Kertokaa kokemuksia Clio 2:sta

rtyuiok

Itsellä on vuoden 2003 valmisteinen clio. Auto on kaikin puolin hyvä ja siisti, mutta koska tämä on ensimmäinen autoni eikä minulla ole kokemusta muista autoista kuin peugeot 307 ja autokoulun autoista, niin siellä liikkeelle lähtö on ollut pehmoista ja mukavaa. Omalla renulla se on jotenkin niin kiivasluonteista etten oikein tiedä miten tätä pitäisi käsitellä. Varsinkin risteyksestä kun tuntuu, että kaikki haluaa, että lähden nopeasti siitä.

Lähtö on aika äkkinäistä, vaikka yritän tehdä smoothien lähdön. Esim. mäkilähdöissä mun on pakko nostaa kytkintä tosi korkealle ettei auto mee takaisin päin. Tämän siis tiedän nyt, vaikka olin aluksi kauhuissaan, et miksei mäkilähdöt onnistu, mutta tajusin, että kytkin pitää olla tosi korkealla. Miten saisin pehmoisen lähdön autooni?

miten saisin vaihdettua vaihteen ykkösestä kakkoseen ilman että auto junksuttaa/hyppii siinä matkalla.. tulee aina olo, että lähtö on jotenkin kiivasta.. Kaikissa olen osannut tehdä pehmoisen lähdön, joten onko kyse siitä, että a) lähdössä kytkin on liian alhaalla b) nostan kytkintä liian nopeasti c) jotain muuta mitä? Muuten vaihteet kakkosesta kolmoseen jne menee hyvin, mutta risteyksestä meno on jotenkin kamala..

2

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtyuiok

      oikeastaan kyse ei ole lähdöstä, vaan ykkösen vaihtaminen kakkoseen, ei siis lainkaan liikkeelle lähdöstä. Sori.

    • DGC

      Tämä kysymys ei varsinaisesti liity mihinkään tiettyyn merkkiin tai malliin, autot nyt vaan ovat erilaisia ajaa. Ja myönnän että minunkin Cliossani on vähän äkäinen ylhäältä kiinni ottava kytkin. Muistaakseni se on lisäksi automaattisäätöinen eli sen toimintaan ei voi juuri vaikuttaa.

      Aja mäkilähdöt käsijarrulla. Pysyy käsijarrukin kunnossa kun sitä käytetään.
      Onhan se jalkajarrumäkilähtökin hyvä osata mutta harjoittele sitä jossain rauhallisessa paikassa ja aja stressiä aiheuttavat risteykset käsijarrulla.

      Kokemattomalle kuljettajalle ovat tyypillisiä äkäiset liikkeet ja niistä pääsee eroon harjoittelemalla. Oletan että sinä painat kaasua liikaa ja liian nopeasti kun päästät kytkimen ylös, koska sinua ahdistaa takana väijyvät autot. Sinulla ei ole kuitenkaan mitään velvollisuutta ehtiä pois alta yhtään sen kovempaa kuin mihin pystyt.

      Kokeile hidastaa kaikki liikkeesi puoleen nopeuteen. Tee ihan kaikki varmuuden vuoksi liian hitaasti, ratti, vaihdekeppi, polkimet, oma puheäänesi, nenän kaivaminen, kaikki! Aja kuin olisit umpiunessa. Mieti vaihtaessassi että pitääkö tuota keppiäkin oikeasti jaksaa huitoa kun just on painanut kytkimenkin pohjaan. Ehdit kyllä liikenteen rytmiin silläkin tavalla. Kun vaihdat vaihdetta, käytä kaasua vain sen verran että saat nopeuden sovitettua ja paina kaasua kiihdyttääksesi vasta sen jälkeen kun jalka on selkeästi pois kytkimeltä. Ensin vaihto ja sitten kiihdytys, ei yhtä aikaa.

      Sänky on yliarvostettu, nuku ratissa. Takana tulevat kiireiset ovat niin köyhiä ja velkaisia, että joutuvat kaahaamaan työsuhdeautoillaan saadakseen puuroa pöytään. He ovat siis huonompia ihmisiä ja voivat luonnollisesti odottaa kun sinä kunnollinen kansalainen lähdet rauhassa. Voit lähteä sitten rivakammin kun olet opetellut sujuvan vaihtamisen ja hankkinut liian ison asuntovelan.

      Ja tottakai minä ajan juuri päinvastoin kuin opetan. Clio on kiva ralliauto ja sillä on helppo ajaa äkäiseen tahtiin, ainakin niin äkäiseen kuin polttoainetta säästävä ajotapa vaatiin. Ajan yleensä ilman kenkiä ja painan usein kytkintä vain hipaisten sen verran että vaihde irtoaa ja kytkeytyy mutta luultavasti pyörittää laatikkoa koneen tahtiin koko ajan. Tämä mahdollistaa todella nopeat vaihtamiset. Clion ylhäältä kiinni ottava kytkin sopii tähän hyvin. Ranskalaisautojen vaihteistot ovat usein tuntumaltaan tähän tyyliin sopivia Ei välttämättä terveellisintä kytkimelle ja laatikolle, varsinkin jos mokaa. Mutta hauskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe