Helppoja hyviä eväsruokia töihin vietäväksi

helppo eväs

Tarkoitukseni on jatkossa tehdä kahta eri työtä ja joudun aamulla ottamaan eväitä sitten molempaan paikkaan vietäväksi. Onko hyviä ehdotuksia?

Helposti otan mukaan voileipiä, banaania ja pähkinäsekoitusta. Jugurtteja ja rahkoja en suosi, koska olen huomannut että puhetyössä maitotuotteet nostattavat limaa kurkkuun. Ehkä jotain salaattia, tonnikalapurkki? Sellaiset ruoat ovat tietysti etusijalla, jotka eivät kovin herkästi huonone, koska joutuu edestakaisin kuljettamaan.

Kertokaa omia suosikkieväsruokianne, kiitos.

Eikä nyt sellaisten tarvitse osallistua ollenkaan, jotka suuttuvat siitä että joskus vuosia sitten on joku tätä samaa kysynyt. Tämä on keskustelunaihe siinä missä joku muukin.

56

13649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymys:

      Onko käytössä jääkaappi ja mikro vai onko ruuan säilyvyys ruokatermarin ja kylmäkallen varassa?

      • helppo eväs

        Jääkaappi ja mikro lienevät käytössä molemmissa paikoissa. Joka päivä en kuitenkaan haluaisi lämmitettävää ruokaa, vaan joskus voi olla salaattia ja voileipää tai vaikka pizzanpala kylmänä kahvin kanssa. Pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita ostin tänään kaupasta, niitä aion laittaa johonkin pikkupurkkiin välipalaksi.

        Kiitos vinkeistä ja lisääkin saa laittaa.


    • etsilleen

      Paras tietysti olisi jokin kuuma keitto (tee makusi mukaista esim. minestrone kauden vihanneksista jne...) termarissa ja siivu leipää sen oheen - eivät vaadi kylmässä säilytystä kuten maitotuotteet.

      Oma säilyvä ja helppo välipala on tonnikala ruisleivän päällä (tuuna vain toimii rukiisen kanssa), muutama tomaattiviipale ja oheen kuppi kuumaa, makeaa maitokahvia - kahvin saa termariin ja leipä, tomaatti ja tonnikalasäilyke kestävät kuljetuksen lämpimissäkin olosuhteissa.

      Ongelmanahan on oikeastaan aina ruoan säilyttäminen, joten keitot ruokatermarissa, leivät ilman levitteitä, säilykkeet, tomaatit, paprikat ja hedelmät ovat hyvä ratkaisu. Yleensä salaatit ja valmiit leivät nihkeytyvät ja kostuvat muutaman tunnin jälkeen oltuaan lämmössä - maitotuotteita tai leikkeleitä ei oikeastaan voi edes ajatella evääksi.

      Ja mukaan siis myös tarvittavat välineet eväksien nautitimiseksi.

      Aikoinaan tein levypizzaa evääksi, kun duunipaikassa oli jääkaappi - pala pizzaa kylmänä kuuman, makean maitokahvin kera oli kyllä herkkua - moni ei sitä usko, mutta tomaattinen pizza kylmänä on todella hyvää - sen maut ovat tiivistyneet ja korostuvat kylmänä -toki raaka-aineiden pitää olla ensiluokkaisia ja oman maun mukaisia.

    • niillä pärjää

      Paketti näkkileipää ja voita, sianläskiä päälle.

    • Lämmin keitto

      Mulla ei ole töissä mikroa, joten teen aina välillä ison satsin hernekeittoa ja pakastan sitä valmiissa annosrasioissa. Aamulla laitan rasian sisällön kattilan/mikron kautta ruokatermokseen. Hernekeitto on siitä ihana eväs, että sen maku vaan paranee kun se hautuu tunteja kuumassa termoksessa. Mausteita ja lihaa vaihtelemalla makuunkaan ei kyllästy, vaikka olen välillä syönyt sitä töissä kuukauden putkeen.

      • kuppisoppa

        Kuppikeitto on ollut jo vuosia se perusjuttu. Helppo ottaa mukaan, ei väsytä kuten joku tukevampi ateria. Kana tandoori on nyt näistä suosikki. Tonnikalavoileipiä teen joskus satsin ja niitä sitten myös ja menee kylmänäkin.
        Siis ihan tavallista paahtista ja päälle :
        -purkki tonnikalaa, esmes chili
        -purkki kermaviiliä
        -ananasmurskaa
        -juustoraastetta pari desiä, sekaan auraa
        -vatkattu kanananmuna
        Uuniin 225 asteeseen vartiks, lämpimänä hyvää ja loput evääksi, silikoninen eväsrasia on kaikista paras.


    • ollut joskus eväilij

      - jos on mikro käytössä, yksi helppo ja ei kovin tuhti eväs on tonnarileipä (ruisleipää) juustolla mikron kautta ;)
      - erilaiset kuppikeitot ja puurot, mitä sekoitellaan lämpimään veteen, on helppo ja kevyt eväs.
      - erilaiset hedelmät ja ananasmurska-/palatölkit (syödään suoraan tölkistä)
      - pizzaa tai piirasta oman maun mukaan (tehtynä)
      - perinteiset voileipäeväät - tai ihan uudella tavalla tehdyt voileipäeväät (esim. paahtoleipää ja välissä juustoa kinkkua tms.)
      - erilaiset salaatit (jos jääkaappi käytössä)
      Tossa nyt oli jotain...

    • Heli29

      Käyn jossain lähellä syömässä,
      lounaita saa 5-/7 euron hintaan ja
      on monipuolista ja ei tarvii roudata kotonta.
      Mut sulla selvät sävelet,eli miksi kyselet?

      • omil eväil matkaan

        Niin, josko jollakin olisi hyviä ehdotuksia eväsruuaksi. Itellä vähän sama ongelma, vaihtelu virkistäisi. Ruokapaikkaa ei siis kysytty ja niiden hintoja. Etkö ymmärtänyt lukemaasi vai miksi viisastelet?


    • Metsuri

      Ruista reali pälle kurkku tomatti juusto. turomehu appelsiini, kahvi, vichy, persika tai nektariini.

    • Suosikkievääni

      on lenkkimakkara, litra täysmaitoa ja pussillinen viinereitä jälkiruuaksi. Litran colapullo menee myös päivänmittaan.

      • Karseemakkarapötkö

        Painatko jo yli sata kiloa?


    • Pupunruoka.

      No näitä keittoreseptejä ja tonnikalaleipä ohjeita olet nyt saanut aikalailla, niin mä voisin vaikka laittaa muutaman salaatin :)

      1. Salaatti
      Kanaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, parsakaalia raakana (jos maha kestää), sipulia, kananmunaa ja papuja

      2. Salaatti
      Tomaattia, kurkkua, salaattia, sipulia, mozzarellaa, päälle tilkka balsamiko viinietikkaa, mustapippuria, ripaus suolaa, oliiviöljyä ja mustapippuria

      3. Salaatti
      Kanaa, tomaattia, kurkkua, sipulia, salaattia, juustokuutioita, balsamikoa ja halutessa vaikka vähän tortillalastuja (Tämä ohje samanlainen kuin kaupan valmis kana-tacosalaatti)

      Tonnikalasalaatin ohjetta en muista, mutta hyvä tuli ainakin kun lisäsi herkkusieniä mukaan :) salaatteihin saa myös kivaa makua kun käyttää tavallisen salaatin ohessa jotain salaattimixiä, esim. Napoli-mix, tai sitten ihan vaan jotain rucolaa, ituja yms.

    • läski

      Aamuksi omena tai banaani ja päiväksi puolikas kurkku ja rypäleitä.

    • Että osaa olla

      sitten vaikeaa joilekkin tuo eväiten teko,kun täytyy täältä kysellä mallia.Soita ÄIDILLE.

    • 8+18

      Mikäli työpaikalta ei löydy, niin vie mennessäsi vedenkeitin. Näin tein itse, ja saapi kätsysti tehtyä puurot, kuppikeitot, pikakahvit yms. Olenpa tehnyt myös esim. couscousia suoraan lautaselle, sekaan heittänyt valmiiksi paistettuja broilerinpaloja ja vihanneksia/salaattia. Myös tonnikala on oiva lisuke.

    • Unohda makkarat

      Omenalla ei nälkä lähde, päinvastoin, tulee nälkä ja tarvitaan jotain lisää.
      Banaani vähän sama asia muttei niin paha nälkä tule siitä.
      Makkarat unohda, niissä on liikaa rasvaa ja tulee paha olo jos niitä syö. Ehkä kerran kuukaudessa, korkeintaan.
      Suosittelen että vaihtelua on paljon. Kokemuksesta voin sanoa että äkkiä kyllästyy tiettyihin ruokiin. Siksi olisi hyvä mahdollisuuksien mukaan käydä lounasravintoloissa.
      Mikrossa lämmitettävät keitot, esim. Kokkikartanon on aivan loistavia.
      Mutta ei niitäkään montaa kertaa peräkkäin syö, tee vaihtelevia aterioita.

    • huhhuhuuhuhh

      Vittuako tarvii kahta työtä tehdä kun työttömyyslukemat hipoo pilviä???? Vituttaa tommoset ihmiset jotka tekee jopa neljän ihmisen työt kun kaikille pitäs kumminkin jotain töitä löytyä...

      • pitäis ja pitäis

        Jotkut tekee, jotkut ei, jotkut on tekevinään!


    • ---------

      Tonnikalaa en söisi ollenkaan lisäaineiden tähden.
      Tee kotona vaikka räiskäleitä ja ota täyte ja juustoraaste rasioissa mukaan.
      Vihanneksia ja tähteeksi jäänyttä kastiketta tai muuta.

      Kaalikeitto, uunimakkara, tärkeintä on syödä kunnon ruoka jos et tahdo tarkoituksella syödä kevyesti. Fetajuusto-punasipulisalaatti.

    • näin tääll

      Jos mikro ja jääkaappi on käytettävissä, niin silloinhan onnistuu melkein mitkä eväät vaan. Itse vien yleensä maanantaina töihin kylmälaukussa edessä olevaksi viikoksi eväät, joten sillä tavalla alkuviikosta syön yleensä viikonlopulta ruoanjämiä esim. makaronilaatikkoa, lihakeittoa jne. Minulla on kaapissa hätävarana hapankorppuja tai näkkileipää sekä jääkaapissa margariinirasia, joten siitä saa aina ruokaa oli tilanne mikä hyvänsä.

      Esimerkkejä eväistäni:
      - termoksessa keittoa (ei kuitenkaan maitopohjaisia keittoja) esim. hernekeittoa, lihakeittoa, minestronekeittoa
      - lihapiirakkaa (itsetehtynä tai kaupasta ostettuna)
      - leipää ja sen päällä esim. juustoa, lihapullia, kinkkua (pilaantuvat aineet vaatii tietysti kylmälaukun tai niin, että syöt ne ensimmäisessä työpaikassasi ja iltatyöhön otat muut eväät)
      - proteiinipatukka (tai esim. Nutrilett-ateriakorvikepatukka), pähkinöitä
      - mehukeittoa
      - pinaattilettuja hilloa
      - Eloveena-annospuuroja (vaatii vedenkeittomahdollisuuden)
      - Kuuma kuppi -valmiskeitot (hätävarana. Nämäkin vaativat vedenkeittomahdollisuuden)
      - salaatit, joissa ei ole majoneesia. Pikasalaattina itselläni on usein makaroni herne-maissi-paprika pussillinen kinkkua kuutioituna, sillä pasta pitää nälkää paremmin kuin salaatinlehdet
      - välipaloiksi hedelmiä (kuivahedelmiä, omena, banaani, päärynä, persikka, porkkanat valmiiksi kuorittuina ja viipaloituina)

      • RHHRRSHRS

        Ärsyttää just nämä, jotka hamstraa työpaikan jääkaappiin niin suuren kasan tavaraa, että sinne ei enää muiden eväät meinaa mahtua mitenkään. Riippuu tietysti henkilöstön määrästä, mutta jos esim. meidän työpaikalla kaikki pitäisivät aina koko viikon ruuat työpaikalla jemmassa, niin tuskin riittäisi kymmenenkään jääkaappia, kun nyt saamme tulla toimeen yhdellä.


    • Rakennetaanko eväs ja ruokaviikko ohjelma?

      Molemmissa työpaikoissa kun on jääkaappi mahdollisuus, niin ei ole ongelma kuljettaa eväitä molempiin paikkoihin, tuotteet kyllä kestää sen hetkellisen kuljetuksen. Eväs ja muut rasiat sitten saattavat häiritä muita työntekijöitä, mikäli valtaat liian ison osan molempien työpaikkojen jääkaapeista.

      Oletetaan että niitä eväitä voi myös jättää sinne työpaikan jääkaappiin osittain säilymään? Vai tarvitseeko oikeasti viedä kaikki edes takaisin mukanaan?

      Päivittäin on hyvä varata eväs leipiä ja hedelmiä, osittain voi myös viiliä ja jogurttia. Viili ja jogurtti säilyy siinä missä salaattikin. Riippuen salaatista ja sen säilytyksestä ja tehdäänkö edellisenä päivänä, niin sekin kyllä ehtii "mehustumaan" vuorokauden aikana jääkaapissa.

      Laatikko ruuat säilyvät suhteellisen hyvin useita päiviä, kestävät myös lämpötilan vaihdot ja kuljetukset ja tässä haetaan itse tehtyjä, makaronilaatikko, spagettivuoka, lasagne tms. Perunasta valmistettuja en suosittele, ellet sitten saa upotettua perunaa vaikka kastikkeeseen. Perunalla vaikuttaa olevan ikävä taipumus olla syömäkelvoton vuorokauden jälkeen jääkaappisäilytyksessä.
      Keitetyt kananmunat ovat myös hyvä eväs ja säilyy riittävän hyvin.

      Jos on pakko kuljettaa kaikkia eväitä aina mukana, niin päivittäin leivät, hedelmät ja vihannekset. Oman maun mukaan sitten valmistetut ruuat, viilit, jogurtit ja salaatit. Makaronilaatikko säilyy hyvin vähintään sen 4 vuorokautta siellä jääkaapissa, joten sitä tai muuta ruokaa voi hyvin ottaa joka toiselle työpäivälle mukaan juuri sen verran, kun sitä haluaa työaikana syödä. Toisinaan voi myös katsoa läpi ne kaupan valmislaatikot tai muut tarjonnat, makuaistien ja mieltymyksen mukaisesti.

      Joillakin elintarvikkeilla on paremmat säilyvyys edellytykset kuin toisella, jotkut kestävät hyvin lämmintä ilmaa, kun toiset ei taas oikeastaan ollenkaan, eli pilaantumisprosessi alkaa nopeammin.

      Ilmeisesti kysyit helppoja eväitä itsellesi töihin mukaan otettavaksi ja tiesit jo vastauksenkin? Eli siltä osin ehkä hiukan omituista tai vaikeaa vastata.

      Omat suosikkieväsruokani on sen verran laaja lista, että jos muutaman mainitakseni niin valkosipulikermaperunat ja lihapullat, kana- tai tonnikalasalaatti, lasagne ja kanacurrypata. Kaikki itse valmistettuja, eli en suosi kaupan valmisruokia. Saattaa säännöllisesti hedelmistä tai marjoista mennä banaani, omena, persikka ja nektariini. Ruisleipä päivittäin tai joka toinen päivä.

      Ravinto kuin ravinto tulee loppupeleissä halutessaan miten tahansa ja kuinka usein tahansa matkalle mukaan. :)

    • uusavutonta

      on se jännä ettei nykyavuton osaa ilman face tai muuta nettikeskustelua rakentaa päivän eväitään. onko teillä arkisin kiire, aika ei riitä. ei ihme jos jumitatte tällaisissa keskusteluissa.

      • pata ja kattila

        Sulla ei ainakaan näytä olevan kiire!


      • pata ja kattila

        Sulla ei ainakaan näytä olevan kiire!


      • joutilas2.0
        pata ja kattila kirjoitti:

        Sulla ei ainakaan näytä olevan kiire!

        on mul


    • sallaattia

      Teen yleensä salaatin. Jos ei itse ehdi, voi ostaa sekoituspusseja kaupasta, niissä on jopa leipäkuutiot ja juustoraastetta mukana, jos hankkii pienen purkin paistettuja kanan suikaleita, saa ruokaisan caesarsalaatin. Suosikkini on maukas rucola salaatti johon sekoitan valutettuja kik-herneitä, siihen oliiviöljytilkkasen, suolaa, pippuria ja liraus valkoviinietikkaa. Sen täytyy tosin olla tuoretta laittaessa, muuten ei kestä koko päivää mukana.Lisukkeeksi mahtuu myös hienonnettua parsakaalia, tomaattilohkoja ja kurkkua, mitä milloinkin ja terveellistä on. Tiivis rasia, ja salaatti vain sekoittuu hyvin mukana kulkiessaan.
      Jos leipominen on leipälajisi, voit tehdä salaatille kaveriksi helppoja sämpylöitä tai rieskoja speltti- ja ruisjauhoista, reseptejä on netti pullollaan kun haet ohjeita. Siihen voi raastaa porkkanaa, kuutioida omenaa, sekoittaa karpaloita jne. ja aina maittaa jopa ilman voita tai muita päällysteitä.

    • Sopivanenerginen

      Itse teen raasteen eri porkkanasta, punajuuresta, lantusta, lisään ruohosipulia, selleriä, tomaattia. Lisään edellisiltana pakasteesta otetut pienet määrät herneitä, papuja ja maissia. Ostan niitä aina pussilliset pakasteeseen. Katkarapuja myös. Ja päälle kylmäpuristettua öljyä.

      Näitä aineksia tietenkin laitan sitä mukaa mitä on, mutta mahdollisimma montaa sorttia myös kerralla.

      Paistan kotona kokonaiset possun ulkofileen, josta jäähtyneinä leikkaan viipaleita lappeelleen pakastepussiin, siitä on hyvä ottaa 3-4 palaa kerralla mukaan. Paistan pannussa kerralla paloitellun lohifileen, ovat myös isoja, mutta siitä perhe syö ensin viikonloppuna. Sitä en pakasta, vaikka voisi. Samoin paistan koko kanan, jonka pilkon. Tai keitän munia. Tai paistan silakoita/muikkuja.

      Näitä lihaosuuksia sitten vaihtelen eri päivinä yhtä kerrallaan. Syön kaikki jääkaappikylmänä salaatin kera.

      Töihin jääkaappiin osta piimä-, maito- tai mehulitran, tai juon ruokajuomana vettä. Ostan pähkinöitä, jos töissä haluaa/ehtii napostella.

      Aina on kylläinen olo, eikä ruoka ole mielessä koko ajan, paino on normaali. Illalla ja aamulla syön leipä, hiutale ja hedelmäosuudet kotona. Pari kertaa viikossa juon kaljaa/punaviiniä tai otan vähän karkkia, tosin vain aniharvoin tekee makeaa mieli. Ruokavalio vaatii vaivannäköä, mutta kun rutinoituu, kaikki sujuu tv:n katselun ja lehden luvun ohessa.

    • ota kylmälaukku

      Ota kylmälaukku käyttöön noin 70 euroa virtajohdolla tupakinsytytin tai verkkovirta mahd.

    • Lenkkiä olla pitää.

      Vihanneksia,mm. HK:n sinistä ja purkki rasvatonta piimää sekä Vaasan ruispaloja,niillä pärjää.Olettaen, että molemmilta työpaikoilta löytyy jääkaappi.

    • Ruokkis1

      Mitäs eikö ravintolat ole ruokailua varten keksitty?

    • Kypärä Kale

      Hmm.Tietysti kaikki ne evähät jotka tukevat suomalaista teollisuutta,työllisyyttä ja omavaraisuutta päivämääriinkään niin suuresti tuijottamatta.

    • työuraa 30 vuotta

      Itse vien töihin maanantaina koko viikin sapuskat; leipää levitettä, leikkelettä, jugurttia ja raejuustos, välillä täydennän annospuuroilla ja pussikeitoilla.

      • etsilleen

        Työpaikkojen yleisissä jääkaapeissa on se ongelma, että aina välillä joku kaappaa kitaansa toisen eväät vaikka miten olisi nimilappua päällä.

        Toinen seikka on, että kuka siivoaa näitä jääkaappeja - pikkuhiljaa niihin kertyy nöyhtää ja ruoan sälää hyllyille ja tasoille. Vaikka lämpötilat olisivat kuinka optimaalisia hyvänsä niin miten "puhtaita" nämä työpaikkojen jääkaapit ja mikrot muutaman kuukauden käytön jälkeen enää ovat.

        Vielä yksi asia joka tulisi huomata on työpaikkakiusaamisen mahdollisuus tässä säilytystavassa - "epämiellyttävän" kollegan eväät joutuvat "sabotoinnin" kohteeksi ja syöjä ei oikeastaan voi olla varma siitä, että mitä oikeastaan syökään.


      • ---------
        etsilleen kirjoitti:

        Työpaikkojen yleisissä jääkaapeissa on se ongelma, että aina välillä joku kaappaa kitaansa toisen eväät vaikka miten olisi nimilappua päällä.

        Toinen seikka on, että kuka siivoaa näitä jääkaappeja - pikkuhiljaa niihin kertyy nöyhtää ja ruoan sälää hyllyille ja tasoille. Vaikka lämpötilat olisivat kuinka optimaalisia hyvänsä niin miten "puhtaita" nämä työpaikkojen jääkaapit ja mikrot muutaman kuukauden käytön jälkeen enää ovat.

        Vielä yksi asia joka tulisi huomata on työpaikkakiusaamisen mahdollisuus tässä säilytystavassa - "epämiellyttävän" kollegan eväät joutuvat "sabotoinnin" kohteeksi ja syöjä ei oikeastaan voi olla varma siitä, että mitä oikeastaan syökään.

        Eikö ole lukittavia pikku bokseja, ainakin minulla on ompelurasiana sellainen.
        Ja kai sen joku huomaa jos keittiöön hiiviskelee muulloinkin kuin ruokiksella.
        Joka aamuisesta kuljetuksesta puhuttiin?


      • etsilleen
        --------- kirjoitti:

        Eikö ole lukittavia pikku bokseja, ainakin minulla on ompelurasiana sellainen.
        Ja kai sen joku huomaa jos keittiöön hiiviskelee muulloinkin kuin ruokiksella.
        Joka aamuisesta kuljetuksesta puhuttiin?

        Lukittava ruokasäilytysastia - et voi olla tosissasi.

        Jos ihmisiin ei voi luottaa edes safkan säilytyksen verran niin silloin on parempi olla luottamatta heihin ollenkaan.

        Taitaa olla yksi totuus, että luottamus on kaikkien huijareiden toiminnan äiti.

        Olen nähnyt maailmalla kuin Suomessa kaikenlaista ja kaikki katuruoka on multa syömättömissä.


    • hyihyi

      Kyllä paksu piimä ,väkevä ruisleipä ja hernerokka on poikaa !!

    • marikamai

      Voileipiä... Ruisleipä tuorejuustolla, kalkkunaleikkeleellä, kurkulla ja hummuksella...
      Porkkanan palasia, viinirypäleitä, eväspatukoita (NUTRILETT-patukat on käteviä), pastasalaatti (pastaa, salaattiaineksia,kanaa/kinkkua/tonnikalaa...)

    • eväshetki

      Jos molemmissa työpaikoissa on mikro ja jääkaappi, niin eipä tuota sitten tarvitsisi edes miettiä.. Tässä kuitenkin joitain vinkkejä:

      Ruiseväs, päälle hieman rasvaa, tonnikalaa, tomaattia ja pari juustoviipaletta. Mikrossa lämmittää ja siinä se. juustoa saa valmiina viipaleina kaupasta, varmaan voisit kuljettaa mukanasi tai jättää omalla nimellä varustettuna työpaikan jääkaappiin. Tonnikalan voi korvata parilla kinkkuviipaleella/suikaleilla, jauhelihapihvillä/pyöryköillä, ihan mitä vaan keksiikään kokeilla. joskus voi tehdä itse ruokaisaa pitsaa ja ottaa sitä evääksi. on syötävää yleensä tekopäivän jälkeen parikin päivää. pohjataikinan kun tekee itse, ja laittaa siihen esim. 4 viljan hiutaleita, grahamjauhoja tmv. niin samalla saa sitten kuituakin.

      kasvisosekeitto /tai mikä tahansa muu keitto, kulkee tosiaan termarissa mukana, tai kylmänä pakastusrasiassa, jossa sen voi lämmittää, lisäksi mieluista leipää.

      Pikapuurot toimivat aina, makuja löytyy nykyisin jo vaikka kuinka.

      kasvistikut ja hedelmäpalat tiiviissa rasiassa, mukava rouskutella vaikka kun ajelet työpaikalta toiselle. vaihtoehtoisesti pähkinöitä ja esim. kuivattuja hedelmiä.

      erilaisia salaatteja, vaihtelun vuoksi. kanaa, tonnikalaa, lohta, kinkkusuikaleita, juustokuutioita ja/tai kananmunaa proteiiniksi, ja lopun salaatista voi koota vaihdellen eri salaatteja (tai kiinankaalia, jos tykkäänt), tomaatteja, kurkkua, ananasta, persikkaa, kesäkurpitsaa, porkkanaraastetta, omenaa, rypäleitä, melonia, paprikaa (jos kykenet syömään), pakastemaissia, herneitä (tai he-ma-pa/he-ma-po sekoituksia), pikkuporkkanoita ja pastaa/riisiä. varmasti ruokaisaa ja kun vaihtelee aineksia niin ei iske kyllääntyminen.

      kahvin kanssa riisipiirakoita tai pasteijoita, proteiinipatukoita (leader/ gainomax tmv), belvita breakfast keksejä tai Jyväshyvän cracotte (tai vaasan vastaava) esim. tuorejuuston tai marmeladin kanssa. juustonkin kanssa toimii.

    • hjklg

      Jos tapanasi on tehdä ruokaa isompia satseja kerralla ja laittaa pakastimeen (esim. hernekeittoa), niin niitä voi ottaa jäisenä aamulla mukaan ja laittaa mikroon sitten myöhemmin päivällä. Vaikka se ei koko aikaa olisikaan jääkaapissa, niin se pysyy silti riittävän kylmänä. Pieni termoslaukku on tässä hyvä - jos otat mukaan esim. leivänpäällysteitä, niin jäinen ruoka pitää nekin viileänä jonkin aikaa.

    • Voileipä

      Okei, koska teet kahta työtä niin et ehkä kotona enää iltaisin kokkaile, joten jotain tuhtia sen evään olla pitäisi, että jaksat.

      - puurot ja hedelmät, marjakeitot
      - salaatit, joissa riisiä tai pastaa
      - voileivät tai patonki, joka täytetty tomaatilla, salaatilla ja esim. tonnikalalla
      - kananmuna
      - nuudelia ja tonnikalaa/ kasviksia

      Pääasia, että et korvaa aterioita kahvilla ja pullalla tai makeisilla.

    • T-rex-zona1 +8=9

      En osaa todellakaan sanoa. Kehottaisin vatsan suurentaja kikkaa halvassa ruokalassa matkanvarrella toiseen työpaikkaan. Tätä suositeltiin eräässä semivegetaristi ohjelmassa ja homma menee niin että syö kunnon pläjä salaattia ja sen jälkeeen lautaseen kasviksia ja hiilareita eli riisi,peruna,pasta jne... Lihaa ja sen jälkeen toinen pläjä salaattia sen päälle niin pitäisi päivä olla pulkassa pähkinä pussin kanssa ja jokusen hedelmän kanssa.

      • HomerDoh

        Kaljaa!


      • lisäätätä
        HomerDoh kirjoitti:

        Kaljaa!

        Bissee - sehän on ratkaisu kun on pienessä läpi päivän niin nälkä ei haittaa!


    • miehetsairaatsiat!

      ei mitään leipiä miehet mainostaa leipiä että ne saa naiset sairastumaan naisen ei kuulu syödä leipää yhtään eikä makkaraa. antaa miesten lihottaa itsensä ja pilata terveys.

      syöt hedelmiä ja kasviksia.

    • nakki napaan

      Nakit nyt on aina hyviä ja helppoja.

    • pähkinät on omia lemppareita... saa nopeasti proteiinia ja kaloreita. ja säilyy laukussa ihan huoneenlämmössä. Tietty jos tarvii nopeita hiilareita niin sitten vois ottaa noita pähkinäpatukoita, mitkä on sidottu hunajalla... saa vähän luonnollista sokeria samalla. Kreikkalaiset pähkinäpatukat on omia suosikkeja.

    • Oikeanlainen eväs-

      rasia se olla pitää. Itsellänikin on ihan voikkareita tai salaattia varten sellainen rasia, jossa on kannessa kylmäpatruuna. Pitää vaan muistaa laittaa sitten pakkaseen kun tulee kotiin. Pitää sen verran viileenä koko päivän, että ruoka tai leivät säilyy hyvänä. Toimii sitten myös mikro-astiana tarvittaessa. Kyllä näitä mahdollisuuksia on pilvin pimein. Eiku duuniin ja eväät messiin. Myöskin juomapulloja saa joissa kylmäpatruuna mukana. Siis ei pitäisi olla ongelmaa.

      • 64565465

        "Itsellänikin on ihan voikkareita tai salaattia varten sellainen rasia, jossa on kannessa kylmäpatruuna."

        Mulle sopii paremmin normaali eväsrasia, erillinen kylmäkalle ja pieni pussukka jossa laitan ne reppuun. Erillinen kylmäkalle on isompi ja pitää ruuan pidempään kylmänä. Lisäksi ei haittaa, jos kylmäkallea ei muista laittaa joka päivä takaisin pakastimeen, kun siellä on kuitenkin pari kylmäkallea valmiina.


      • juotavaaa

    • sannapannaaa

      se ei mielestäni ole hyvä.

    • pjfpjfo

      pari dildoo ja liukuvoidetta:)

    • tyttönen85
    • vie_kieli_mennessä

      Teen hyvää ruokaa ja aina jäi, joten aloin pakastaa ja tarkka lista. Siitä kun rasia työpaikan mikroon , olipa maittavaa.

    • kotonasyöjä

      Kaikkein halvinta on käydä syömässä paikallisessa kuppilassa työkavereiden kanssa, koska eväiden syöjänä jää helpommin paitsioon. Voi niitä välipäiviä pitää, mutta silloin on soveliasta käydä ostamassa annos jostakin ulkoa, vaikka marketista työmatkalla. Ja hätätilanteessa voi tietysti ottaa kotoa keittoa mukaan ruokatermokseen, mutta työpaikan yhteisessä jääkaapissa ei pidä säilyttää niin yhtikäs mitään yksinomaan vain itselle kuuluvaa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe