Keskustorin pissat?

Kusti Roiskii

Yrittäjät ovat kauhuisaan, ammuisista törkyistä keskustorilla.
Eikä asiaa voisi hoitaa vedettömillä pisuaareilla.
http://www.novosan.fi/tag/vedeton-pisuaari/
http://www.youtube.com/watch?v=TSAvtWyd_SA
http://www.ekokanava.fi/pisuaarit.htm

Koska ongelmaa ei voi kieltää eikä sitä saa lopetettua se pitää yritää hoitaa. Ei pissa putkia vaan puoli kaappi jossa pissiä itse on osa suojaa joten pisuaari säästyy ehkä ehjänä.

22

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yri Tyri

      Voisko nuo yrittäjät siirtyä jonnekin vähän syrjemmälle? Tesomalla olis tilaa yrittää...

    • suunitteluvirhe

      Tampereen Keskustorin firmoissa mitta täynnä: "Ensin siivottava ulosteet ja oksennukset"
      JUKKA VUOKOLA
      Kotimaa | 17.7.2014 | 15:54 | Päivitetty 15:55121
      Keskustorin McDonaldsissa käytiin työntekijän kimppuun.

      Moro

      Tampereen Keskustori on niin levoton paikka, että Keskustorin McDonaldsin ja Juvenes-kioskin työntekijät joutuvat pelkäämään turvallisuutensa takia.

      Hampurilaisravintolaan porttikiellon saanut torin "vakioasukas" kävi runsas viikko sitten McDonaldsin työntekijän kimppuun.

      Myös keskellä toria sijaitsevassa Juvenes-kioskissa on ongelmia.
      - Meiltä menee aivan hirveästi työaikaa, kun aamulla ensimmäiseksi pitää siivota ulosteet ja oksennukset rakennuksen ympäriltä, sanoo Juveneksen liiketoiminnan kehityspäällikkö Kati Ehrola.

      Moro kerää kaupunkilaisten ratkaisuehdotuksia Keskustorin tilanteeseen ja toimittaa ne pormestari Anna-Kaisa Ikoselle.

      Lue aiheesta lisää ja jätä terveisiä pormestarille Moron verkkosivuilla >>>

      Keskustori on käynyt niin levottomaksi paikaksi, että yrittäjät ovat jo huolissaan henkilöstönsä turvallisuudesta. Runsas viikko sitten torin ”vakioasukas” kävi McDonaldsin työntekijän kimppuun, kun työntekijä yritti häätää porttikiellon saanutta miestä ravintolasta.

      – Mies tuli illansuussa ravintolaan ja oli häiriöksi ravintolan muille asiakkaille. Ravintolan työntekijä meni muistuttamaan miestä hänen porttikiellostaan ja pyysi häntä poistumaan, jolloin mies säntäsi työntekijän kimppuun. Työntekijämme selvisi väkikohtauksesta kolhuitta, mutta henkiset vammat saattavat säilyä pitkään, selvittää liiketoimintajohtaja Johanna Junkkari.

      Mies on harrastanut samoja puuhia aikaisemminkin, ja juuri siksi hänellä on porttikielto ravintolaan.

      – Yrityksemme periaate on, että teemme tuollaisissa tapauksissa aina rikosilmoituksen. Henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeä asia, Junkkari selvittää.

      Tilanne huonontunut

      Myös keskellä toria sijaitsevassa Juvenes-kioskissa on ongelmia.

      – Yöaikaan työntekijät pelkäävät lähteä kotiin, koska milloinkaan ei tiedä torin turvallisuudesta, selvittää liiketoiminnan kehityspäällikkö Kati Ehrola.

      Sekä Junkkari että Ehrola ovat sitä mieltä, että Keskustorin turvallisuustilanne on jatkuvasti huonontunut, vaikka joissakin medioissa siitä on annettu kevään ja kesän aikana toisenlainen mielikuva. Turvallisuuden lisäksi siisteys on heikentynyt.

      – Meiltä menee aivan hirveästi työaikaa, kun aamulla ensimmäiseksi pitää siivota ulosteet ja oksennukset rakennuksen ympäriltä, Ehrola selvittää.

      – Asiakkailta tulee jatkuvasti palautetta, että he eivät haluaisi asioida kioskissa muun muassa ympärillä pyörivien nuorisojengien vuoksi.

      http://moro.aamulehti.fi/wp-content/uploads/2014/07/kt-1-468x312.jpg
      Ota kantaa

      Kerro päättäjille, mitä mieltä olet Keskustorin tilanteesta ja miten rauhattomuus pitäisi ratkaista. Välitämme viestisi pormestari Anna-Kaisa Ikoselle. Vastauslomakkeeseen pääset tästä.

      Jari Mylläri

      Jukka Vuokola, kuva

      Moro, Keskustori

      • refdsfdfdsfds

        Oma ehdotukseni on, että mennään porukalla torille ja pistetään känniläisiä railakkaasti turpaan niin kauan, että lopettavat käymisen kyseisessä paikassa ja siirtyvät asuntoihinsa juopottelemaan.


    • Sitä kusta kuulemine

      Vastahan te poltitte oman McDonaldsinne. Olette vaaraksi itsellenne ja keskustorin monipuoliselle populaatiolle. Osaisitteko olla polttelematta kaupunkirakennuksia? Aika nolo temppu. Keuhkovammoja syntyy palokaasuista.
      Kustaan yhteen hiileen!

      • Suksi skutsiin pöhkö

        Nyt pikkuisen loistaa typeryys edellisen kirjoittajan tekstistä.

        Ensinnäkin, miten taannoinen tulipalo liittyy tämän viestiketjun aiheeseen?

        Toisekseen, tulipalohan syttyi hampurilaisbaarin omasta rasvakeittimestä, turha syyttää siitä kaupunkilaisia, ihan kuin joku olisi sen tahallaan tehnyt.


    • Kusijat hiiltyy

      Ylitalon Kustu on kova jätkä. Se olisi varmaan kussu pyydettäessä rasvakeittimenkin sammuksiin
      Tampereen McDonald’sin tulipalo toukokuussa 2010 lienee suurin ravintolasta alkanut tulipalo Suomessa. Syyskuussa kiinteistön vaurioituneita rakenteita puretaan yhä, eivätkä varsinaiset korjaustyöt ole päässeet alkamaan lainkaan. Esimerkiksi McDonald’sin tiloista on revitty pois kaikki. Lattia on piikattu auki ja remonttimiehet imuroivat parhaillaan betoninmuruja. Kiinteistön saneeraaminen saattaa kokonaisuutena viedä jopa vuoden. McDonald’sille tämä tarkoittaa sitä, ettei kassakone myöskään kilise. ONNEKSI YRITYKSELLÄ ON KESKEYTYSVAKUUTUS.
      Nyt 2014 sitten kusijoita karsastetaan, kun VAKUUTUS ON OSTANUT UUSIA KEITTIMIÄ?

    • Moneen kertaan nähty

      Missä pubit ja ravintolat, lähistöllä löytyy tosivarmasti ainakin pissat.
      Rakkovikaisia tuntuu olevan paljon liikkeellä. Olisko potta mitään? Tyhjennys vaikka
      lähipusikkoon.

    • Ruisku tanassa

      Thats the point. TUNTUU ETTÄ KUSIJOITA KARSASTETAAN. Meillähän on päinvastoin VALTAVA VOIMAVARA.
      Jos kaiken maailman tulipaloja syttyisi keskustan baareissa, niin kusijat olisivat jo ennen palokuntaa valmiina ruiskuttaan palot sammuksiin.

    • Espiritus fortus

      Rakennushistoriallisesti arvokas Commercen talo oli vaarassa palaa poroksi kun yrittäjän tiloissa pääsi tuli irti. Tuli pääsi leviämään hormia pitkin vintille saakka kattorakenteisiin ja suurpalon vaara oli olemassa. Onneksi palokunta sai suurin ponnisteluin hillittyä liekkien raivoamista ja palo saatiin rajattua ja sammuksiin.

      Onkohan ihan viisasta antaa pikaruokaketjun hallinnoida historiallisesti arvokkaassa Tampereen keskustassa sijaitsevaa myymälätilaa, jos paloturvallisuusriski on noinkin suuri. Aiemmin tuossa myymälätilassa sijaitsi kuuluisa tamperelainen apteekkiliike, Ensimäinen Apteekki. Ja kyllä: yhdellä ämmällä kirjoitettuna. Apteekille paikka olikin sopiva; sieltä sai kuuluisaa kolinaa (Eau de Cologne) sekä suuvettä pahimpaan janoon...heh. Oi niitä aikoja!

    • Kuuger

      Se olkaa siitä, kun äitikät pissittää pikku mirkkua ja markkua kaupungin istuttaman kukkapuskan taakse. Ja, kun sen sitten on nuorena oppinut, niin vanhemmallakin iällä on helpompi laskea satsit johonkin koloon.

      Oikeasti kyseessä on hygieniaongelma, joka kantautuu kaikkien koteihin kenkien mukana.

      Yksi vaihtoehto olisi aloittaa asiasta valistaminen Tampereen kouluissa ja päiväkodeissa, siitä kuinka ihmiset voivat varautua yllättävään hätätilanteeseen kaupungilla liikkuessaan.

      Ja kaupunki voisi laittaa enemmän kylttejä, missä käymälöitä on. Nykyinen polvi on virtsakurin mukaisen käytöksen menettänyt. Mutta tulevaisuuden lapsissa on toivo, jos heidät asian suhteen opetetaan

    • über kauhiaa

      Oliskohan Kuugerilla ehdotuksia, kuinka yllättävään hätätilanteeseen tulisi varautua kaupungilla liikkuessaan? Vaipat? Aikaisemmin keskustorin alla oli WC, jossa oli jatkuva valvonta eli valvoja istui rahastamassa portaiden alapäässä. Homma toimi moitteettomasti. Yleisiä käymälöitä pitäisi sivistysvaltiossa olla tiheästi asutuilla alueilla riittävästi, muuten tulee ns. hätä käteen.

    • WinWin-ratkaisu

      Virtsaterapia on uskomuslääkintään kuuluva käsite, jolla pyritään hoitamaan erinäisiä vaivoja virtsan avulla. Virtsaa juomalla vapaudutaan monista pahoista taudeista.
      Terapian on väitetty auttavan esimerkiksi syöpätautien, malarian, nivelreuman, AIDS:in, tuberkuloosin, masennuksen, eturauhasvaivojen sekä diabeteksen hoidossa.

      Vapautuisiko jotain baari- tai kahvilatilaa terapiatiloiksi. Pultsarit kaljapalkalla toimisivat terapeutteina. Tulipalouhkat katoaisi. Kaikille hyvää. WinWin-ratkaisu keskustaan.

    • lobotomia lahjana

      Kyll' kyrsii kun lukee tälläistä potaskaa.
      Tämä kansanosa ei ikinä olisi saanut aikaan
      - 8 tunnin työpäivää ja 40 tunnityöviikoa
      - työturvallisuus säädöksiä
      - sosiaaliturvaa
      - Peruskoulu opetusta
      - Lasten päivähoitoa tai lasten sosiaaliturvaa ( lapsilisä etatustuki oppivelvollisuus asumistuki neuvola toiminta tai kolunterveyden hoito..)
      Vaan ei olisi kyllä mitään vaatimassakaan, kulkisi vain toisten nurkissa pippeli kädessä.

    • pekkaset käteen

      Vitsaterapeutit olisivat oikeutettuja pekkasvapaisiin. Päivittäinen työaika olisi 7 tuntia 35 minuuttia.

    • Kusimukeja jakoon

      Maccärin pitäis laittaa kusipurkkiautomaatti ulos.
      Kerran takavuosina menin aamulla töihin, niin Keskustorilla sen Koison rappusilla istui joku puliveivari ja kusi Mäccärin isoon mukiin. Oli sen verran siisti sentään että sinne laski.
      Ne kusipurkit vois sitten tyhjentää johonkin viemäriin ettei niitä kusinäytepurkkeja sitten olis koko tori täynnä:/

    • -----

      Ainoa jolla asiaan saa puututtua on YLEINEN WC, on se maksullinen tai ei.
      Eikö niitä voi tehdä pyörille, eli siirettäviä, jolloin tyhjennys ja pesu olisi muualla kuin paikalla.

    • General WC

      Yleinen WC, General WC. Winston Churchillin puheilla oli suuri henkeä kohottava vaikutus: "Minulla ei ole teille tarjolla mitään muuta kuin verta, uurastusta, hikeä ja kyyneleitä - I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat."
      Nyt on kyse kusésta. General WC on kuollut Hakametsän hallin valmistumisaikoihin. Ja ei hän kusihommiin puuttunut.
      Kannattaisiko ottaa innovaatiorahat EU:lta ja alkaa harkita puliveivareiden kouluttamista kusiterapeuteiksi. Toimitilat keskusteluissa ilmi tulleeseen kohtaan.
      Jos kaljakunto alkaa pettää, niin toimisivat vaikka puolipäiväeläkeläisinä.
      Loppuaika olisi vapaasti kustavissa.

    • Substanssia

      Kustavin VPK hoitanee paikalliset sammutustyöt, janon sammuttamisesta en tiedä. Ansiolistasta, CV vai oliko se WC, ei käy ilmi kustavilaisten substanssiosaaminen.

      Tanssiosaamista taas tarvitaan kun Kustaa III saapuu vierailulle perustamaansa kaupunkiin(1779) Tammerforsiin. Nimitys Tampere on myöhäsyntyinen, keksitty joskus vähän aikaa sitten. Tammerforsin kylästä puhutaan jo vuonna 1450 - 1500, jolloin paikalla oli Hatanpään mylly ja myllykylä.

      Hirvet, metsäpeurat ja muut hirvieläimet tulivat keväisin ja syksyisin soitimelle keskustorin tienoille ja etenkin Vanhan kirjastotalon puistoon parittelemaan. Aina silloin tällöin näkee nuorten ylivuotisten vasojen edelleenkin yrittävän Näsi- ja Pyhäjärvien yli ikimuistoisille soidinpaikoille Tammerforsin partaalle. Valitettavasti ne, joutuessaan liikenteen sekaan, ovat vaaraksi muulle liikenteelle ja ne yritetään ohjata Pispalan tai Tahmelan kautta takaisin metsiin vaihtelevalla menestyksellä.

      • Viinasekoilija

        Ei löydy asiaa eikä mitään ideaa. Kirjoittaja taitaa olla täyskännissä.


    • OttaaNiinPäähän

      Lollero. Vietin osan kesästä Ruotsissa ja on pakko sanoa, että jos vertaa Ruotsia ja Suomea, niin yleisten vessojen suhteen Suomi on kuin repäisty kehitysmaasta. Ruotsissa vessat ovat aina siistejä ja usein ilmaisia. Suomessa ne eivät ole koskaan kumpaakaan.

      Mikä ihmeen vaikeus siinä on, ettei niitä yleisövessoja saada aikaiseksi? Ja sitten kun saadaan, pitää olla jokin ihmeellinen kymmenien tuhansien eurojen graniittipömpeli tai luksus-design-saniteettitila all-around-automaatiotoiminnoilla.

      Ihan nyt vinkkinä tampereen päättäjille; vessassa käydään tarpeilla. Ostatte muutaman halvan kopin ja laitatte niitä pitkin kaupunkia. Sitten järkäätte yhden kokopäiväisen siivoojan, joka kiertää kopit päivässä siivoten ja laittaen paikat kuntoon. Tulee taatusti halvemmaksi kuin nuo vammaiset viritykset.

    • Eioo_pilvee
    • helle yllättää

      Mikä on. Hellettä on ollut vajaa viikko, ja keskustorin virtsaterapeutit lintsaa työstään. Missä on puliveivarit. Antakaa edes vettä, että kusí kulkee. Mieluummin kuitenkin kossua tai kaljaa. Ei ole puliveivaripojista kusijoiksi kun helle yllättää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe