Toimeentulotuki ja perintö

tildah_

Miten muutaman tonnin perintö vaikuttaa toimeentulotukeen? Onko se niin karusti vaan et mitä jää asumistuen jälkeen vuokraa niin se maksetaan itse niin kauan kun perintöraha riittää ja mites sit lääkkeet, sähkö ym?

22

3210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0hm0

      Aloittaja on ymmärtänyt oikein.

      Kuitenkin ensin tehdään perukirjoitus ja sitten jossain vaiheessa pesä jaetaan.
      Siinä voi vähän kikkailla, että milloin saa rahan haltuunsa ja saako rahana vai tavarana osuutensa.

      Siinäkin voi kikkailla, että montako kuukautta meinaa pärjätä sillä perinnöllä, siis jättääkö hakematta muutaman kuukauden jne.

    • Näin täällä

      Laskevat jonkun hattuarvion mukaan moneksiko kuukaudeksi perinnön pitäisi riittää ja siltä ajalta et saa mitään.

    • tildah_

      Siis miten voi kikkailla? Mun käsityksen mukaan sinne pitää viedä se lappu missä näkyy se kuka on mitäkin saanu ja siin vaihees se viimestään näky et rahana. Ja eikös se sillon vasta ilmoteta perinnöstä sossuun kun kun tietää millon pesän jako on vai vasta sillon kun rahat on jaettu?

    • Näin se vaan menee

      Jos se perintö tulee ihan rahana, niin sehän on helppoa laskea, kyseinen perintösumma otetaan toimeentulotukilaskelmassa tuloksi, tietystikin tulee sillon laskennallinen ylitys siihen normilaskelmaan ja näin ollen tuo ylitys vyörytetään seuraavalle kuulle. Seuraavassa kuussa sama homma. Sitten taas sama homma jne jne jne. Olemassa oleva perintösumma on siis tuloa sillon kun se tilille kilahtaa, vyörytyksellä se on tuola vielä muutaman seuraavanki kuukauden, sitten aletaankin puhumaan käytettävissä olevista säästöistä. Kun säästötkin on syöty, palautuu jälleen oikeus toimeentulotukeen.

    • hjhgjgjh

      Perintö on tarkoitettu hauskanpitoon ja kivoihin tavaroihin, yheiskunnan tehväva on maksaa sun eläminen.

      • Huoh1981

        Eikä ole.


    • turha mennä

      Omillaan tässä on yleensä toimeen tultava, oli sitten palkkaa, ansaittua eläkettä tai perittyä. Ei siinä katsota, mistä raha on peräisin.

      Turha mennä vinkumaan sossun luukulle, että haluaisi käyttää perinnön tai palkan tai eläkkeen kokonaan muuhun kuin jokapäiväiseen elämiseen, lääkkeisiin ja vuokraan.

    • kallepetri

      Mikä pöljä menee sossuun jos on omiakin varoja? Aivan outoa luuserikansaa.

    • tildah_

      Mitä papereita sossuun pitää viedä kun saa perintöö, riittääkö joku paperi et paljon sitä on saanu, vai käykö vaan et tilillä näkyy se summa jos lukee et perintöö?

      • sdgsfgsd

        Itsehän tein niin, että sain pari tonnia perintöä. Ne tuli tililleni kuulla jolle oli jo laskettu toimeentulotuki, pariksi seuraavaksi. Vetäsin rahat tililtäni ja päivä 2kk jälkeen kävin ottamassa tiliotteet joissa ei tätä näkynyt. Ja sossurahat jatkoivat juoksemista.


    • +1+1

      Kun saa perinnön eli rahaa tililleen niin ei passaa anoa enää toimeentulotukea. Sillä voi olla ihan laillista, että sossu määrää kuinka kauan perinnöllä on elettävä. Ryhtyy vaan kylmän rauhallisesti elämään rahoilla. Siis ei kait missään ole määritetty kuinka kauan perintörahoilla (säästöillä )on elettävä. Onkohan tuollaisesta tapauksesta olemassa oikeuden päätöksiä?

      • jhgfdxc

        Riippuu tietysti perinnön määrästä, kuinka kauan sillä voi elää. 1000 € on eri asia kuin 10.000 tai 50.000 tai 100.000.

        Tonnin tai parin perintö ei kovin moneksi kuukaudeksi elämiseen riitä. 10.000 tai 20.000 merkitsee jo sitä, ettei tarvitse asioida sossussa ainakaan vuoteen tai kahteen.

        Eikös tämä ole ihan tavalliseen järkeen käypä asia?


      • tildah_
        jhgfdxc kirjoitti:

        Riippuu tietysti perinnön määrästä, kuinka kauan sillä voi elää. 1000 € on eri asia kuin 10.000 tai 50.000 tai 100.000.

        Tonnin tai parin perintö ei kovin moneksi kuukaudeksi elämiseen riitä. 10.000 tai 20.000 merkitsee jo sitä, ettei tarvitse asioida sossussa ainakaan vuoteen tai kahteen.

        Eikös tämä ole ihan tavalliseen järkeen käypä asia?

        No mun tapauksessa on kyse vaan muutamista tuhansista korkeintaa, ei todellaan yli 10000 ehkä maxsimissaan 5000


    • tildah_

      Kyllä mie vaan aattelen et ihan suosiolla ilmottaa asiasta ja elää sit niin kauan sillä kun sanotaan.. Mut paperi juttua mietin, kellään tietoa asiaan?

      • kikkaile3

        No kysyppä kuules sossusta mitä paperia asiasta sinne pitää laittaa ja näkeehän ne tiliotteesta mitä tililles on pamahtanut ja tuolloin ne myös pyytää varmasti kaikki asiaan liittyvät paperit.Parikin tonnia on kyllä iso summa jota sossussa sitten siirretään eteenpäin tuloksi joka tietysti on ihan oikein! ASIA on sitten eri jos älyät avata eri tilin johkin muuhun pankkiin mihin perintörahat sitten tupsahtavat, sossu tätä tiliä ei tiedä jos et sitä kerro!


    • näin se menee

      Nostat vaikka heti lähimmällä automaatilla perinnöt tililtä tyhjäksi ja menet ostamaan kaljaa, sanot sossulle että rahat meni jo, pesukone hajosi ja velat piti maksaa. Sitten alkaa taas yhteiskunnan koneista rullaamaan ilmaista rahaa tilille. Niin se menee.

      • raitis mään

        Eihän sitä kaljaa ole mikään pakko ostaa. Voihan sitä vaan sanoa sossussa, että rahat tuli juotua ja juotettua kännissä kavereille ja nyt on pa.


      • ghdsdfghsdg
        raitis mään kirjoitti:

        Eihän sitä kaljaa ole mikään pakko ostaa. Voihan sitä vaan sanoa sossussa, että rahat tuli juotua ja juotettua kännissä kavereille ja nyt on pa.

        Ei sossulle tarvitse asiaa selitellä mitenkään. Rahat veke tililtä ja tiliotteet vasta tämän päivän jälkeen.


    • Perintöä ei ole pakko ottaa vastaan. Ensisijainen perillinen ehkä kieltäytyy ottamasta perintöä vastaan, jos ei halua sen päätyvän toimeentulotukileikkausten kautta yhteiskunnalle. Mutta on mahdollista, että sosiaalitoimistossa saadaan selville tämä menettely ... Laskeeko sosiaalityöntekijä silloin perinnön siitä luopuneen tuloksi?

    • j.v

      Tota noin, juu kun on joutunut virallisestikin todetulla 'jälkeenjääneellä' (muihin tulojen saajiin nähden, esim. palkka) tulolla elämään (jos siis ollut pidempään t.t.asiakkaana), niin on kai ymmärrettävää, että 'pyjamassakin on reikiä' ja vähintään saman verran rahaa kuluu kuin keskiverto palkansaajallakin. Tällä tavalla käytännössä on asiat ja tulee olla, se on yhdenvertaisuusperiaatteiden ym. mukaan oikeus ja kohtuus!
      Palkka keskivertotuloisella jos on vaikka 2.000;- e (netto?), niin ei kauaa muutamat tonnit ja kymppitonnitkaan kestä, ei ainakaan pidä kestää eli eihän ihmisen tarvii koko elämäänsä elää jonkun "vyöryytys"-olettaman mukaan eli "jälkeenjääneen toimeentulotuen" taon mukaisesti ?? - ?

    • kaksinkäsinviinaa

      Koko rahalla viinaa jolloin ei ole enää rikas.

    • paskanmöivät

      Näkyy verotiedoissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe