Kerrostalokoiraksi?

helppiä!!

Minkä rotuinen koira olisi hyvä kerrostaloasuntoon? En haluaisi räksyttävää koiraa tai saan pian häädön, mutta joku pieni koira jonka voin vaikka portaista kantaa?

9

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1*1

      No ne pienet koirathan on just niitä tyhjän räksyttäjiä.

      Ei kerrostaloon minkäänlaista koiraa.

    • höpöhöpöhöpö

      Kuinka paljon liikkuisit koiran kanssa? miten paljon haluat turkkia harjailla tai trimmata?

      Papillon, pieni hentoinen, mutta tomera rotu tapaamani eivät olleet ainakaan ulkona herkkähaukkuisia.

      Corgi?
      Schipperke?

      Meilkeinpä koiran kuin koiran saa koulutettua hiljiseksi ja kerrostalo asukiksi.
      Koska et varmasti ole aina koirasi seurana kotona kannattaa pyytää naapureita ilmoittamaan sinulle jos ylimääräistä haukkumista esiintyy häiritseväksi määrin niin ei tule yllätyshäätöä ja saat muuten huomaamatta jäävät haukut koulutukseen mukaan.

    • juup1

      Ei mikään koira ole luonnostaan kamala räksy. Hälyttäviä vahtikoiria kyllä on mutta ne eivät hauku turhaan. On ihan normaalia asumisen ääntä, että koira haukkuu esim ovikellolle.

      Mutta hyvä seurakoirarotu voisi olla esim tiibetinspanieli tai perhoskoira

    • tiinataina

      Suomenpystykorva? Karjalalankarhukoira? Ovat söpöjä ja hiljaisia.

    • vindetonjees

      Meillä oli vinttikoira monta vuotta ilman että naapuri edes tiesi koko koirasta, kun hän ei asunnosta ulos liikkunut, eivätkä vinttarit hauku. Ne ovat kotona aina rauhallisia, oli käytössä sitten 300 neliötä tai 50, mutta vapaana niiden on saatava juosta. Koirapuistoon päivittäin normi lenkit niin on kaikilla kivaa :)

    • Apua123456

      Suosittelisin aiemman kommentoijan mukaan vinttikoiraa (italianvinttikoira). Jos vähän isompaa hakee niin cockerspanieli/spanielit, sillä nämä eivät juuri koskaan hauku. Corgit ovat myös ok. Seurakoirista villakoirat, chihut, cottonit, bichonit yms. ehdoton ei ellet omista paljon aikaa koulutukselle ja ylipäätään koko koiralle, koska ovat seurakoiria ja vaativat pienestä koostaan huolimatta paljon tekemistä. Terrierejä en myöskään suosittelisi, jos kyseessä on ensimmäinen koira, sillä ovat todella kovaluontoisia. Kielletylle listalle päätyvät myös pinserit. Mopsi, tiibetinspanieli ja kiinanpalatsikoira voisivat olla ok. Itsellä (englannin)cockerspanielin pentu ja todella lutuinen! Ei tuhoa edes paikkoja, vaikka on hampaiden lähtö. Todella hiljainen, tottelevainen ja rauhallinen kaveri. Tosin omalle kohdalle taisi sattua juuri se kultakimpale. ;--)

      • Kyllä olet saanut kultakimpaleen; yksien lenkkikavereiden cockerit kulkee lenkilläkin haukkupannat kaulassa kun ottavat herkästi liikaa kierroksia, toiset myös ottavat välillä kuunnon haukut.. -niin ite en allekirjoittaisi tuota että cockerit ovat hiljaisia, sen verran monta räksyä lähistöllä, tai pitää satsata koulutukseen.


    • kerrostalossa asuva

      Itse asun kerrostalossa 2 keskikokoisen koiran kanssa. Vanhin on pun.setterin / sakemannin mix ja nuorin sakemanni. Hyvin ovat soveltuneet kerrostaloelämään. Vanhin tuli minulle 7 viikkoisena suoraan kerrostaloon, josta muutto rivitaloon, josta muutto omakotitaloon, josta muutto kerrostaloon, josta muutto kerrostaloon ja josta muutto kerrostaloon. Hyvin on siis sopeutunut, ei räkytä turhista, paitsi tällähetkellä haukkuu ovikellolle, josta ei ole ollut naapureille haittaa. Nuorin tuli minulle 8 viikkoisena ja suoraan omakotitaloon, josta muutto kerrostaloon, josta muutto kerrostaloon ja josta muutto kerrostaloon. Hyvin on siis sopeutunut, ei räksytä turhista, ei edes ovikellolle hauku. Joten ihan hyvin joku sakemanni, kultainennoutaja tms.. sopii kerrostaloon, kunhan saa tarpeeksi liikuntaa.

    • fgfghf

      Minä asun kerrostalossa shetlanninlammaskoirani kanssa. Tunnetusti haukkuherkkä rotu, mutta tämä poika ei ole nuoruusvimmojen jälkeen haukkunut kuin innostuessaan. Rappukäytävissä saa kolistella miten tahtoo ja naapuri herätä vaikka tiskaamaan keskellä yötä, eikä koira välitä.

      Hyvin paljon riippuu yksilöstä ja koulutuksesta. Pienikokoisilla koirilla on useimmiten suurempi äänenkäytön tarve.

      Et itsestäsi paljoa kerro, mutta suosittelisin itsekin sinulle vinttikoiraa. Ne ovat luikkuja koiria, mutta hiljaisia ja luonnostaan hyvätapaisia. Toinen hissukka rotu on kiinanharjakoira.

      Italiaanot ovat surullisenkuuluisia pidätysongelmistaan, mutta astetta suurikokoisimmilla whippeteillä sekin on normaalisti hallussa. Vinttikoirat ovat myös seurallisia koiria, jotka tarvitsevat usein koirakaverin... mutta sekään ei ole mikään pakko. Tiedän yksineläviä vinttareita. Kiinanharjakoirilla esiintyy terveysongelmia polvivaivoista hammaspuutoksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe