Propakanda täysillä päällä

Putinin posti

Pyhäjärven Sanomat kirjoittaa niin osoittavasti terveyskeskus valtionapu-uutisensa, että eipä jääne epäselväksi miksi näin tehdään NYT, kun kaupunginhallitus on toisaalta lirissä aivan toisessa, erittäin monimutkaisessa täytäntöönpanossaan.
Hallitus toimi vastoin HO,n päätöstä, oikein kovimman mukaan. Siitä jutusta on valtionosuudet ja muut vahingonkorvaukset pieniä suolarahoja henkisen helvetin ylläpitämisestä johtuen.

Eipä vauhtia hidastanut mikään eikä kukaan kysellyt asianosaisen tai osaisten perään, kun nyt oikein nimellä ihminen nostetaan kansan kivitettäväksi. Toimittajan tantta eikö mieleesi ole että ko. valittajalta olisit käynyt kysymässä, mitä hän valituksellaan ajattelee turvaavansa? Se olisi avartanut yksipuoleista syyllistämisjuttua enemmän, mistä syytä ja minkä takia henkilö on tehnyt, niin kuin on tehnyt?

Pistää vaan hallitus nyt ne leikkurihanskat käteensä, ja työntää kädet kyynärpäitä myöten sontatunkioon, siihen just jonka itse kansansuosiossa rypevä hallitus hallitusti junaili.

Tästä vainoamisjutusta ei ole armas kotiseutulehti kirjoittanut, vaan jättänyt uutisen kertomatta, hallituksen säästämiseksi kiusallisilta kuntalaisten kysymyksiltä.

Terveyskeskuksen rakentamisvalmistelusta tehty valitus on aiheellinen, kiitos että joku/jotkut jaksavat ajatella muutakin kuin Pyhäjärven terveyspalvelujen alasajoa.

57

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekopyhiä p-skoja

      Oudon araksi menivät nyt kaupunginhallituksessa.

    • pääläri-erkki

      kohta pääsöö puolukkaan toverit!

    • kapinallinen.

      Aivan todellakin, miten ne eivät nyt halua vauhdittaa päätöksiä firman piikkiin? Menikö iso rusakko housuun näistä muista sisäpiirin saamista ennakkotiedoista; joko HO,sta, KHO vai käräjäoikeudesta?

    • Revi siitä.

      Pääläri-erkki joko on hyvät ja tuottoisat puolukkamättäät merkattu? Meinaten että kaupunginhallitusta ja muutamaa virkamiestä on paljon ja pitkään sinunkin kyykittävä syksyn mittaan, jotta saatte edes pienesti kipurahoja raavittua kasaan. Muunhan te maksatte omasta luopumalla.

    • pääläri-erkki

      kohta pääsöö puolukkaan toverit!

    • voi jee

      älä.

    • Tuomarien syliin

      Nytten sekin sitten toteutui, se että hätäjarrua vedetään porukalla OIKEASSA kuntalaisten asiassa.
      Hallitus.
      Haloo, missä on nyt kuntalaisten asialla oleminen?

      lapsellista tuoda parkkisen valitus suurimpana syynä.
      Eikö näitä valituksia muissa asioissa ole otettu VALITUKSINA.
      häh mitä häh?

      Seuraava syyllinen? Kuka se on seuraava syypää hallituksen kyvyttömyyden alttarilla.

    • tekopyhiä p-skoja

      Kaupunginhallituksen kolme pointtia

      1. Hoidetaan pääasiassa omia asioita (lue henk kohtaisia) ts. julkisuuskuvaa

      2.Istuvalle hallitukselle kuuluva virhevastuu kiepautetaan niin päin että mokailut saadaan sysättyä ulkopuolisille syyllistämisellä -tai huhujen avulla

      3.Pidetään kiinni vaikka paskanhajun pilvenreunasta, jos siitä vaan on etua vastuuttoman vallan pitämiseen sekä merkittyjen henkilöiden tuhoamistyöhön jotain hyötyä odotettavissa.

    • varmaan huhu

      teksti on hipediasta, kun luet sitä, muunna sanan MAA-tilalle kunta, sekä esiintyvien nimien tilalle paikallista, niin voi olla jotain Pyhäjärven nykyhallinnon heijastusta


      lainaus
      "Suvaitsevaisuus
      Fasismiin kuuluu olennaisesti erilaisuuden hyväksyminen ja sen rohkea vastaanottaminen
      Lukuisat fasistimaiden asukkaat kykenevät ottamaan natsit avosylin vastaan – yleensähän natseja kartetaan
      Homojakin suvaitaan, ainakin jos he kuuluvat fasistipuolueen johtoportaaseen

      Rauhanomaisuus
      Fasistit vakuuttelevat rauhaa heti, kun ovat saaneet oikeutetut vaateensa lävitse
      Fasistit tykkäävät tapella toisten fasistijoukkojen kanssa, mutta yleensä he liittoutuvat ja solmivat rauhan (keskenään)

      Avoimuus
      Lukuisat fasistimaiden styrankit, mm. Adolf Hitler ovat avoimesti myöntäneet suorastaan palvovansa demokratiaa
      Fasistimaissa saa yleensä täysin vapaasti ylistää hallintoa "
      -lainaus loppuu

    • riehunta kukkii

      Nuilla valtionapuasioilla ei olisi kannattanut ruveta leikkimään. Valituksia ja rikosilmoituksia on tarpeeksi muutenkin. Aina valittaja itse ei ole edes asiansa isä.

    • voi pojat, kukaan ei

      Nyt on pissat kintuilla. Siksi hätätilahallitus keksi, että on hallinto-oikeudelta kysyttävä, että onko totta, että "hallinto-oikeus ei antanut parkkisen valituksesta täytäntöönpanokieltoa", jota hän pyysi". Siis homma jatkukoon, eli tk:n purkaminen saa edetä. Hoh, hoijaa, nyt kysytään hallinto-oikeudelta, että "onko se totta"
      Nyt yritetään parkkinen syyllistää, ettei kahden miljoonan avustusta saada.
      Syyt ovat syvemmällä. Johto ei ole ajan tasalla. Homma ei hoidu. Ihan surkea hakea Parkkisesta syyllistä......
      Nyt tehdään lastentaloa, eikä valitusaikojen kunnioittamisesta ole tietoakaan.
      Siinäkin aikataulu näyttää sellaiselta, että heikompaa hirvittää.

      Voi hyvänen aika, kyllä nyt joukkio on onnettomassa tilassa.

    • kaikenlaista

      Valituksella ei ole turvattu ainakaan yhteistä etua. Yksityinen saattaa olla kyseessä. Ei ainakaan Pyhäjärven asukkaita ole ajateltu.

    • kiusan henki

      Ihan jokainen, myös Parkkinen itse, tietää ettei tuo valitus etene ho:n porstuaa pitemmälle! Valitus on pelkkää kiusaa, josta mielestäni itse saa vastata. Ehdottomasti Pyhäjärven kaupungin pitää vaatia oikeudenkäynti ym. kulut Parkkiselta!!!!

      • Ei mene

        Saahan sitä pelottelumielessä vaatia, mutta ei mene läpi.


    • Joo ja

      Avustajat myös vastuuseen.

    • syyt ja syvät

      Parkkinenhan valitti kaupunginvaltuuston päätöksestä.TK:n purku/saneeraus Päätöstä ei tehty laillisesti, eikä huomioitu kaikkia, esim. VTT:n tutkimuksessa esitettyjä seikkoja.Enemmistö jyräsi....
      . Vähemmistö olisi halunnut, että edetään ohjeiden mukaan ja tehdään laskelmat myös korjauksesta.
      Mutta ei, vanha valta halusi jyrätä nämä esitykset. Ei ku maantasalle, kun erään tytöllä on vaikeuksia työpaikalla. Aivastuttaa jne...

      Alunpitäen Parkkisen valitus oli aivan aiheellinen. Nämä enemmistön päätöksen takana olevien tulisi kunnioittaa myös vähemmistön esityksikä
      Tässä ei oltaisi, jos näin oltaisi menetelty. Ja demokratia olisi toiminut ja VTT:n
      tutkimustulosta olisi noudatettu.
      Muistakaa aina "syyt syvät", ennenkuin lähdette kivittämään.
      Tämä rahanmeno kaikkinensa oli sitä "hurlum hei"- antaa mennä ja uhallakin,
      tehdään niinkuin rosvot määräilee.

    • Kanske PRÅÅ

      Luuleeko Proolaiset todellakin että jos valtuusto tekee enemmistöpäätöksen, niin se voi kumoutua hallinto-oikeudessa. Jos valtuusto päätyy uuden rakentamiseen niin se on aivan sama mitä VVT:n raportissa lukee. Siinä on aivan turha 12 äänen miehen tehdä valitusta hallinto-oikeuteen! Tämä on demokratiaa!!!!

    • luki laki

      Tässä on oiva esimerkki, mitä riitelemällä voidaan saada aikaan, kun ei kunnioiteta demokratiaa. Eri mieltä oleminen, ei tarkoita sitä, että kaikki pitää mennä vähemmistön ehdoilla. Vähemmistö toimii oikein ja demokraattisesti, kun se tuo esille omat näkemyksensä ja osaa neuvotella yhteisen ratkaisuun pääsemiseksi. Jos äänestys tulee, niin siihen tyydytään. Nythän Pyhäjärvellä vain kammetaan ja kiistellään hurmahenkisesti.

    • vuoskokkous

      Pro Pyhäjärven vuosikokouksen avauspuheesta:

      UusKepu on nyt kuilun partaalla! Meidän täytyy skarpata, jotta olemme heitä askeleen edellä!

    • pimmeetä

      Kanske PRÅÅ!

      Varmasti voi kumoutua hallinto-oikeudessa.
      Kumoutuhan Tikanmäen ja kumppaneiden valitus Rinnevaara- virkavapausasiassa.
      Kumoutui kaupunginvaltuuston päätös Tikanmäen lanseeraamassa Rinnevaaran irtisanoutumisasiassa. Tässä nyt pari esimerkkiä.

      Jos valtuusto on yksimielinen jossain asiassa, eikä ole havaittavissa laillista virhettä, voi olla varma, että valitus ei kumoudu hallinto-oikeudessa.
      Muissa tapauksissa kyllä voi, on muitakin esimerkkejä kuin tämä Rinnevaara-tapaus, mutta enpä jaksa jankuttaa Teidän kanssanne.

      • tosi pimmeetä

        Voiko enemmän sekoittaa asioita! On kaksi eri asiaa kumoutuuko alkuperäinen päätös vai kumoutuuko päätöksestä tehty valitus! Montako Parkkisen valitusta on mennyt läpi? Mikä on Parkkisen valitusten onnistumisprosentti?


      • 23434
        tosi pimmeetä kirjoitti:

        Voiko enemmän sekoittaa asioita! On kaksi eri asiaa kumoutuuko alkuperäinen päätös vai kumoutuuko päätöksestä tehty valitus! Montako Parkkisen valitusta on mennyt läpi? Mikä on Parkkisen valitusten onnistumisprosentti?

        0 % ja saiko 11 ääntä vaaleissa.


    • juonio&mainio

      Parkkinen sitä Parkkinen tätä, pro sitä ja proo tätä Rinnevaara tuota ja Rinnevaaran kanssa sellaista. Näistä nimistä ja tahoja kohtaan nostatettua syyllistävää propakandaa pyörittävät he, joilla on rajaton valta mellastaa peliään.

      Yksinkertainen ja taatusti toimiva suorastaan tehokas yhdistelmäratkaisu, olkaa niin hyvät, tässä se on;
      1. Tikanmäelle ja Rapolle välitön vapautus ja ikuinen porttikielto osallisuudesta kaikkiin kunnan luottamustehtäviin, tietokoneet ja puhelimet pois, sekä kumpikin kotiarestiin toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi.

      Ratkaisu toimii vain siten, että molemmille syötetään samaa pajunköyttä, jota he yhdessä hovinsa kanssa on syöttäneet pyhäjärvisille laajalla rintamalla; seurakunta, kunta, urheiluseurat, kulttuuri ja mediansaralla.

      Ketun vitkuloita kumpikin.

      • ettäs kehtaat

        Nyt menit paljasmaan Pro Pyhäjärven salaisen manifestin!


      • sokeutuneita

        Se sitä tämä tätä, mutta eniten Tikanmäki sitä Tikanmäki tätä Rapo sitä Rapo tätä. Et sattunut huomaamaan malkaa omassa silmässäsi. Niin pimmeetä, juuri niin. Lappu silmillä huudetaan toisille.


    • Porottaa

      Ny ei meikä ällyy, olet sinä niin viisas.

    • pääläri-erkki

      Kohta pääsöö puolukkaan toverit!

      • ent.pro

        Onhan tuo valittaminen jotenkin sairasta touhua, yritetään hankaloittaa vaan kaikissa asioissa kuntalaisten vointia, kyllä pitäisi olla laki, jolla tuollaiset typerät valitukset kiellettäisiin, jonkun hupelon nimiin tekevät valituksia joutilaat kiusallaan.


      • Nimenkarju

        Junttiselän syvväöksessä ottaa jo lahna, ahven ja kuha. Mänkee sinne, Tikanmäkikii, ettois kiusomassa kunnan rahoja, saesit syötävöö pötsiin.


    • Vali Vali seliseli

      Valitan, kuntalaisella on kiistaton valitusoikeus.

      Epämääräisesti valmisteltujen ja junttaamalla tehtyjen Pyhäjärven kaupunginhallituksen, valtuuston ja lautakuntien päätöksistä on syytä valittaa.

      Ei voi mitään, valitan.

      Parkkisella ja monella muulla on yhtäläinen oikeus kuin on/oli äänikuninkaalla ja hänen varjossaan läähättävillä hovinarreillakin.

      Textiviestillä tehdään etäsiirtoja, ja istumajärjestys salissa takaa manööverit.

    • mitäs tuosta.

      asia on loppuunkäsitelty.

    • hra gansteri

      Missä loppuun käsitelty ja mikä? Oletko saanut vahingoittavia vuotoja?

    • suapi nähä

      On se mielenkiintoista seurata miten valitushalut muuttuu kun hallinto-oikeus on alkanut määrätä oikeudenkäyntikulujen korvausta hävinneelle osapuolelle. Rinnevaarahan vaati 9.000€ "yhdestä A4-sivusta"! Tuo summa jaettiin niin että yksittäiset kuntalaiset joutuivat maksumieheksi hallinnollisessa asiassa, jossa näillä yksityisillä ei ollut mitään taloudellista intressiä asiassa. Halusivat vain korjata hallinnollisen käsittelyvirheen!
      Saattaa Parkkisellakin mieli muuttua kun alkaa tulla kymmenien tuhansien eurojen laskuja!

    • saapa niin.

      Melkoisen lämmintä ollut tänä kesänä,saa nähdä kuinka kauan jatkuu,kuulemma jopa elokuuhun.

      • Helletalvi

        Olen kuullut että muutamalla valittajalla saattaa pukata hikeä otsalta vielä tammikuussakin!


      • räpyräpy
        Helletalvi kirjoitti:

        Olen kuullut että muutamalla valittajalla saattaa pukata hikeä otsalta vielä tammikuussakin!

        Joko sitten kuitenkin räpsähtää?????


    • Hellettä piisaa

      Valitus hyvä osoitus siitä että kun pitäjässä on yksi katkera ihminen, yhteinen etu kärsii.
      Ei voi kun ihmetellä mitä valittajan, valittajien päässä liikkuu?
      Laki tulisi muuttaa, tehdä sellaiseksi että tyhjän valittajat joutuisivat korvausvastuuseen aiheuttamistaan kustannuksista. Vaikka jokaisella Suomen kansalaisella on perustuslaillinen oikeus tehdä valituksia, valittaminen on silti taito laji.
      Ehkä kyseessä ihmisreppanat joilla ei ole muuta elämää...

    • Mattomies

      EI tässä kärsi kukaan. Turha yrittää sanan säilällä tehostaa asiaa. Kattelin ihan mielenkiinnosta tuon Parkkisen valituksen. Asiallista tekstiä, miksei valtuutetut oo asiaa ymmärtäneet. VTT:n tutkimus on yksiselitteinen. Mielenkiinnolla oottelen ho vastausta.

      Jokaine miljoona on tärkeä nythän puhutaan isoista rahoista.

      Miettikääpä jokainen tosissaan tuota tilannetta, miksei kukaan pane vastuuseen rakentajia ja ennenkaikkea valvojia jotka jättivät välikaton päälle kaikki "moskat" miksi ilmanvaihtokanavia on tumpattu vuorivillalla ja miksi niitä ei puhistettu ja nuohottu ? Kuka on vasuussa . Onko nyt varmasti valvonnat ok ja seuranta hyvä? Miksi uimahallinkaan ilmastoini asioita ei saanut hoitaa ammatti ihminen kun jyrättiin syrjään. Mikä on se taho joka tätä tekee ja me kuntalaiset oomme maksajina. Nyt lienee selityksen paikat. Teknisen puheenjohtaja oli kuulemma luvannut kuntalaisille tk:n esittelyn jo toukokuunalussa viimeistään mutttei pidä sekään paikkaansa. Taitaa olla kaikki vain omaan napaan tuijottajia.

      • Voi voi Parkkinen

        Eikö tuokin teksti todista että maan tasalle väärin rakennettu kosla ja uus tilalle! Miksi siitäkin piti valittaa?


    • niin tekkee

      Proota porottaa.

    • Paavon pullat

      Selänteen kuntayhtymän kulujen kohoamisesta johtuvat pakkotoimenpiteet ja Pyhäjärven TK uudisrakennus.

      Asioilla on kiistaton yhteys. Kumpaa koskeva tarkastelu, joka on samalla tuntuvasti kuntalaisiin ulottuva vahingollinen leikkuri, niin kumpi tarkastelu on otettava tosissaan, yhtymän kulurakenne vai Tk pysyminen paikkakuntalaisten tavoitettavissa?

      Kolme hälytysmerkkiä, jotka kielivät enemmän kuin puheenaoleva valtionavustus
      1. Nopeasti laadittu TK purkupäätös ja päätöksenvalmistelu puutteellisuuksineen

      2. Kuntayhtymän kuntien talouskurimus syvenee, liikaa tiloja ja passiivisia vuodepaikkoja, joten uutta ei suinkaan tavoitella kuin silmänlumeeksi.

      3. Kaupunginhallituksen merkillinen tapa ja hälyn nostattaminen Parkkisen asiallisesta valituksesta ja sen kautta uhkakuvan luominen valtionavun menetyksellä on täyttä propakandaa. Hallitus ja P.Leskinen yhtymän pj halusivat harmaan päätöksentekonsa vyöryttää nimetylle taholle.

      HOX, eikö ole liian sattuva sattuma " viivyttelläänö tk purkamista" kuntayhtymän vajonneen taloustilanteen edessä?

    • Tunkua on

      Eiköhän ensi vuonna muuteta Kihupäivien PPP hommelia.
      Alkaa olla positiivisesti poikkeavat persoonat hukassa niin valitaan jatkossa Pyhäjärven Pahin Pöljäke.
      Tyhjän valittajat voisivat olla yksi tällainen PPP kohderyhmä.

      • vitkkol

        varmaan pitäs ollla nurmin, nurmin, nurmin...tai mallia malli


    • leppälastuja savuun

      Esitän meidän kaksikymmen lukulaisten puolesta uuden ajan valituksi henkilön, joka aikoi voittaa kaikki valitukset ! ja vois olla vaikka toinen kyseistä tukeva ja ilmankaan ei pärjäile.Onhan se palijo aikaa pantunna laguunaan ja rahhoo on uponna, esitän valittavaksi yhtä aikaa .Onpa siinä topakka par ja ja yhteyshenkilö jotennii toisi koko esitykseen lisämausteen. Tässäpä ajatusta, pitänöö viell ihtekin totutella.

    • porttikielto

      Likainen tusina valtuustosta löytyy juuri tällä kaudella, palkitaan pois.
      JT, TR, KS, KL, AK, AT, MS, AK, TP, TM, PL, LM

    • tiedätkö kuka

      Kaiken Pahan alku ja juuri.............palkkio sille"joka on voittanut kaikki valitukset"

      Ei riitä, että hän tekee täällä pahaa jälkeä. Taito kiirii kautta Suomen.

      Hyi, häpeäisi, mutta kun ei kykene, on Jumalan mies, kaikki on sallittua.

    • surkea tyyppi

      Tuliko poikettua- tuossa taannoin??

    • rajan toeselta puole

      Pystyykö teijän kaupungissa tekemään mittää ennee nykysin ettei tule valituksia tai tutkintapyyntöjä.

      • rajan tältä puolen

        Hyvä kysymys. Vastaus ; Ei pysty. Kaikki energia menee valittamiseen ja toisten mustamaalaamiseen.


    • yxmonista

      tässäpä sparraajat Tatli:n MM-ottelun alla.ilmoituksia ottaa vastaa,Pekka Mäki.


      JK:valitkaa PHJ; pareimmat.ottakaa myös huomioon,valinnan ja matsin jälkeen tk:ssa käynti

    • syy pintaa syvemmäl

      Kaikessa ja kaikkialla Pyhäjärven asioissa kaksi puolta tappelee vastakkain toisiaan mustamaalaten ja itse alkuperäinen asia unohtuu vihan lietsonnan lomassa. MIlloin lopetatte ja alatte pelata yhteen hiileen meidän kuntalaisten hyväksi?

      Tällä hetkellä toiminta verrettavissa lastentarhaan. Pääpukarit pitäisi teljetä leikkimökkiin tappelemaan.

      • Selevähän se

        Vain Proo ja pari muuta itkee ja vaikeroi! Vaalitappio mielessä eikä hajuakaan kunnallisdemokratiasta!


    • höpön löpön

      EI kuules nyt vaan yksin proo voi riidellä. Siihen tarvitaan nääs aina kaksi osapuolta, ainakin.

    • Kenen?

      Paikallisen kähinän seurauksena kansa vaatii päitä vadille.

    • kysytään sitten TR:l

      Keiden päitä vadille? Onko tämä vertauskuvallista--- vai mitä?
      Luettelepa nimiä? Se on vähintä, mitä olet velkaa tuollaisista puheista.

    • maksettu

      suotta kysyt. en kerro, ei tarvitse. voin väittää mitä haluan, kenestä haluan ja koska vaan. pyhäjärviset päättäjät ovat todennetusti päättömiä. niiltähän ei saa siis päätä vadille.

    • Naapurkunta ?

      Ettekö höpönassut tajuu, syyt on paljon syvemmällä. Tietääkö kukaan tuodaanko Virosta tarvikkeita terveyspuolelle täällä selänteen alueella ja yleensä tänne Oulunläänin alueelle?
      Haluun tietää ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe