Potilastiedostot järjestykseen

Tiedot järjestykseen

Antakaapa hyviä vinkkejä sellaisista windows ympäristössä toimivista potilastietojen hallinnointiin soveltuvista ohjelmistoista. Sellaisista, mihin voi kirjata hierottavien perustiedot, terveydentilan statukset, mahdolliset kontraindikaatiot, diagnoosit, käyntikerrat, toimenpiteet ja veloitukset.

Saako ohjelmistosta helpolla postituslistaa, sähköpostilistaa ?

Ovatko mahdollisesti jossakin yleisessä mailipalveluissa toimivat muistio-ohjelmat varmasti hyviä tietoturvan osalta, kun on kyse kuitenkin salassa pidettävistä potilastiedoista ?

4

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistinvaraista

      Eipä taida olla yhdelläkään hierojalla mitään systemaattista asioiden kirjaamista. Yli 30 vuotta olen säännöllisesti käynyt useilla hierojilla ja eri paikkakunnilla, missä on asunut. Joku on sentään jonkin A4-lapun antanut käteen ja pyytänyt yhteystiedot täyttämään. Sitten on kysäisty yleensä, että oletko aiemmin käynyt hierojalla.

      Sellainen tuntu on jäänyt että varsin vähäistä taitaa tuo tietojen ylöskirjaaminen olla. Kun käteissuorituksen saa ja vielä juttelee siinä mukavia asiakkaan kanssa, että unehtuu kuitin antaminenkin, niin jo on hyvä mieli hierojalla, kun jääpi enemmän hommasta käteen.

      On sitä joskus pohtinut, että mitä jos tuo veroherra vertaisikin kassakirjanpitoa ja potilastietoja, niin minkähän johtopäätöksen mahtaisi tuo virkamies asiasta tehdä ?

    • rekisterin pitäminen on tietääkseni laitonta. Juuri siksi kampaajat, hierojat jne eivät pidä ns asiakasrekisteriä. Yleisin tapa varmaan on täyttää tuollainen perustietoja sis.lappu jossa lähinnä vain nimi ja puh.nro (tai email). Oma tapani on laittaa esim kalenteriin ylös kuka asiakas tulee ja mihin aikaan ja vain kännykkässä asiakkaan puh.numero. Suurin osa asiakkaista kun kuitenkin vaihtaa hierojaansa jossain vaiheessa tai käyvät vain satunnaisesti hieronnassa, en näe tarpeelliseksi pitää mitään rekisteriä tms. Vakiasiakkaille on aina riittänyt se kun hierojan saa kiinni soittamalla tai textarilla.

    • Koulutettu hieroja

      Kyllä potilasasiakirjojen pitäminen on ihan laillista ja siihen meitä terveydenhuollon ammattilaisia velvoitetaankin jo siis lain puolesta. Pitää olla tiedot potilaista ja tehdyistä toimenpiteistä. Sellaista tietoa voi kerätä, mikä on olennaista palvelun luonteen kannalta. Tästä pitäisi olla tehtynä rekisteriseloste, josta asiakkaalle selviää mitä tietoja kerätään ja miten niitä käytetään.

      Joku tuossa aiemmin mainitsi veronkierron, niin sanottakoon, että verottajalla ei ole oikeutta suoralta kädeltä edesä nähdä mitään potilasasiakirjoja, tästäkin on säädetty laissa.

      Kuitin on ennen saanut yleensä pyytämällä, nykyään sitä pitäisi tarjota ilman pyytämättäkin ja kirjoittaa se vaikkei asiakas sitä ottaisikaan vastaa.

      Sitten vielä sellainen pieni juttu, että koulutettu hieroja on vapautettu ALV:stä ja alvillisten palveluiden raja taisi olla tuo 8500€, jonka alittavalta osalta ALVia ei siis tarvi maksaa ollenkaan. Sitten 20 000€ alittavalta mutta yli 8500€ alveista saa huojennusta.

    • Potilastietosuoja

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe