Liikenteenjakaja keskellä kaistaa

Octopussy

Onkos nyt sattunut pieni mittavirhe katuosaston pojille, kun ovat Pihlajatielle tällänneet liikenteenjakajan keskelle ajokaistaa? Kympin paikka ajaa auto lunastukseen kaupungin piikkiin, sen verran paha on ristiriita kaistaviivoituksen ja jakajamerkin välillä. Ja onhan tuo muutenkin järjestelyiltään epäselkeä paikka, ihme ettei siihen ole jo joku rysäyttänyt.

Mistä muuten johtuu tämä katuosaston into rakentaa näitä liikenteenjakajia joka puolelle kaupunkia? Ne ovat todella kalliita rakentaa, niiden hinnalla korjailtaisiin katuja pitkältä matkalta. Ne myös häiritsevät aurausta talvella.

Kaduthan meillä pääosin ovat sellaisia, ettei jakajia voida perustella edes jalankulkijoiden turvallisuudella, tien ylittäminen on meillä sangen helppoa ilman jakajan tuomaa keskisaarekettakin. Hidasteinakaan näitä ei oikein voida perustella, nykyaikaisella autolla nuo on helppo kiertää jopa reilulla ylinopeudellakin. Onko kaupungilla sitten vaan ylimääräistä rahaa tuhlattavaksi tällaisiin? Moni kaupunkilainen kauhistuisi, jos tietäisi miten paljon tuollaisen jakajan rakentaminen maksaa.

20

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei onnistu kaupungin piikkiin ajaminen. Kyllä itse maksat jos este on kadulla

    • Jorma Grönman

      Eihän tuo rumilus ole keskellä katua. Se on kokonaan toisella kaistalla.

    • nimi muutettu

      Kaistamaalaukset ovat työlistalla ja valmistuvat aikanaan (ei koskaan). Porvoon katujen rakentaminen ja kunnossapito on jo saanut varsinaisen kulttimaineen. Katuja revitään auki sen kun keritään, mutta mitään ei saada ikinä valmiiksi, ja jos saadaan, on työn jälki täysin kelvotonta. Rahat menee turhiin hankkeisiin, jotka ovat susia jo syntyessään (Loviisantie esimerkkinä)

      • JOOO Tarmolassa on tehty 20 metrin pätkää jo monta kuukautta ja jokiranta remontti seisoo paikallaan kai aloitetaan työt kun on ensi kesän terassi sesonki päällä


      • Ärsyyntynyt

        Kaiken huippu on se, että samoja kadunpätkiä tehdään moneen kertaan, esim. Länsiranta ja Kuninkaanportin miniliikenneympyrä.

        Katuosaston uudella päälliköllä on suuret haasteet edessään.


      • sitroen.

        Näinhän se on kaikissa virkamieshankkeissa. Tarkoituksena ei koskaan ole saada mitään hanketta valmiiksi, vaan taata itselle ikuinen leipä.
        Tarkastelepa mitä tahansa virkamiesvetoista asiaa niin toteat, että näin se vaan on!


    • kallista sutta

      Se on tämä kuuluisa liikenneinsinööri joka näitä kalliita susia tuottaa ihan liukuhihnalta.

      • sitroen.

        Kai sillä oli pääsyvaatimuksena rantaruåtsin sujuva osaaminen?
        Muuta sitten ei perinteisesti vaaditakaan.
        Ei Loviisassakaan.
        Ja tulokset näkyy!


    • Ärsyyntynyt

      Siis kuka? Onko tiedossa, että kaikki sudet ovat saman suunnittelijan tuotoksia vai onko siellä useampi epäpätevä? Alkaisi olla jo korkea aika saada tyyli muuttumaan, tulee niin kalliiksi veronmaksajille.

      • kallista sutta

        On muitakin epäpäteviä, useita...


    • kyllästynyt

      Porvoossa jalankulkijan henki vaarassa jatkuvasti, säännöllisesti käy todella huonosti.
      Jos porvoolaiset malttaisi ajaa 40 km/h kaupunkialueella ja väistäisi jalankulkijoita, myös vanhuksia ja lapsia, niin voisi nuo verorahat säästää.

      Ei siinä nopeudessa kovinkaan helposti törmää esteisiinkään eikä mene auto lunastuskuntoon.
      Ja vielä muistaisi tuplakaistojen kohdalla pysähtyä suojatien eteen, jos toisella kaistalla oleva antaa tietä jalankulkijalle. Porvoossa 99% ei ole tästä säännöstä kuulutkaan.... ihme ettei enemmän kuolemantapauksia tulee.

      Tätä voisi poliisi valvoa, esim. Taidetehtaan ja Sibeliuksenbulevardin kohdilla, nopeuksien lisäksi.

      • Olen kyllä sitä mieltä, että Porvoossa ajetaan oudon hiljaa. Monta kertaa olisin tyytyväinen jos pääsisi tuota 40km/h eteenpäin, mutta ei joku vetää jonoa 20km/h. Luuleko että vanhan kaupungin rajoitus koskee koko Porvoota?


    • nimi muutettu

      30km/h olisi sopiva rajoitus nykyisen neljänkympin alueelle. Sillä kerkiää ihan hyvin. Hyvää kehitystä(!) oli Rantakaudun kuudenkympin rajoituksen muuttaminen viideksikympiksi ruskiksen kohdalla. Useimmat ajavat kuitenkin edelleen kuuttakymppiä. Pihlajatiellä on neljäkymppiä, mutta sorarekat vetelevät kuuttakymppiä tyhjinä, että jyskytys käy. Vanhassa kaupungissa saa olla mikä vaan, eihän sinne kuitenkaan pääse.
      Ryhtiliikettä kaivataan autoilijoilta suojatien kunnioittamiseen! Nykyisin se on karmeata katseltavaa. Hävettää olla autoilija vaikka itse annankin aina jalankulkijoille tietä.

      • Need for speed

        Ei niitä nopeuksia kannata alkaa rukkaamaan alaspäin, Suomessa ajetaan jo muutenkin hiljaa. On toki olemassa ns. "hidasälyisten" joukko, joille liikennevirtojen nopeus on liian suuri, eivätkä he kykene käsittelemään liikenteestä saatavaa informaatiota sellaisessa ajassa, että reaktioaika pysyisi heidän kohdallaan kohtuullisena. Mutta tämä ryhmä on sangen pieni, eikä heidän kohdallaan auta oikein muu kuin pudottaa autot liikkumaan kävelyvauhtia ja siinähän ei taas ole mitään järkeä. Suurin osa ihmisistä kuitenkin selviytyy liikenteestä nykyisilläkin nopeuksilla.


      • nimi muutettu
        Need for speed kirjoitti:

        Ei niitä nopeuksia kannata alkaa rukkaamaan alaspäin, Suomessa ajetaan jo muutenkin hiljaa. On toki olemassa ns. "hidasälyisten" joukko, joille liikennevirtojen nopeus on liian suuri, eivätkä he kykene käsittelemään liikenteestä saatavaa informaatiota sellaisessa ajassa, että reaktioaika pysyisi heidän kohdallaan kohtuullisena. Mutta tämä ryhmä on sangen pieni, eikä heidän kohdallaan auta oikein muu kuin pudottaa autot liikkumaan kävelyvauhtia ja siinähän ei taas ole mitään järkeä. Suurin osa ihmisistä kuitenkin selviytyy liikenteestä nykyisilläkin nopeuksilla.

        Tarkoitatko "hidasälyisten joukolla" jalankulkijoita, vanhuksia, lapsia jotka saattavat jäädä superautoilijoiden jalkoihin, vai hidasälyisiä autoilijoita, jotka pari minuuttia uhraamalla turvaavat jalankulkijoiden turvallisuutta?


      • Need for speed
        nimi muutettu kirjoitti:

        Tarkoitatko "hidasälyisten joukolla" jalankulkijoita, vanhuksia, lapsia jotka saattavat jäädä superautoilijoiden jalkoihin, vai hidasälyisiä autoilijoita, jotka pari minuuttia uhraamalla turvaavat jalankulkijoiden turvallisuutta?

        Niin pieniä lapsia ei saa liikenteeseen päästää, että he eivät selviä normaalista liikenteen rytmistä ja toivon mukaan melkein kaikki sellaiset vanhuksetkin ovat joko hoitolaitoksissa tai saattajan kanssa. Autoilijat nyt kuitenkin aika hyvin huomioivat nämä kaksi erityisryhmää.

        Ikävä kyllä tarkoitan tällä "hidasälyisten" ryhmällä normaaleja töissä käyviä ihmisiä, jotka keskittyvät liikenteessä aivan vääriin asioihin ja joilla ei ole minkäänlaista pelisilmää liikenteen sujuvuuden kannalta. He kokevat koko ajan olevansa vaarassa liikenteessä, eivätkä ymmärrä, että se johtuu heidän omasta käyttäytymisestään. Heillä on minä-asenne ja he kokevat kaikki muut liikenteessä vihollisikseen, mukaan luettuna autoilijat.


      • Nopeuksien pudottaminen on turhaa, koska Porvoossa ajetaan aina alle rajoitusten


    • Middle of nowhere

      Ovatkohan asialla olleet samat tunarit, jotka aikoinaan maalasivat ajokaistojen välisen katkoviivan Rauhankadulle torin kohdalle. Siis maalasivat sen kirjaimellisesti keskelle ottamatta huomioon kadun toisessa reunassa olevia parkkiruutuja, jolloin käytännössä niiden puoleisesta kaistasta tuli liian kapea. Korjasivat kyllä myöhemmin, veronmaksajien piikkiin luonnollisesti.

    • nimi muutettu

      Nyt ovat saaneet valmiiksi keskuskoululta kukkatalolle menevän tienpätkän, jota on väsätty vuoden päivät. Nyt saisivat kerätä kamppeensa ja häipyä. Antaisivat olla sen sorapinnalla, se olisi paljon tasaisempi kuin mahdollinen asfaltti, jota kaupungille töitä tekevä afalttitunaroistija ei osaa tehdä.

    • Maikkey

      "Porvoon katujen rakentaminen ja kunnossapito on jo saanut varsinaisen kulttimaineen. Katuja revitään auki sen kun keritään, mutta mitään ei saada ikinä valmiiksi"

      Luulenpa että perimmäinen syypää tilanteeseen ovat kuitenkin loppujen lopuksi kaupungin duunarit jotka porskuttavat vuodesta toiseen suojatyöpaikoissaan ilman tehokkuusvaatimuksia ja ilman välitöntä irtisanomisuhkaa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1183
    Aihe