Käypä hinta

Kuinka paljon noin-hinta olisi: 45 neliön lautarakenteinen mökki omassa 0,6 hehtaarin saaressa, järvellä moottoriveneily kielletty, kansallispuiston raja vieressä, rannasta n. 300 metriä, sijainti suositussa kesämökkikunnassa Pirkanmaalla?

15

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyöreä nolla

      Nolla arvoinen jos ei ole Helsingissä. Näin on uutisoitu mm. Hypo.

      • asdf234f234sdf234

        saari ei ole minkään arvoinen, koska se ei ole mamutettu betonislummi joka taas on priseless ;)


    • 5+2

      Ehkä 200 000€. Riippuu vähän siitä järvestä ja sen sijainnista. On siinä kuitenkin oma saari.

      • mitä?????

        Siis markkaa vai?


    • LKV-EVP

      Onko sähköö vai ei?

    • Ei muuten kuin jollakin generaattorilla..

    • LKV-EVP

      Näkemättä paikkaa tarkemmin niin sanoisin että menee alle 100 000 € tällä hetkellä, kauppa on hiljaista varsinkin saarimökeillä.

    • 25v

      Kyllä 150000 on aivan realistinen hinta tällä hetkellä, tietysti paikka näköalat ym. voivat vaikuttaa hintaan jopa alentavasti.

      • Eli, kun veljemme (meitä kaksi tyttö ja kaksi poikaa, kaikki 50 "paremmalla" puolella) tehnyt äitimme kanssa mökistä saareineen kaupat vuonna 2004 ja kauppahinta 10 000, siis 10 000 euroa??? Äitimme nukkui pois viime vuoden Juhannuksena ja kauppakirja löytyi hänen papreistaa. Ei mitään kuittia ko. kaupasta, emme maininneet perunkirjaankaan, koska äitimme aivan teräväpäinen loppuun saakka ja sai toki omaisuuttaan myydä, koska saari mökkeineen isämme kuoleman jälkeen hänelle jäi. Olemme ehdottaneet, että maksaa 10 000, jos "unohtunut" hoitaa. Lainhuudon hakenut itselleen, koska maksanut varainsiirtoveron, kiinteistö siirtyy ostajalle heti, maksuaikaa v. 2004 loppuun. Kertoi mielle äidille käteen pikkuhiljaa maksaneensa ja kuitteja ei ole!!! Nyt ainoa keino olisi katsoa ko. vuoden äidin tiliotteet mutta eipä pane nimeään valtakirjaan!!! Olemme mielestämme tehneet TOSI REILUN tarjouksen ja vaikka nyt olisikin maksanut sen 10 000 ei toinenkaan vielä olisi lähellekkään oikeaa käypää hintaa, vai mitä??


      • +51
        aunli kirjoitti:

        Eli, kun veljemme (meitä kaksi tyttö ja kaksi poikaa, kaikki 50 "paremmalla" puolella) tehnyt äitimme kanssa mökistä saareineen kaupat vuonna 2004 ja kauppahinta 10 000, siis 10 000 euroa??? Äitimme nukkui pois viime vuoden Juhannuksena ja kauppakirja löytyi hänen papreistaa. Ei mitään kuittia ko. kaupasta, emme maininneet perunkirjaankaan, koska äitimme aivan teräväpäinen loppuun saakka ja sai toki omaisuuttaan myydä, koska saari mökkeineen isämme kuoleman jälkeen hänelle jäi. Olemme ehdottaneet, että maksaa 10 000, jos "unohtunut" hoitaa. Lainhuudon hakenut itselleen, koska maksanut varainsiirtoveron, kiinteistö siirtyy ostajalle heti, maksuaikaa v. 2004 loppuun. Kertoi mielle äidille käteen pikkuhiljaa maksaneensa ja kuitteja ei ole!!! Nyt ainoa keino olisi katsoa ko. vuoden äidin tiliotteet mutta eipä pane nimeään valtakirjaan!!! Olemme mielestämme tehneet TOSI REILUN tarjouksen ja vaikka nyt olisikin maksanut sen 10 000 ei toinenkaan vielä olisi lähellekkään oikeaa käypää hintaa, vai mitä??

        Jos ei kuitteja kauppakirjan osoittamasta kauppasummasta ole olemassa, tilanne on ostajalle huono. Milläpä todistaisi maksun tapahtuneen? Jos käräjillä kuolinpesä vaatii maksua suoritettavaksi, olisi se kauppakirjan mukainen summa lisättynä lain sallimalla viivästyskorolla kauppakirjan mukaisesta eräpäivästä alkaen. Eli jokaiselle kuolinpesän osakkaalle tulisi enintään jokunen tonni rahaa, mikäli kuolinpesä on muuten velaton. Rahasummaa saattaa pienentää mahdolliset oikeudenkäyntikulut. Kannattaa huomioida, että vasta perunkirjoituksen jälkeen kuolinpesän osakkaat voivat jakaa kuolinpesän rahaa tai muuta omaisuutta ja saada niihin omistusoikeuden. Perunkirjoitus on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä hankalammaksi tilanne muuttuu.

        Toisaalta, lainhuudon perusteella kiinteistö kuuluu lainhuudon hakijalle (mikäli lainhuuto on vahvistettu).


    • Perunkirja toki tehtiin viime kesänä emmekä siinä maininneet koko asiaa, toki olisimme voineet katsoa sen ennakoksi. Mutta luulimme sopivamme asian muuten, mutta ei se onnistu, joten haemme perunkirjaan muutoksen, että katsomme sen ennakkoperinnöksi. Lainhuuto on ok. Mutta eikö kuitenkin katsota käypä hinta saarelle v. 2004 mukaan ja jos kauppahinta alle 75 % siitä, niin vero sen mukainen?

    • 13+17

      Vuonna 2004 hintataso oli erilainen kuin nyt, ehkä puolet nykyisestä. Mutta on siinä silti mennyt saari halvalla.

    • LAKIMIES EVP

      Teitä on kusetettu. Tyhmä olet jos et tuota ole itse tajunnut. Kohteen arvo lienee jossain 60-70 tonnin kantturoissa. Toimikaa siis niin, että vaaditte ulkopuolisen pesänselvittäjän. Kertokaa taustat hänelle. Hän arvioittaa kohteen ja sen mukaan tulette kyllä omanne saamaan. Veljesi ei ole mikään ihan fiksu kaveri. Hänen olisi kannattanut ottaa tuo lahjana vastaan. Silloin hän olisi vain maksanut verot eikä sitä olisi katsottu ennakkoperintönä. Nyt se tullaan katsomaan.

      Suomessa puhutaan, että perintöä ei voi siirtää pois muilta perillisiltä, mutta totuus on se, että voidaan. Jokainen Suomen kansalainen voi lahjoittaa omaisuutensa pois. Sitä ei voi estää kukaan. Dokumenttiin tarvitsee vain kirjoittaa maagiset sanat: "lahjaa ei tule katsoa ennakkoperintönä".

    • Kiitos LAKIMIES EVP, juuri näin olen ajatellutkin tekeväni! Ajattelimme vain veljeni parasta sillä, että maksaisi sen 10 000, josta on äitimme kanssa sopinut kauppakirjalla..mutta, kun ei, niin sitten vaikeamman kautta..

    • mökkerökuinmökki

      En tiedä mitä sielä. Mutta Ylläksen seudulla noin 12000 € neliö jos on jonkinlaisessa kunnossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe