Osuuskunta PPO 100 vuotta. Mikis näin kävi?

In memorian

Osuuskunta PPO on riitaisessa tilassa. Tili- ja vastuuvapaus on vuodelta 2013 myöntämättä. Aluehallintovirasto tutkii PPO:n hallinnon toimia. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri on eronnut, hallituksen jäsen Pauli Korpi-Tassi erotettu ja talousjohtaja lähtenyt omatoimisesti. Myös toimitusjohtaja on vaihtunut Korpi-Tassista Peltomaahan. Osuuskuntakokous vaihtoi vasten hallituksen esitystä yrityksen tilintarkastajat. Osuuskunnan säännöt eivät vastaa hallinnon tekemiä muutoksia, eikä jäsenistön enemmistö hyväksy tehtyjä muutoksia.

Miten tähän on tultu? Miten satojen työpaikkojen vanhasta aluetalouden veturista on tullut tällainen yritys? Miksi näin kävi? Toivon aiheesta rehellistä keskustelua.

10

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verkkonvuokraus

      Itse asiassa PPO on ollut alueensa jarruttaja 2000-luvulta lähtien. He perusti alueelle monopolin joka sääteli hintoja ja jos esim sonera halusi tulla käyttään samoja verkkoja vuokraa vastaan, niin vuokra oli ylihinnoiteltu.
      2005:
      http://www.digitoday.fi/mobiili/2005/07/11/elisa-siivosi-kentan-kilpailijasta/200513359/66

      Sitten:
      https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2013/puutteetteleyritystentoimittamissatiedoissaviivastyttavatverkkovuokrauksenenimmaishintojenmaarittamista.html

      "Viestintävirasto asetti joulukuussa 2012 kahdeksalle laajakaistaverkkojen vuokrauksen kannalta merkittävimmälle teleyritykselle (AinaCom Oy, Anvia Oyj, DNA Oy, Elisa Oyj, KYMP Oy, SSP Yhtiöt Oy, PPO Yhtiöt Oy ja TeliaSonera Finland Oyj) velvollisuuden noudattaa tilaajayhteyksien vuokraamisessa Viestintäviraston myöhemmin määrittämää enimmäishintaa."

      Tämän jälkeen PPO:n monopoli alueella oli kaatumassa joten piti myydä ja nyt ollaan tässä. Eli jos PPO ei olisi alkanut ahneeksi, niin Elisalle myynti ei olisi ollut ajankohtaista, mutta osakkaat haluaa voittoja ja nyt voitoille tuli loppu.

    • Verkonvuokraus

      Eli käynnössä PPO:oolla oli infra valmiina, josta ne vuokrasi ylihintaan verkkoa muille, jolloin muiden operaattorien piti omaan hintaan lisäksi lisätä noita ppo:oon kustannuksia, jolloin taas ei voinut kilpailla hinnoilla PPO:n kanssa. Siihen oli tulla muutos kun Elisa alkoi rakentaan omaa verkkoa, mutta yllättäen tuo viestintäviraston juttu tuli ja se pakotti PPO:oon näihin toimiin, koska se ei olisi voinut kilpailla samalla viivalla näiden isojen operaattorien kanssa jos sen olisi pitänyt myydä verkkoa sopivalla hinnalla.

    • osuuskuntalainene 8

      Millon osuuskunnan kokous ? Paljonko ennen on ilmoitettava ?

    • Kohta kokoontuu

      Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvoston asettaman työryhmä:

      Tuomo Tamminen hallintoneuvoston pj
      Eero Kippola
      Lauri Passi
      Markus Ahokangas
      Markku Jokinen
      Kati Peltomaa Ousuuskunta PPO:n tj

      Kokouksessa käsitellään hallintoneuvoston toimeksiannon mukaisesti sääntöjen keskeisiä muutosehdotuksia ja hallinnon uudistamista.

      Nyt on aika vaikuttaa toimikunnan käsityksiin julkituoden jäsenien kantana:
      - miten osuuskunta puretaan hallitusti ja omaisuus jaetaan jäsenille
      - hallinnon uudistus tapahtuu hallituksen puheenjohtaja erottamalla ja muut asiat on hoidettavissa tehdyn kirjallisen jäsenesityksen pohjalta.
      - helppo laskutoimitus kertoo paljonko kunkin jäsenen osuus omaisuudesta on ja yksinkertaisella selvityksellä saadaan tieto kuka haluaa omansa pois,,

    • 5+7

      Työryhmän tulee selvittää, onko joku PPO:n asioista päättävä taho tavoitellut tai saanut henkilökohtaista hyötyä ajamalla PPO:n tähän tilanteeseen?

    • Purkuun purkuun

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukainen päätoimiala ja syy miksi osuuskunta on aikoinaan perustettu, eli tietoliikennepalveluiden tuottaminen, on hallinnon yksipuolisella päätöksellä myyty ja lopetettu.

      Osuuskunnan sääntöjen mukaan jäsen saavuttaa oikeuden jäsenyyteen ja sen ylläpitämiseen käyttämällä PPO:n tuottamia tietoliikennepalveluita. Nyt näin ei voi enää tehdä, joten osuuskunta tulee lakkauttaa ja kertyneet varat, noin 3500€/jäsen tulee jakaa jäsenille viivyttelemättä.

    • Vastaus kuuluu

      Haluan että Osuuskunta PPO:n minulle jäsenenä kuuluva omaisuusosuus palautetaan minulle ja mahdollisimman pian..jotta saa sen kasvamaan korkoa, yksi välittäjä lupasi 8 % koron ja nyt on jo kaksi vuotta olleet rahat tuottamattomassa tilassa hallinnon vastustuksesta johtuen..se tekee lupauksien pohjalta jo 800 € menetyksen tuolta ajalta..( eikä siinä ole huomioitu korkoa korolle osuuttakaan ) .. niin ja ne verot siitä maksaisin itse !

    • Mikis Teodorakis

      Koko nykyisen PPO:n hallituksen on erottava. Sen varjona on aivan liian paljon mustia pilviä osuuskunnan yllä. Sen jälkeen uuden hallituksen on aloitettava hallittu Osuuskunnan purku jäsenistön etu maksimoiden.

    • M. Hodor

      Toivottavasti, kukaan ei mene lankaan tähän "sijoitusosuuskuntaan". Tämä on varmaankin tämän alueen suurin kusetus, mitä osuuskuntatoiminnassa on tapahtunut. Olen lukenut tarkkaan kaikki julkiset asiakirjat ja huomaan, että tässä on kysymys omistajien varojen varastamisesta tälläiseen utopistiseen sijoitusyhtiöön. Eihän näillä rahoilla saada mitään aikaan yhteiskunnassa. Onko tarkoitus tosiaan myydyn hyväkuntoisen PPO:n alihintaiset rahat viedä kaikin keinoin omistajilta pois? Näköjään on. Pauli ajoi kymmenessä vuodessa osaamattomuudellaan esimerkillisen alueeen yrityksen romuksi, samalla aiheuttaen paljon työttömiä ja rahan virtaamisen etelään. En usko, että elisa, vai mikä se oli, panostaa pätkääkään tänne pohjoiseen. Saivat hyvät lihat. Satavuotiaasta osuuskunnasta ei ole ole jäljellä, kuin tuo kurja toimisto. Osuuskunta purkuun ja rahat omistajille, jotka osaavat käyttää rahojaan, ilman kallista organisaatiota. Terveisiä Uutelalle tulevalta lakimieheltä.

    • Juuri näin

      Todellinen suuri kusetus! Jäseniä pidetään ihan tyhmänä. 2300 prosentin korko!!!!
      Heinähatutkin tälle touhulle jo nauraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe