En ole rasisti, mutta kuitenkin..

Naismetsuri

Meidänkin kuntaan tulossa kroatialaisia taimikonhoitotöihin. Töitä kysytty vaan eipä silloin ole tarjota saati kiinnostustakaan asiaa kohtaan. Sen verran aktiivisuutta vaatii, että suoraan metsänomistajilta kysymällä löytynyt töitä, että pysyy leivän syrjässä kiinni.

35

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elvis Aaron

      Otan osaa.. huonossa jamassa on hyvinvointi-Suomi. Onkos sulla muita
      ansiomahdollisuuksia, vai metsähommia vaan? Teetkö lähes kaikkia työlajeja?

      • Naismetsuri

        Eipähän nuo menotkaan suuret ole, kun ei ole perhettä. Ajokonetta talvella kokeilin ja joskus tekisi mieli mennä motokurssille. Näkyy olevan sitä hommaa jos vaan valmis kauemmas lähtemään töihin. Ennakkoraivausta tarjottu eniten ja tykkäänkin siitä enemmän kuin taimikonhoidosta.


    • huhuu, kuuleeko maa?

      MIkäs vika kroatialaivoimin toteutetussa taimikonhoidossa oli/on?

      Oliko työn jälki kehnoa vai mikä mättää?

      En oikein ymmärrä miten se vesakko osaisi ajatella katketessaan että minkä maalainen pitelee sitä raivuria! Onko se ruskeasilmäisyys vai mikä siihen naismetsurin mielestä vaikuttaa, noin niinkuin sen pusikon kannalta?

      Miksi jättää ajatuskulkua tähän kroatialaiskysymykseen. Voisihan työn tekemisen kieltää myös muilta "poikkeavilta". Miten olisi vasenkätisen ja astmaatikot? Entä Maalaisliittoa äänestävät, rippikoulun käyneet, kirkosta eronneet? Lievästi kehitysvammaiset tai ruotsinkieliset?

      Minua ärsyttää juuri eniten ne, jotka käyttävät silmälaseja. Olisi mielestäni vähintään kohtuullista kieltää heiltä työn tekeminen! No, Keksustalaiset ärsyttää vielä enemmän, heitä en metsääni päästäkään. Hitto kun on ne "jokamiehenoikeudet", kepulaiset voi haahuilla siellä minun tietämättäni ja "saastuttaa" palstani taimikoita...

      • Naismetsuri

        Minulla ei ole poikkeavia vastaan mitään eikä tarvetta arvostella kenenkään työnjälkeä, mutta sen verran jalat tukevasti isänmaassa, että palkata ensin suomalaista työvoimaa.


      • Yönkulkija

        V.tun Mamun perseennuolija.


      • Kuhmoinen

        Sinulle tietämätön suomalaisen työmiehen/naisen halventaja. Voin ammattilaisena kertoa sulle että työjälki on usein ala-arvoista. Palkkaus on riistämistä ihmisarvonvastaista
        .
        Suomalainen metsurikoulutus on korkeatasoista. Halvennat törkeästi niitä nuoria suomalaisia jotka on vielä kiinnostuneet alasta ja ansaitsevat palkan joka on meidän lakiemme mukainen. Hoida siinä omaisuutesi jonka jätät lapsillesi
        perintönä vaikka sosiaalipummeilla. Tosin hekin erottavat metsästä suomen puulajit.Lapsesi tekevät sinun metsässä tulevia hakkuita pihlajista,haavoista ja lepistä.

        Omistan metsää 320 ha enkä ole suomalaiselta metsurilta koskaan kysynyt kepun
        jäsenkirjaa. Silti jälki hoitotöissä on ollut hienoa ja siitä tekevät lapseni tulevaisuudessa tosi tiliä.


    • kuuleeko avaruus?

      "Minulla ei ole poikkeavia vastaan mitään eikä tarvetta arvostella kenenkään työnjälkeä, mutta sen verran jalat tukevasti isänmaassa, että palkata ensin suomalaista työvoimaa. "

      Kuitenkin päätit, ainakin rivien väleissä, antaa ymmärtää että kroatialaisten metsänhoitotyö tekeminen Suomessa olisi jotenkin epätoivottavaa.

      Toivoa sopii, että tuhannet ja kymmenet tuhannet suomalaiset ulkomailla leipäänsä tienaavat eivät kohtaisi "naismetsurin" (ps.) asenteita. Naismetsurin (ps.) ulkomaalaisvastaisuutta tihkuvat kirjoitukset toistavat iänikuista mantraa: "Ulkomaalaiset vievät työpaikat ja saman aikaisesti ulkomaalaiset eivät tee mitään." Joku voisi pitää ajatuta älyllisesti epärehellisenä. Noh, metsurikoulun jälkeen ajattelun tason ei voida olettaakaan olevan ihan siellä "penaalin terävimpien kynien" tasolla.

      Onhan teillä persuissa oma 4H-kerhokin: Hakkarainen, Hirvisari, Halla-Aho ja Häpeä (kollektiivinen sellianen). hehe

      • Elvis Aaron

        Onko kuuleeko maa ja kuuleeko avaruus sama henkilö? Jos edes kahden viestin vertaa et pysty
        olemaan samalla nimellä, niin sivistymätön moukka olet, ja hyökkäät tämän naismetsurin
        kimppuun asiattomalla käytökselläsi.. oletko teini-ikäinen vai latvakakkonen?

        Pöyristyttävää käytöstä.. ja kyllä, samaa mieltä olen naismetsurin kanssa.. suomalaiset
        ensin töihin! Itse olen vaatimattomia töitä tehnyt nuoruudessa sekä USA:ssa että Länsi- Saksassa. Ja latvakakkoselle sen verran sivistystä sinne hinuripenaaliin, että 80-luvulla
        oli sellainen valtio kuin Länsi-Saksa, ja kyllä kahdessa edm. valtiossa monenlaista
        kyräilyä ehti kokea sen ulkomaalaisuuden suhteen, kun vien "veromarkat"..

        Naismetsurille iloista mieltä sinne jonnekin.. ei anneta onnettoman masentaa meitä!


    • Naismetsuri

      Kiitos Elvis Aaron ! Sen verran kommentoin noiden ed. kirjoituksiin, että jos näillä ulkomaalaisilla on saman tason koulutus/työtaito kuin suomalaisilla metsureilla, niin eikös tämä ole kotimaisen työvoiman syrjintää? Eiköhän moni muukin ole samalla linjalla minun kanssani, voitte lukea vaikka tuon keskustelun irtisanotuista metsureista. Ja toisaalta minuun kohdistuva henk.koht. alentuva sävy "penaalin terävimmästä kynästä" ei kerro paljon vastapuolenkaan älykkyydestä saati tämän raskaan työn arvostamisesta kotimaisin voimin :)

    • Kuuleeko mars?

      Tervetuloa ulkomaalaiset tekemään metsätyötä (kunhan pääsette edes lähelle samaa laatua), josta suomalaiset ovat jo kauan sitten hinnoiteleet itsensä ulos. Pitäisi maksaa mm. km, sukankulutusrahaa, bensaa, vaatteita ja eväsleivät ym. ym. Suomalaisen työn laatu on ollut 30 vuotta yliarvostettua.

      Pitäisi vielä maksaa maisterin palkkaa työstä, joka välillä voi olla raskasta, mutta yleensä siihen pystyy kuka vaan normaalikuntoinen. Ainakin taimikonhoitopuolella. Käsittämtöntä hehkutusta metsurin työstä näyttää joillakin olevan. Periaatteessa samaa kuin lapiohomma.

      Isäntänä olen jo pitkään tehnyt niin paljon kuin itse voin. Kun pinta-alat sattuu jonain vuonna liian isoiksi, palkkaan eläkkelle jääneitä metsureita tai opiskelijoita. 70€/pv (7h) näppiin verottomana. Hyvin ovat kyselleet seuraavana keväänä taas hommiin. Työn jälki erinomaista. Heti kun meidän kulmilla on ulkomaalaisia saatavana, niin palkkaan. Kustannusvaikutus suorittavasta, erittäin yksinkertaisesta työstä ei voi olla niin paljoa mitä se nyt pahimmillana on.

      Täälläkin joku vinkuu välillä metsätöiden huonoa palkkatasoa. Totuus taitaa vaan olla siitä nykyisestä tasosta -40%, niin rupeaa töitäkin löytymään eikä tartte peräkammarissa päivät pitkät nettiin kirjoitella kultaisen 60-luvun tyyliin kovista työmiehista ja -naisista supervoimineen ja älyllisine erityislahjoineen.

      • Mars vastaa

        Isäntä hyvä, olisiko jo aika lähettää sut sinne punaiseen marsiin? Siellä ei vielä harmaan talouden koijareita olekaan. Metsureiden palkat ovat jo minimissä, vaivaiset kymmenen euroa tunnilta. Urakalla kun painelee hiki kypärässä, voi saada viisitoistakin.


      • Lakimies7

        Yksinkertaisesti harrastat suomen lakien vastaista rikollista toimintaa. . Tämä tapaus on selvä verorikos. Haet ilmeisesti myös valtion kemeratuet, jolloin harkitaan myös hakkuukieltoa .Olisiko syytä ottaa selville kuka näin kirjoitaa ja yllyttää veropetokseen?


      • apinaa koijataan

        Siinä taas yks trolli leikkii isäntää.


    • Naismetsuri

      Minä ainakin teen metsäalan työehtosopimuksen mukaisella tuntitaksalla( jokainen voi käydä lukemassa paljonko se on riippuen ammattitaidosta), sen lisäksi saan km- ja sahakorvauksen, koska se kuuluu asiaan. Itse ostan omat varusteet, uudet terät, yms. Yksikään metsänomistaja ei ole sanonut, että olisin hinnoitellut itseni pihalle.

      • stihl 490

        Moni ei tosiaan ymmärrä mitä on metsurin urakkatyö. Kun saha sammuu palkan juoksu loppuu. Siksi kunnon suomaisen metsurin saha laulaa . Kun huudatat sahaa
        kymmenen tuntia saatat päästä ansioon jolla ehkä tulet toimeen. on todella ikävää
        että tätä katoavaa suomalaista ammattikuntaa voi joku vielä halventaa. Minun kanssa saa lähteä jokainen vierastyöläinen sahuulle . Jos isäntä valitsee
        minun työmäärän ja laadun jälkeen esim kroatialaisen ehkä olisi parempi luopua koko metsästä ja myydä se pois.


    • Mehturis mies

      Niinpä. Kuten täällä joku kokkari valittaa niin ulkolainen ilman tessiä ja suomalainen tessin kanssa onkin se erottava tekijä. Siksi halpa jaPaska kiehtoo vaikka tosiaan suomalainen juurikin nämä halpatuonti maiden jäljet paikkaa.
      Ja mitähän maisterin palkkaa suomalainen metsuri saa heh??
      Metsäala on aina liikkunut jäljessä kuin irronnut junan vaunu palkkauksessa siihen nähden millaisen ruumiillisen työn joutuu tekemään leipänsä eteen. En aliarvioi mitään ammattia mutta on todella helppoja ammatteja ja yksinkertaisia joissa tienaa enemmän kuin metsuri kuukaudessa.
      Itselläni on siinämielessä erinomainen tilanne että nykyisen firman lisäksi minua on erikseen kyselty kahteen muuhunkin firmaan koska tietävät mitä saan aikaiseksi ja työnjälkeä on aina kehuttu. Kun homma rullaa on työssä käyminen todella nautittavaa. Palkkaakin olen saanut hivutettua ihan kohtuullisesti vaikkakin metsäala on metsäala mutta pärjään.
      Tottapuhuen kaikki jotka haluavat syrjiä suomalaista ja suosivat ulkolaisia kuten tämä yksi niin lopulta omaa oksaa hekin sahaavat. Vaikka he pienellä aikavälillä saavatkin enemmän omaan taskuun lähtee se veroeuro maasta ja on lopulta meidän kaikkien ja etenkin tämän konkurssikypsän valtion pussista pois. Tessi jokaiselle ulkomaan metsurille ja vähintään minimipalkka niin yllättäen alkaisi suomalaiset työttömät metsurit kiinnostaa ja ulkolaiset katoaisivat vähitellen. Se ei ole rasismia vaan oman maan sekä ihmisten suosimista ensisijassa.

      • Oikee metsuri Fin

        Metsuris miehessä näyttää olevan sitä maisterin ainesta. Oli hienoja ajatuksia,


      • Summassa
        Oikee metsuri Fin kirjoitti:

        Metsuris miehessä näyttää olevan sitä maisterin ainesta. Oli hienoja ajatuksia,

        Tietääkö välttämättä maan omistaja kuka taimikkonsa raivaa kun tilaa palvelua vaikka metsänhoito yhdistykseltä. Omistajahan saattaa asua toisella puolen Suomen.


    • Raatteessa

      Ja mitä väliä sillä on?.

    • Naismetsuri

      Tuskin metsänomistaja välittää, kuka hänen metsänsä hoitaa. Sama minullekin kuka esim. minun autoni katsastaa, saa olla ulkomaalainen ja toivottavasti ammatti-ihminen. Täytyy olla suurta ymmärrystä ja suuri sydän heillä jotka tyrmäsivät minun ajatukseni, koska jos asia käännetään toisinpäin ja heidän työpaikkansa veisi suurella todennäköisyydellä ammattitaidoton, alipalkattu (työnantajan eduksi) ulkomaalainen, niin he ajattelisivat asiasta edelleen samalla tavalla kuin täällä. Jossain edellä väitin, ettei minulla ole poikkeavia vastaan mitään; on minulla kuitenkin, en suosittele tätä työtä heille joilla on allergia ampiaisten pistoon. Ehdin sahata pajukon, ennenkuin huomasin, että siellä on ampiaispesä, ovat näin syksystä aika kiukkuisia. Yksi kerkesi tuikata reiteen, niin silloin tuli mieleen, että jos saisin allergisen reaktion siitä, niin tuskin kerkeisi apu paikalle ajoissa.

      • Pesä siellä ja tääll

        Tuohan nyt on ihan arkea raivuu hommissa kesäisin. Pallopesät ovat käytännössä nyt tyhjillään mutta maapesissä on täysi kuhina päällä ja mikäli työmaalla on yksikin pesä siihen törmäät. Maapesiä tänä vuonna paljon. Perkuu kohteet pahimpia. Nimimerkillä tiistaina ja keskiviikkona tälläKIN viikolla ampiaisten hyökkäyksen kohteeksi joutunut.
        Kiusallisia ovat mutta ikävä kyllä kuuluvat luontoon. Jonkun tunnin jomottaa mutta luojan kiitos että ei ole allergiaa pistoille. Muuten olisi ammatin vaihto.


      • oma syy
        Pesä siellä ja tääll kirjoitti:

        Tuohan nyt on ihan arkea raivuu hommissa kesäisin. Pallopesät ovat käytännössä nyt tyhjillään mutta maapesissä on täysi kuhina päällä ja mikäli työmaalla on yksikin pesä siihen törmäät. Maapesiä tänä vuonna paljon. Perkuu kohteet pahimpia. Nimimerkillä tiistaina ja keskiviikkona tälläKIN viikolla ampiaisten hyökkäyksen kohteeksi joutunut.
        Kiusallisia ovat mutta ikävä kyllä kuuluvat luontoon. Jonkun tunnin jomottaa mutta luojan kiitos että ei ole allergiaa pistoille. Muuten olisi ammatin vaihto.

        Juuri oli kolme pistoa samasta pesästä, illalla oli hiukan höntti olo.


      • Pesä siellä ja tääll
        oma syy kirjoitti:

        Juuri oli kolme pistoa samasta pesästä, illalla oli hiukan höntti olo.

        Onneksi mäyrät kaivaa aika paljon maapesiä auki joten toisinaan ne näkee ajoissa.


      • Loan Shark
        oma syy kirjoitti:

        Juuri oli kolme pistoa samasta pesästä, illalla oli hiukan höntti olo.

        Kyypakkaus rintataskuun, ja kun pistot tulee niin tabletit naamaan saman tein. Auttaa nimittäin aika hyvin.


      • MSM83

        Ei ne pistä jos niitä ei huido, viime kesänä työmaalla törmäsin maa-ampiaispesään. Lievästi olen allerginen pistoille mutta silti teen metsätöitä.


    • Raatteessa

      Kummallista mustamaalausta täällä harrastetaan ulkomaalaisten muka huonosta työnlaadusta?.
      Juuri tutkittiin naapurin 3 hehtaarin alalle virolaisporukan istuttamia kuusentaimia.

      Työn jälki on todella moitteetonta, ja urakka oli tehty yöaikaan kun oli päivällä kovin kuumaa.

      Hävetkää ruikuttajat.

      • Sotkamosta

        Raatteen maanomistaja teettäkööt vaikka vinku intiaanilla työt mutta minä en. Sen verran tulee olla isänmaallinen.


      • Salo metsä

        VOI HERRANJUMALA!!!! YKSIKÄÄN SUOMEN METSURI EI VIHAA VIROLAISMETSURIA. EIKÄ HE RUIKUTA. Kylmä totuus on että näitä
        vierastyöläisiä käytetään törkeästi hyväksi. Mene ja kysy heidän palkka
        niin sinuakin ehkä hävettäisi että olet osallinen ihmisen hyväksikäyttöön. Jos yöllä
        ollaan työssä käytetään tosiaan kaikki voimavarat mitä löytyy- mutta millä palkalla.
        Suomen metsien hoidon on vallannut virolaiset konsultointiyhtiöt ja vanhat itäblokin mafiat. Romanialaiset metsätyömiehet juoksevat karkuun metsässä jos lakimääräisiä tarkastuksia tullaan tekemään. Tämä on metsänhoitoa nyky Suomessa. Sahatunti maksaa alle 3 euroa. Työnlaatu voi olla kohdallaan mutta miten tiedät työnantajan kiristyskeinot?
        Itse omistan metsää 345 ha. Minulla on ollut aina kaksi suomalaista vakio metsuriyritäjää 20 vuoden ajan ja yhteistyö jatkuu. Minulle merkitsee se että he ovat paikkakunnan miehiä ja rahat jää myös tänne..Jätän aina osan metsän uudistamistuloista tuleviin hoitotöihin.
        Elän osin metsästäni ja saan siitä elantoni perheelle. Minun metsissä ei harrasteta ihmisen hyväksikäyttöä. Meillä käytetään hyväksi vain suomalaista puuta.


    • Raatteessa

      Kun pidettiin EU-äänestystä, kerrottiin SAK:sta, että nyt on mahdollisuus päästä työnhakuun ulkomailta.

      Äänestyksessä SAK:n ja teollisuuden toive toteutui.

      Onnittelut voittajille ja pulinat pois.

      • Sotkamosta

        Mikäpä hänessä mutta maailma ei ole vain niin suorasukainen. Pelkkä EU;ssa olo ei minua saa käyttämään ulkolaista työvoimaa.


    • Raatteessa

      Täällä etelässä ne kotimaiset vain antavat työpaikkansa ulkolaisille.

      "EU on sosialidemokraattinen hanke", sanoi Lipponen.
      "Työpaikat Suomessa ryöpsähtävät käyntiin ", sanoi Johannes Koroma.
      "Sitä kautta päästään Natoon", sanoi Kokoomus.

    • nokikepit hiiteen

      raatteessa:
      Niin, voihan ne mamut ottaa istutushommiin yöaikaankin, niin ei pääse verokarhu ihmettelemään sivullisten muodossa, rauhassa saavat istutella. Lisää mamuja vaan, p*******!

    • mamun kaveri

      Kukaan persepuolueen edustaja ei voi koskaan määrätä mihin vuorokauden aikaan urakkamies työnsä tekee.

      Joten, istutellaan silloin, kun se itselle ja verottajalle parhaiten sopii.

    • Metsuri

      Kuule sinä harmaan talouden kannattaja . Sinä olet rikollinen , ihmisen hyväksikäyttäjä ja suomalaisen kansanomaisuuden häpäisijä. Tämä suomalainen
      naismetsuri on varmasti arvoiltaan yksi niistä että sinäkin yleensä olet pysynyt leivässä.
      Sinun leipäsi on suomalaisen työmiehen ja naisen ansiota.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe