jatkuvaa väsymystä, päänsärkyä ym... mikä mua vaivaa?

väsyttää

Olen päälle parikymppinen nuori nainen. Nyt joidenkin pitkäaikaisten oireiden vuoksi olen alkanut epäillä, että minua vaivaa joku vakavampi sairaus kun tuntuu että mikään ei auta. Nukun erittäin paljon esim. lomalla voin nukkua joka päivä 10-12 tuntia ja jos nukun liian vähän niin sitten väsyttää. Ja vähän on minulle tyyliin 8 tuntia eli joskus kun yöunet jäävät siihen kuuteen tuntiin niin olen ihan kuollut. Väsymyksestä tulee todella voimakasta päänsärkyä ja millään lääkkeellä en sitä saa pois, ainoastaan uni auttaa. Joskus kun on ollut työviikko ma-pe ja on ehtinyt nukkua tyyliin 8-9 tuntia joka yö niin torstai perjantai on niin väsynyt ja uupunut että pää räjähtää ja on oksennusolo koko ajan. Kun sitten pe-la yönä nukun sen 13-14 tuntia niin lauantaina helpottaa... ja nestehukasta tämä ei johdu sillä juon mielestäni tarpeeksi ja päätä särkee aina silloin kun olen väsynyt (se myös auttaa kun nukun)..

väsymys ja uupumus on vaan yksi oireistani mutta varmaan se rasittavin. tuntuu että vuorokaudessani pitäisi olla joku 30 tuntia että aika riittäisi kaikkeen... lisäksi olen huomannut että töihin mennessä kun nukun klo 20-5 olen paljon väsyneempi kuin silloin kun nukun lomalla esim. 2-11 :o kroppani ei jotenkin vaan totu aamurytmiin :/

lisäksi hengästyn turhan helposti ja pulssi nousee pienestäkin rasituksesta vaikka olen perusterve alle 50 kiloinen nuori nainen... vähemmän liikkuvat kaverini ja vanhempani ovat ihmetelleet miten rappusia kävellessäni pitelen rintaa kun sattuu ja hengästyttää... liikunta esim. salilla myös uuvuttaa eikä tee yhtään virkeämmäksi toisin kuin monet väittää... en siis harrasta säännöllistä liikuntaa eli ei minulla mikään superkunto olekkaan, mutta ei mielestäni noin huono pitäisi olla.

laitan listan tähän kaikista oireista mitä minulla on ja sellaisista myös jotka eivät itsessään ole välttämättä oireita tai elämää häiritseviä tekijöitä mutta jotka saattavat liittyä johonkin sairauteen (mitä olen netistä lukenut):

- uupumus
- väsymys
- erittäin runsas unentarve (10-12h/yö)
- yöllä heräily
- vatsavaivat
- räjähtävä koko päässä tuntuva päänsärky, joka ei lähde millään särkylääkkeellä (esiintyy kun olen väsynyt)
- päänsärystä johtuva oksennusolo
- ihottuma
- hengenahdistus (nuorempana enemmän)
- tiheään virtsaaminen (kerran 1-2 tunnissa, myös yöllä)
- nopea aineenvaihdunta
- pulssin raju nousu pienestäkin rasituksesta
- ylämäkien ja rappusten kävely tuskaa, tasainen kävely normaali
- liikkumisesta seuraava uupumus
(ei pirteyttävä tekijä vaikka kaikki sanoo että liikunta piristää)
- hiusten runsas lähtö harjatessa tai hiuksia pesiessä
- yliherkkyys valolle
- palelu silloinkin kun pitäisi olla lämmin
- hengitysvaikeudet lievässäkin pakkasessa
- raajojen velttous (haluaisi vain istua tai maata ja maatessakin tuntuu kun joku painaisi raajoja sohvaan kiinni)
- unohtelu ja hajamielisyys
- matala kipukynnys
- nenän jatkuva tukkoisuus ja krooninen nuha

ps. kävin lääkärissä ja verikokeiden jälkeen mulla oli muut arvot kohillaan paitsi valkosolut oli koholla (en tupakoi, en ole raskaana, en ollut juuri juossut verikokeeseen enkä ole sairastanut mitään varmaan vuoteen)... lääkäri sanoi että parin viikon päästä uudestaan verikokeet mutta toistaiseksi vaikuttaisi siltä että minulla on vaan huono kunto ja minun pitää liikkua enemmän...

pps. kokeilin keväällä ja kesällä kuntopyöräilyä 30min päivässä, mutta ei auttanut oireisiin

10

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsyttää

      ja ai niin oireisiin vielä lisäys: lepopulssini tuppaa olemaan usein 90-100

      • outoahan tuo on?

        Onko sinulla joku lääkity tai oletko lopettanut jonkun lääkkeen?


    • Sisät. ja neurol.

      Useampia sisätauteja tulee mieleen oireistasi, joten yksityinen sisätautien erikoislääkäri voisi olla oikea asiantuntija. Neurologi on päänsäryn ekspertti.

    • väsyttää

      ei ole mitään lääkitystä ollut eli en ole lopettanutkaan... tai e-pillereitä syön, mutta osa oireista ollut jo ennen kun alotin ne :o tosin en sit tie jos ne voi vahventaa noit oirei tai jotai koska esim päänsärky on tullu täs viimisen parin vuoden sisäl :o

      ja kävisin oikeen mielellään kaiken maailman lääkäreillä kyselemässä, mutta tämä kenen kanssa oon nyt ollu yhteydessä ei oikeen tunnu uskovan että jotain vakavaa vois olla kyseessä :/ tai emmä tie voi olla ettei ookkaan mut ei se ny iha normaalii oo et töis ei voi käydä ilman et pää räjähtää... yksityiseen mul ei oo varaa :( melkeen toivon et ne valkosolut ois viel kohol parin viikon pääst et pääsisin edes jonkunnäkösii tutkimuksii...

    • syömishäiriöinen

      Syötkö tarpeeksi? Syötkö monipuolisesti? Hiusten lähtö ja monimuukin luettelemistasi oireista VOISI johtua liian vähäisestä energian saannista tai jonkin ravintoaineen puutteesta. Mites käytätkö maitotuotteita?

      Väsymys ja unen tarve voi johtua siitä heräilystä.

      Paljonko siis juot päivässä? Myös liika vedenjuonti on vaarallista. Siis yli 4l päivässä on vaarallinen, voi aiheuttaa vesimyrkytyksen, eli suolat lähtee kehosta ja elektrolyyttitasapaino menee sekaisin.

      Syötkö kasviksia ja hedelmiä? Entä proteiinin lähteet, tarpeeksi hiilihydraattia? Rasvat?

      Sanoit olevasi alle 50 kg, se kuulostaa aika vähältä, minkä pituinen olet?

      En tiedä ruokailutottumuksiasi, mutta mikäli niissä on parantamisen varaa, voi syy löytyä ravitsemuksesta. Toki se voi olla jotain ihan muutakin.

      Itse olen käynyt jos jonkin moisten oireiden takia lääkärissä, eikä ikinä ole löytynyt oikein mitään lukuisista tutkimuksista huolimatta, lienee siis psykosomaattista.

      Nykyään taas kun olen valittanut päänsärkyä, väsymystä, heikotusta niin aina sanotaan että syö enemmän, mikä luultavasti omalla kohdalla näihin oireisiin tepsisi. Mun bmi 19, mutta ruokailu on usein niukkaa ja välillä sitten taas syön pelkkiä herkkuja enkä melkeen koskaan lämmintä ruokaa. Lähinnä välipaloja: soijajugurttia, mysliä, hedelmiä, joskus leipää tai muroja. Välillä nuudeleita.

    • väsyttää

      Syön tarpeeksi kyllä ja tää alipainokin on geneettistä... oon jotain pääl 160 mut näytän iha normaalihoikalta en mitenkään sairaalta eli läskiäkin on siellä sun täällä. Ja osaan syödä ku hevonen jos on yhtään siedettävää ruokaa :D En syö kauheesti kasviksia mutta salaatinlehtiä laitan leipiin ja patonkeihin ja sillon tällön teen jonkun kanasalaatin tai vastaavaa. Vitamiinitabletteja aloin ottaa tossa vähän aikaa sitte just ku epäilin samaa etten söis tarpeeks monipuolisesti. Katotaan auttaako... maitotuotteita syön mielestäni tarpeeksi eli maitoa muroihin, juustoa, kermaa kermaviiliä jne..

      juon alle sen suositellun määrän että ei johdu liikajuonnista kyllä oireet. Ite ei oo koskaa tarvinnu niin paljon ku mitä suositellaa tai ainakaa lomalla ei oo tullu mitää oirei vaik oonki juonu vähemmän ton määrän... yleensä noi päänsäryt sun muut ilmaantuu vaa sillo ku oon nukkunu liian vähä.

      mun asiantuntemus proteiineista ja hiilihydraateista on nii vähänen et tohon en osaa sanoo mitää :o ihan normaaliruokaa mä syön. Rasvasta rfuokaa syön sillon tällön.

      voi olla et jotkut oireet selittyyki ruokatottumuksil mut ainaki tää pääsärky on aina vaa sillon jos oon väsyny eli aina työviikon loppuviikosta. Ja oon ite epäilly et tolla mun yöheräämisen ja useiden yöpissaamisten takii oon nii väsyy... sanoin täst sairaanhoitajal ni se sano et iha normaalii et tosi monet herää yöllä vessaan et ei sen pitäs vaikuttaa mut jos herää viis kertaa ni voi olla et se sit jo vaikuttaaki...

    • repent warrior

      Tsekkaa semmoinen sairaus kun krooninen väsymys oireyhtymä. Itselläni on ollut kyseinen sairaus 8 vuotta (diagnoosin sain vasta 7 vuoden sairastelun jälkeen) ja kertomuksesi, oireesi ja ajatuksesi ovat hyvin samanlaisia kuin omani. En ole lääkäri mutta sen mitä tiedän sairaudesta niin olen melko vakuuttunut että sinulla saattaa olla sama sairaus. Suomen lääkärit eivät ko sairaudesta ymmärrä melkeinpä yhtään mitään, lähinnä syyttävät että vika on pään välissä. Sairaus vie monilta työkyvyn pysyvästi mutta kelan mielestä kyseessä ei silti ole työkykyä merkittävästi haittaava sairaus. Otan osaa jos sinulta löytyy CFS... se on helvetillinen tauti jota lähipiirin ihmistenkin on vaikea ymmärtää. Sairaus on vienyt minulta harrastukset, sosiaalisen elämän, mielenterveyden ja työpaikan. Voin vain kehoittaa sinua yrittämään selvittää asioita mahdollisimman nopeasti sillä taudin edetessä voimat hiipuvat sen verran että et välttämättä jaksa pitää puoliasi lääkärissä.

      Suosittelen tutustumaan tähän sivustoon ja miettimään voisiko kyseessä olla sama sairaus sinun kohdallasi : http://cfs.gehennom.org/

    • fghyujiop

      Syöpä tai kilpirauhanen.

    • jsghk

      Kokeilepa sellaista, että otat seuraavan kuukauden ajan tarkan seurannan sen suhteen että joka päivä tietoisesti panostat ruokavalioosi. Seuraavat 30 päivää joka päivä tuot ruokakaupasta kotiin vain ruokia jotka ovat kalaa, kanaa, täysjyväviljaa, erilaisia kasviksia ja hedelmiä, marjoja, pähkinöitä. Tee siitä kokeiluprojekti testataksesi onko olotila parantunut 30 päivän kuluttua (joka ei ole pitkä aika). Cokikset, karkit, nuudelit, pizzat pois kokonaan.

      Jo pelkästään se että ostat kotiin pussin saksanpähkinöitä ja syöt niitä kourallisen joka ikinen päivä antaa paljon vitamiineja ja kivennäisaineita halvalla, helposti ja nopeasti.

      Valitettavan moni syö liian epäterveellisesti tai yksipuolisesti ja vuosien mittaan alkaa sairauksia sitten tulla.

    • jsdhgd

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe