22-vuotiaana oikikseen

yhteispisteet

Pääsin Helsinkiin. Olenko liian vanha?

19

2077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • automobiilitelefööni

      Oletko aivan tosissasi? Yliopisto on täysin eri asia kuin sitä aikaisemmat oppilaitokset, joissa kanssaopiskelijat ovat pääsääntöisesti pelkästään samanikäisiä kuin sinä itse. Yliopistoon on pelkästään haastan pääsykokeen takia usein vaikeaa päästä ensimmäisellä kerralla, ihmiset pitävät välivuosia, pojat käyvät armeijoita jne.

      Itse olen 22-vuotias ja pääsin nyt sisään toisella yrittämällä, enkä koe itseäni todellakaan vanhaksi vaan edukseni sen, etten ole vasta kirjoittanut ylioppilas vaan saanut henkisesti kasvaa niistä ajoista. Takuulla tiedekunnassa tulet tapaamaan niin omalla kuin vanhemmilla vuosikursseilla itseäsi vanhempia ja nuorempia oikkareita, niin se vain menee. Ole onnellinen, että olet päässyt valehtelematta Suomen arvostetuimpaan ja kovatasoisimpaan kouluun!

      ps. Tiedenpä yhden lääkäriksi opiskelevan yli 30-vuotiaan 4 lapsen yh-äidin :)

      • ...?

        Omalla lääkiskurssillani taitaa vanhin olla yli 50-vuotias, tai ainakin lähellä kyseistä ikää. 22-vuotias liian vanha, pfft... taitaa olla sitä keskiarvoa oikeasti.


    • oikkis

      Tervehdys!

      Tässä oikkislainen. Aloitin kun olin 27v. ja toista maisteria teen. Tervetuloa joukkoon!

    • ihannuori

      Liian vanhako? Yliopistossa on kaiken ikäisiä! Suurin osa 20 ja 30 välillä, mutta ihan vanhempiesi ikäisiäkin löytyy runsaasti. Lienet hyvinkin lähellä tavallisinta aloitusikää.

      Yliopisto ei ole mikään ikäluokkiin jaettu lastentarha vaan aikuisten ihmisten yhteisö.

    • yhteispisteet

      Täällä aloittaja. Pääsin sisään ensimmäisellä yrityksellä. Tuntuu vaan, että yhtä aikaa aloittaa paljon juuri lakin saaneita, itseäni pari-kolme vuotta nuorempia. Onko työmarkkinoilla 28v maisteri yhtä haluttu kuin 24v maisteri?

      • eieroa

        Työmarkkinoilla ei neljä vuotta sinne tai tänne tuossa iässä merkitse juuri mitään. 24 tai 28, molemmat samanlaisia koheltajia vielä. Ottaisin töihin 32-vuotiaan, joka jo alkaa tasaantua.


    • oikkis

      Työmarkkinoilla ratkaisee se, kuka SINÄ olet. Ei se minkä ikäisenä valmistut vaan se miten käytät hyväksi sen ajan mikä sinulle annetaan ja miten markkinoit itseesi. Jos pelkästä iästä on kiinni, niin jo on hepposet paperit ja persona.
      Työkokemus. Se on paljon tärkeämpää kuin paperi, myös oikeustieteessä.

      Eli murhe pois. Tee työsi kunnolla ja keskity olennaiseen ja hanki mitä tahansa työkokemusta.

      Ikä on vain numeroita ,ellet itse tee siitä isompaa numeroa.

    • yhteispisteet

      Jep. Työkokemusta (vieläpä ihan hyödyllistä jatkon kannalta) on jo usealta kesältä. Ei taida siis olla syytä huoleen, vaikka muuta ajattelinkin...

    • työn raskaan raataja

      Aloitin oikeustieteen opiskelun 30-vuotiaana. Tehtyäni vuosikymmenen raskasta ja heikosti arvostettua työtä koen vanhemmallakin iällä opiskelun kannattavaksi hankkeeksi.

    • kiertokoululaine

      21 ja en ole vielä saanut edes ammattitutkintoa... et ole vanha! :)

    • Tero1234

      Täällä yksi 23 -vuotiaana ekaa kertaa hakenut ja syksyllä Helsingin oikiksessa aloittava :) Mua myös vähän mietitytti, että oonko liian seniori verrattuna muihin. Lohdutukseksi tutuilta oikislaisilta kuulin, että olen hädin tuskin "keski-ikäinen" verrattuna oikiksen opiskelijaporukkaan. Oikeastaan nyt koenkin, että ikäni on todella hyvä: minun on helpompi tutustua muihin opiskelijoihin, sekä itseäni nuorempiin, että vanhempiin. Jos olisin aloittanut opinnot silloin 19 vuotiaana olisi kynnys tutustua esim. 25v. opiskelijoihin voinut olla suurempi.

    • Vanhempiakin on

      30v ja tänä vuonna oikikseen. Koen olevani vanha, mutta se on vaan kestettävä!

      • viisaampi vaan

        Yliopistolla huomaat, että et ole vanha, mutta kylläkin jo monessa asiassa viisaampi kuin sinua kenties 10 vuotta nuoremmat.


    • vielä vanhempi

      Omasta asenteesta kiinni. Ihmiset voi olla tosi hyviä ja fiksuja tyyppejä iästä riippumatta. Avoimin mielin ja suvaitsevuutta, sillä pärjää hyvin oli miten nuori tai vanha tahansa. Sellaista "voi teitä lapsia" tai "jestas mikä kääkkä" -tyyppistä ajattelua ei pidä ottaa vaan kohdella ihmisiä ihmisinä, yksilöinä ja asiallisesti. Viimeistään yliopistossa pitäisi oppia tämä, jos ei siellä niin voi tulla työelämässä hankaluuksia. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa, itselläni ei ole ollut mitään ongelmia ikäasioiden kanssa vaikka olenkin Metusalem kanssaopiskelijoihin verrattuna. Vanhalla voi olla kokemusta enemmän, mutta nuorellakin voi olla jo eläänkokemusta, ainakin toisenlaista mitä vanhemmalla. Opitaan toisiltamme!

    • Groot_rocket

      Ihan sopiva ikä. Itse aloitin yliopisto opinnot 19-vuotiaana enkä kokenut itseäni mitenkään liian nuoreksi... tiesin mitä halusin opiskella enkä halunnut viettää välivuosia. Pääsin vielä jopa kotipaikkakuntani yliopistoon joten kotoa pois muuttamista ei tarvinnut ensimmäisinä vuosina huolehtia.

      Ei siellä yliopistossa ikä juuri mitään ratkaise.. enemmänkin motivaatio.

    • What

      Alle 25-vuotias on suorastaan nuori aloittamaan oikiksen. Elämänkokemus on vain hyvä asia, sitä arvostetaan varsinkin valtion työpaikoissa. Ehkä yli 55v olisi jo vähän liian vanha aloittamaan opinnot. 22-vuotiaana aloittava voi vielä olla täysillä mukana opiskelijaelämässäkin.

    • Tsiisusmitäporukkaa

      Tosin, voi jösses sentään, saatat jo huomata joidenkin opiskelija-herranterttujen lapsellisuuden. Siis puutteet tiedossa ja elämänkokemuksessa korvataan iskän rahoilla ja Kokoomuksen puolueohjelmalla, joka on tietysti TOTUUS. Sitä ei kuitenkaan kannata alkaa korostamaan. Ne tyypit päätyvät onneksi yritysjuridiikaan alalle yleensä.

    • Jbjbjjhhj

      Itse aloitin amkk-opiskelut media-alalle 28-vuotiaana. Ennen opiskeluja koin tuskaa korkeasta iästäni, mutta opintojen alettua ahdistus laantui. Opiskelijoiden keski-ikä oli 23 vuotta ja koulusta löytyi minuakin iäkkäämpiä, samana lukuvuonna aloittaneita.
      Eräissä toisen alan pääsykokeissa, opettaja totesi iän kuultuani(26), että tuo on lähes paras ikä aloittaa täällä.

    • fojwijf

      Olin 23v kun valmistuin maisteriksi joten ole vain tyytyväinen jos aloitat 22v, saat paljon enemmän irti opinnoista kun minä keltanokka joskus 19 kesäsenä... arvaa muistanko sieltä mitään saati opeinko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe