Puola laturi?!?

Gunfire tilaukset

6

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiinalaturi se on

      no se mikään puola laturi oo vaan ihan normi kiinapaska jonka saat heittää mäkeen heti ensimmäisenä ja ostaa kunnollisen laturin tilalle. Siinä laturissa ei ole ce-merkkiä että jos sen kanssa vaikka poltat kämppäs niin mitkään vakuutukset ei korvaa, suomessa taitavat defaulttina ne laturit pakkauksista poistaa, niitä kun ei sais edes ilman sitä ce-merkkiä euroopassa edes myydä. Ettöä heitä se laturi mäkeen ja ostat oikean laturin tilalle.

    • Olin aikanaan yhteydessä Tukesiin laturiasian takia ja sielä elektroniikkapuolella ei ainakaan oltu tietoisia mistään "vaarallisista airsoft-aseiden latureista" tai ennakkotapauksesta, jossa laturi olisi aiheuttanut vaaratilanteen. Tukesista ei siis ole annettu minkäänlaista ohjetta poistaa laturit kuulapyssyjen laatikoista. Sääntöjen ja oikeuteen vietävien asioiden ihmemmaassa USA:ssa myydään myös täyttähäkää näitä "kiinalatureita", eikä sieläkään asiaan ole puututtu. Käsittämättönintä tässä on se, että olen törmännyt pelkästään Suomessa tälläiseen ohjeeseen. Ajatus vaarallisista latureista lähti ilmeisesti jonkun kaupan linjauksesta, mutta minkä takia, sitä en tiedä. Tukesissa sitä ei ainakaan osattu minulle kertoa.

      Tukesin ohje oli tämä:

      Lähtökohtaisesti, jos laturiin on asennettu CE-merkki, kuluttaja voi luottaa siihen, että laturi on turvallinen. CE-merkki kertoo sen, että laturi on läpäissyt tehtaan _oman_ laaduntakkailuosaston testin. Mikäli uskallat käyttää esim. jouluvalojesi muuntajaa, niin silloin ei ole mitään syytä olla käyttämättä aseiden mukana toimitettuja latureita.

      • Gunfire tilaukset

        Kiitti! Siis voin käyttää sitä laturia?


      • @yber_softaaja
        Tiedän muutaman tapauksen mistä tua laturi juttu on luultavasti saanut alkunsa. Muutaman kerran tuollainen on aiheuttanut oikosulkuja ja tulipalovaaran. Kerran nähnyt osittain sulaneen laturin ja luultavammin sekin laturi oli saanut salamasta käkeensä.

        Kyllähän sitä voi käyttää kunhan pitää sitäkin silmällä. Yleensä nuita latureita kannattaa pitää silmällä oli sitten automaatti tai ei.


      • ei kiina-latureita

        Tukesin ohjeesta " jos laturiin on asennettu CE-merkki, kuluttaja voi luottaa siihen, että laturi on turvallinen"
        Jos näistä aseiden mukana tulevista latureista se CE-merkki löytyy niin siihen en luottaisi pätkän vertaa, yleensä se on vaan joku epämääräinen tarra, kyllä ne kiinalaiset on sen ce-merkin jo oppineet tekemään. Eli en luottaisi niihin kiina-latureihin. Ei nyt luulisi talous kaatuvan jos esim sen Ansmanin AC-48 ostaa kiinanlaturin tilalle, esim milgearista sen saa 10 eur.


    • Onko jollain tietoa enemmäkin tästä oikeasti vaaralliseksi ilmenneestä laturimallista?

      Varmastin mahdollista, että joku laturimalli on ollut huono ja oikeastaan itselleni tulee heti mieleen yksi, jota en itse uskaltaisi myydä. Tässä mallissa laturin kuori on varsin ohut ja tuntuu rimpulalta. Kuori on kuitenkin ollut näissäkin niin kestävä, että ei sitä ole puristamalla rikki saanut. Näitä latureita on ollut pelkästään minulle vastaan joissain Jing Gongin paketeissa.

      Lähtökohtaisesti kiinapyssyjen mukana tulevat laturit ovat varsin pätevän olosia jo ihan päällepäin ja laturin kuori on senverran paksu ja jämäkkä, että mahdollisen sähköiskun saaminen kuoren läpi eikä kuoren rikkoutuminen tapahdu ainakaan vahingossa. Kuoren kestävyys on siis aivan samaa luokkaa kuin saksalaisen Asmanin. Ja mitä lataamiseen näin muuten tulee, niin laturia ei muutekaan saa jättää yksin, sillä on aina mahdollisuus, että A) se laturi hajoaa B) akku syttyy/räjähtää (ei koske pelkästään lipoja =)) C) jokin menee syystä x oikosulkuun ja laturi sulaa tai muuten vain hajoaa.

      Ja mitä CE-merkintään tulee, niin kyllä se on vain tarra, jonka lyö laturiin valmistaja itse. Valmistajan laittaessa merkinnän CE-hyväksynnästä se ottaa vastuu laitteen turvallisuudesta. Toisin sanoen mikäli laturi aiheuttaisi vaaratilanteen, niin CE-hyväksynnän antanut tehdas joutuisi tämän myötä vastuuseen tai vähintään menettäisi asiakkaan. Vaikka nyt puhutaan kiina-aseista, niin silti kaikessa Eurooppaan tuodussa ja sielä myytävässä tavarassa on tietyt turvallisuusvaatimukset joista edes halvimpia rimpuloita valmistavat yritykset eivät voi luistaa. Jos luistavat, niin eurooppalaiset tavarantoimittajat äänestävät jaloillaan joko omasta tahdosta tai tukesia vastaavien toimijoiden kautta. Toisin sanoe huolimattomasti lätkittyjen CE-lappujen myötä vientiin keskittyvä elektroniikkayritys ampuu itseään jalkaan ja lujaa.

      ETA-alueen sisältä ostettujen tuotteiden turvallisuudesta vastaa viimekädessä tuotteen eurooppaan tuoneen yritys. Toisin sanoen jos tilaat aseen jonka mukana myydään kiinalaturi, niin tuotteen turvallisuudesta vastaa sen eurooppaan tuonut yritys. Eurooppaan laitteen tuoneen tulee siis varmistaa tuotteiden turvallisuus tavalla tai toisella ja vastata siitä. Eli jos tilaat Gunfirestä niin se vastaa laturin maahantuojana sen turvallisuudesta. Vastaavasti jos yritys tilaa euroopan maahantuojalta tuotteen, niin se vastaa viimekädessä tuotteen turvallisuudesta. Toki jälleenmyyjän kannatta tavarantoimittajalle ilmoittaa jos se havaitsee turvallisuuspuutteen=)

      Asiasta voi lukea esim. täältä:

      http://www.tukes.fi/Tiedostot/sahko_ja_hissit/ohjeet/sahkotuoteturvallisuus_verkkokauppa.pdf

      Olisiko tämä "kiinalaturiboikotti" peräisin jostain sellaisesta tilanteesta, missä suomalainen maahantuoja on tuonut kiinapyssyjä suoraan kaukoidästä ja se ei ole halunnut ottaa minkäänlaista vastuuta latureista, jolloin on ollut helpompi myydä eurooppalaisen valmistajan laturia. Tällöin vahingon sattuessa syyn voi sysätä eurooppalaisen laturivalmistajan niskoille.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe