Heinolan uudet liikennevalot ?

ValotKiertäen

Hohhojajjaa, aina vaan pahenee, kun valot vilkuttavat keltaista jonoja ei näy missään, nyt kun tämä fiaskourakka on ohi, jonot senkun kasvavat ja muutaman vuoden päästä ehkä suunnitellaan liikenneympyrää koska se toimii paljon paremmin ??

Muutenkin Kokkolassa ei ole osattu tehdä toimivia liikennevaloja koskaan, missä vika ??

15

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liikenne ympyrä

      Eihän noin lyhyelle pätkälle voi saada toimivia ja sujuvia liikennevaloja varsinkaan ruuhka-aikaan.
      Siinä kun ajat eteläväylää ensimmäisiin valoihin ja tarkotus olis jatkaa Prismaan, niin vihreän palaessa jono ei liiku, kun seuraavat valot on punaiset.
      Jos on ylittänyt risteyksen vihreillä, niin joudut seisomaan jonossa ja Heinolasta alkaa autoja tuleemaan ja kääntymään Prismaan päin, mutta eivät pääse, kun on kertynyt pitkä jono sen toisen uuden liikennevalon takia, joka on ensimmäisen liikennevalon jälkeen.

      Ainoa ja liikenteen kannalta sujuvin vaihtoehto olisi ollut rakentaa siihen laaja liikenne ympyrä, kuten olemme saaneet havaita Minimanin lähelle tehdystä liikenneympyrästä, jossa liikenne sujuu, ei ole enää jonoja ja ei tarvi odottaa liikennevaloissa.
      Ennenhän siinä oli liikennevalot ja aina oli pitkät jonot autoja odottamassa valoissa pitkän aikaa.
      Nyt ei ole ruuhkaa ja muutama auto siinä liikenneympyrään tulossa ja varmana paljon enemmän autoja siitä päivän mittaan kulkee, kuin muutama vuosi sitten.

    • KorpiKylä

      Aika amatöörimaista suunnittelua kun sentään on kyse päätiestä !

    • TOSIrealisti Kokkola

      Mitä aloittaja horisee. "Valot vilkuttavat keltaista". Sitähän Kokkolassa on odotettukin ikuisuuden, että öisin (klo 22.00-06.00) liikennevalot palavat keltaista vilkuttaen. Eli silloin saa ajaa päin kunhan noudattaa tieliikennelakia ja -sääntöjä. Esim: Oikealta tulevaa on väistettävä tasa-arvoristeyksessä, kolmion takaa tuleva väistää jne.
      Keltaiset saattavat vilkkua häiriötlanteissa (vast) päivälläkin, jolloin ajetaan liikenteen ohjaajien (poliisi esim) mukaan, tai kuten edellä kerroin.
      Ei millään pahalla. Mutta oletko käynyt autokoulun kirjekurssina, ja tai oletko koskaan ajanut yöllä suurkaupungissa kuten Tampereella...

      • Saa ajaa päin?

        Jospa aloittaja on ajellut siellä häiriötilanteen aikana tai jopa ennen kuin valot kytkettiin toimintaan jolloin ne vilkuttivat keltaista, dorka!
        No jokatapauksessa liikenne ko. risteyksessä ruuhkautuu!


    • Liikenne ympyrä

      Yöllähän kaikki liikennevalot pitäs olla vilkuttamassa keltaista, koska liikennemäärä on hyvin vähäinen.
      Mikään ei ole niin järjetöntä, kuin odottaa yksinään punaisissa liikennevaloissa minuuttitolkulla, kun mistään ei autoja tule.
      Se on eri asia, jos liikennevaloja ohjaa tietokone, jolloin valo vaihtuu vihreäksi jo siinä vaiheessa, kun lähestyt risteystä.

      Tuossa uudessa liikennevalo risteyksessä suoraan Prisman suuntaan meneville palaa vihreä ensimmäisessä liikennevalossa ja vastassa on jono, koska edessä olevilla palaa vastavasti punainen, joten jonoa syntyy, eikä voi ajaa, vaikka vihreä liikennevalo on päällä.
      Tällaisia tilanteita syntyy erityisesti aamu- ja iltaruuhkan aikaan.
      Se koko risteys olisi pitänyt rakentaa uudelleen, niin, että se oikealle menevä tie, josta pääsee sinne hyötykäyttöasemalle ja muihin liikerakennuksiin, niin sinne menevä tie olisi pitänyt liittää siihen rsiteykseen, niin, että olisi vain yksi risteys, josta pääsee Heinolan alueelle, hyötykäyttöasemalle ja pääväylää Vaasaan ja Ouluun.
      Siinä on ollut joku idiootti tiesuunnittelija, joka ei ole tarkemmin perehtynyt, kunhan saa asia nopeasti läpi ja suunnittelurahat taskuun.
      Varmana tuonkin suunnittelija on saanut muutaman kymppitonnin suunnittelupalkkaa ja ihan susi koko risteys alue.

    • Ärsyttää 98

      Ei ole suunnittelijoilla paljon ollut tietoa tähän tapaukseen liittyen. Ihmettelen suuresti miksei aikoinaan apsin risteystä rakennettu aikoinaan postin termiinaalin risteyksen kanssa samaan kohtaan. Koska olihan jo tuo pullon kaula silloin tiedossa Nyt pari pitkää rekkaa Oulusta tai Vaasasta päin tähän postin ja apsin liikennevalojen väliin niin tukos on valmis. Kun siihen riittää ruuhka-aikakin. Ja voitte varmasti uskoa kun tämä uusi rautakauppa nouseen tuohon tien toiselle puolen niin niin siihenkin risteykseen lätkäistään valo- ohjaus. Sen verran paljon täällä Kokkolassa tykätätään näistä liikennevaloista. Liiikenteen sujuvuudella ei ole väliä.

    • Näin se on

      Ei tule uutta risteyttä, liikenne K-Rautaan tulee kulkemaan tästä Itellan liittymästä.

      • Äläs luulekaan

        Ja siihenhän takuulla tulee joku täysin typerä ratkaisu, kuin kiusallaan tehtynä.


      • Jorina Jope

        No sittenhän tämä alue on täysin tukossa jos K-raudankin asiakkaat kulkevat samaisesta risteyksestä.


      • topi topi
        Jorina Jope kirjoitti:

        No sittenhän tämä alue on täysin tukossa jos K-raudankin asiakkaat kulkevat samaisesta risteyksestä.

        isokylän toivo joutuu odottamaan valoissa kun menee abc:lle kahville.


    • ValotKiertäen

      Kun autolla liikkuu eikä istu kotona nk realisti voi tosiaan huomata että valot ovat välillä epäkunnossa eli vilkkuvat keltaista väriä, tämä ei tietenkään ollut pääidea tässä aloituksessa vaan valojen toimivuutta, olen seurannut tätä ilmiötä monessa eri paikassa.

      Tämän viikon alussa kun eräät valot olivat epäkunnossa, liikenne sujui todella hyvin ja jonoja ei muodustunut juuri lainkaan, pitäisikö poistaa valot näin pienestä kaupungista, tuntuu siltä että tätä toimivuutta ei saada halutulla tavalla tai sitten olisivat toiminnassa ruuhka-aikoina, aamulla ja kello 16 kieppeellä.

    • Liikenne ympyrä

      Täytyy myös ihmetellä K-Raudan rakennus paikkavalintaa, vai olikohan rakennus paikan valintaan tonttimaan halvempi hinta verrattuna Heinolan alueen rakennus tontteihin.
      Tuo aluehan on ollut useita vuosia myynnissä, varmaan siitä syystä kukaan ei ole tonttia sieltä ostanut, kun kulkuyhteys alueelle on pullonkaula.
      Heinolan alueella on toimiva kulkuyhteys, mutta tuo alue on huonompi kulkuyhteyksien takia.

      Ennen liikennevaloja alueelta oli miltei mahdoton päästä pois, jollei lähetenyt Prisman suuntaan, koska Pohjoisen suuntaa lähteminen oli todella vaikeaa, kun aina oli auto tulossa jostakin suunnasta ja täytyi varoa kahden suuntaista liikennettä.

    • Kasitiellä kulkija

      Ennen valoja oli mahdotonta päästä pois postin terminaalista kasitielle, varsinkin ruuhka aikoina sai jonottaa erittäin kauan. Tässä nyt huomannut taas pari kertaa että ABC:n valot ja postin valot on pakko saada synkkaamaan paremmin. Kuten jo mainittu pari rekkaa siihen niin kasitie tukossa. K-Rautaan ajo tulee tapahtumaan myöskin terminaalikadun kautta. Ympärihän myös pääse kiertämällä hyötykäyttöaseman takaa, sieltä suoraan Prisman pihaan. Liikenneymyröitähän tuolla alueella on jo ihan tarpeeksi eli jotain muuta sinne olisi keksittävä.

    • Liikenne

      Sivusta kuulin kylillä että liikenneympyrää ei tehty sen takia että se ei olisi mahtunut kyseiseen paikkaan.Olisi joutunut ottamaan tonteista lisää tilaa esim. ABC ,täyskäsi...

    • viheriää

      Kestää kauan vaihtua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe