blacstorm

m1911

Ajattelin hankkia uuden koneen (blacstorm) verkkokauppa.comista
Mut mä en ole löytänyt mitä eroo on Alpha A201 ja
Alpha A101 teknisten tietojen väliillä. Voisitteko kertoa eron,
Kiitos jo etukäteen järkevistä vastauksista! :D

23

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhtä kuin tyhjää

      täysp.skoja molemmat, ainakin tämän palstan asiantuntijoiden mukaan

    • 1366

      No juu teho vs hinta on se ikuinen kysmys. Jos haluat vertailla konetta esimerkisi prosessorin ja näytönohjaimen tehon suhteen niin suosittelen surffaanaab hiukan netissä. pari sivustoa.
      Tämä näyttää melko helposti vertailu prosesssorin tehokkuuden.
      http://cpuboss.com/

      http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

      näytönohjaimia testaavia sivustoja on paljon joten googleta näytönohjaimen malli ja tutki mitä siitä kerrotaan. Huomiotavaa kuitenkin että $ ja € hinnat poikkeavat toisistaan joten suositukset saattavat joskus kuullostaa ristiriitaisilta.

      Suosittelen kuitenkin kokoamaan koneen itse koska se on erittäin helppoa ja saat siten paljon paremman koneen. Kerro käyttötarkoitus ja budjetti niin se auttaa paketin kasaajaa tekemään sinulle sopivan koneen osista minkä sitten kasaat kun osat saapuvat. Ohjeita ja videoita kasaamiseen on netti täynnä. Siitä vaan tutkimaan.

      Alpha A101

      hinta on 1200€

      Tässä osat koneeseen jotka voit kasata itse tuolla hinnalla.
      https://www.mindfactory.de/shopping_cart.php/basket_action/load_basket_extern/id/4641662209da1712dcaa595bbd4218b7e9c2188f6d1ac292098

      Koteloksi vaikka
      http://www.jimms.fi/tuote/BFC-GHO-300-KKN1-RP

      Huomioi että emolevyn mukana saa nyt tuon ilmaisen ASUS Tog näytön joka luultavasti haluttu osa joten jos et itse sitä halua tarvitse niin voit sen myydä pois. Pikkuisen menee yli budjetin mutta voin laittaa tarkalleen tuohon 1200 budjettiin olevan koneen kotelon kanssa jos se on maksimi.

      https://www.mindfactory.de/shopping_cart.php/basket_action/load_basket_extern/id/f6caff220495dadc61b9109eac222697b099936229917de3ba3

      € 1.042,07 30 postikulut = 1072,07 €
      kotelo 90 = 1162
      http://www.jimms.fi/tuote/BFC-GHO-300-KKN1-RP
      tuohon lisää käyttöjärjestelmä niin paketti kasassa.
      Tässä edullinen 8.1 Pro.
      http://www.huuto.net/kohteet/microsoft-windows-81-pro-32_64-bit--tuoteavain/320725418

      7 ei enään kannata ostaa koska uusi 9 esitelläään syksyllä. 7 tuki loppuu kokonaan 2020 joten tässä ei ole enään kuin n 5v aikaa sitä käyttää.
      Suosittelen mielummin vaikka siksi aikaa lataamaan ilmaisen ubuntun tms kunnes uusi 9 esitellään.

      • osta osina

        "Tämä näyttää melko helposti vertailu prosesssorin tehokkuuden.
        http://cpuboss.com/"

        Näyttää siinä tapauksessa, kun ajettava ohjelma osaa hyödyntää täysin kaikkia prosessorin ytimiä. Usein näin ei kuitenkaan ole, ja niissä tapauksissa Intel saa kaulaa, monesti aika reilustikin.


    • osta osina

      Eri näytönohjain ja virtalähde? Voiko tuota muka olla huomaamatta?

      Ei kannata ostaa kumpaakaan. Tilaat Saksasta tämmöiset:

      http://aijaa.com/Je7WhR

      Ja Jimmsiltä tämmöiset:

      http://aijaa.com/L57VxM

      Sitten vaan kasaat koneen itse, asennat käyttöjärjestelmän, ajurit ja ohjelmat.

      Laitteistona tuo on nopeampi ja laadukkaampi kuin kumpikaan noista blackstormeista, ollen samalla edullisempi.

    • 1366

      No saa tuostakin paremman. Ja halvemman.
      Powerin voi vaihtaa tähän eikä menetä mitään.
      http://www.mindfactory.de/product_info.php/620-Watt-Seasonic-M12II-620-Modular-80--Bronze_946749.html

      Tuskin muuten on nopeampi. Kyllähän nyt tosiasia kuitenkin on että kellotettava prosessori on nopeampi kuin kerroinlukollinen.
      Mitenkäs gigabyte suhtautuu muuten bios päivityksiin? Saako siihen päivitettyä BIOS ilman että kone toimii? ASUS tekee tämän.
      Joten noiden intel refresh prosessoreiden kanssa lienee parempi mennä asus emojen kanssa.

      Tuo crucialin SSD on se vanha 240GB vaihda uuteen 256GB malliin. Se on parempi. Kiintolevyistä on ihan sama ottaako seagaten WD Bluen 1TB kokoisista. Tuuri kauppaa kumpi hajoaa ja kumpi ei. Laatu on ihan samalla tasolla. Ennemmin isompaa kehiin 2 tai 3TB suoraan koska ne ei nosta hintaa juurikaan.

      Valitsemalla ASUS emon ja Näytönohjaimen saat asuksen softalla säädettyä myös näytönohjaimen tuulettimet pyörimään hitaammin.
      Toki tuon voi tehdä muillakin softilla kuten msi afterburnet jos ottaa muun merkkisen kortin. Vaikak ottasin xeon prosessorin niin macho jäähyksi. Ei ole paljoa kalliimpi kuin tuo ehdotettu CM EVO mutta on sen verran tehokkaampi että toimii passiivisesti xeon prosessorin kanssa.
      (ainakin vanhemman kanssa toimi)
      Koteloon voisi mielestäni panostaa enemmän joten BF Ghost tai Fractal R4 olisi minun suisitukset. Fractal R4 kanssa suosittelen näitä tuulettimia.
      http://www.mindfactory.de/product_info.php/Enermax-T-B-Silence-140x140x25mm-750-U-min-10-dB-A--schwarz_670092.html

      Noita kaksi Fractalin kattoon ja yksi lattiaan niin tulee todella hiljainen kone. Taka tuulettimeksi sana tai PWM versio. Vakio tuulettimet eteen.
      Etu ja lattia tuulettimet voi kytkeä Fractalin omaan tuuletinsäätimeen ja loput emolevyllle. Itse asentasin nuo niin että vain takatuuletin posutaa ilmaa kotelosta ja muut imevät koteloon tuoretta viileää ilmaa. Tämä muodostaa koteloon ylippaineen joka estää tehokkaasti pölyn kerääntymistä koteloon. Tosin kattotuulettimiin voisi itse laittaa pölysuojat jotka puuttuvat Fractal R4 kotelosta. Tuollaiset tekaisee kätevästi vaikka sukkahousuista ja teipistä. (joo rynnätkää nyt kaikki kauppaan ostamaan mustia sukkahousuja :D selittäen kassalla teen näistä pölysuodattimet tietokoneeseen ) [spocored by niksipirkka]

      Phanteks olisi hyvä kotelo myös.
      http://www.jimms.fi/tuote/PH-ES614PC-BK
      http://www.jimms.fi/tuote/PH-ES614P-BK

      • osta osina

        "Kyllähän nyt tosiasia kuitenkin on että kellotettava prosessori on nopeampi kuin kerroinlukollinen."

        Ei ole, jos sitä ei ylikellota. Ylikellotettavissa oleva prossu on lisäksi kalliimpi kuin samantehoinen ei-kellotettava. Ylikellotus vaatii myös kalliimman emolevyn eri piirisarjalla. Myös emon virransyötön on oltava kunnossa.

        "Saako siihen päivitettyä BIOS ilman että kone toimii?"

        Eipä taida pystyä, mutta ei sillä ole tässä tapauksessa mitään väliäkään, koska ehdottamani prossu toimii emon first release BIOSilla.

        "Tuo crucialin SSD on se vanha 240GB vaihda uuteen 256GB malliin. Se on parempi."

        Saattaa olla näin. En ole ihan hirveästi seurannut rauta-asioita viime kuukausina.

        "Kiintolevyistä on ihan sama ottaako seagaten WD Bluen 1TB kokoisista. Tuuri kauppaa kumpi hajoaa ja kumpi ei. Laatu on ihan samalla tasolla. Ennemmin isompaa kehiin 2 tai 3TB suoraan koska ne ei nosta hintaa juurikaan."

        Oman kokemukseni mukaan Seagate hajoaa helpommin. Lisäksi on ihan turhaa ostaa 2-3TB limppua, jos koneella ei koskaan ole senkään vertaa tavaraa, että terainen olisi edes puolillaan. Minulla on 250GB SSD ja teran RAID0-pakka, kaikki tuon yli menevä olisi vain lisää "hukkatilaa". Tilantarvetta ei voi märitellä kuin konetta kysyvä. Lisäksi isommat levyt on vikaherkempiä, koska siellä on enemmän plattereita ja muita osia.

        "Koteloon voisi mielestäni panostaa enemmän joten BF Ghost tai Fractal R4 olisi minun suisitukset."

        Makuasioita. Melkein kannattaa kysyä aloittajalta tätäkin. Oma koteloni on Corsair Obsidian 750D ja olen siihen tyytyväinen, mutta en olisi silti tyrkyttämässä sitä ensimmäisenä vaihtoehtona kaikille. Moni kun ei halua maksaa ~150€ (tai edes 100€) kotelosta.


    • 1366

      >>> Ei ole, jos sitä ei ylikellota. Ylikellotettavissa oleva prossu on lisäksi kalliimpi kuin samantehoinen ei-kellotettava. Ylikellotus vaatii myös kalliimman emolevyn eri piirisarjalla. Myös emon virransyötön on oltava kunnossa.>>>

      On tuo 100MHz nopeampi ja korkeampi turbo taajuus joten on se nopeampi.

      Ei tarvitse välttämättä kalliimpaa emolevyä. Jos tyytyy esim B-85 sarjaiseen niin voi saada hyvän emolevyn joka kellottuu vaikka on halvempi kuin Z-97 emolevy.

      Makuasia joka tapauksessa kellottaminen kannattaa taas koska Intelin lämpöongelmat ovat historiaa uusien refresh prosessoreiden myötä.
      Joten se kyllä tekee taas xeon prosessoresta kannattamattomia ostoksia.
      Lisäksi laadukkaammissa emolevyissä on enemmän sata liittimiä ja parempi verkkokortti parempi äänipiiri.

      Prosessori on tässä tapauksessa jopa halvempi:
      http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Xeon-E3-1231v3-4x-3-40GHz-So-1150-BOX_960054.html

      nyt hinta 208€

      kellotettava 4690K 199€
      http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Core-i5-4690K-4x-3-50GHz-So-1150-BOX_962954.html

      >>> Saattaa olla näin. En ole ihan hirveästi seurannut rauta-asioita viime kuukausina.>>>

      Sen huomaa suosituksestasi. Asiat kun tuppaavat muuttua koko ajan.

      >>> Oman kokemukseni mukaan Seagate hajoaa helpommin. Lisäksi on ihan turhaa ostaa 2-3TB limppua, jos koneella ei koskaan ole senkään vertaa tavaraa, että terainen olisi edes puolillaan. Minulla on 250GB SSD ja teran RAID0-pakka, kaikki tuon yli menevä olisi vain lisää "hukkatilaa". Tilantarvetta ei voi märitellä kuin konetta kysyvä. Lisäksi isommat levyt on vikaherkempiä, koska siellä on enemmän plattereita ja muita osia.>>>

      Minulla on 2* 240GB SSD RAID 0 ja kaksi seagate 3TB levyä eikä niissä ole ollut mitään vikaa. Kannattaa huomioda myös se että hinta ero 1TB ja 3TB välillä on vain n 20

      Kyllä ehdottomasti suosittelen ostamaan 512GB SSD:n jotta saa isomman
      Kaksi jos tuntuu että on tarvetta :)
      Hinta kun on suhteellisen halpa vain 170 €
      http://www.mindfactory.de/product_info.php/512GB-Crucial-MX100-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC--CT512MX100SSD1-_964955.html

      >>> Makuasioita. Melkein kannattaa kysyä aloittajalta tätäkin. Oma koteloni on Corsair Obsidian 750D ja olen siihen tyytyväinen, mutta en olisi silti tyrkyttämässä sitä ensimmäisenä vaihtoehtona kaikille. Moni kun ei halua maksaa ~150€ (tai edes 100€) kotelosta. >>>

      Kysmys oli kai siitä että mitä pitää ns hyvänä ostoksena.
      Itselläni on Full torni 10 kiintolevy paikkaa EATX ja XL ATX yhteensopiva.
      Mun mielestä ei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Sijoittaa mielummin laatuun kuin roskaan vähät rahansa.

      • 1366
        digest-hardware kirjoitti:

        Intelit on edelleen kiukaita http://otavafiles.fi/plaza/s/f/editor/images/X-2014061916591858739.png

        Niin on myös AMD:t hyvin harva 8350 kulkee ilmalla 5.0GHz tai yli.
        Nämä on ne mitä on tällä hetkellä tarjolla. Muuta ei oikein voi suositella.
        No kohta tulee Uusi Intel X-99 sarja joka taas pieksee AMD prosessorit mennen tullen. Nykyinen 4780k riittää kyllä jo aika moneen tarpeeseen.
        Hintakin kohtuullinen 280e pieksee se ainakin AMD prosessorit melko tarkkaan. Vanha kanta on AMD ongelma ja vanhanaikaiset emolevyt.
        Ei kai niissä muuta vikaa ole kuin ikä. Kukaan ei oikein halua ostaa nyseo kamaa kun puhutaan pc osista. Se vaan on niin.
        Ihan maltilisia lukemia noi mun mielestä on H100 tai D14 coolerilla.
        Prime testi on aika raskas. Joten samoja lukemia saat pyörittämällä ehkä viittä peliä samanaikaisesti Todellisten käyttölämpötilojen kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä. AMD:llä ei voi käyttää esim kunnon lämpötila mittausta real temps ei toimi AMD prosessorilla.
        http://www.techpowerup.com/realtemp/

        Intel alustalla voi myös kääntää coolerin halumaansa suuntaan koska kanta kiinnikkeet ovat symmetriset AMD alustalla ei voi koska se kanta on edelleen liian vanhanaikainen. Kaikki on helpompaa intelin kanssa.


      • 1366 kirjoitti:

        Niin on myös AMD:t hyvin harva 8350 kulkee ilmalla 5.0GHz tai yli.
        Nämä on ne mitä on tällä hetkellä tarjolla. Muuta ei oikein voi suositella.
        No kohta tulee Uusi Intel X-99 sarja joka taas pieksee AMD prosessorit mennen tullen. Nykyinen 4780k riittää kyllä jo aika moneen tarpeeseen.
        Hintakin kohtuullinen 280e pieksee se ainakin AMD prosessorit melko tarkkaan. Vanha kanta on AMD ongelma ja vanhanaikaiset emolevyt.
        Ei kai niissä muuta vikaa ole kuin ikä. Kukaan ei oikein halua ostaa nyseo kamaa kun puhutaan pc osista. Se vaan on niin.
        Ihan maltilisia lukemia noi mun mielestä on H100 tai D14 coolerilla.
        Prime testi on aika raskas. Joten samoja lukemia saat pyörittämällä ehkä viittä peliä samanaikaisesti Todellisten käyttölämpötilojen kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä. AMD:llä ei voi käyttää esim kunnon lämpötila mittausta real temps ei toimi AMD prosessorilla.
        http://www.techpowerup.com/realtemp/

        Intel alustalla voi myös kääntää coolerin halumaansa suuntaan koska kanta kiinnikkeet ovat symmetriset AMD alustalla ei voi koska se kanta on edelleen liian vanhanaikainen. Kaikki on helpompaa intelin kanssa.

        Puhut museokamasta vaikka Intelin nykynen huippualusta tarjoo mm. 2 SATA 6Gb/s porttii, eli museokamaa.

        Intel ei tunnu vieläkään tarjoovan 8 ydintä alle tonnilla, joten turha selittää mitään AMD:n museokamoista.


      • 1366
        digest-hardware kirjoitti:

        Puhut museokamasta vaikka Intelin nykynen huippualusta tarjoo mm. 2 SATA 6Gb/s porttii, eli museokamaa.

        Intel ei tunnu vieläkään tarjoovan 8 ydintä alle tonnilla, joten turha selittää mitään AMD:n museokamoista.

        Mun mielestä intel tarjoaa 8 ytimisiä 150 $ hintaan.
        Tässä yksi 200$ hintaan mikä ei ole paha sekään.
        http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-8-Core-E5-2450-2-1GHZ-20MB-8-0GT-S-QBGF-ES-Processor-/321480262952?pt=US_Server_CPUs_Processors&hash=item4ad9b78528

        Onhan noissa 2011 emoissa enemmänki sata portteja jos tarviit enemmän.
        Ne muuten tukee myös 128GB muistimäärää. AMD ei taida tukea?
        Mut mitä tuosta kun AMD ei pärjää edes 4 ytimiselle Intelille tehossa niin miksi pitäisi olla ytimiä enemmän ku neljä? Mulla on kyllä 6 ku käytössä 3930k mutta vaihtunee uudempaan heti ku esitellään.



        Mainboard Modell: Big Bang-XPower II
        Mainboard Sockel: So.2011
        Mainboard Chipsatz: Intel X79
        Mainboard Formfaktor: XL-ATX
        Onboard Grafik: nicht vorhanden
        Grafikausgänge: nicht vorhanden
        MultiGPU Fähigkeit: AMD 4-Way CrossFireX, NVIDIA 4-Way SLI
        Arbeitsspeicher Slots: 8x
        Arbeitsspeicher Typ: DDR3
        Arbeitsspeicher Bauform: DIMM
        Arbeitsspeicherarchitektur: Quad Channel
        Max. Kapazität der Einzelmodule: 16 GB
        Unterstützte Speichermodule: DDR3-1066, DDR3-1333, DDR3-1600, DDR3-1866, DDR3-2133, DDR3-2400
        Anzahl PCIe x16 Slots: 3x PCIe 2.0 x16, 4x PCIe 3.0 x16
        Anzahl PCIe x8 Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCIe x4 Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCIe x1 Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCI-X Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCI Slots: nicht vorhanden
        Anzahl AGP Slots: nicht vorhanden
        Anzahl mSATA Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl SATA 6GB/s Anschlüsse: 6x
        Anzahl SATA 3GB/s Anschlüsse: 4x
        Anzahl SAS 6GB/s Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl SAS 3GB/s Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl IDE Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl Floppy Anschlüsse: nicht vorhanden
        Soundcodec: Realtek ALC898 Audio Codec
        Audiotyp: 7.1 Sound
        Audioanschlüsse: 6x 3,5mm Klinke, 1x Toslink (optisch), 1x Koax digital
        Netzwerkadapter: 2x 1000 Mbit
        Wireless Lan: nicht vorhanden
        Bluetooth: nicht vorhanden
        Anzahl USB2.0 Anschlüsse: 6x
        Anzahl USB3.0 Anschlüsse: 4x
        Anzahl eSATA Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl FireWire Anschlüsse: 1x
        Anzahl Parallelport Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl Seriellport Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl PS/2 Anschlüsse: 1x
        BIOS Typ: UEFI
        integrierte CPU: nicht vorhanden
        Verpackung: Retail


      • osta osina
        digest-hardware kirjoitti:

        Puhut museokamasta vaikka Intelin nykynen huippualusta tarjoo mm. 2 SATA 6Gb/s porttii, eli museokamaa.

        Intel ei tunnu vieläkään tarjoovan 8 ydintä alle tonnilla, joten turha selittää mitään AMD:n museokamoista.

        "Intel ei tunnu vieläkään tarjoovan 8 ydintä alle tonnilla, joten turha selittää mitään AMD:n museokamoista."

        V*tunko väliä, jos Intelin neliytimestä lähtee yhtä paljon laskentatehoa irti kuin AMD:n kasiytimisestä? Lisäksi laskentateho on helpommin / useampien ohjelmien hyödynnettävissä, kun ei tarvita tukea kahdeksalle säikeelle. Sitten vielä se, että Intel tekee kaiken tuon melkein puolikkaalla virrankulutuksella / lämmöntuotolla.

        Ei pelkkä ytimien absoluuttinen lukumäärä ole mikään autuaaksi tekevä asia. Nykyään AMD:n prossu on aika harvoin järkevä ostos. Vaihdoin puoli vuotta sitten oman 6-ytimisen AMD:n 4 ytimiseen Inteliin eikä todellakaan ole tullut ikävä. Tämä on paljon nopeampi prossu.


      • osta osina

        "On tuo 100MHz nopeampi ja korkeampi turbo taajuus joten on se nopeampi."

        Totta, mutta hyöty on aika pieni.

        "Jos tyytyy esim B-85 sarjaiseen niin voi saada hyvän emolevyn joka kellottuu vaikka on halvempi kuin Z-97 emolevy."

        No paljonkos meinasit kellotella sillä B85:llä? Noissa taitaa lähes kaikissa olla niin heppoinen virransyöttö ( monet ilman jäähysiiltä), etten minä ainakaan mitään kovin kummoista lähtisi niillä yrittämään.

        "Intelin lämpöongelmat ovat historiaa uusien refresh prosessoreiden myötä."

        Niin... lähtikö niistä lämmöistä jopa muutama aste pois :DD Huono lämmönjohtavuus prossusirun ja heatspreaderin välissä on edelleen tosiasia.

        "Prosessori on tässä tapauksessa jopa halvempi:"

        Joo, mutta jos ajettava softa tukee 8 säiettä, tuo Xeon on about yhtä nopea kuin tappiin kellotettu i5-4690K.

        "Asiat kun tuppaavat muuttua koko ajan."

        Niinhän ne tekee. Mutta ei minulla tuossa kovin paljoa mennyt pieleen.

        "Kannattaa huomioda myös se että hinta ero 1TB ja 3TB välillä on vain n 20"

        Se 20€ on silti turhaa maksettavaa, jos ei ikinä tarvitse niin paljoa tilaa. Jos mikään määrä teratavuja ei riitä, niin sitten tietysti kannattaa tuijottaa pelkkää hintaa per gigatavu.

        "Mun mielestä ei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Sijoittaa mielummin laatuun kuin roskaan vähät rahansa."

        Tästä olen ihan samaa mieltä.

        Ainiin, vielä tuosta powerista:

        "Powerin voi vaihtaa tähän eikä menetä mitään.
        http://www.mindfactory.de/product_info.php/620-Watt-Seasonic-M12II-620-Modular-80--Bronze_946749.html"

        Enpä nyt ole niin varma. Hyvä poweri tuokin, mutta pronssihyötysuhteesta platinahyötysuhteeseen siirtyminen puolittaa powerin hukkaaman tehon ja siten sen lämmöntuoton. Powerit ei tykkää lämmöstä. On siellä tietysti jäähdytys, mutta silti. Ja yleisesti ottaen powerin komponenttien ja rakenteen pitää olla parempi, jotta noihin koviin hyötysuhteisiin edes päästään. Omaan koneeseeni ostin Seasonicin 660W platinum-tason powerin, koska sitä laadukkaammaksi ei nykyisellään oikeastaan voi päästä.


      • digest-hardware
        1366 kirjoitti:

        Mun mielestä intel tarjoaa 8 ytimisiä 150 $ hintaan.
        Tässä yksi 200$ hintaan mikä ei ole paha sekään.
        http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-8-Core-E5-2450-2-1GHZ-20MB-8-0GT-S-QBGF-ES-Processor-/321480262952?pt=US_Server_CPUs_Processors&hash=item4ad9b78528

        Onhan noissa 2011 emoissa enemmänki sata portteja jos tarviit enemmän.
        Ne muuten tukee myös 128GB muistimäärää. AMD ei taida tukea?
        Mut mitä tuosta kun AMD ei pärjää edes 4 ytimiselle Intelille tehossa niin miksi pitäisi olla ytimiä enemmän ku neljä? Mulla on kyllä 6 ku käytössä 3930k mutta vaihtunee uudempaan heti ku esitellään.



        Mainboard Modell: Big Bang-XPower II
        Mainboard Sockel: So.2011
        Mainboard Chipsatz: Intel X79
        Mainboard Formfaktor: XL-ATX
        Onboard Grafik: nicht vorhanden
        Grafikausgänge: nicht vorhanden
        MultiGPU Fähigkeit: AMD 4-Way CrossFireX, NVIDIA 4-Way SLI
        Arbeitsspeicher Slots: 8x
        Arbeitsspeicher Typ: DDR3
        Arbeitsspeicher Bauform: DIMM
        Arbeitsspeicherarchitektur: Quad Channel
        Max. Kapazität der Einzelmodule: 16 GB
        Unterstützte Speichermodule: DDR3-1066, DDR3-1333, DDR3-1600, DDR3-1866, DDR3-2133, DDR3-2400
        Anzahl PCIe x16 Slots: 3x PCIe 2.0 x16, 4x PCIe 3.0 x16
        Anzahl PCIe x8 Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCIe x4 Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCIe x1 Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCI-X Slots: nicht vorhanden
        Anzahl PCI Slots: nicht vorhanden
        Anzahl AGP Slots: nicht vorhanden
        Anzahl mSATA Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl SATA 6GB/s Anschlüsse: 6x
        Anzahl SATA 3GB/s Anschlüsse: 4x
        Anzahl SAS 6GB/s Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl SAS 3GB/s Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl IDE Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl Floppy Anschlüsse: nicht vorhanden
        Soundcodec: Realtek ALC898 Audio Codec
        Audiotyp: 7.1 Sound
        Audioanschlüsse: 6x 3,5mm Klinke, 1x Toslink (optisch), 1x Koax digital
        Netzwerkadapter: 2x 1000 Mbit
        Wireless Lan: nicht vorhanden
        Bluetooth: nicht vorhanden
        Anzahl USB2.0 Anschlüsse: 6x
        Anzahl USB3.0 Anschlüsse: 4x
        Anzahl eSATA Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl FireWire Anschlüsse: 1x
        Anzahl Parallelport Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl Seriellport Anschlüsse: nicht vorhanden
        Anzahl PS/2 Anschlüsse: 1x
        BIOS Typ: UEFI
        integrierte CPU: nicht vorhanden
        Verpackung: Retail

        ES prossu kertooki paljon hintatasosta :D

        Aivan sama vaikka olis miljoona porttia jollain roskapiirillä. Piirisarjan portit toimii aina paremmin.


      • osta osina kirjoitti:

        "Intel ei tunnu vieläkään tarjoovan 8 ydintä alle tonnilla, joten turha selittää mitään AMD:n museokamoista."

        V*tunko väliä, jos Intelin neliytimestä lähtee yhtä paljon laskentatehoa irti kuin AMD:n kasiytimisestä? Lisäksi laskentateho on helpommin / useampien ohjelmien hyödynnettävissä, kun ei tarvita tukea kahdeksalle säikeelle. Sitten vielä se, että Intel tekee kaiken tuon melkein puolikkaalla virrankulutuksella / lämmöntuotolla.

        Ei pelkkä ytimien absoluuttinen lukumäärä ole mikään autuaaksi tekevä asia. Nykyään AMD:n prossu on aika harvoin järkevä ostos. Vaihdoin puoli vuotta sitten oman 6-ytimisen AMD:n 4 ytimiseen Inteliin eikä todellakaan ole tullut ikävä. Tämä on paljon nopeampi prossu.

        Sillä on se väli et single corella ei tee mitään. Quad corella pistät 2 virtuaalikonetta samaan aikaan, molemmille 2 ydintä. Paljoko jää muulle? 0. Helppo esimerkki jossa 8 ytiminen selkeesti 4 ytimistä parempi. Tota ei tietenkään huomaa jos vaan käyttää yhtä softaa samaan aikaan. Eli tehokäyttäjille AMD, superpi:ta ajaville Intel.

        Intelit pärjää ainoostaan testeissä. Käytännössä AMD:n 8 ydin on selkeesti nopeempi mitä Intelin 4 ydin. Tuijotelkaa vaan niitä Intelin sponssaamia testejä ikivanhoilla softilla, ei Intelistit muuhun pysty.


      • osta osina
        digest-hardware kirjoitti:

        Sillä on se väli et single corella ei tee mitään. Quad corella pistät 2 virtuaalikonetta samaan aikaan, molemmille 2 ydintä. Paljoko jää muulle? 0. Helppo esimerkki jossa 8 ytiminen selkeesti 4 ytimistä parempi. Tota ei tietenkään huomaa jos vaan käyttää yhtä softaa samaan aikaan. Eli tehokäyttäjille AMD, superpi:ta ajaville Intel.

        Intelit pärjää ainoostaan testeissä. Käytännössä AMD:n 8 ydin on selkeesti nopeempi mitä Intelin 4 ydin. Tuijotelkaa vaan niitä Intelin sponssaamia testejä ikivanhoilla softilla, ei Intelistit muuhun pysty.

        Virtuaalikoneiden ajaminen onkin se ihan ykkösjuttu mitä koneen hankkimisessa apua kaipaavat ovat tekemässä... mikset sitten laita Intelin prossulla molemmille virtuaalikoneille yhtä ydintä? Se yksittäinen Intelin ydin potkii ihan yhtä lujaa kuin AMD:n 2 ydintä.

        "Intelit pärjää ainoostaan testeissä."

        :DD

        AMD pärjää vain halppiskoneissa ja pääsee Intelin mainstream-prossujen kanssa tasoihin, jos koneella tehdään paljon sellaista, mikä hyötyy yli neljästä ytimestä. Kaikessa muussa tulee Inteliltä turpaan niin että tukka lähtee.

        Ennen olin AMD-mies itsekin, mutta AMD:n nykyprossut ovat suurimmaksi osaksi surullista katsottavaa. Valitettavasti.


      • osta osina kirjoitti:

        Virtuaalikoneiden ajaminen onkin se ihan ykkösjuttu mitä koneen hankkimisessa apua kaipaavat ovat tekemässä... mikset sitten laita Intelin prossulla molemmille virtuaalikoneille yhtä ydintä? Se yksittäinen Intelin ydin potkii ihan yhtä lujaa kuin AMD:n 2 ydintä.

        "Intelit pärjää ainoostaan testeissä."

        :DD

        AMD pärjää vain halppiskoneissa ja pääsee Intelin mainstream-prossujen kanssa tasoihin, jos koneella tehdään paljon sellaista, mikä hyötyy yli neljästä ytimestä. Kaikessa muussa tulee Inteliltä turpaan niin että tukka lähtee.

        Ennen olin AMD-mies itsekin, mutta AMD:n nykyprossut ovat suurimmaksi osaksi surullista katsottavaa. Valitettavasti.

        Haha. Koitappa single corella pyörittää Wintoosaa ja jotain softaa siihen päälle. Voin sanoo et tuskasta on.

        Intelit on tehty pärjään testeissä. AMD toimii paremmin käytännössä. Lisäks uudemmat softat pyörii paremmin AMD:lla.

        Eipä AMD:ta hirveesti kiinnosta julkasta uusia prossuja, Intel lahjoo valmistajat ja hyöty menee.


      • osta osina
        digest-hardware kirjoitti:

        Haha. Koitappa single corella pyörittää Wintoosaa ja jotain softaa siihen päälle. Voin sanoo et tuskasta on.

        Intelit on tehty pärjään testeissä. AMD toimii paremmin käytännössä. Lisäks uudemmat softat pyörii paremmin AMD:lla.

        Eipä AMD:ta hirveesti kiinnosta julkasta uusia prossuja, Intel lahjoo valmistajat ja hyöty menee.

        Ja kahdella puolitehoisella rupuytimelläkö se ei sitten ole tuskaista?

        AMD ei julkaise pahemmin uusia prossuja, koska niitä ei saada myydyksi, koska ne eivät kiinnosta ihmisiä, koska ne ovat huonompia.


    • 1366

      >>> No paljonkos meinasit kellotella sillä B85:llä? Noissa taitaa lähes kaikissa olla niin heppoinen virransyöttö ( monet ilman jäähysiiltä), etten minä ainakaan mitään kovin kummoista lähtisi niillä yrittämään.>>>

      Tossa näyttäs olevan 4.6GHz 4770k prossulla ja B85 emolla.
      Melko hyvin riittää tuo tappamaan xeonin mennen tullen.

      >>> Joo, mutta jos ajettava softa tukee 8 säiettä, tuo Xeon on about yhtä nopea kuin tappiin kellotettu i5-4690K. >>>

      No eihän xeon voi olla läheskään yhtä nopea kuin kellotettu 4690k vaikka xeonissa on HT jos mitataan raakaa laskenttatehoa se lisääntyy kellotaajudella ei millään muulla.

      >>>Niinhän ne tekee. Mutta ei minulla tuossa kovin paljoa mennyt pieleen.>>>

      Aika paljon. IMO.

      >>>Enpä nyt ole niin varma. Hyvä poweri tuokin, mutta pronssihyötysuhteesta platinahyötysuhteeseen siirtyminen puolittaa powerin hukkaaman tehon ja siten sen lämmöntuoton. Powerit ei tykkää lämmöstä. On siellä tietysti jäähdytys, mutta silti. Ja yleisesti ottaen powerin komponenttien ja rakenteen pitää olla parempi, jotta noihin koviin hyötysuhteisiin edes päästään. Omaan koneeseeni ostin Seasonicin 660W platinum-tason powerin, koska sitä laadukkaammaksi ei nykyisellään oikeastaan voi päästä. >>>

      Itseasiassa olet väärässä tässä kohtaa. Selityksessi on niin metsässä kuin vai olla. Kaikki powerit jotka on hyvin tehty toimivat myös kuumissa olosuhteissa. Nythän tässä ei edes sinulla ollut platina hyöty suhteellista poweri tarjolla pakettiin vaan kulta hyötysuhteellinen. Pronssi ja kulta hytysuhteen ero on noiden kahden powerin välillä 2% joka on täysin merkityksetön. Lisäksi markkinoilta löytyy kulta hyötysuhteellisia powereita jotka on alibrändätty eli täyttävät jopa platina hyötysuhteen vaatimukset.
      Ainakin lähes mutta valmistaja on halunnut pelata varman päälle ja ali brändännyt ne kulta hytysuhteella toimivaksi. Tässä kohtaa hyötysuhteen ero on 85% vs 87% joten kannattaako maksaa 2% erosta rahaa oikeasti?
      Minä en usko että kannattaa mutta kukin tekee miten haluaa.
      Minkäs laista poweria sulta löytyy? Mulla on tällä hetkellä käytössä Super Flower Leadex Gold 850w toisessa koneessa on Corsair RM 1000
      Periaatteessa tuohon koneeseen riittää tuo 600w olisi se sitten vaikka EVGA B 600w joka on erittäin edullinen mutta laadukas virtalähde.
      Testeissähän nuo testataan myös kuumana joten suositellaan vain sellaisia jotka toimivat ja ovat testeissä kehuttuja. Seasonic on yksi pitkäikäisimpiä virtalähteitä joita minulla on ollut.Huojojakin kokemuksia matkan varrelle toki mahtuu :)

      http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=351

      http://www.hardwaresecrets.com/article/Seasonic-X-Series-850-W-Power-Supply-Review/1169

      Lähinnä katsoisin että ripple ja noise levelit ovat kunnossa ja virtalähde todella antaa sen tehon mitä kyljessä luvataan turvallisesti.
      Hyötysuhde ei ole kovinkaan merkittävä asia. Toki jos muut asiat ovat kunnossa niin sitten paremmalla hyötysuhteella olevan voi valita jos sen saa samaan hintaan kuin huonomalla olevan. Itse kiinnittäisin enemmän huomiota siihen että on modulaarinen virtalähde. Millaiset kaapelit ja siihen että on pitkä takuu ja riittävästi esim PCI-e kaapeleita mukana.
      Aina kuitenkin ottasin mielummin isomman kuin liian pienen.
      Esimerkiksi 450w ei oikein riitä nykyisten tehokkaimpien näytönohjaimien kanssa joten tuo 650w koko on juuri sopiva nyky koneeseen jos ottaa juomioon että päivityksessä tulee todennäköisesti sen tehon vaativa näytönohjain. Tuossa paketissa tosin taisi jo olla sellainen.

      • 1366

      • osta osina

        "Tossa näyttäs olevan 4.6GHz 4770k prossulla ja B85 emolla.
        Melko hyvin riittää tuo tappamaan xeonin mennen tullen."

        Totta kai tuossa on potkua enemmän kuin Xeonissa. Muuten tärkeimmiltä osiltaan samat prossut, mutta toista on ylikellotettu. Sitä paitsi minä vertasin Xeonia i5-4690K:hon.

        Mitenkä pitkään luulet tuon emolevyn kestävän? Riippuu tietysti prossulle annetusta jännitteestä, mutta minä en alkaisi mitään kovin kovia kellotuksia jännitteen nostoin tekemään ilman 8-vaiheista virransyöttöä. En edes Intelin prossuilla.

        "jos mitataan raakaa laskenttatehoa se lisääntyy kellotaajudella ei millään muulla."

        Soopaa. HT = raakaa laskentatehoa, jos softa ymmärtää HT:n päälle. Hyvässä lykyssä tuosta saa sitä lisätehoa jopa 25-30%. Jos HT on turha, niin ei todellakaan kannata ostaa tuota Xeonia tai varsinkaan i7, vaan i5-4690K.

        "Kaikki powerit jotka on hyvin tehty toimivat myös kuumissa olosuhteissa."

        Totta kai ne toimii siellä. Mutta lämpö lyhentää käyttöikää (konkat kärsii). Eli kysymys onkin lähinnä siitä, kuinka pitkään se poweri toimii.

        "Nythän tässä ei edes sinulla ollut platina hyöty suhteellista poweri tarjolla pakettiin vaan kulta hyötysuhteellinen."

        http://www.mindfactory.de/product_info.php/660-Watt-Seasonic-Platinum-660-Modular-80--Platin_821551.html

        Siinä on minun koneesta löytyvää platinaa. Kulta- ja platinahyötysuhteen välillä on 2-3% ero, joten en usko lähellekään kaikkien olevan halukkaita maksamaan niiden hintaeroa. Siksi en ehdottanut sitä.

        Prossitason powerit taas ovat pahimmillaan 10% perässä platinaa, eli toisin sanoen ~10% tehohävikki vs. ~20% tehohävikki. Eli tuplamäärä lämmöntuottoa pronssisella. Kuten jo sanoin, lämpö lyhentää käyttöikää. Kova hyötysuhde vaatii myös parempaa designiä ja powerin komponentteja, eli laatu on yleisesti ottaen parempi.


    • 1366

      >>> Mitenkä pitkään luulet tuon emolevyn kestävän? Riippuu tietysti prossulle annetusta jännitteestä, mutta minä en alkaisi mitään kovin kovia kellotuksia jännitteen nostoin tekemään ilman 8-vaiheista virransyöttöä. En edes Intelin prossuilla. >>>
      Vaikea sanoa kestävyydestä. Yleisellä tasolla Intel prosessoreiden kanssa normaalisti käytetyt jännitteet eivät oleellisesti vaikuta kestävyyteen.
      8 vaiheinen virransyöttö on parempi kuin 4 vaiheinen joten?

      >>> Prossitason powerit taas ovat pahimmillaan 10% perässä platinaa, eli toisin sanoen ~10% tehohävikki vs. ~20% tehohävikki. Eli tuplamäärä lämmöntuottoa pronssisella. Kuten jo sanoin, lämpö lyhentää käyttöikää. Kova hyötysuhde vaatii myös parempaa designiä ja powerin komponentteja, eli laatu on yleisesti ottaen parempi. >>>

      Ei kyseessä ei ole tehohävikki. Kyseessä on väärin valittu virtalähde jos tuo tehohävikki astuu kuvaan merkittävänä tekijänä. Sillä ei oikeasti ole merkitystä mikä hyötysuhteen virtalähteen valitsee kunhan se on tarpeeksi tehokas ruokkimaan kyseistä kokoonpanoa. Lämmön vaikutus ja lämmön tuotanto on virtalähde kohtaista. Ei tästä voi vetää johtopäätöksiä yleisellä tasolla. Komponenttien laatu ei myöskään parane eikä varsinkaan luotettavuus koska platina hyötysuhteissa virtalähteissä usein käytetään digitaalista rakennetta joka on osoittatunut epäluotettavaksi. Joten aika moni sinun väittämä muka hyöty onkin täysin päinvastoin minun kokemuksen mukaan. Virtalähteen hyötysuhde on edelleen parhaimmillaan 50% kuormalla joten se ei anna käytännössä mitään etu kulta tai platina hyötysuhteelliselle virtalähteelle verrattuna 4-5% huonompaan pronssi hyötysuhteeseen. Tämä tarkoitta käytännössä sitä että kun kuormitat platina hyötysuhteellista virtalähdettä 40-60% kuorman ulkopuolella menetät sen hyötysuhde edun josta olet maksanut.
      Joten mitä järkeä siitä on maksaa?

      Näin valitsisin itse virtalähteen
      - 1 12V linja jossa n 50A
      - Hyvä ripple ja noise level
      - antaaluvatun tehon tai enemmän 100% kuormaan
      - Modulaarisuus
      -Riittävät johdot (6 kpl PCI-e 6 2 liitäntöjä minimi)
      -vasta tämän jälkeen kannattaa katsoa hyötysuhdetta
      - Muut seikat

      • osta osina

        "Yleisellä tasolla Intel prosessoreiden kanssa normaalisti käytetyt jännitteet eivät oleellisesti vaikuta kestävyyteen."

        Ylikellottaessa käytetyt jännitteet eivät yleensä ole normaalisti käytettyjä jännitteitä.

        "8 vaiheinen virransyöttö on parempi kuin 4 vaiheinen joten?"

        Niin on. Joten mitä? Onko tuossa B85-emossasi 8-vaiheinen? Epäilen suuresti. Emolevyllä olevat komponentit eivät ainakaan tue sellaista väitettä. En siis käyttäisi sitä ylikellotukseen kuin vakiojännitteillä, mikä on rajoittava tekijä.

        "Kyseessä on väärin valittu virtalähde jos tuo tehohävikki astuu kuvaan merkittävänä tekijänä."

        Eipäs. Mitä suurempi kulutus, sitä merkityksellisempi hyötysuhde on. Tästä vähän lisää alla.

        "Lämmön vaikutus ja lämmön tuotanto on virtalähde kohtaista."

        Niin on, mutta lämmön tuotanto on ihan suora seuraus hyötysuhteesta.

        "Virtalähteen hyötysuhde on edelleen parhaimmillaan 50% kuormalla"

        Niin on.

        "se ei anna käytännössä mitään etu kulta tai platina hyötysuhteelliselle virtalähteelle verrattuna 4-5% huonompaan pronssi hyötysuhteeseen."

        50% kuormituksella prossin ja platinan ero voi olla 9%, samoin 20% kuormalla. Täydessä kuormassa ero voi olla 10%.

        Ero on minimissään 6-7%, mutta se voi olla myös enemmän kuin 9-10%.

        "Tämä tarkoitta käytännössä sitä että kun kuormitat platina hyötysuhteellista virtalähdettä 40-60% kuorman ulkopuolella menetät sen hyötysuhde edun josta olet maksanut."

        Pötyä.

        Lasketaanpa vähän esimerkiksi. 2 virtalähdettä, toisen hyötysuhde 80% ja toisen 90%. Kuormitus 400W.

        80% hyötysuhteella olevan pitää ottaa 500W seinästä 400W kuormaa varten. Eli 100W muuttuu lämmöksi virtalähteessä.

        90% hyötysuhteella olevan pitää ottaa 444W seinästä päästäkseen samaan. Hukatun tehon määrä 44W.

        Eli virtalähteen tuottaman lämpöenergian määrä on hyötysuhteen parantamisella pudonnut alle puoleen. 95% hyötysuhteella puhuttaisiin enää 21W lämpötehosta.

        Jos kuormitus olisikin 900W (Bäfäjonnen hirviömasiina), virtalähteen tuottaman lämpöenergian määrät olisivatkin:

        80% hyötysuhde: 225W (aika paljon powerin jäähdytettäväksi!)
        90% hyötysuhde: 100W (sama kuin 80% hyötysuhteella 400W kuormalla)
        95% hyötysuhde: 47W

        "Joten mitä järkeä siitä on maksaa?"

        Jokainen maksaa siitä minkä katsoo olevan maksamisen arvoista. Minä maksoin platinahyötysuhteesta. Ymmärrän kyllä, että moni ei ole valmis tekemään niin, enkä siksi sellaista poweria yleensä ehdota. Mutta prossitason kamat ovat minusta vanhentuneita, enkä mielelläni laittaisi niitä kuin budjettikoneisiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe