Ongelmia(ko)??

Pelokas-01

Jep. Olen -01 syntynyt, siispä 7-luokalle menevä tyttö. Voiko mielenterveysongelmat alkaa nopeasti, tarkoitan esim jos mä olisin alkanut huomaamaan itselläni ns. Oireita kesäkuun lopuilla, niin oisko mahdollista olla jotain mielenterveysongelmaa tässä vaiheessa?

Oireita on nää tämmöset yleiset pelot, mutta vähän vahvempina. Esim eilenkin illalla, kävin normaalisti nukkumaan, mutta en saanut unta. Pyörin ympäriinsä sängyssäni, ja yht'äkkiä tuli se sama ahdistus mikä on ennenkin tullu. En uskalla kattoa parvisängystäni "huoneeni puolelle", vaan tuijotan joko seinää tai menen peiton alle, koska pelkään jonkun olevan huoneessani.

Jos esim ihan keskellä päivää saan päähäni että "ahaa, tuolla vaatekaapissa saattais olla joku heppu joka on murtautunu meille päivän aikana" niin en uskalla edes avata vaatekaapin ovea, pelottaa niin julmetusti.

Lisäksi suihkussa ollessani, kun pesen shampoota pois, niin laitan tietty silmät kiinni. Yht'äkkiä mietin taas, että onkohan joku ollu piilossa saunassa ja kun avaan silmät, niin se seisoisi tossa suihkuseinän toisella puolen. Tässä tilanteessa on ainoa, milloin väkisin avaan silmät (pakkohan mun on pois suihkusta tulle), eikä siellä kyllä ketään vielä olekkaan ollut.

Noi suihku- ja nukkumisjutut toistuu miltei päivittäin, sitten toi kaappihöskä harvemmin, mutta on sitäkin tapahtunut. Apua kaipaisin tohon alussa esittämääni kysymykseen :(

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaronica

      Kyllä ne voi alkaa.. Itsellä kyti pitkään piilossa masennus ja melkeinpä heti seiskalle mentyäni uusi koulu ja kaikki laukasi masennuksen ja muut "mukavat" ongelmat. Ysiluokan keväällä vasta pääsin edes jonkinlaisen hoidon piiriin..
      Kannattaa nyt puhua kyllä jollekkin näistä ja yritä pysyä lujana että haluat apua! Kokemuksesta voin sanoa noitten pelkojen yms. pahenevan.. Minulla jopa psykoosiksi asti.
      Toivottavasti saat apua ajoissa!

      • PELOKAS ap

        Pystyykö näistä puhumaan esim koulussa jollekkin terkkarille yms tyypeille ilman että nää kertoo käynneistä kotiin? Siis en mä varmaan vielä olisi tästä puhumassa, koska tää ongelma on ollut niin lyhytaikainen. Katon että miten tää muovautuu tästä. Jos pahempaan päin ni ehkä sitten jollekkin luotettavalle aikuiselle. Jos ongelmat paranee ni olettaisin ettei mun siitä jälkeenpäin jauhaa tartte.


      • tyttö91
        PELOKAS ap kirjoitti:

        Pystyykö näistä puhumaan esim koulussa jollekkin terkkarille yms tyypeille ilman että nää kertoo käynneistä kotiin? Siis en mä varmaan vielä olisi tästä puhumassa, koska tää ongelma on ollut niin lyhytaikainen. Katon että miten tää muovautuu tästä. Jos pahempaan päin ni ehkä sitten jollekkin luotettavalle aikuiselle. Jos ongelmat paranee ni olettaisin ettei mun siitä jälkeenpäin jauhaa tartte.

        Terkkareillakin on vaitiolo-velvollisuus joten voit ihan hyvin hänelle asiasta puhua. Itselläni oli samanlaisia juttuja kuin sulla. Ne meni oikeastaan ohi kun vanhemmaksi kasvoi. Välillä saattaa tulla vastaavia ajatuksia mutta harvemmimpa.


    • Tenntime

      Jos et olisi sinä niin olisit trolli ja trollit ovat turhia ja vaivoja.

    • 12+9

      Mielenterveys ongelmasi nimi on: Vilkas mielikuvitus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe