Krampit, faskikulaatiot ja välilevyn pullistuma ?

Ramppi2014

Minulla on jatkuvasti pohkeissa ja ympäri vartaloa ( silmät, kädet pää, kasvot) faskikulaatioita ja ns elohiiriä mutta pohkeissa niitä on melkeinpä taukoamatta. Joskus on parempia hetkiä mutta yleensä tätä tapahtuu taukoamatta . Olen myös huomannut että kramppaustaipumus jaloissa on lisääntynyt ja pienikin lihaksien rasitus laukauisee faskikulaatioketjun. Vaiva on kestänyt pian vuoden ja minusta on otettu puhdas enmg, puhtaat neurologiset kliiniset tutkimukset ja puhdas pään magneettikuva. Kaikki alkoi tämän jälkeen kun minulla oli välilevyn pullistuma mutta tämäkin vain kliinisten tutkimusten perusteella ja selkää ei koskaan kuvattu. Tällä hetkellä jonotan toki ikuisuuden kestävässä jonossa ortopedille. Minulta on myös tutkittu borreliat, kreatiinikinaasit, b12 vitamiiniarvot eikä missään poikkeavaa. Voiko olla että oireet johtuu pullistumasta ?

5

4935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selkävaivainen

      Minulla jatkui pullistuman jälkeen tuollainen. Lantiosta säteilee vieläkin usein kramppia. Fysioterapeuttini tuon vahvisti, että minulla se jatkui lähinnä jo kerran korjatusta alaselästä. Leikkauksessa en ole ollut, fysioterapeutit hoitivat.

    • Leikattu

      Minulla alkoi pohkeiden nykimiset ja krampit niissä v 1997. Syy selvisi v 2000: selkäyhin puristuksissa 5,6,7 nikaman kohdalta kaulasta.

      Sitten luuduttiin yhteen 5:s, 6:s ja 7:s kaulanikama. Ilmeisesti joku niistä oli vuosikymmenien myötä siirtynyt ja alkanut puristaa selkäydintä - moninaisin seurauksin. Oli reisisärkyä, pohkeet nyki, käsiä särki ja heikotti ym....

      Osa oireista jäi leikkauspöydälle ja paranemista tapahtui noin kuukauden..pari. Voisi myös sanoa, että noin kuukautta ennen leikkausta tulleet oireet poistuivat, loput jäi.
      Jalkoihin jäi mm. lämpötuntovika, eli tuntuvat usein kuumilta. Samoin pohkeisiin jäi lievä lihasten mulahtelu/muljuminen itsestään, mikä ei haittaa mitään, eikä huomaa ulospäin mitään. Myös kihelmöintiä ja lievää kipua reisissä..ym pienempää. Refleksit (heijasteet), joita luonnehdittiin vilkkaiksi ennen leikkausta - eivät myöskään korjautuneet, mutta sekään ei juuri haittaa. Lievä käsien voimattomuus ja nykiminen katosivat (n 1 kk) ajan kuluessa kokonaan.

      Uusi vika, mikä tuli leikkauksessa, on niskasärky. Niska- ja kaulalihakset ovat edelleen kirellä ja särkee. jäikö teillä tällaista? Myös luonnollisesti jonkin asteen pään kääntörajoite - johtuen kolmen nikaman luudutuksesta.

      • valvova sätkynukke

        Minulla taasen pohkeissa ja nilkoissa jomotusta varsinkin oikeassa jalassa myös selkä on kipeä ja jatkuva virtsaamisen tunne.


    • valvova sätkynukke

      Minulla on todettu viidennessä nikamass hermovaurio joka johtuu ilmeisesti pullistumasta, nyt valvonut pari yötä kun herään siihen että jalka kramppaa ja nyt kummatkin yhtäaikaa maatessa olen kuin sätkynukke.Lääkäri määräsi minulle unilääkettä päivystyksessä. Odotan pääsyä kirurgiselle osastolle lisätutkimuksiin mutta joudunko olemaan niin kauan sätkynukkena sekä valvomaan?

    • nykinä

      Mulla aivan sama!Tosi rasittavaa kun nykii joka paikasta, ja varsinkin levossa nuo oireet.Mulla karmppaa oikea jalka,vääntyy ja kääntyy,elää omaa elämää.Kramppeja pahentaa liikkuminen,eli illalla nukkumaan mennessä tietää,että yö menee jalan krampatessa.Mulla oireena myös tullut sähkötystä kasvoihin oikealle puolelle ja siitä päähän ajoittain.Kaularangassa,rintarangassa protruusiota ja prolapsia sekä lannerangassa 2 prplapsia, ja kaksi kertaa jo leikattukkin.Olen neurolla samoissa tutkimuksissa käynyt, kuin sinä sekä pään magneetit,selkäydinpunktiot,enmg:t ym,mutta ei poikkeavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe