Omakotitalo vai aso

Omaan puoltava

En tiedä onko oikea paikka, mutta toivon saavani vatauksia.
Asumme nyt aso asunnossa n.80 neliöö. Maksamme lainoineen tästä noin 1200kk. Tulisiko halvemmaksi ostaa omakotitalo alueellamme niitä enennän kuin rivitaloi. Tätä pohdittu jo tovin verran aso:lla missa asumme homma ei oikein pelitä ja vuokralle meno ei kiinnosta.

7

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mahdotonta sanoa, kun et vaivaudu mainitsemaan harkitsemasi omakotitalon hinaa. Luultavasti kuukausikulut nousevat, mutta toisaalta osa kuluista (=lainanlyhennys) menee "säästöön", eikä sitä siten pitäisi laskea mukaan...

      Suurimmat kulut:
      - lainanhoito/oman pääoman korko
      - lämmityskulut
      - kiinteistöverot
      - vakuutukset
      - vesimaksut
      - jätemaksut

      Mahdollisesti remppaakin pitää tehdä.

      OKT on erilaisen ihmisen asumismuoto. Kokeilematta on vaikea tietää, viihtyykö sellaisessa ratkaisussa. Toisaalta saa tehdä itse hommia, toisaalta pitää tehdä itse hommia. Vähän kaksipiippuista.

    • Oma kannattaa

      Siis 1200 e/kk on kyllä niin paljon että rahallisesti varmaan kanattaa ostaa oma. Onko se oma sitten ok vai kerrostalo vai rivari, se teidän on paras harkita itse. Ok-talon kuluja pienentää jos on varaava takka, oma tontti, puilla lämpiävä sauna, uudehko tai 2000-luvulla tiivistetty rakenne (pyydä energiatodistus) ja uudet ikkunat selektiivilaseilla. Tarkista myös keittiön koneiden energialuokat, niillä on paljon merkitystä sähkölaskuun.

      Ilmalämpöpumpulla ei ole suurta merkitystä kuluihin, mutta se parantaa asumismukavuutta. Ei myöskään ole suurta merkitystä kuluihin, onko kunnan vesi ja viemärit vai omat kaivot, mutta jos on oma kaivo niin tarkista että veden laatu on hyvä.

    • Luki.

      Oma kannattaa, milloin kannattaa.

      Tuossa joku kertoo keittiö koneista ja niiden jumalattomista hinnoista kun ne uusitaan luulen että säästää sähkössä kun nyt heittää pihalle vanhat,ei säästä niin paljoa että moinen kannattaa,ainoastaan oman viihtyvyden takia ja vain osittain sähkön kulutuksen takia.

      Sitten mainitsee vielä näin.

      "Ei myöskään ole suurta merkitystä kuluihin, onko kunnan vesi ja viemärit vai omat kaivot,"

      Näillä on erittäin suuri merkitys,omalla kaivolla on omat riskinsä aina ja se voi tulla ongelmaksi joskus,toinen on porakaivo ,kenenkään ei kannata sitä hankkia voin vakuuttaa.

      Kunnan vesi on varsin edullinen jos on omat likakaivot ja tulevan lain säädännön täyttävät jätevesijärjestelmä astuu voimaan oletetusti 2016 maaliskuussa eli ensi kesänä on tartuttava toimeen ja uusittava.

      Mutta jos on kunnan vesi ja viemäröinti ,tällöin sen käyttö on varsin tyyristä ,kuutio hinta on heti monestikkin 4e-6e tienoita,ja se on siis arvokasta.

      Sitten tuohon lämmitykseen,sehän on aika kallista puuhaa se lämmitys,olipa puulla tai sähköllä tai molemmilla,takka viritykset on sellaisia ettei ne riitä todellisuudessa kuin kyytipojiksi talossa,todellinen lämmönlähde on leivinuuni ja puuhella.

      Työmäärä on melkoinen näissä ok kohteissa läpi ympäri vuoden,puu savotat ,lumityöt,nurmikot,haravoinit,huoltotoimenpiteet jne....lista on melkein loputon.

      Jos ei halua tehdä töitä melko reippaasti itse niin en suosittele,jos haluaa olla päämärkänä melko usein niin ok talo ja nopeesti alle.

      • Usein kannattaa

        Ajattelepas,Luki, noista kodinkoneista näin:Jos se sähkösyöppö kone on vanha luhmu joka pitää kuitenkin 5 vuoden sisällä uusia, niin usein se kannattaa vaihtaa mieluummin 5 vuotta aiemmin. Uuden koneen kustannus tulee joka tapauksessa. Me vaihdettiin 80-luvun kotikylmiö uuteen jää-viileäkaappiin (400 e) sähkönkulutus tippui 30 e/kk. Riippuu tietysti mitä vaihtaa ja mihin ...


      • Luki.
        Usein kannattaa kirjoitti:

        Ajattelepas,Luki, noista kodinkoneista näin:Jos se sähkösyöppö kone on vanha luhmu joka pitää kuitenkin 5 vuoden sisällä uusia, niin usein se kannattaa vaihtaa mieluummin 5 vuotta aiemmin. Uuden koneen kustannus tulee joka tapauksessa. Me vaihdettiin 80-luvun kotikylmiö uuteen jää-viileäkaappiin (400 e) sähkönkulutus tippui 30 e/kk. Riippuu tietysti mitä vaihtaa ja mihin ...

        ajattelen...

        80 luvun kylmiö on hirmu sähkön syöjä jotka tulisi poistaa välittömästi kun kohde hankitaan,mutta se ero kun kohteessa on toimiva ja perheelle muuten sopiva jääkaappi ja tämän uusinta uuteen ei tuota merkittävästi säästöä niin että erotus olisi todellinen.


        Mutta kylmiö on sellainen ettei niitä tulisi käyttää,ne on sähkö syöppöjä.

        Palatakseni aiheeseen tulisiko ne kaikki kodin koneet uusia säästön takia pelkästään ,niin näkemykseni mukaan ei pelkän säästön takia kannata jos ei muutoin tee remonttia keittiössä uusien myös kaapistot tai ovet,tämä on varsin kallis toimenpide yleensä,ainakin tuhansia euroja maksava vaikuttaen viihtyisyyteen.

        Ilmalämpöpumppu jota kovin moni niin arvostaa ei tuota varsinaista säästöä merkittävästi yleensä,riippuen miten saa asennettua eli mihin ulkoyksikön.

        Näiden hinta vastaan sähkön hinta koska sekin vie sähköä,menee vuosikausia mieli saada hyötyä jolloin pumpun vaihto on taas ehkä edessä.

        Huolia ok-talossa riittää joka lähtöön ja riippuen kohteesta,jokainen on yksilö jota ei voi lonkalta sanoa noin vaan onko osto hyvä vai huono.


    • tuumija

      Melko arvokas aso vastike tuskin on pikku kylältä. Näin ollen varmaan ok talojen hinnat samalla alueella on varmaan enemmän kun 100 000 eur. Näin ollen se alkuosuuskin on varmaan kalliimpi

    • Luki.

      Sitten mitä tulee yksistään nyky koneisiin ja vaikka nyt pelkästään jääkaappiin.

      Ne ovat kestävyydeltään aivan onnettomia,jopa vesipoilerit tai jääkaappi ei kestä kuin just ja just takuu ajan,vanhat koneet ovat vertaansa vailla useimmissa asioissa,olkoon melkein laite kun laite.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe