Taloyhtiö kieltää PH-remontin teon

Vaikeeksi menee

Pesuhuoneessa on muovimatto lattiassa ja muovitapetti seinissä.

Kosteuskartoituksessa tilan todettiin olevan kunnossa mutta tuota... Se lattiassa oleva muovimatto on ihan siedettävä mutta ne seinien muovitapetit on karseen väriset ja muutenkin sellanen 70-80 luvun kuviointi.

Kysyin voisinko laittaa laatan seiniin ihan vaan visuaalisessa mielessä.

Mitään täysremonttia ei kuulemma kannata tehdä koska putkiremontti on jo alustavasti suunnitelmissa. Tässä menee kuitenkin hyvinkin 10 vuotta.

Yhtiön isännöitsijä ei anna laittaa laattaa seiniin, muovitapetin päälle, kuulemma tekninen isännöitsijä on näin sanonut. Sitten kysyin voinko vetää toisen muovitapetin vanhan päälle, ei käy sekään.

Netistä olen lukenut, että muovitapeetin päälle voi laatoittaa tai ettei sitä ainakaan mikään laki kiellä. Mikähän tässä nyt sitten on se totuus?

32

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muovitapetin päälle laatoittaminen ei ole kyllä hyvän rakennustavan mukaista. Sanottiimpa netissä mitä tahansa. Parempi olisi tehdä kokonaan uusi vedeneristys, mutta siinä tullaankin juuri tuohon mitä isännöitsijänne sanoo: melko hintavaa suhteessa siihen että se tullaan kuitenkin jossain vaiheessa uusimaan.

      Muutostöistä lisää http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599#L5

    • kcvjbkfjhkfjhåkmdfh

      Muovin päälle ei saa enää laatoittaa vaikka takavuosina niin tehtiin.
      Muovitapetin voit vetää vanhan päälle ja tehdä ilmoitusluontoisen tiedustelun tekniselle isännöitsijälle. minkä vuoksi hänen mielestään se ei käy.

      Vastaus on todennäköisesti jotakin yleisluontoista paskaa johtuen tiedon puutteesta ja vastuukysymyksistä.
      Jos isännöitsijä pysty esittämään jotakin realistisen lookista kiellolleen niin sitten on maalaus. Muovin päälle voi vetää superlateksia. Ei tee kylppäriä uudeksi mutta siistii huomattavasti.

      • Oho, empä ollut tuollaisesta kuullutkaan. Tarvitseeko muovitapetti käsitellä jollain ensin? Ja kestääkö hyvin?


      • miss.007 kirjoitti:

        Oho, empä ollut tuollaisesta kuullutkaan. Tarvitseeko muovitapetti käsitellä jollain ensin? Ja kestääkö hyvin?

        Ps. Tuo "tuplamuovitus"... ajattelisin että jos ei onnistukkaan täydellisesti hommassa, niin eikös se kosteus jää sitten kahden tiiviin materiaalin väliin..? Vähän niin kuin ei tulisi vedeneristystäkään tehdä uudelleen päällimmäisiin rakenteisiin. Vai mitä mieltä olet(te)?


      • ligijhoiuhoihj
        miss.007 kirjoitti:

        Ps. Tuo "tuplamuovitus"... ajattelisin että jos ei onnistukkaan täydellisesti hommassa, niin eikös se kosteus jää sitten kahden tiiviin materiaalin väliin..? Vähän niin kuin ei tulisi vedeneristystäkään tehdä uudelleen päällimmäisiin rakenteisiin. Vai mitä mieltä olet(te)?

        Juu olet oikeassa oletpa etevä kun huomasit. Muovi ei henkitä. Mutta siihen on olemassa ratkaisu, Pitää ostaa henkittävää muovitapetti liimaa. Muuten tulee sutta...


    • Hih, tule sanomaan tuo Kosteusvauriot-puolelle niin voisin jotain vähän maksaakkin :p Pitkästä aikaa joku puhuu ystävällisesti! :)))
      (Olen tänäänkin ammun ekassa viestissä kuullut olevani "vähäjärkinen").

      • Hups, freudilainen lipsahdus; "ammu" = aamu


    • peekooäm

      Ne muovitapetit ei ole alkalinkestäviä, ei sovi laatoitusalustaksi. Tapetti haurastuu ja kutistuu. Ei vaan sovi vedeneristeeksi laattojen alle.

    • Mua jäi nyt vaivaamaan se, että kieltääkö taloyhtiö tekemästä kunnollisen remontin, eli vedeneristyksineen?

    • . ö,. ', Ö;.

      Maalaa.

      Jos tapetti kunnolla kiinni, vika ainoastaan ulkonäössä, eikä halua maksaa kallista väliaikaista laattatemonttia, aina voi maalata.

      Elikkäs seinien pesu, kalkkeumat, pesuaineet jne pois. Tartuntapohjamaali, kosteisiin tiloihin tarkoitettu pintamaali. Maalit ei kovin kalliita, työtä jonkin verran. Itse tein alakerran vessan varmaan kymmenen vuotta sitten niin, hyvin toiminut. Tosin, siellä ei käydä suihkussa, mutta pesukone ja kuivausrumpu, normaalit vessatoiminnot. Hyvin kestänyt. Kestänyt myös pesut.

      Aikanaan pilattu paljon kylppäreitä, laatoittamalla muovimaton päälle. Muovi haurastuu. Pahimmissa tapauksissa nurkat leikattu mattoveitsellä auki, että laatoituksen saa nätimmin. Täysiä miinoja.

      Lattian maalaukseen en oikein osaa kommentoida. Se kun ei saa olla liukas. Ehkä jokin betonimaali mutta siitä eo hajuakaan, mitä se tekee muoville. Kandee jutella isännöitsijän kanssa. Siellä pitäisi olla tämän päivän tietoa, tai sitten ei.

      • Tuollahan joku aikasemmin kysyi kylppärin laattojen epoksaamisesta. Siinähän saa valita karheammankin vaihtoehdon. Mut se tuskin sopii muoville :D


    • Ainahan nuo asiat olisi syytä sovussa hoitaa, mutta kyllä osakkeen omistajalla on asunto-osakeyhtiölain 5 luvun 1 § mukainen oikeus muutostöihin hallitsemassaan huoneistossa:

      "Osakkeenomistajalla on oikeus tehdä kustannuksellaan muutoksia osakehuoneistossa. Tällaisen muutoksen on oltava yhtiöjärjestyksessä määrätyn osakehuoneiston käyttötarkoituksen mukainen.

      Osakkeenomistajan on huolehdittava siitä, että muutostyö suoritetaan hyvän rakennustavan mukaisesti.

      Myös osakkeenomistajan lisärakentamistyöhön sovelletaan, mitä tässä ja 2–8 §:ssä säädetään muutostyöstä.

      Tämän luvun säännöksiä osakkeenomistajan suorittamasta muutostyöstä ei sovelleta sellaiseen muutostyöhön, joka on tehty ennen asuntokauppalaissa (843/1994) tarkoitetun rakentamisvaiheen päättymistä.

      Muutostyötä koskevien tietojen antamisesta isännöitsijäntodistuksessa säädetään 7 luvun 27 §:ssä ja yhtiön velvollisuudesta säilyttää muutosta koskevat tiedot 7 luvun 28 §:ssä.

      Vahingonkorvausvastuusta säädetään 24 luvussa."

      • No näimpä juuri oli tuossa linkissäkin. Voiko tästä olla jotain poikkeamismahdollisuuksia siihen suuntaan että taloyhtiöllä olisi oikeus kieltää remontit?


      • ösjgpoadghåo<adgnådg
        miss.007 kirjoitti:

        No näimpä juuri oli tuossa linkissäkin. Voiko tästä olla jotain poikkeamismahdollisuuksia siihen suuntaan että taloyhtiöllä olisi oikeus kieltää remontit?

        Ei jos ne tehdään valvotusti rakennusmääräyksien mukaan. Aloittajalle oli sanottu että ei kannata tehdä tulevan putkioperaation vuoksi. Mikään ei estä.


      • 19+9
        ösjgpoadghåo<adgnådg kirjoitti:

        Ei jos ne tehdään valvotusti rakennusmääräyksien mukaan. Aloittajalle oli sanottu että ei kannata tehdä tulevan putkioperaation vuoksi. Mikään ei estä.

        Tietääkseni yhtiöjärjestyksessä voidaan kieltää lain sitä estämättä. Vai onko jollakulla parempaa tietoa?


      • fchfdhköjfxbl
        19+9 kirjoitti:

        Tietääkseni yhtiöjärjestyksessä voidaan kieltää lain sitä estämättä. Vai onko jollakulla parempaa tietoa?

        Yhtiöjärjestykset ei ylitä lainsäädäntöä. Korjaaamista,remontointia ja kunnossapitoa voi ja pitää tehdä oli yhtiön kanta siihen mitä tahansa kunhan huolehditaan valvonnasta jne.

        Yhtiö voi estää tai kieltää jotakin uudisrakentamiseen tulkittavia juttuja kuten valokatteita,terasseja jne..


      • fchfdhköjfxbl kirjoitti:

        Yhtiöjärjestykset ei ylitä lainsäädäntöä. Korjaaamista,remontointia ja kunnossapitoa voi ja pitää tehdä oli yhtiön kanta siihen mitä tahansa kunhan huolehditaan valvonnasta jne.

        Yhtiö voi estää tai kieltää jotakin uudisrakentamiseen tulkittavia juttuja kuten valokatteita,terasseja jne..

        Lueskelin lakia vielä ja tällästä mm. oli:

        3 §

        Suostumus muutostyöhön

        Yhtiö tai toinen osakkeenomistaja voi asettaa muutostyölle ehtoja, jos työ voi vahingoittaa rakennusta tai aiheuttaa muuta haittaa yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle. Ehtojen on oltava tarpeen rakennuksen vahingoittumisen tai muun haitan välttämiseksi tai korvaamiseksi.

        Yhtiö tai toinen osakkeenomistaja voi kieltää muutostyön, jos työn suorittaminen olisi kohtuutonta, kun otetaan huomioon aiheutuvan haitan määrä ja osakkeenomistajalle koituva hyöty.

        Jos suostumuksen antamisen jälkeen tai muutostyön aikana ilmenee seikkoja, jotka olisivat vaikuttaneet olennaisesti yhtiön tai toisen osakkeenomistajan päätökseen asiassa, muutostyölle voidaan asettaa lisäehtoja tai se voidaan kieltää.

        4 §

        Muutostyön aloittaminen ja ilmoituksen käsittely

        Jos yhtiöllä tai toisella osakkeenomistajalla on oikeus kieltää muutostyö tai asettaa sille ehtoja, muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin yhtiöllä tai toisella osakkeenomistajalla on ollut kohtuullinen aika muutostyöilmoituksen käsittelemistä varten. Yhtiö tai toinen osakkeenomistaja voi hyväksyä työn aloittamisen aikaisemmin.

        Muutostyöilmoitus on käsiteltävä viivytyksettä. Saatuaan muutostyöilmoituksen on yhtiön tai toisen osakkeenomistajan viivytyksettä ilmoitettava muutostyöilmoituksen tehneelle osakkeenomistajalle työn sallimisesta ja työtä koskevista ehdoista tai työn kieltämisestä taikka kohtuullisesta ajasta, jonka kuluessa ilmoitukseen vastataan. Yhtiön tai toisen osakkeenomistajan on annettava ilmoitus kannastaan kirjallisesti, jos osakkeenomistaja niin pyytää. Kielteinen päätös on perusteltava.

        5 §

        Yhtiöjärjestyksen muuttaminen ja viranomaisen lupa

        Muutoksen toteuttamiseen liittyvään yhtiöjärjestyksen muuttamiseen sovelletaan 6 luvun säännöksiä yhtiökokouksen päätöksestä.

        Jos muutokseen vaaditaan viranomaisen lupa, hallituksen on haettava lupa tai valtuutettava osakkeenomistaja hakemaan se.

        Yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja luvan hakemisesta aiheutuvista kustannuksista vastaa osakkeenomistaja.

        6 §

        Muutostyö tuomioistuimen päätöksellä

        Jos yhtiö tai toinen osakkeenomistaja kieltää muutoksen, tuomioistuin voi oikeuttaa osakkeenomistajan tekemään muutoksen. Tuomioistuin voi myös muuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan antaman suostumuksen ehtoja ja oikeuttaa osakkeenomistajan hakemaan tarvittavan viranomaisluvan.

        Tuomioistuin voi oikeuttaa osakkeenomistajan tekemään muutoksen, jos sen kieltäminen tai toteuttaminen yhtiön tai toisen osakkeenomistajan asettamin ehdoin olisi kohtuutonta, kun otetaan huomioon aiheutuvan haitan määrä ja osakkeenomistajalle koituva hyöty. Jos tuomioistuin antaa suostumuksen muutokseen, sen on samalla velvoitettava osakkeenomistaja korvaamaan aiheutuva haitta täysimääräisesti sekä määrättävä muut tarpeelliset ehdot.


        Että on siis olemassa tosiaan noita tilanteita mistä edellinen kirjainsarja kirjottikin. Sut näköjään tunnistaa tosta nimimerkkityylistä :D Mä peräänkuulutan täällä aina kaikille fiksuille nimimerkin rekkaamista, että pystyy erottamaan ne edukseen jo aiemmin puhuneet. Johtunee siitä että pöljänä kuvittelen, että täällä voisi jopa syntyä pientä yhteishenkeä toisten avittamisessa :)


      • cdhvzdgjlmbxzjoövxf
        miss.007 kirjoitti:

        Lueskelin lakia vielä ja tällästä mm. oli:

        3 §

        Suostumus muutostyöhön

        Yhtiö tai toinen osakkeenomistaja voi asettaa muutostyölle ehtoja, jos työ voi vahingoittaa rakennusta tai aiheuttaa muuta haittaa yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle. Ehtojen on oltava tarpeen rakennuksen vahingoittumisen tai muun haitan välttämiseksi tai korvaamiseksi.

        Yhtiö tai toinen osakkeenomistaja voi kieltää muutostyön, jos työn suorittaminen olisi kohtuutonta, kun otetaan huomioon aiheutuvan haitan määrä ja osakkeenomistajalle koituva hyöty.

        Jos suostumuksen antamisen jälkeen tai muutostyön aikana ilmenee seikkoja, jotka olisivat vaikuttaneet olennaisesti yhtiön tai toisen osakkeenomistajan päätökseen asiassa, muutostyölle voidaan asettaa lisäehtoja tai se voidaan kieltää.

        4 §

        Muutostyön aloittaminen ja ilmoituksen käsittely

        Jos yhtiöllä tai toisella osakkeenomistajalla on oikeus kieltää muutostyö tai asettaa sille ehtoja, muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin yhtiöllä tai toisella osakkeenomistajalla on ollut kohtuullinen aika muutostyöilmoituksen käsittelemistä varten. Yhtiö tai toinen osakkeenomistaja voi hyväksyä työn aloittamisen aikaisemmin.

        Muutostyöilmoitus on käsiteltävä viivytyksettä. Saatuaan muutostyöilmoituksen on yhtiön tai toisen osakkeenomistajan viivytyksettä ilmoitettava muutostyöilmoituksen tehneelle osakkeenomistajalle työn sallimisesta ja työtä koskevista ehdoista tai työn kieltämisestä taikka kohtuullisesta ajasta, jonka kuluessa ilmoitukseen vastataan. Yhtiön tai toisen osakkeenomistajan on annettava ilmoitus kannastaan kirjallisesti, jos osakkeenomistaja niin pyytää. Kielteinen päätös on perusteltava.

        5 §

        Yhtiöjärjestyksen muuttaminen ja viranomaisen lupa

        Muutoksen toteuttamiseen liittyvään yhtiöjärjestyksen muuttamiseen sovelletaan 6 luvun säännöksiä yhtiökokouksen päätöksestä.

        Jos muutokseen vaaditaan viranomaisen lupa, hallituksen on haettava lupa tai valtuutettava osakkeenomistaja hakemaan se.

        Yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja luvan hakemisesta aiheutuvista kustannuksista vastaa osakkeenomistaja.

        6 §

        Muutostyö tuomioistuimen päätöksellä

        Jos yhtiö tai toinen osakkeenomistaja kieltää muutoksen, tuomioistuin voi oikeuttaa osakkeenomistajan tekemään muutoksen. Tuomioistuin voi myös muuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan antaman suostumuksen ehtoja ja oikeuttaa osakkeenomistajan hakemaan tarvittavan viranomaisluvan.

        Tuomioistuin voi oikeuttaa osakkeenomistajan tekemään muutoksen, jos sen kieltäminen tai toteuttaminen yhtiön tai toisen osakkeenomistajan asettamin ehdoin olisi kohtuutonta, kun otetaan huomioon aiheutuvan haitan määrä ja osakkeenomistajalle koituva hyöty. Jos tuomioistuin antaa suostumuksen muutokseen, sen on samalla velvoitettava osakkeenomistaja korvaamaan aiheutuva haitta täysimääräisesti sekä määrättävä muut tarpeelliset ehdot.


        Että on siis olemassa tosiaan noita tilanteita mistä edellinen kirjainsarja kirjottikin. Sut näköjään tunnistaa tosta nimimerkkityylistä :D Mä peräänkuulutan täällä aina kaikille fiksuille nimimerkin rekkaamista, että pystyy erottamaan ne edukseen jo aiemmin puhuneet. Johtunee siitä että pöljänä kuvittelen, että täällä voisi jopa syntyä pientä yhteishenkeä toisten avittamisessa :)

        Miss bond ei ole ymmärtänyt suoli24:n perimmäistä luonnetta. Tämän palstan tarkoitus ei ole alentumalla blondiksi brassailla omilla ammatillisilla tiedoillaan.
        Rekkaaminen ja asiantuntijaksi pätevöityminen kuuluu muille areenoille.
        Suoli 24 on sähköinen vessan seinä johon tullaan kuluttamaan joutoaikaa ja puhumaan kakkaa.


      • cdhvzdgjlmbxzjoövxf kirjoitti:

        Miss bond ei ole ymmärtänyt suoli24:n perimmäistä luonnetta. Tämän palstan tarkoitus ei ole alentumalla blondiksi brassailla omilla ammatillisilla tiedoillaan.
        Rekkaaminen ja asiantuntijaksi pätevöityminen kuuluu muille areenoille.
        Suoli 24 on sähköinen vessan seinä johon tullaan kuluttamaan joutoaikaa ja puhumaan kakkaa.

        Jaha :D


      • fchfdhköjfxbl kirjoitti:

        Yhtiöjärjestykset ei ylitä lainsäädäntöä. Korjaaamista,remontointia ja kunnossapitoa voi ja pitää tehdä oli yhtiön kanta siihen mitä tahansa kunhan huolehditaan valvonnasta jne.

        Yhtiö voi estää tai kieltää jotakin uudisrakentamiseen tulkittavia juttuja kuten valokatteita,terasseja jne..

        Onkohan se ihan oikeasti noin?

        Suomessa sovelletaan nk. laajaa sopimusvapautta. Vain erikseen vahvaksi eli velvoittavaksi säädetty laki menee sopimusten ohi. Esimerkiksi työlainsäädännössä ja kuluttajansuojassa on erikseen määräykset, ettei niistä voi poiketa työntekijän/kuluttajan vahingoksi. Näin ollen minäkin olen tuota mieltä, että yhtiöjärjestyksessä oleva määräys remonttikiellosta olisi pätevä - en tosin ole lukenut asunto-osakeyhtiölakia niin tarkoin, että olisin sen velvoittavuutta tarkastanut.

        Onkohan aloittaja tarkistanut yhtiöjärjestyksen?


      • Tietääkö joku
        rauno_kangas kirjoitti:

        Onkohan se ihan oikeasti noin?

        Suomessa sovelletaan nk. laajaa sopimusvapautta. Vain erikseen vahvaksi eli velvoittavaksi säädetty laki menee sopimusten ohi. Esimerkiksi työlainsäädännössä ja kuluttajansuojassa on erikseen määräykset, ettei niistä voi poiketa työntekijän/kuluttajan vahingoksi. Näin ollen minäkin olen tuota mieltä, että yhtiöjärjestyksessä oleva määräys remonttikiellosta olisi pätevä - en tosin ole lukenut asunto-osakeyhtiölakia niin tarkoin, että olisin sen velvoittavuutta tarkastanut.

        Onkohan aloittaja tarkistanut yhtiöjärjestyksen?

        Niin, perimmäinen kysymys taitaa olla: Voiko yhtiöjärjestys kieltää minkä tahansa muutostyön asuntoyhtiön osakkailta?


    • Mutta aloittajahan oli ehdottanut joko uutta laattaa tai muovia päälle. Niihin vastaus oli ei. Isännöitsijän selitys ei tosin täsmää siihen että perusteet olisivat rakennusteknisissä seikoissa.

      No ompa jännä tilanne. Ei kai siinä auta muu kuin maalailla... Ei ketään nyt ala kunnon remppaa tekemään jos on putkiremppa tulossa.

      • kari789

        Jos putkiremontti tehdään siten, että viemärit sukitetaan ja vesijohdot vedetään pintatyönä kromiputkin, niin silloin kannattaa laatoittaa ainakin ennen vesiputkien asennusta. Muuten ne pintaputket on laatoittamisen tiellä ja saatetaan joutua irrottamaan. Jos laatoiteaan putkia irrottamatta, niin se ainakin haittaa työtä ja tapauksesta riippuen voi vaikuttaa myös työn laatuun.

        Jos putket irrotetaan, niin se lisää kustannuksia, tarvitaan putkaria ja ehkä lisäsulkuja sekä niiden putkien takaisin laitto. Putkarilta kaksi turhaa käyntiä verrattuna siihen, että laatoitus olisi tehdy ennen putkivetoja.

        Jos viemärit vaihdetaan, eikä sukiteta, niin silloin on parempi laatoittaa viemäriasennuksen jälkeen.


      • kari789 kirjoitti:

        Jos putkiremontti tehdään siten, että viemärit sukitetaan ja vesijohdot vedetään pintatyönä kromiputkin, niin silloin kannattaa laatoittaa ainakin ennen vesiputkien asennusta. Muuten ne pintaputket on laatoittamisen tiellä ja saatetaan joutua irrottamaan. Jos laatoiteaan putkia irrottamatta, niin se ainakin haittaa työtä ja tapauksesta riippuen voi vaikuttaa myös työn laatuun.

        Jos putket irrotetaan, niin se lisää kustannuksia, tarvitaan putkaria ja ehkä lisäsulkuja sekä niiden putkien takaisin laitto. Putkarilta kaksi turhaa käyntiä verrattuna siihen, että laatoitus olisi tehdy ennen putkivetoja.

        Jos viemärit vaihdetaan, eikä sukiteta, niin silloin on parempi laatoittaa viemäriasennuksen jälkeen.

        Mitä on sukittaminen? Putki- ja sähkötöistä yritän aina pysyä kaukana, koska niissä olen auttamattoman tolvana :D (Kerran tosin osasin selvittää taitavien palstalaisten kanssa lämminvesivaraajan vian, lopetin urani onnellisena "huipulle")


      • purkkaa riittää
        kari789 kirjoitti:

        Jos putkiremontti tehdään siten, että viemärit sukitetaan ja vesijohdot vedetään pintatyönä kromiputkin, niin silloin kannattaa laatoittaa ainakin ennen vesiputkien asennusta. Muuten ne pintaputket on laatoittamisen tiellä ja saatetaan joutua irrottamaan. Jos laatoiteaan putkia irrottamatta, niin se ainakin haittaa työtä ja tapauksesta riippuen voi vaikuttaa myös työn laatuun.

        Jos putket irrotetaan, niin se lisää kustannuksia, tarvitaan putkaria ja ehkä lisäsulkuja sekä niiden putkien takaisin laitto. Putkarilta kaksi turhaa käyntiä verrattuna siihen, että laatoitus olisi tehdy ennen putkivetoja.

        Jos viemärit vaihdetaan, eikä sukiteta, niin silloin on parempi laatoittaa viemäriasennuksen jälkeen.

        Heh. Aloittaja itkee, ettei saa tehdä KPH remonttia, muttei kuitenkaan ollut remonttia tekemässä, vaan sutta ja sekundaa. 70/80-lukujen vaihteen muovimatolla ja tapetilla alkaa olemaan käyttötunnit täynnä. Mutta paljaaltaan olevien muovimateriaalien kuntoa sentään pystyy seuraamaan ... laatoitukset kun lätkii päälle, niin sitten on enempi herran haltuun. Plus jo aiemmin mainittu rapistmisen nopeutuminen.

        Itsännöitsijä on tehnyt ihan oikein kieltäessään purkkaviritykset.

        Myös nää uudet vesijohdot ja viemärien sukitus kuuluvat eempi sinne purkkakategoriaan. Tai virallisemmin sanottuna kyseessä on siirtokorjaus, jolla ostetaan taas muutama vuosikymmen lisäaikaa. Tämä on OK, jos KPH pinnat ja vesieristykset ovat kunnossa, mutta nythän on täysin päinvastainen tapaus - siis vesieristeet alkavat olla teknisen käyttöikänsä lopussa tilojen ulkonäkökin on ns. eilispäivää.

        Koska putkirempan suunnittelu on vasta aivan alussa, ei todellakaan kannata laskea sen varaan, että kyllä ne viemärit varmaan sukitetaan, kun MINÄ näin tahdon...


      • ghhggmökjjfdgköbgj
        purkkaa riittää kirjoitti:

        Heh. Aloittaja itkee, ettei saa tehdä KPH remonttia, muttei kuitenkaan ollut remonttia tekemässä, vaan sutta ja sekundaa. 70/80-lukujen vaihteen muovimatolla ja tapetilla alkaa olemaan käyttötunnit täynnä. Mutta paljaaltaan olevien muovimateriaalien kuntoa sentään pystyy seuraamaan ... laatoitukset kun lätkii päälle, niin sitten on enempi herran haltuun. Plus jo aiemmin mainittu rapistmisen nopeutuminen.

        Itsännöitsijä on tehnyt ihan oikein kieltäessään purkkaviritykset.

        Myös nää uudet vesijohdot ja viemärien sukitus kuuluvat eempi sinne purkkakategoriaan. Tai virallisemmin sanottuna kyseessä on siirtokorjaus, jolla ostetaan taas muutama vuosikymmen lisäaikaa. Tämä on OK, jos KPH pinnat ja vesieristykset ovat kunnossa, mutta nythän on täysin päinvastainen tapaus - siis vesieristeet alkavat olla teknisen käyttöikänsä lopussa tilojen ulkonäkökin on ns. eilispäivää.

        Koska putkirempan suunnittelu on vasta aivan alussa, ei todellakaan kannata laskea sen varaan, että kyllä ne viemärit varmaan sukitetaan, kun MINÄ näin tahdon...

        Siirtokorjauksia ne on kaikki korjaukset:-)))


      • ghhggmökjjfdgköbgj kirjoitti:

        Siirtokorjauksia ne on kaikki korjaukset:-)))

        Paitsi jos oot 96 vee

        [ Oliko tarpeeks suolesta tällä kertaa? ;) ]


      • gvvfkmlugxfklmvxbmml
        miss.007 kirjoitti:

        Paitsi jos oot 96 vee

        [ Oliko tarpeeks suolesta tällä kertaa? ;) ]

        Suolesta me ollaan kaikki....


      • pun. p.
        gvvfkmlugxfklmvxbmml kirjoitti:

        Suolesta me ollaan kaikki....

        Ei kaikki. Mie oon sielt kannakse takkaa.


      • sin. p.
        pun. p. kirjoitti:

        Ei kaikki. Mie oon sielt kannakse takkaa.

        et ookkaan... enkä mä! aika rauhatonta siellä toisaalla... yks urakoitsija näemmä sekos :D hyvä niin.


    • Yhtiöjärjestys ei voi kieltää remontin tekemistä. Yksittäistapauksessa voidaan arvioida aiheuttaako se kohtuutonta haittaa taloyhtiölle tai toisille osakkaille ja asettaa kielto tämän takia tai vaihtoehtoisesti määrätä maksamaan korvausta haitasta.

      On eri asia onko järkevää tehdä remonttia ja se, voiko remontin kieltää. Jos kylpyhuonetta laatoitetaan, pitää tehdä alle määräysten mukainen vesieristys. Muovimaton päälle ei saa laatoittaa.

      • ch...

        asiaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe