. Se on niin päin että pojat jakavat kaluaan joka reikään, kuka vaan suostuu ottamaan vastaan. Silti pojat huorittelee tyttöjä. Tytöt ovat kyllin typeriä yrittäessään matkia videoiden pornotähtiä ja huorittelevat muita tyttöjä.
      Liian paljastava pukeutuminen on typerää ja se provosoi niitä hulluja, jotka eivöt osaa vetää rajoja. Varhaisteineillä on näkynyt niin kireitä ja lyhyitä shortseja, että aivan kuin kulkisi pikkuhousuissa. Myös aikuisella naisella oli niin lyhyet shortsit että pakarat vilkkui. Voi sitä pari kertaa miettiä, miten pukeutuu. Onko se kivaa jos saa pervoilta huomiota? Sitä naiset ei tunnu tajuavan vaan itkeä pillittää.
      Huorittelu on just sitä, että haluaa loukata toista. Ei sitä kirjaimellisesti voi ottaa koska kukaan ei ota maksua seksistä. Homo on toinen voimasana, jota käytetään silloin kun halutaan loukata. Huorin tekee myös silloin, kun pettää puolisoa eli huora sana pätee myös miehiin!

      • Jenni.

        Mutta miksi ne pojat silti huorittelevat tyttöjä? ja niin tuokin että tyttö huorittelee tyttöä on todella typerää, koska laskevat sillä tavalla oman sukupuolensa arvoa... naisen arvohan on aina ollut vähän huonompi kuin miesten, mutta se tässä nykypäivänä onneksi nyt tasottunut...

        Ja ihmisen pitää saada pukeutua niin kun haluaa, kunhan ei alasti tuolla kävele ja pervot pitäköön näppinsä kurissa! kyllä naisella on oikeus olla seksikäs ja tuntea itsensä kauniiksi.


      • Kysyvä
        Jenni. kirjoitti:

        Mutta miksi ne pojat silti huorittelevat tyttöjä? ja niin tuokin että tyttö huorittelee tyttöä on todella typerää, koska laskevat sillä tavalla oman sukupuolensa arvoa... naisen arvohan on aina ollut vähän huonompi kuin miesten, mutta se tässä nykypäivänä onneksi nyt tasottunut...

        Ja ihmisen pitää saada pukeutua niin kun haluaa, kunhan ei alasti tuolla kävele ja pervot pitäköön näppinsä kurissa! kyllä naisella on oikeus olla seksikäs ja tuntea itsensä kauniiksi.

        Jenni:"Ja ihmisen pitää saada pukeutua niin kun haluaa, kunhan ei alasti tuolla kävele ja pervot pitäköön näppinsä kurissa! kyllä naisella on oikeus olla seksikäs"

        Kun nainen on liikkeellä elimen paljastavissa vaatteissa, hän on seksikäs.
        Kun mies on liikkeellä elimen paljastavissa vaatteissa, hän on pervo.

        Ymmärsinkö nyt oikein luokittelusi?


      • Jenni.
        Kysyvä kirjoitti:

        Jenni:"Ja ihmisen pitää saada pukeutua niin kun haluaa, kunhan ei alasti tuolla kävele ja pervot pitäköön näppinsä kurissa! kyllä naisella on oikeus olla seksikäs"

        Kun nainen on liikkeellä elimen paljastavissa vaatteissa, hän on seksikäs.
        Kun mies on liikkeellä elimen paljastavissa vaatteissa, hän on pervo.

        Ymmärsinkö nyt oikein luokittelusi?

        Minkä vitun ELIMEN? :D


    • ttttttttttttttd

      451rf:"Ongelma on viihde, jota nuorisolle tarjotaan."

      Näppärästi kirjoitettu passiivissa, joten "en minä, mutta kun kaikki muut" -asennoituminen siirtää vastuun kivasti muille ja sitten onkin hyvä rääpiä kitusiaan, että nuoret käyttäytyvät huonosti....

      Kysyä voikin, että mitä sinä olet tehnyt sen sijaan, että syytät kaikesta viihdettä.

      Olet toki perusajatuksessa oikeassa suunnassa, mutta pelkkä toitottaminen on yhtä paljon asiaa auttavaa, kuin palomies seisoisi tumput suorina paloa katsellen ja mäkättäisi "tulitikkutehtaat on kaikkeen syypäitä"...

    • Mieti, mieti

      Kaikilta ei oteta vastaan arvostelua. Voisit itse vähän harrastaa "massan" luokittelua lähtien siitä, miten he asennoituvat ja käyttäytyvät. Monesti näillä nuo huutelut ovat jään kepillä koettamista, ehkä jopa osut joskus paikalle, kun he homottelevat ja huorittelevat muita, jopa ns. kavereitaan. Ei siinä totuus kiinnosta, vaan vastapuolen reaktio. Ja heihin tehoaa ihan takuulla homottelu - miksi noita juttuja muuten pistettäisiin jakoon, jos ne eivät olisi koko ajan pinnalla?

    • kunkysyt

      Nähdäkseni huorittelu on viesti siitä että huorittelija on loukkaantunut siitä ettei ole ottanut kohteen tunteita huomioon liian paljastavalla pukeutumisella. Varsinkin 13-vuotiaalle asian voisi kyllä ilmaista helpommin ymmärrettävällä tavalla.

    • Kuningatar Liar

      Jenni:"kirjoittaa tälläinen 30-vuotias 'kukkahattutäti' joka on käynyt nuoruudessaan läpi niin huumausaineet, kun vankilakierteetkin..."

      Tupakka ei ole huumausaine.
      Vankilakierteeseen sinä olet saanut näkymää korkeintaan elokuvateatterissa.

      Mutta kukkahattutäti sinä olet ihan oikeasti.

      • Jenni.

        Jaahas, kiva ja kiitti tosi paljon kun tuut kertomaan mitä mie olen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe