Mies on pelotava kännissä !!

apuakaipaava.

miehelläni on paha alkoholiongelma. Hän ottaa joka ilta ainakin kopan kaljaa ja muutaman tiukan siihen päälle. Vetelee myös http://www.paulsaar.com nimisiä sähköröökejä. Hän myös alkaa käyttäytymään agressiivisesti ja haukkuu minut aina lumpuksi, kun on tarpeeksi ehtinyt kittaamaan. Mieheni Äiti kuoli noin puolivuotta sitten ja tämän seurauksena tuli myös alkoholi kuvioihin. Olen yrittänyt saada häntä puhumaan terapeutille, mutta hän haukkuu minut aina hulluksi ja että minun sinne kuuluisi mennä eikä hänen. Mitä teen? voimat loppuvat kohta kesken. Aloin itse syömään masennus lääkkeitä koska en enään jaksa tätä.

4

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei

      Voimia sinulle. Toista ihmistä ei voi muuttaa, vaikka kuinka toivoisi ja olisi hyvää tahtoa. Sen olet varmasti huomannutkin ja siksi alkoholistien läheiset kokevat itsensä kovin voimattomiksi. Tässä tilanteessa sinun masennuksesi ei ihan helposti parane, vaan pahenee.

      Kysyt mitä teet? Entä jos teetkin niin kuin puolisosi kehottaa, etsit apua itsellesi. Sitä apua voit löytää ihmiseltä, joka kuuntelee sinua ja sinun huoliasia. Toinen ihminen näkee aina asiat toisella tavalla ja voi myös avata jonkin uuden näkökulman. Onko sinulla ystäviä? Tässä tilanteessa ystävät ovat kullanarvoisia.

      Mutta terapeutille puhuminen olisi varmasti hyvä vaihtoehto. Se, joka etsii ammattiapua, ei ole hullu. Pidä huolta omasta jaksamisestasi – se on viisautta.

      Siunausta elämällesi
      Päivi-pappi Hämeestä

    • tuhontietä

      Miehelläsi on ongelma. Miehen ongelmasta on sinulle tullut paha ongelma. Yksinkertaisin oman ongelmasi ratkaisu on että lähdet pois, muutat muualle. Ongelmasi on ratkaistu!
      Miehen ongelma on miehen ongelma. Jos hän pystyy ratkaisemaan oman ongelmansa, hän voi taas ottaa yhteyttä, pyytää anteeksi rumaa käytöstään ja ehdottaa uutta, parempaa alkua. Mutta luulen että ennen lehmät lentää.
      Mene ainakin AlAnon-ryhmään heti kun mahdollista. Tiedosta oma läheisriippuvuutesi.

      Masentumisen ja psyykenlääkkeiden tie, jota juuri uupuneena talsit, on oma tuhon tiesi. Kuten näet, siitä ei edes ole mitään hyötyä miehen paranemisen kannalta, että sinä kärsit ja pilaat elämäsi ehkä lopullisesti. Palatkaamme vastaukseni alkuun..

    • Omat polut

      Eikö näitä aloittajan tapaisia tarinoita ole kuultu, nähty, koettu ja vatvottu jo tarpeeksi. Nykypäivän naisihminen, jolla on silmät ja korvat auki, luulisi tietävän mitä pitää tehdä kun parisuhe ei pelitä. Se ei ole mitään rakkautta, että katselet ja kuuntelet psyykkisesti vajavaista ja rupeat voimaan huonosti toisen huonon olon takia.

      Pönttöpää pellolle ajoissa, jotta oma pönttö pysyy selvänä ja klaarina eikä leviä tantereelle jonkun toisen ns. aikuisen ihmisen ongelmien takia. 'Aikuisen', joka ei osaa, pysty tai kykene tekemään itselleen ja ongelmilleen mitään muuta kuin hukuttamaan humalaan.

      Mies voi olla pelottava, mutta se on yhtä pelottavaa, että sinä alistut tuollaiseen käytökseen.

    • paljonvoimia

      Moi!

      Mun mies on sairastanut ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta jo vuosia. Paras selviytymiskeino minulle on ollut terapeutille puhuminen. Vaikka kuinka juttelen lähimmäisilleni niin puolueeton, ammattimainen näkökulma on auttanut eniten! Suosittelen ehdottomasti! Olen myös käynyt mielenterveyden omaiset tuki ry:n vertaistukiryhmissä muutaman kerran ja sekin oli silmiä avartavaa ( tapaamisissa en ole enää käynyt).
      Sen olen vuosien varrella oppinut että toista ei voi pakottamalla muuttaa. Olen yrittänyt että mies itse kävisi terapeutilla juttelemassa (on kuulemma joskus käynyt ja ovat olleet ihan hanurista) tai kävisi vertaistukiryhmissä (kuulemma aivan turhaa).
      Paljon voimia sinulle! Älä jää yksin kärsimään vaan hae apua - itsellesi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe