Energiapuisto

energiahourailuako

Ukissa on iso kyltti missä teksti : Energiapuisto, ja alla liuta yrityksien nimiä. Tietääkseni yksikään näistä yrityksistä ei tuota energiaa. Mistä lienee kysymys...

38

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ugiin pettynyt mökkiläin

      Toivottavasti ei taas joku tukiaisia tavoitteleva tuulimyllyfirma suunnittele tänne jotain tuulipuistikkoa ihmisten takapihoille.

      • Edelleen huolissaan

        Haluaisin tietää onko Hangon saaren ja Hyttyskarin tuulivoimalasuunnitelmat nyt lopullisesti haudattu, vai kuvitteleeko Propelvoima vielä rakentavansa näille paikoille jotain.

        Onko alueelle tekeillä esim. Jotain tuulivoiman sallivaa kaavamuutosta?


    • ihmisen mieli

      Odotellaan vaan kun valta vaihtuu... kaavat voidaan aina tehdä uusiksi. Tuki- ja lahjusrintamalla liikkuu isot rahat.

    • Mökkiläinen

      Ugin päättäjien pitäisi pikaisesti valita, haluavatko olla asukkaiden ja paikkakunnalle rahaa kantavien kesäasukkaiden puolella, vai palvella yksittäisiä energiayhtiöitä, jotka tavoittelevat voittoa veronmaksajien tuella (rahoilla) naapureistaan piittaamatta.

      Itse edustan kesäasukasta. Mökki on Hangon saaren myllyjen vaikutusalueella jo nyt. Vaikka meluselvityksen mukaan myllyjen äänen ei pitäisi mökille kuulua ja toinen mylly on koko ajan pysähdyksissä, niin silti jo nykyisten myllyjen melu kuuluu mökillä huomattavasti Yaran tehtaan melua voimakkaampana. Uusi isompi mylly olisi todennäköisesti tehnyt mökillä olon mahdottomaksi, vaikka Propel voiman teettämän melunselvityksen mukaan mökki olisi ollut haitta-alueen ulkopuolella.

      Kiitän osaltani aktiivisia Ukilaisia, että myllyhanke kaatui, mutta koko ajan täällä näköjään saa pelätä, että mikä on seuraava askel. En ole myllyjä vastaan, mutta niiden rakentaminen pitää perustua tarkempaan suunnitteluun, eikä myllynrakentajan ostamiin selvästi virheellisiin meluselvityksiin.

      Myllyille pitää löytyä paikka alueilta, minne ei ole kaavoitettu muuta asutusta. Ainakin itse tunnen tulleeksi pahasti petetyksi, jos rakennan asuinrakennuksen kaavatontille ja pian sen jälkeen kaupunki kaavoittaa sen välittömään läheisyyteen jatkuvaa melua aiheuttavan melunlähteen.

      Toivon tosissani, että kaavoittajat oikeasti ymmärtäisivät vastuunsa ja sen kuinka he voivat näillä myllyhankkeilla pilata monen ihmisen hyvinvoinnin.

      • Anni Swanni

        Sen Lepäisillä Raiderin pihalla olevan mykkyn on joku kateellinen kaatanut. Myöskin pihalla kumollaan ollut soutuvene on käännetty ja nyt täynnä vettä. Heti jos olmistaja pidempään poissa alkaa laittomuudet rehottaa.


    • Kokemusta on

      Monikaan ei ymmärrä, kuinka kova melu muuten niin rauhallisen ja ylvään näköisen tuulimyllyn siivistä lähtee.

      Sitten siinä vaiheessa kun mylly on rakennettu lähiseudulle ja asia valkenee, niin on myöhäistä nyyhkiä. - Poismuuttokaan ei enään onnistu, kun asuntoa ei saa myytyä millään hinnalla.

      Jäljelle ei jää muuta kuin asuntovelka ja loppuiän kärsimys 24/ 7 h melusta. Ei edes lentokentän melu ole mitään verrattuna tuulimyllyn jatkuvaan meluun.

      • Ei myllyjä

        Poriin kannattaa mennä kuuntelemaan. Ei ole häävi ääni ja kuuluu kauas!

        En kestäisi asua siinä melussa yötäpäivää,


    • Mikä pakko

      Mikä ihmeen hinku Ugissa on tuoda myllyt lähelle asutusta, kun tilaa olisi yllin kyllin avomerellä?

      Tuolla Putsaaren ulkopuolella on satoja myllyille sopivia luotoja, joilla myllyistä ei olisi kenellekään mitään haittaa.

      Niin ne tekee muualla, missä myllyjä on. Tietysti kaapelin veto sinne maksaa, mutta kun se kerran on sinne vedetty, niin sen voi haaroittaa usealle myllylle.

      Vaikuttaa vähän siltä, että kaavoittajat on niin hyvin voideltuja, että heillä on suurempi huoli löytää myllyille mahdollisimman edullinen rakennuspaikka kuin huolehtia kuntalaisten hyvinvoinnista.

    • Hullut Ukilaiset

      Muutama vuosi eteenpäin ja Ugin myllyt omistaa Man-saarella, Venäjällä tai ties missä toimiva yhtiö, joka vähät välittää muusta kuin rahasta ja veronmaksajien nöyrästä tuesta tuulivoimalle..

      Ugiin ei jää mitään muuta kuin Myllyjen aiheuttama melusaaste ja jo muutenkin halpojen kiinteistöjen muuttuminen täysin arvottomiksi.

      Onneksi olkoon tyhmyrit !!!!!!!!!!!

    • Hourailu jatkuu

      Mennäänpäs ajassa hieman taaksepäin.
      Kaupungin tiedote, päiväys 27.2.2009:

      HINKU-hanke
      Uusikaupunki
      Taustaa toimintasuunnitelmalle
      Uusiutuvan energian toimialat:
      TUULIVOIMA

    • Laitila is best

      Laitilassa tämäkin asia osataan paremmin - Myllyt rakennetaan naapurin ja vain voitot otetaan kotiin,

    • viinankeitto kunniaa

      Ne myllyt voi rakentaa sinne soijatehtaan nurkille. Menisi samaan kaupungin kusetukseen liikennevalojen ym. kanssa.
      Ps. joko joku on ostanut soijatehtaan puoli ilmaiseksi? Siellä ois hyvät ja isot laitteet, joilla keitellä viinaa. :D

    • Vaikuttakaa asioihin

      http://www.adressit.com/uudenkaupungin_tuulivoimayleiskaava_pohjaa_heikkoon_suunnitelmaan

      Nimi listaan, jos haluat ettei valtavan isoja yötä päivää kovaa melua aiheuttavia tuulimyllyjä rakenneta aivan liian lähelle ihmisten koteja.

      Täällä olisi tilaa myllyile myös alueilla, minne ei vielä ole rakennettu mitään, mutta jostain käsittämättömästä syystä kaavoittajat haluavat myllyjä myös asuttujen alueiden välittömään läheisyyteen, mikä pilaa monen ihmisen elämäntyön ja terveyden.

    • HINKU-uhrit

      HINKU-uskonto on vienyt kaupungin päättäjät hurmiolliseen ulottuvuuteen, ja ovat sitten intensiivisesti jakaneet tätä aatteen ilosanomaa paikallisiin yrityksiin, ja jopa kouluihin. Samalla hengellisyyden aaltopituudella olevia uusia yrittäjiäkin kaupungissa on jo havaittu.... tuloksena nousua ja tuhoa. Mitähän kaikkea täällä vielä nähdäänkään.

    • paljon myllyjä ukiin

      Uudessakaupungissa on ympäristönsuojelupäällikkö. Osaakohan hän suojella alueen ympäristökokonaisuutta kaikkineen?`Hän on myös HINKU-työryhmässä!

      • Luonnon kelpaa

        Kuka suojelee ihmisiä, jotka jäävät tuulimyllyjen vaikutusalueelle?

        "Ympäristöministeriön lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on viime vuosina aktivoitunut tuomalla nykyistä vahvemmin esille tuulivoimaan liittyvät haitat. Ministeriö on lausunut keväällä 2014, että 500 m puskurivyöhyke on aivan liian pieni asutuksen ja tuulivoimaloiden välillä. Ministeriö on esittänyt nyrkkisääntönä, että etäisyyden tulisi olla 10 kertaa voimaloiden napakorkeus. Yleiskaavaa laadittaessa ei vielä tiedetä tuulivoimaloiden sijaintia, eikä niiden kokoa, joten ministeriö on esittänyt puskurivyöhykkeeksi 2 km. Uudenkaupungin esittämät puskurialueet ovat kohtuuttoman pienet. "


    • mukkoja

      lienee kyse siitä, että ne käyttävät energiaa

    • ihan tosissaan

      Energiapuiston yritykset ovat HINKU-työryhmän maanittelujen ja erilaisten tuentolupausten siivittäminä sitoutuneet vähentämään CO2-päästöjään 80%. Siinä selitys kyltille.

      • Hinku terrorismia

        Kun laittais koko Ugin maan tasalle ja siirtäis kaikki asukkaat Laitilaan, niin vois laittaa Tuulimyllyjä, vaikka joka neliölle. CO 2 pääastöt vähenisivät lähes 100%:a.

        Suurin ongelma on se, että päättäjien pitäisi pystyä myöntämään olleensa väärässä Hinku-projektin suhteen.

        Siitä on tullut isäntä ja se vie päättäjiä mennessään. Siitä kärsivät kaupungin asukkaat jo siinä määrin, että moni suunnittelee poismuuttoa.


      • Pasi pentele
        Hinku terrorismia kirjoitti:

        Kun laittais koko Ugin maan tasalle ja siirtäis kaikki asukkaat Laitilaan, niin vois laittaa Tuulimyllyjä, vaikka joka neliölle. CO 2 pääastöt vähenisivät lähes 100%:a.

        Suurin ongelma on se, että päättäjien pitäisi pystyä myöntämään olleensa väärässä Hinku-projektin suhteen.

        Siitä on tullut isäntä ja se vie päättäjiä mennessään. Siitä kärsivät kaupungin asukkaat jo siinä määrin, että moni suunnittelee poismuuttoa.

        Raideri oli kuuleman mukaan hakenut patenttia omalle roottori tuulimyllylleen ennen kuin hän mystisesti katosi Uudestakaupungista. Vaikka oli monenkin mielestä omituinen, niin tyhmä ei ollut. Kaikenlaisia vempaimia kehitteli ja onpa niitä sarjatuotantoonkin päässyt.


      • Pasi Kuikka
        Pasi pentele kirjoitti:

        Raideri oli kuuleman mukaan hakenut patenttia omalle roottori tuulimyllylleen ennen kuin hän mystisesti katosi Uudestakaupungista. Vaikka oli monenkin mielestä omituinen, niin tyhmä ei ollut. Kaikenlaisia vempaimia kehitteli ja onpa niitä sarjatuotantoonkin päässyt.

        Sepä olisikin hienoa kun energiayhtiöt tyytyisivät pieniin roottoreihin, mutta kun nykyiset myllyt ovat Suomen korkeinta rakennusta Näsinneulaa korkeampia ja kasvu jatkuu...


    • SYKETTÄrinnassa

      Suomen ympäristökeskus on yhdessä kuntien kanssa asettanut tiukat kriteerit joihin kuntien tulee valtuustopäätöksillä sitoutua. Hinku-kriteerit numeroina ovat CO2 alenema 80 %. ( lainaus Ukin virallisista papereista )
      Liittyminen tällaiseen hourailuun on kuitenkin ollut vapaaehtoista. Ukilaiset ovat nyt koekaniineina, olettekos kanssaihmiset sitä vielä oivaltaneet? Oletteko valmiita palaamaan keskiaikaan...

      • mites Laitilassa?

        Hinkuyskästä on tullut keuhkokuume.


      • Raider Nääs
        mites Laitilassa? kirjoitti:

        Hinkuyskästä on tullut keuhkokuume.

        Joku kertoi nähneensä Raidersin Näsinneulan kahviossa. Oli ollut aika rasittuneen näköinen. Onko muuttanut Tampereelle jostain syystä? Paetakseen venäläisiä velkojia tms.


      • Ovinaapuri
        Raider Nääs kirjoitti:

        Joku kertoi nähneensä Raidersin Näsinneulan kahviossa. Oli ollut aika rasittuneen näköinen. Onko muuttanut Tampereelle jostain syystä? Paetakseen venäläisiä velkojia tms.

        Sanoin jo aikoinaan ettei tiedä hyvää kun Ankkakujalla alkoi näkyä venäläisissä kilvissä olevia pakettiautoja. Aikansa sitä rallia kesti. Räikeästi meikattuja naikkosia piti majaa Raiderin asunnossa. Joka jumala yö kovaa msuiikkia ja tupakan savua parvekkeella. Poliisitkin kävi, muttei auttanut. Nyt on sitten kämppä ollut tyhjillään jo neljättä kuukautta. Huoltomies toissaviikolla jutteli, että pitäsikö asiaa selvitellä jollain tapaa. Ettei vaan makaa kalmona ilmaisjakelulehtipinon alla Raidersi.


      • Venno-Ketteli
        Ovinaapuri kirjoitti:

        Sanoin jo aikoinaan ettei tiedä hyvää kun Ankkakujalla alkoi näkyä venäläisissä kilvissä olevia pakettiautoja. Aikansa sitä rallia kesti. Räikeästi meikattuja naikkosia piti majaa Raiderin asunnossa. Joka jumala yö kovaa msuiikkia ja tupakan savua parvekkeella. Poliisitkin kävi, muttei auttanut. Nyt on sitten kämppä ollut tyhjillään jo neljättä kuukautta. Huoltomies toissaviikolla jutteli, että pitäsikö asiaa selvitellä jollain tapaa. Ettei vaan makaa kalmona ilmaisjakelulehtipinon alla Raidersi.

        Miten voi aikuinen mies hävitä ihan tuosta noin vain, kenellekään aikomuksistaan puhumatta.


    • Surullinen Ugist

      Sosiaali- ja Terveysministeriön toukokuussa 2014 antaman kirjallisen lausunnon mukaan, tuulivoimaloita ei tule rakentaa 2 kilometriä lähemmäs asuinrakennuksia.

      Kuntapäättäjät jotka eivät toimi em. ohjeen mukaan pettävät syyttömänä myllyjen katveeseen jäävät perheet ja aiheuttavat heille suuria terveydellisiä ja taloudellisia ongelmia.

      Uudessakaupungissa on päättäjillä näytön paikka. Pitävätkö he kuntalaisten puolta, vai juoksevatko he mahdollisten kiinteistöverotulojen perässä huomioimatta omia valitsijoitaan.

      Kaavoittamalla myllyjä liian lähelle asutusta, aikaansaadaan vuosien ja vuosikymmenten pituinen valituskierre.

      Jo nyt moni olemassa oleva tuulimylly on käyttökiellossa yöaikaan lähiasukkaiden valituksista johtuen. Tuskin seisovasta tuulimyllystä kovin suuria kiinteistöveroja kukaan saa...

    • Viisautta peliin

      Paasikivi: "Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen"

      Jos tosiasiat tunnustetaan, niin tuulimyllyjen rakentamisessa ei ole mitään hyvää. Saadut tuototkin valuvat mitä todennäköisimmin ulkolaisille sijoittajille. Tuulimyllypaikkakunnille ei jää mitään muuta pilalle mennyt maisema, jota matkailijatkin välttää ja asukkaiden riesaksi alentunut kiinteistöjen arvo ja melusaaste.

      • Mökkiläinen

        Nykyajan BONK= tuulimylly


      • Unterwochen
        Mökkiläinen kirjoitti:

        Nykyajan BONK= tuulimylly

        Raiderihan haki patenttia omalle tuulivoimalalleen. En tiedä miten siinä lopulta sitten kävi. Idea taidettiin ryöstää ja kopioida ulkomaille. Ei osannut poika pitää puoliaan. Oli liian kiltti tähän maailmaan..


      • Vihaksi pistää
        Unterwochen kirjoitti:

        Raiderihan haki patenttia omalle tuulivoimalalleen. En tiedä miten siinä lopulta sitten kävi. Idea taidettiin ryöstää ja kopioida ulkomaille. Ei osannut poika pitää puoliaan. Oli liian kiltti tähän maailmaan..

        Kuulin, että tulevassa kaavaluonnoksessa tuulimyllyille on suunniteltu vain 650 m suojaetäisyys asuttuihin rakennuksiin. Sosiaali- ja terveysministeriön suositus on 2 km.

        Kemiön saaren kaavassa kaavoittajat olivat käyttäneet 1,5 km suojaetäisyyttä. Silti kaava hylättiin kokonaan.

        Ihmettelen, millä ammattitaidolla kaavaa laaditaan. Eivätkö kaavoittajat seuraa ollenkaan, mitä muualla tapahtuu, vai ovatko niin hyvin teollisuuden suunnalta voideltuja, että härkäpäisesti piirretään myllyjä toisten nurkkiin, vaikka tiedetään haitoista.


      • Jääviys punnitaan
        Vihaksi pistää kirjoitti:

        Kuulin, että tulevassa kaavaluonnoksessa tuulimyllyille on suunniteltu vain 650 m suojaetäisyys asuttuihin rakennuksiin. Sosiaali- ja terveysministeriön suositus on 2 km.

        Kemiön saaren kaavassa kaavoittajat olivat käyttäneet 1,5 km suojaetäisyyttä. Silti kaava hylättiin kokonaan.

        Ihmettelen, millä ammattitaidolla kaavaa laaditaan. Eivätkö kaavoittajat seuraa ollenkaan, mitä muualla tapahtuu, vai ovatko niin hyvin teollisuuden suunnalta voideltuja, että härkäpäisesti piirretään myllyjä toisten nurkkiin, vaikka tiedetään haitoista.

        Eikö tuulimyllyjen kanssa ole tehty jo tarpeeksi virheitä? Eikö virheistä opita mitään?

        Tuulivoima on sinäänsä kannatettavaa, mutta kun sen hatat tiedetään, niin miksi niitä ei tunnusteta ja katsota myllyille sellainen paikka, jossa niistä ei ole haittaa paikallisille asukkaille. Luulisi paikallisten päättäjien pitävän enemmän kuntalaisten puolta kuin tuulivoimayhtiöiden. Vai onkohan päättäjätkin saanee muutaman osakkeen salkkuunsa, jotta päätökset olisivat yhtiöille mieluisia?


    • miksi maksan veroja

      HINKU-kaupungissa asukkailla ei ole mitään merkitystä. Aatteen lumoissa ( rahan ) hankkeet runnotaan läpi väkisin. Tulevaisuudessa sitten ihmetellään, miten tässä näin pääsikin käymään, ja vastuuhenkilöt eivät silloin ole vastaamassa enää mistään tekemisistään, näinhän tämä aina menee.

      • Ottakaa asioista selvää

        Jos asioista oikeasti ottaa selvää, niin kunnalle ei jää rahaa tuulivoimasta juuri ollenkaan. Ainoastaan haitat: Melu ja maiseman pilaantuminen.


      • Arkun naula

        Tuulimyllyt veisivät kaupungin vetovoiman sellaisena idyllisenä pikkukaupunkina kuin se nyt on.

        En haluaisi katsella tuulimyllyjä Pakkiksen terassilla vapaa-aikaani viettäessäni.

        Olisi kiva tietää, mitä hyötyä ukilaisille on tuulimyllyistä? Miten me hyödymme tuulivoimasta, jos laitilalainen tuulifirma pystyttää lähisaaristoomme Suomen korkeinta rakennusta, Näsineulaa, korkeampi tuulimyllyjä lähisaaristoomme..


      • Arkun naula
        Arkun naula kirjoitti:

        Tuulimyllyt veisivät kaupungin vetovoiman sellaisena idyllisenä pikkukaupunkina kuin se nyt on.

        En haluaisi katsella tuulimyllyjä Pakkiksen terassilla vapaa-aikaani viettäessäni.

        Olisi kiva tietää, mitä hyötyä ukilaisille on tuulimyllyistä? Miten me hyödymme tuulivoimasta, jos laitilalainen tuulifirma pystyttää lähisaaristoomme Suomen korkeinta rakennusta, Näsineulaa, korkeampi tuulimyllyjä lähisaaristoomme..

        Mikseivät pystytä niitä Laitilaan? Tuuleehan sielläkin.


    • Mahtavaa

      Pakkahuone on siitä kiva paikka, että sekä Kemiran, että Hyttyskarin uudet myllyt kumpikin näkyisi sinne.

    • ukissakin

      Marmoritaivas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe