Muonion energia-avustukset

Tietojen kysyntä?

Muonion kunnalle on 2014 Ara myöntänyt korjaus- ja energia-avustusmäärärahan 7720,- euroa. Mikä mahtoi saada asuntonsa korjaukseen summan ja onko saanut sama aikuisempananikin vuosina?

2

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asianajo avustaja

      Muoniossa aika harvoin haetaan invalidi avustuksia. Avustuksia myönnetään mm. asunnon kunnostamiseksi asuin kelvolliseksi asumisen jatkamiseksi. Asumisen tukemisella tarkoitetaan, että kykenee asumaan omassa asunnossaan vaikka omakotitalossa. Asunnon omistajakin voi hakea korvausta vuokralaisen asumisen tukemiseksi.
      Vain muutamia näkökohtia mainitsen. Keittiön kaapistot voidaan joutua uusimaan ja kynnykset ovista poistamaan, jopa ikkunoita voidaan joutua vaihtamaan. Tuuletus uusimalla ikkunassa muutetaan siten, että tuuletus tulee ikkunan alaosaan ja huonokuntoinen voi helposti avata ikkunan. Asunnon eristystä voidaan parantaa. Vaikka veranta muutetaan helposti liikkuvaksi, samoin vaikka sauna sellaiseksi, että on helppo päästä löylyyn. Korvausten saamiset eivät aina ole sosiaalitoimen tukemista. Voidaan säästää, että ihminen asuu omassa asunnossaan eikä joudu muuttamaan kunnan hoito asukkaaksi. Tiloja siis muutetaan helposti käytettäviksi. Omakotitalossa isossa perheessä voi lapsi- tai lapsia sairastaa ja vanhemmat voivat myös näinkin, jopa lähes uusia rakennusta lasten asumisen turvaamiseksi, jotta lapset voivat käyttää asunnon toimintoja hyväkseen.

      • Tietäjä

        ARA asumisen rahoitus-ja kehittämiskeskus sivuilta netissä voit katsoa vuodet 2012-2014 Muonion hakemat ja käyttämät sekä käyttämättömät tuet.
        Sieltä näkyy hyvin mitenkä Muonio on käyttänyt rahoitusta.
        Muoniossa hakemukset käsittelee rakennusmestari ja avustajana toimii Teknisen toimiston toimistotyöntekijä. Kaikki ARAn vaatimat (ja niitä riittää) ehdot täyttävät hakemukset ja niistä laskentatavat avustusprosentit lasketaan yhteen ja raha-anomus lähetetään ARAan.
        Sitten ei todellakaan olla varmoja saadaanko niin paljonko on pyydetty vai vähemmän. Sitä ei päätä kunta vaan ARA. Riippuu kuinka paljon on hakijoita koko Suomessa ja ARA katsoo vielä missä tarve on suurin.
        Aran kautta tuleva avustus voi olla niin mitätön, ettei sillä todellisuudessa ole remontoijille suurtakaan hyötyä ja sen saadun tuen osalta ei saa kotitalousvähennystä.
        Kaikki mahdollinen hakijan omaisuus, pankkitalletukset ja tulot tarkistetaan ennen päätöstä jo kunnan toimesta ennenkö tukea ARAsta edes lähdetään anomaan.
        Kunta itsekukin voi hakea mitä moninaisiin tarkoituksin ARAn tukea. Esim. korkotukea jos isompaan kohteeseen kunta hakee pankkilainaa.
        Käynnistysavustusta perusparantamiseen. Vuodelle 2014 on annettu 100 miljoonaa lisää rahaa jaettavaksi tänä vuonna.
        Avustusta voi saada esim. Kunnan vuokrataloyhtiöiden peruskorjaamisesta 10% hyväksytyistä kustannuksista ja raha ei tarvitse maksaa takaisin.
        Siis lomakkeet ARA 83, ARA 83/13 ja ARA 83A/14 käyttöön myös Muoniossa.
        Kaikkia mahdollisia tukia esim. Vanhuksille ja liikuntarajoitteisille , jotka haluavat asua kotona pidempään kannattaa aina hakea. Muutkin kuin edellä mainitut voivat ARAn tukia hakea. Katselkaapa netistä sivuja, niin tietoa tulee paljon laajemmin. Hakijoiden tiedot kyllä pysyvät tiukasti vain kunnan käsittelevien viranhaltijoiden tiedossa, se ei ainakaan tulisi olla esteenä kyseisten tukien hakemisessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe