Taisteluni vieroitusoireissa

sake10

Tässä 2,5vko Cympaltan lopetuksesta jota söin 3kk ja koko ajan oli pahoja sivuoireita jonka takia päätin lopettaa enkä tilalle ota mitään. Lopetin kahden viikon vähennyksellä, millä ei varmaan ollut merkitystä olisiko lopettanut seinään vaan noin.
No arvaatte että olotila on mitä mainioin, pää räjähtää, sähköä menee joka suuntaan, kuvottava olo jne. Olen vaan pystynyt kotona olemaan ja pääsääntöisesti levyttämään. Monet kertovat että olot menevät ohi 2-4 viikossa kun mulla on vaan pahentuneet, jos kk paranee niin hyvä mutta mulla taitaa mennä pidenpään.

Turnauskestävyyttä on riittänyt ja hävitin kaikki myrkytkin ettei tule kiusausta ottaa, en ota edes särkylääkettä, nyt katotaan kuka on kuka, aikaa on. Ei edes vituta kun on näin hienot kelit, mikäs tässä on kärsiä, niin kärsitään sitten koko rahan edestä.

Ei kyllä ikinä uskois että ihmisellä voi olot olla näin helvetilliset ei hetkenkään rauhaa, Cympalta taitaa olla pahinpia myrkkyjä mitä markkinoilta löytyy ja mäkin sain niitä kun vähän rupes yks juttu ahdistaan ja valvoin jonka johdosta menin lääkäriin ja uskoin sitä, että nää auttaa, ja eroon pääsee helposti, hah, hah!

Nyt jos joku on ajatellut syömään masennuslääkkeitä niin annan vakavasti hyvän neuvon, ÄLÄ TEE sitä! Kokeile kaikki muut vaihtoehdot, (liikunta, sairaslomalle, hyvät ystävät jolle voit jutella ja sitä rataa) nää koukuttaa sillain, että eroon ei pääse juuri niin hirvittävien vieroitusoireiden takia ja sit sorrutaan uudestaan ja helvetti on sitä myöten valmis. Mulla on nyt kokemusta ja jos joku haluaa jutella kahden kesken niin mielelläni autan ja kerron kuinka päästä eteenpäin kun olot on pahinmillaan.
Laittelen juttua kuinka mun taistelu jatkuu tästä eteenpäin, tsemppiä kaikille.
[email protected]

7

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 43567

      Vieroitusoireet lievittyvät aikanaan..kaikki on kiinni kuurin pituudesta. Aikas
      lyhyt aika tuo 3kk kun itse käytin erilaisia 6,5 vuotta päivittäin putkeen..
      Tuntuukin, että lääkeaineet ovat osasyynä nykytilaani ainakin osittain jättänyt
      jonkinlaisen jäljen. Vuosi lopettamisen jälkeen tuli sähkäreitä päähän nukkuessa
      tiesin heti mistä oli kysymys.

      T. Lopettanut

      • sake

        Moi, ootko muuten selvinnyt oireista?
        Mulla ei muutosta juurikaan olotilassa, päivä kerrallaan näköjään mennään, no on ihan pieniä hetkiä (15min) et ei meinaa taju lähteä. Välillä on niin hirvee olo että automaattisesti puree hampaita yhteen ja nytkin leukaperät on kipeet.
        Nukuttua olen saanut aika hyvin, painajaisia on kyllä riittävästi ja niistä ei pääse yön aikana eroon millään.
        On tää hienoa, lääkkeiden kehittäjien pitäis itse kokea tää kaikki, loppuis varmaan aika lyhyeen.
        No tää taistelu jatkuu pistetään juttua taas muutaman päivän päästä.


      • 43v ope
        sake kirjoitti:

        Moi, ootko muuten selvinnyt oireista?
        Mulla ei muutosta juurikaan olotilassa, päivä kerrallaan näköjään mennään, no on ihan pieniä hetkiä (15min) et ei meinaa taju lähteä. Välillä on niin hirvee olo että automaattisesti puree hampaita yhteen ja nytkin leukaperät on kipeet.
        Nukuttua olen saanut aika hyvin, painajaisia on kyllä riittävästi ja niistä ei pääse yön aikana eroon millään.
        On tää hienoa, lääkkeiden kehittäjien pitäis itse kokea tää kaikki, loppuis varmaan aika lyhyeen.
        No tää taistelu jatkuu pistetään juttua taas muutaman päivän päästä.

        Meikkis otti 7.5 yhden cymbaltan. Unet katosivat. Tuli masennus ja saikulla oltu.täys romahdus unettomuudesta. Pelottaa tulevaisuus. Aoiemmin oli lievää ahdistusta. Nyt kokeiltu heinäkuussa essitalaprom.karsee oli sekin kokeilu. Nyt viikko valdoxanilla nukuttu. Koitetaan jaksaa vaikeeta on.


    • Opelle

      Sanoit että pelottaa tulevaisuus jaa silti kiusaat elimistöäsi aina uudella ja uudella lääkkeellä. MIKSI ihmeessä? Juuri tuo pois-päälle- merkin vaihto- lääkitys on kaikkein pahinta kokeilua. Olet vielä toistaiseksi mieleltäsi terve ja normaali hahmotus- ja ajatuskykyinen, mistä kertoo se, että elimistösi varoittaa sinua jo nyt tuomalla pelot tulevaisuudesta. Oletko lukenut lääkeselostetta?

      Vaikka lääke alussa tuntuukin auttavan, viimeistään siinä vaiheessa kun aloitat työt murkkujen kanssa, olet luultavasti työkyvytön. Open työssä kun tarvitaan jatkuvaa skarppina ja tilanteen tasalla olevaa kykyä, nuo lääkket vievät sen takuulla pois.

      Ethän vain työskentele sisäilmaongelmaisessa koulussa? Pidä ikkunoita auki tunneilla että saatte koko luokka happea, niin olosi helpottuu.

    • Hei Sake, samassa veneessä ollaan. Itsellä kylläkin vieroitusoireuraa jatkunut jo 8 viikkoa, eikä tietoa siitä, miten paljon veilä edessä. Olin masennuslääkityksellä 7,5 vuotta, enemmän siitä haittaa oli kuin hyötyä.

      Todenmukaista tietoa vieroitusoireista on vaikea saada, varsinkin silloin kun vieroitusoireet ovat voimakkaita ja jatkuvat pitkään.

      Laitan muutaman linkin, josta voisi olla hyötyä. Tässä Cymbaltasta ja sen lopettamisen vaikeudesta: http://www.mediuutiset.fi/artikkelikommentointi/article722850.ece?action=thread&thread=469898

      Ja bentsoista: http://www.benzo.org.uk/amisc/finnishmanual.pdf

      Ja tukea siinä lopetusvaiheessa ihan oikeasti tarvitaan: http://www.madinamerica.com/2014/04/support-withdrawal-struggle-family-friends-understanding/

      Ja hyvin mielellään todenmukaista tietoa psyykenlääkkeiden lopetusoireista, niiden kestosta ja muusta asiaan liittyvästä otan itsekin vastaan.

      Voimia kaikille, jotka sitä taistelua käyvät! Muistakaa nauttia nestettä tässä helteessä, jottei olo pahene sen takia :)

      • mattokauppa

        Psyykenlääkkeiden vieroitus on monesti karmaisevampi kokemus kuin alkuperäinen vaiva, johon niitä on otettu. Joskus psyykenlääkkeet jättävät jälkeensä pysyvän aivovaurion, jolloin tietynlaisista oireista tulee osa elämää. Osalla paranemista tapahtuu kuitenkin useita vuosia. Sivustolta www.cepuk.org löytyy mm. mieshenkilö, joka "masennuslääkkeiden" käytön jälkeen oli 7 vuotta työkyvytön ja vasta nyt on pystynyt palaamaan töihin osa-aikaisena. Psyykenlääkkeet ovat usein pahempi kuin "sairaus" itse. Voimia kaikille myrkytetyille.


    • miten Sakke menee

      vieroituksessa nyt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe