Vaikeaa on

Tyhjäpää

Opettajan kirjalliset tehtävät

Pitäisi kirjallisten tekijöiden edes vähän miettiä miten kysymykset saataisiin täsmäämään kirjallisten kanssa.Tai edes pistää virhemarginaalia vähän löysemmäksi.Itse olen koittanut kirjallisia läpi kolme kertaa ja aina yksi virhe liikaa opettajan OLB kysymyksissä.Muut osiot ovat menneet puhtaasti läpi.Ongelmana on se että kysymyksiä tuli 10 lisää mutta virhemarginaali pysyi edelleen kolmessa.

Tai ainakin TRAFIN valopäille terveisiä että kekkaisivat paikan missä harjoitella oikeita tehtäviä jotka vastaisivat kokeen kysymyksiä.
Ehkä tällä tavoin saadaan karsittua opetuslupalaisia ja köyhät vanhemmat kyykkyyn kyselemään maksuaikaa autokoulun erämaa hinnoille.

17

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä on vaikeita

      B-kortin opetusluvan teoriakokeen monivalintatehtävien aihepiirit alkaen 1.1.2014

      Kuljettaja
      Ajo-oikeus
      Ajamisen perustaidot
      Vuorovaikutustaidot
      Liikenneympäristö
      Vaikeissa olosuhteissa ajaminen
      Ekologinen auton käyttö
      Ajoneuvo
      Tieliikenneonnettomuudet
      Liikenteenohjaus

      Ajokortti ja opetuslupa
      Liikenteen vuorovaikutus
      Opettaminen ja oppiminen
      Liikenteen vaikutus ympäristöön
      Oppilas kuljettajana
      Ajokorttiopetus ja tienkäyttäjät
      Opettaminen ja ajaminen liikennesääntöjä noudattaen
      Ajokorttiopetus ja liikennetilanteet
      Opettaminen ja ajaminen vaikeissa olosuhteissa
      Liikenteen riskit ja vaaratilanteet

      • Ääliö

        Opettajan teoriakoe
        Opettajan teoriakoe suoritetaan palvelupisteessä, jossa tutkintoja otetaan vastaan. Teoriakoe tehdään tietokoneella. Se sisältää harjoittelu-, koe- ja palauteosan. Koemateriaali on Trafin valmistamaa ja ylläpitämää. Materiaali on tarkoitettu yksinomaan kuljettajantutkinnossa käytettäväksi.


    • jotain rajaa

      Jos sut on hylätty kolme kertaa teoriakokeesta, niin vieläkö uskallat lähteä opettamaan omaa lastasi ajamaan autolla? Mieti vähän lapsesikin etua.

    • ei opetusluvilla

      Miksi opetuslupa opettajan ei tarvitse ajaa inssiajoa jotta nähtäisiin onko edes soveltuva opettajaksi. Pitäisi olla opetuslupa opettajalla vähän pidempi esim. 2 tunnin mittainen inssi ajo sekä laajempi teoriakoe.

      Tämä olisi oppilaan etu että seulottaisiin tarkemmin kuka saa opettaa ja kuka ei että uusista tulisi mahdollisimman hyviä kuljettajia.

    • ajo-opetusluvalla

      Kyllä ne teoriat on yli viisikymppiselle vaikeita, ei enää järki juokse niinkuin nuorena. Ja kompakysymyksiä suuri osa. Autoiluun liittymättömiä.
      Liikenteessä asiat kyllä tajuaa.
      Kyllä meikäliselle pidettiin reilun tunnin ajokeikka ennen kuin opetusluvan sain mutta teoria oli kivan alla, nippanappa meni läpi.

      • petakookiksiko 1

        "Ja kompakysymyksiä suuri osa. Autoiluun liittymättömiä."

        niinpä, ne opettaja kysymykset käsitteleekin oppimista ja opettamista,


    • VOIIIIVOI

      Tsemmppiä sulle, sitä tarvitset. jos teoriakoe jo ahdistaa. Trafin mielestä opettaminen on kansalaistaito ja jos et eds teoriakoetta läpäise niin häpeä. Miten voit opettaa edes ajamista jos et perusasioita osaa?

      Mikä Viiiitun kompa?

      Mee pyhäkouluun leikkimään OPETTAJAAAAAA

    • -epe-

      Opetuslupa haetaan poliisilaitokselta. Eli missähän tuo (Kyllä meikäliselle pidettiin reilun tunnin ajokeikka ennen kuin opetusluvan sain ) ajokeikka ajettiin ja kuka sen ajatti?

      • Ajo-opetusluvalla

        Ajokeikka heitettiin autokoulun toimesta. Tätähän ei nyt taas tarvitse, vuodenvaihteessa vielä tarvitsi.


    • 36336366

      Mene jauho pää autokouluun.

      • Ajo-opetusluvalla

        Kenelle tuo commenti oli? Oppilaskaan ei ole enää 18v, teoria meni heittämällä läpi vaikka vaikeina piti hänkin. Kysymyksissä kun pitää vastata juuri siihen mitä kysytään vaikka moni muukin vastaus olisi oikein.


    • Kahden opettaja

      Ei se opettajan teoriakoe mikään ylivoimainen ole edes näin yli viisikymppisellekkään. Alkuvuodesta sen suoritin ja heti meni läpi. Toki siinä pitää vähän kerrata liikennesääntöjä vaikka on 34 vuotta autolla ajanutkin.
      Kieltämättä ne kuvakysymykset on osaksi tulkinnanvaraisia mutta saahan niitäkin olla väärin. Mutta niitä kuvakysymyksiä voi netissä harjoitella.

      Kannatan ehdottomasti opetusluvalla opettamista kaikille joilla siihen vain on mahdollisuus. Kannattaa aloittaa opettaminen heti kun lapsi täyttää 17 vuotta. Siinä on sitten vuosi aikaa ajella joten ajotunteja kertyy moninkertainen määrä verrattuna siihen pakolliseen 18 ajotuntiin. Sanomattakin on selvää että kun on vuoden ajellut niin lapsi on aivan varmasti huomattavasti valmiimpi lähtemään itsenäisesti liikenteeseen kuin se joka on autokoulussa ajanut vain ne pakolliset 18 tuntia. Ajamaan ei opi kuin ajamalla.
      Omien lasten opettaminen on todella mukavaa touhua - kahta tytärtäni opetan. Ja voihan sitä sitten vaikka opettaa lasten kavereitakin samalla.

      Onhan ajokortin hinta suomessa ihan käsittämättömän kallis. Siitä on ihan tekemällä tehty hiton monivaiheinen ja kallis. En tiedä kenen etu se on. Kuitenkaan se ei tee kuljettajista yhtään parempia ajajia kuin vanha yksivaiheinenkaan malli.

    • pula-aika

      Mikä on kirjoituksesi pointti. Myönnät, että jopa sinun 34 vuotta ajaneena piti kerrata liikennesääntöjä teoriakoetta varten, muutta myöhemmin kuitenkin tyrmäät uusien kuljettajien kertausopetuksen tarpeellisuuden.

      Toisaalla sanot, että lapsellesi kertyy ajotunteja enemmän kun autokoulussa. Totta tosiaan, mutta kun autokoulussa asiat osataan opettaa ammattimaisesti ja sen jälkeenhän sinä saat opettaa sitä lastasi vaikka kuinka kauan omille tavoillesi.

      Jokunen aika sitten minulle soitti erään oppilaani isä ja kiitti hyvästä opetuksesta. Kuitenkin hän halusi antaa palautetta yhdestä huonosta tavasta jota me kuulemma autokoulussa olemme hänen pojalleen opettaneet.

      Olimme kuulemma opettaneet hänen poikansa ajamaan liian lähellä tien oikeaa reunaa. Hänellä oli kuulemma kova työ opettaa poikansa ajamaan hänen tyylillä. Paras tapa kuulemma on ajaa kiinni keskiviivassa.

      Usein olen ajatellut näityä opetuslupaisien ja äitien kirjoituksia lukiessani, että miksiköhän opetuslupa oppilaat kirjopittavat niin harvoin näille palstoille. Eikö se olekkaan heidän mielestään niin hyvä idea kun isän tai äidin mielestä?

      Ja vielä lopuksi kysymys. Montakos tyttärien kaveria voit opettaa yht aikaa?

    • -epe-

      "Usein olen ajatellut" olisko vaikea verrata, jos käy ainoastaan toisen vaihtoehdoista. Ja taitaa 18 - 20v olla vähän muut some palstat käytössä, kuin suomi 24.

    • Kahden opettaja

      Pula-ajalle:

      Kuten aiemmin kirjoitin, niin ajamaan ei opi kuin ajamalla. Ei ole minkäänlaista näyttöä siitä että monivaiheinen opetus tekisi parempia kuljettajia. Se ei nosta mitään muuta kuin ajokortin kustannuksia. Olen ehdottomasti yksivaiheisen mallin kannalla. Voihan jokainen toki ottaa lisätunteja autokoulussa jos tuntee itsensä epävarmaksi liikenteessä.

      "Opettaa ammattimaisesti" mitä tuokin käytännössä tarkoittaa? Jos en ihan väärin muista niin on ihan tutkittu että opetusluvalla opetetut ajavat inssiajossa paremmin kuin autokoulussa opetuksen saaneet. Mikä toki johtuu juuri siitä että noita ajotunteja tulee enemmän kuin ne pakolliset 18 tuntia.

      En tietenkään mitenkään kyseenalaista autokoulujen ajo-opetusta. Se on hienoa että niitä on. Itsekin olen autokoulussa aikoineen ajo-opetuksen saanut. Mutta ei pidä väheksyä myöskään opetusluvalla otettavia. Aivan yhtä hyvää opetusta ne opetettavat niinkin saavat ja se on kaiken lisäksi ihan mukavaa touhua.

      Mielestäni opetuslupa opetuksesta pitäisi poistaa kaikki pakolliset autokoulujutut. En näe että se tuo mitään "lisäarvoa" opetukseen.

      Mutta sitä ei voi varmaan kukaan kiistää etteikö ajokortin hankkiminen autokoulussa ole todella kallista nykyään.

      Niin, yhtäkään tyttärien kaveria en opeta, mutta ymmärtääkseni kolmea olisi mahdollista opettaa.

    • Tuhansia opettanut

      Missä tutkimuksessa on todettu? Jos en ihan väärin muista niin on ihan tutkittu että opetusluvalla opetetut ajavat inssiajossa paremmin kuin autokoulussa opetuksen saaneet. Olis kiva nähdä tutkimus ja kuka sen on tehnyt. Hinasta vielä, sen nousu oli vain 200€ entisestä.

    • opettele asiat

      Ei tarkoitus ole opetella ulkoa kyksymyksiä ja niiden vastauksia, vaan kysymyksillä testataan opettajan osaaminen opetusasioissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe