Miehen pitäminen tulee liian kalliiksi kukkarolle :(

vadelma6

Rakastan miestäni ihmisenä, mutta ongelmat kulminoituvat rahaan. Mieheni on ollut 5kk työtön ja sai viimesenä päivänä ku mahd. vasta haettua tyött. tukea. Ja kukahan elätti hänet siihen asti. He antoivat lappuja plus kaks viikkoo täyttöaikaa. Hän eli kuitenkin loppujen lopuksi minä täytin hänelle paperit viimesenä päivänä ku mahd, Hän ei muka ehtinyt kun oli töissä /kaverillaan (joka mielestäni käyttää häntä hyväkseen).

Kun hän sai laput vietyä työkkäriin he sanoivat että käsittelyaika on 1kk. sitten he tekevät päätöksen. Eli tämän kuun 25. päivä. Ja kukahan elättää hänet tämän kuukauden.

Ja hän tekee hulluna töitä. Aina hän on töissä muka mutta tuloja ei näy missään. Oikeasti hänen kaverinsa käyttää häntä vain hyväkseen. Muka maksaa palkkaa (joo antaa pari kymppiä jonku 8 tunnin työkeikan jälkeen plus maksaa ehkä ruuat)
Säälin miestäni joka on niin hyväsydäminen ja aina auttaa muita jne. jne. Mutta sen lisäksi että hän ei saa ihmisen palkkaa, minä kärsin koska joudun elttää hänet omasta pienestä palkastani joka on jopa itseni elättämiseen naurettavan pieni.

Pelottaa miten saamme vuokrat maksettua ja kaikki elämisen kulut sillä muutimme juuri 176 euron asunnosta 820 euron asuntoon jo perheen kasvamisen takia oli pakko ottaa ainut kaksio mikä saatiin. (muuten olisimme jo nyt kodittomia)

Jos hänen tukihakemuksensa päätös on kielteinen niin mun palkasta 70% menee vuokranmaksuun. Loput kolme neljäsataa jää kaikkeen muuhun ja varmaan laskuihin tuosta valtaosa, on sähköt, autovakuutukset ja muutkin vakuutukset, bussilippu ukolle, puhelinlaskut(molempien) miehen tupakat( 75e/kk)jne auton bensat . Musta tuntuu että kilahan. Ruokaan ei jää rahaa, vaikka nyt ois raskaana just tärkeintä syödä terveellistä ja monipuolista ruokaa ja säännöllisesti.

Kerran jo kilahdin ja revin ukon etuudenhakemuslaput hänen silmien edessä kun hän ei tee mitään järkevää tienatakseen rahaa. No tilasin oitis uudet hänelle. Mutta pelkään jo itseäni mitä vahinkoa aiheutan seuraavassa kilahduksessani. Yritän vain rukoilla etten satuttaisi ketään. Meille on tulossa vauvakin joten mä jään kolmen kuukauden päästä pois töistä. Lienemme ensimmäinen perhe suomessa jotka asuu sitten kadulla :(

Elämässä olisi kaikki 100% hyvin jos hän saisi työstään kunnon palkkaa.

Hänelle ei välttämättä myönnetä mitään avustusta kelasta koska hän on sekä työssäkäyvä että opiskelija yhtä aikaa.

49

884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • t4gyretgygetg

      No niin kauan ei ole asiat huonosti, kun on varaa laittaa tupakkaan 75 egeä kuukaudessa.

      Mieheni ei ollut edes työttömänä, mutta taloudellisesti oli suht tiukkaa minun ollessani äitiyslomalla ja pienen pätkän hoitovapaalla aikoinaan, lainan lyhennykset niskassa. Mies totesi, että onkin korkea aika lopettaa terveydellä leikkiminen ja laittaa sekin raha johonkin hyödylliseen. Tahtoa se vaati, mutta lopussa kiitos seisoi.

      Miehesi ja tulevan lapsesi isä on saamaton nahjus. Sad but true. Pienistä puroista tulee suuri virta - eikä tuo 75 egeäkään ihan pikkujuttu ole teidän taloudessanne...

    • 1+9

      Konkurssihan tuosta seuraa. Mun mies tienaa sen 522e peruspäivärahaa ja mun eläke on asumistukineen 935e. Silti ukolla on varaa pistää tupakkaan 175e kuussa. Syömisestä eikä menoistaan ei ole yhtään tinkinyt. Minä maksoin velkarahalla viimevuoteen asti. Sitten se loppui. Multa meni luottotiedot. Miehen eläminen ehti tehdä mulle parikyt tuhatta velkaa. Mieti nyt hyvä ihminen mieti.

      • 1+9

        Niin ja se velka tuli kahdessa vuodessa.


    • Vadelma 6

      Mulla visa lasku hipoo 1000e eli enempää en voi edes ottaa. Velaksi en halua elää, en ole ikinä halunut ja oon muutenkin tarkka raha-asioistani, mutta tän miehen työttömäks jäämisen takia on ollu pakko.

      Sitä itsekin ihmettelen että mihin mies käyttää kaiken tuon rahan, aina kun sanon että tuo kaupasta jotain, hänellä ei ole rahaa, "Niin mutta eilenhän annoin sulle 40€" ja silti hän sanoo ettei sitä ole enää. Mitä ihmettä!!

      Mihin hän voi tuhlata noin paljon rahaa yhdessä päivässä. Mä oon se jonka rahoista maksetaan ruokaostokset, bensat ja laskut. Meneekö ne rahat oikeesti tupakkaan, oluisiin??? Äsken hän kävi tämän hyväksikäyttäjäkaverinsa kanssa tässä pyörimässä ja kyllä viihtyvät parvekkeella sauhutellen ja juoden jotain tölkkioluita. Mä en vaan kestä!! Mun sisin leimuaa vihaa mutta en tiedä miten toimia.

      Oon ihan rajamailla annanko kenkää hänelle vai lähdenkö itse kulkeen, vai yritänkö puhua hänelle vai odotanko vielä siihen 25. päivään asti jos hän saisi kerralla useamman kuun tuet, niin sehän olisi sit jo yli pari tonnia. Mietitytt'ää sekin jos lähden nyt niin hän saa nautiskella niistä rahoista kaikessa rauhassa ja mä oon joka tapauksessa aina se häviävä osapuoli. :(

      Mies ei tajua miten umpikujassa meidän elämä on! Ei rakkaus vaan talous!

      Ja rahan takia en halua erota, jos eroamme syy on alkoholi ja tupakka sillä niihinhän se ukon raha menee, jonka olin tarkoittanut ihan vain syömiseen, ja normaaliin elämään.

      Ja nyt oikeasti ukko lähti jatkamaan hyväntuulista iltaansa johonkin muutamaksi tunniksi. Aargh

      • nyt tarkkana!

        Älä anna omista rahoistasi hänelle enää yhtään senttiä.

        Ota raha-asiat puheeksi, ja tehkää yhdessä budjetti. Jos miehen sílmät eivät aukea siinä vaiheessa, kun paperille on listattu pakolliset menot ja ruokaan ym. jäävä raha, niin suosittelen että otat yhteyttä paikkakuntasi sosiaalitoimistoon. Varaa sieltä keskusteluaika, ja kerro tilanteestasi. Hae pienempi asunto ja muuta omillesi.

        Voin kokemuksesta sanoa, että on henkisesti helpompaa venyttää penniä yksinään, kuin elättää siinä sivussa jotain huithapelia.

        Mies oppii jos oppii, viimeistään sitten kun vastaa itse itsestään jos ei muuten.


      • Linnea Oivakeino

        Ai en huomannutkaan lukea tätä. Ukkohan on alkkis, eli alkoholiongelmainen juippi, hällä vällii -tyyppi.
        Annat kenkää tietysti. Oletan että vaikka jäisit kahtomaan ja uettelemaan niitä 25:pvän rahoja, et ennätä niitä nähhä.
        Tollainen äijä huushiiteen.


      • 1+9

        Eipä mullakaan ollut velkoja minnekään kun miehen tapasin. Aina tarkka ollut taloudesta ja laskuni maksanut. Niin ne vaan osaa manipuloida ja käyttää hyväksi ettet huomaakaan.


      • 1+9

        Ai niin jos mietit mihin rahat häviää niin tuollaisilla miehillä ne häviää ilmaan. Meilläkin kahden hengen talous. Vuokra 570e ja tulot esimerkkikuulta 5500 nettona! Ennen palkkapäivää joutuu jo kiristään vyötä kun mitään ei oo. Minne rahat häviää? Ei tietoa.


    • lähde pois heti

      Miksi annat rahaa, koska vain katkeroidut siitä enemmän ja enemmän? Mitäpä jos muutat pois ja katsotte sen jälkeen rauhassa, että onko teistä enää seurustelemaan. En suosittele, että asutte enää ikinä saman katon alla. Seurustella voi, mutta älä silloinkaan ota miestä yöksi äläkä maksa hänen kulujaan.

      Lapsenne ansaitsevat paremman isän esikuvakseen kuin työttömän ja vastuuttoman kaljoittelijan. Alkoholi on pilannut monta miestä.

    • Linnea Oivakeino

      Jopa olette sopan keittäneet.
      Halvempaan asuntoon, ukko töitä mistä vain, vaikka siivoushommaa. Tulot säännölliseksi ja menot minimiin, auton pito harkintaan, tilalle polkupyörä.
      Ruoasta karsittava kaikki turha, pois herkkujogurtit, namit, valkeat leivät, valmismössöt.
      Perunaa, porkkanaa, punajuurta, tarjouslihoja, itsetehtyä pullaa.
      Halvimmat pesuaineet, huuhteluaineita ei tarvita.
      Puhelimen käyttö minimiin, lasten ylimääräiset hoitohärpäkkeet veks.
      Tärkein on säännöllinen, pienikin, tilikirjan pito, josta seuraatte menot.
      Vaatteita ja roinaa ei kannata ostaa kirppiksiltä kuin tarpeellinen, hörsöostokset pois.
      Ukko töihin, ja niitä töitä ei valikoida.
      Tupakka pois!
      Vitsi on siinä, että ei ne suuret tulot, vaan pienet menot, pitävät talouden kasassa ja kuosissa.
      Kirjoituksestä päätellen vaikutat itsekin aika kaaosmaiselta viime tinkaan eläjältä, mutta voin olla väärässä.
      Totuus löytyy itsekurissa ja järjestyksestä. Menot kuriin, tulot kuriin, halut kuriin.

      • Kirjanpitäjä22

        Et sitten jaksanut lukea sanaakaan kommenteista? Mies on ongelma, muuten jo venyttävät penniä minkä ehtivät.


    • kiltti mies.

      Itse olin joskus noin hyväsydäminen että tein ilmaiseksi töitä kauan kun kuvittelin että saan sitten vakityöpaikan tai pitemmän sopimuksen kun näytän että osaan ja olen ahkera. No omaa tyhmyyttäni ahkeroin, palkkaa en saanut enkä työpaikkaa. Enää en suostu ilman palkkaa töihin minnekkään. Eikä ne laput viedä kelaan ja sittens ieltä saa rahaa. Itse täytän hakemuksen netissä ja siinä ei kauan mene ja rahat tulee tilille. Teidän pitää hakea toimeentulotukea soskusta jos ei teille jää ruoka rahaa, viette sinne laput ja liput ja teette hakemuksen. Tuo 75 euroa tupakaan on aivan järkyttävää.

      • kans.edustaja v

        Kyllähän sinä vielä lähdet aamutuimaan pakkaseen, saat nähdä.


    • Rakasta kärsi

      Sen siitä saa. Mies on varmaan komea ja omaa koomikon lahjat sillä normaali työssä käyvä mieshän ei kelpaa vaikka olisikin kuinka tunnollinen, järkevä ja asiallinen. Sitten pitää hetken huumasta hätäpäissään panettaa itsensä paksuks tälle alfa kollille ja sen jälkeen kitistä netissä mut "onhan se niin komea" et ei kannattanu sitä vähemmän komeaa työssäkäyvää ottaa mut siltikin nyt vituttaaaankarasti.
      Kestä seuraukset sillä itse olet tiesi valinnut ja narsistista pakoilua olisi nyt erota. Myös sinun tulee kärsiä valintasi vääryydestä. Muutenhan menisit heti itkemään sen kakkos vaihtoehdon pakeille huonoa elämääsi ja hakemaan sääliä. Sääli on sairautta.

      • 20+12

        Kilttiksellä vielä pahempi päivä? :D


      • Rakasta kärsi
        20+12 kirjoitti:

        Kilttiksellä vielä pahempi päivä? :D

        En ole palstan "Kiltti mies" mutta omaan osin saman ajattelun huomaan. Toisekseen olen työssä käyvä kun ilmeisesti edellä mainittu ei ole. Mutta kirjoittamaani ei kannata ohittaa menemällä yli aiheesta. Tarkoitin mitä sanoin avaajalle!


      • 20+12
        Rakasta kärsi kirjoitti:

        En ole palstan "Kiltti mies" mutta omaan osin saman ajattelun huomaan. Toisekseen olen työssä käyvä kun ilmeisesti edellä mainittu ei ole. Mutta kirjoittamaani ei kannata ohittaa menemällä yli aiheesta. Tarkoitin mitä sanoin avaajalle!

        Pahoittelen kommenttiani. Niin kilttikselle kuulosti tuo ulkonäkö kommentti. Omalla kohdalla ei pidä tuo kyllä paikkaansa. Ulkonäkö on miehessä aikalailla yhdentekevä asia. Karisma ratkaisee. Naiset ei ole visuaalisia kuten miehet. Kun osaa puhua mustan valkoiseksi niin mulla lyö aivot tyhjää. Tulee tehtyä kestämättömiä ratkaisuja. Toisaaltaan jos joskus minustakin olisi ollut joku työssäkäyvä mies kiinnostumut niin wuhuu! Semmonen heti! Ei ole vaan vielä kohdalle osunut 36 vuoden aikana.


    • Lellu...

      Sinun pitää lopettaa miehen äitinä oleminen. Tee laskelma tuloista ja pakollisista menoista. Pidä palaveri miehen kanssa taloustilanteestanne. Pyydä häntä kertomaan omat tulonsa ja menonsa. Kysy miten hän että pakolliset menot katetaan. Anna miehen ottaa vastuu omista menoistaan ja itsestään. Kerro että sinun ei ole mahdollista enää elättää häntä. Anna miehen maksaa omissa nimissä olevat laskunsa, tarvitsemansa bussiliput.
      Kuka omistaa auton ? Voitteko luopua siitä ?

    • free life

      Ei kai ole pakko elättää toista. Ei ainakaan laissa niin lue. Miehes on juoppo ja naiset nyt vaan oon tyhmiä että sietävät tuollaista kun mies on komea. Ei naisil kelpais ruma mies joka tekis töitä ja maksais laskut.

    • vadelma 6

      Kiitos kommenteistanne! Niitä on tullut enempi kuin osasin odottaakaan!

      Nyt tarkkana:
      -kiitos ideasta ottaa sossuun yhteyttä. itse olin ajatellut puhua neuvolassa mutta mieheni saattaa olla siellä mukana ja koko homma menee myttyyn. Ja haluan puhua aina hyvää miehestäni...etenkin jos hän on kuulemassa! ...enkä kyllä ikinä eroaisi jos ei olis ihan pakko. Erotakseni hänen pitäisi tehdä jotain todella julmaa mulle.

      Linnea Oivakeino:
      -En haluaisi antaa kenkää (vaikka sitä joskus suutuspäissäni mietinkin) se olisi julmaa ja silloin pettäisin lupauksen "rakastaa sekä myötä että vastamäessä" Mutta asumusero voisi olla vaihtoehto tosin luulen että silloin menisi vain enempi rahaa elämiseen. Luultavasti säästämme enemmän kun asumme yhdessä. Meillä kun parisuhteessa menee muuten hyvin. Ongelma on se että mies käyttää mun rahoja huolimattomasti.

      Meillä ei ole huonekaluja ainoat mitä ilmaseks ollaan löydetty hylättyjen tavaroitten katoksesta on pyykkikone ja tiskikone. Nyt oottelen että ukko asentaa ne ja näemme toimivatko......

      1 9:
      -Kiitos myötätunnosta, tiedän että ymmärrät mua! Meillä vuokra 820 ja mun tulot nettona n.1300-1400. Miehen tulot 0€

      Lähde heti pois:
      -Nimen omaan vielä syntymätön lapseni tarvitsee kunnollisen isän. En tiedä milloin repsahdus on tapahtunut sillä kun tapasimme (3 vuotta sitten) mieheni ei juonut nähteni ja olimme samassa työpaikassa jossa bruttotulot olivat 2000€/kk. Itse en juo ja olemme sopineet että taloudessamme ei ole pulloja/tölkkejä. Mutta mitä ihmettä nyt, terassilla 3 pussia täynnä tyhjiä pulloja ja tölkkejä toki osa on limupulloja mut silti.Ihmettelen vaan kun niitä tölkkejä on alkanut löytymään täältä asunnostakin...! :O

      Haluan olla kuitenkin armollinen hänelle, sillä tiedän hänen sydämensä vain olevan niin "hyvä" että hän ei osaa vaatia oikeutta itselleen ja olemaan itsekäs vaatimaan kunnon palkkaa jne...Niin ja suostumatta olemaan palkaton apupoika.

      Kirjanpitäjä22:
      -Just noin.

      Free Life:
      -mieheni ei ole erityisen komea, noin yleisen mittapuun mukaan. Näen hänessä jotain erilaista ja spesiaalia mikä erottaa hänet kaikista muista. Mutta onhan hän vähän huoleton huithapeli, joskin siinäkin on jotakin hirveän hellyyttävää. Ei elämän pidäkään olla pelkkää vakavaa puurtamista.

      Kiltti mies:
      -Mieheni on juurikin liian kiltti. Hän haaveilee mulle iltoisin että nyt kun hän oppii tämän työn mitä saa apupoikana tehdä, niin hän alkaa tienata useita tonneja kuussa ja mä voin olla huoletta sen jälkeen... Mä vaan en kehtaa sanoo että sen kannattais lopettaa heti noi paupojan hommat ja ettiä kunnon palkkatyö. Kun miehethän ei tykkää et niitä nainen alkaa opastamaan.

      Olen laittanut hänen sähköpostiin linkkejä avoimista työpaikoista.
      Hän sanoo että tekee mitä töitä vain, mutta ei silti ollut hakenut yhteenkään lähettämistäni työpaikoista.

      Rakasta ja Kärsi:
      -Eroaminen olisi minustakin raukkamaista. Enkä hae täällä sääliä vaan muiden näkökulmaa. En voisi kuvitellakkaan itseäni yksinhuoltajaksi. Elämä olisi 100% hyvää jos mieheni saisi työstään kunnon palkkaa. Ei meidän parisuhde huono ole nytkään mutta tuo raha asia huolestuttaa mua.

      Lellu..:
      -Kerran vahongossa tokaisin että musta tuntuu kuin olisin äitisi ja siittähän vasta sota syntyi! Hän hajotti jopa oman kelakorttinsa suutuspäissään. Minkäs mää tunteilleni voin mutta kaikkea ei pitäisi sanoa ääneen... Mut joistain tunteista ei pääse yli muuta kuin puhumalla. Joten se oli ihan paikallaan kuitenkin.

      Olen auton omistaja ja haltija ja maksan kaikki autoon liittyvät kulut. Myös miehen ajokilometrit. Voisin luopua autosta nyt kun muutimme pk-seudulle niin kaikkialle pääsee julkisilla. (tosin julkiset ällöttää mua en tiiä miks, kun nyt raskaana joka toinen asia ällöttää muutenkin) Mies ei halua luopua autostani koska kuulemma tarvii sitä.

      Mut toisaalta auto on mun ja mä saan myydä omaisuuttani jos haluan. Ja toisaalta me haaveillaan vähän isommasta autosta jossa on 4 ovea. Vois sitten vauvelin kanssa ajella koko perheellä katsomaan mummoa ja vaaria ja muita sukulaisia :)

      Haluaisin säilyttää parisuhteen niin hyvänä kuin mahdollista. Ihanaa sitten kun on lapsi jolla on rakastavat vanhemmat. Jotka rakastavat myös toisiaan, voisiko perheidylli parempi enää olla? Riippumatta siitä onko rahaa paljon tai vähän.'

      Niin ja lopuksi pakko mainita vielä, että kauniisti sanoin pari iltaa sitten hänelle että; "Mielestäni et saa nykyisestä työstäsi kunnon palkkaa. Ystäväsi käyttää sua apuna vain koska se on hänelle helppoa ja edullista" Asia veti hänet niin hiljaiseksi että hän ei ollut saanut heti unta. Ja hän vähän myönsi asiaa mutta myös puolusteli että kaveri oli kuulemma maksanut osan hänen isosta puhelinlaskustaan ja auttanut häntä oman yrityksen alkuun". No en halunnut alkaa riiteleen vaan nimenomaan että hän itse saisi ajattelemisen aihetta. hän tarvii vielä kannustusta omaan ajatteluun ettei olisi täysin kaverin pyöriteltävänä.

    • vadelma 6

      Seuraaavan kerran ku miehen kaveri tulee tänne niin mää kuristan sen. Mä oon niin vihainen. Mies on ollu hänellä koko päivän töissä mutta joutuu nyt lainata häneltä 20 e että saa tuotua kiinalaisesta ruokaa koska on meidän 1v. hääpäivä (alunperin oli kyllä suunnitelmissa mennä ulos syömään hienosti pukeutuneena) mutta mies ollu koko päivän hyväksikäyttäjäkaverillaan töissä ja ei oo saanu lantin lanttia. Mä Joudun Maksamaan hyväksikäyttäjäkaverille 20E sitten kun ne tulee. Mä haluisin tappaa sen. Se pilaa meidän elämän ja talouden. Kelasin just tässä että mieheni maksaa joka päivä 80-100e tälle hyväksikäyttäjäkaverilleen rahaa työllään!

      Kukaan ei voi tajuta vihan suuruutta silloin kun raskaana oleva nainen haluaa suojella perhettään!!!

    • 70 / 66

      Naisen pitäminen se vasta on kalliiksi tullut!

      Työikäisinä minä toin perheen kassaan noin 80% tuloista ja vaimoni käytti samassa suhteessa, n. 80% kaikesta.

      Eläkkeemmekin ovat epätasapainossa. Suhde on suunnilleen 1 / 3.
      Kaiken lisäksi, jos hän jää leskeksi niin hänen tulonsa tuplaantuvat.
      Myönteistä on se, että toisin päin vain hänen pieni eläkkeensä jää tulematta enkä minä saa mitään lesken eläkettä.

      Eiks oo epistä?

    • Lellu...

      Vadelma, jos et halua luopua autostasi, sen voisi kuitenkin laittaa joksikin ajaksi seisomaan, niin siitä ei synny kuluja. Pääkaupunkiseudulla on kierrätyskeskuksia, joista voi ostaa pikku rahalla hyviä käytettyjä huonekaluja.

      Miehesi ei vaikuta yrittäjäluonteelta ja hän tuntuu tukeutuvan kaverinsa, joka käyttää tilannetta hyväkseen. Miksi miehellä on iso puhelinlasku ? Oletko kysynyt miksi mies ei ole hakenut työpaikkoja. Palkaton työ kaverille ei voi olla sen esteenä. Kuvaamasi perusteella miehestä voi tulla isompi ongelma kuin haluat optimistisesti uskoakaan. Edelleen kehotan sinua antamaan miehen vastata omista asioistaan. Et pelasta häntä vaan jos hänellä on iso puhelinlasku, hän vastaa itse siitä. Prepaid voisi olla hyvä vaihtoehto puhelimeksi. Jos mies haluaa, että auto on käytössä, häneltä pitäisi löytyä rahat vakuutukseen ja polttoaineeseen.

    • älyhoi41

      Kun se kaveri tulee sinne teille niin jos et kurista niin haukut ainakin kunnolla. Ja ilmoitat että kun mies tekee satasen työt joka päivä saamatta palkkaa niin sun ei tule mieleenkään palauttaa ko kakskymppistä. Menköön poliisille jos kokee kärsineensä vääryyttä suhteessa teihin kahteen.
      Hyvä vain jos "kaveri" suuttuu ja jättää miehesi rauhaan, ei kun työnhakuun vaan!
      Alkava raskaudentila aiheuttaa päähäsi vaaleanpunaista höttöä, etkä osaa olla tarpeeksi tiukka miehellesi. Ihan oikeesti: tämä on tärkeää! Et nosta tililtäsi käteisiä antaaksesi miehelle taskurahaa, ei siis senttiäkään. Jos hänellä ei ole varaa omiin välttämättömyyksiinsä, pyytäköön vihdoin rästipalkat kaverilta tai menköön sossuun tai diakonille kerjäämään. Sanot vain että sulla ei ole euroakaan ylimääräistä, täytyy olla pahanpäivänvaraa vauvan tuloa varten. Oikeesti vauvatarvikkeita tulee paljon hankittavaksi, ja rahaa kuluu. Osan voi hankkia käytettynä, rupeapa jo omilla palkkarahoillasi katselemaan kirppiksiltä tarvikkeita. Sinun rahasi ovat sinun ja vauvan, paina se kaaliisi! Jos mies on noin avuton, hänen pitäisi käydä juttelemassa elämäntilanteestanne vaikkapa työvoimatoimistossa tai sitä kautta psykologilla. Ja itse tosiaan sosiaalitoimistoon ettet kohta menetä omiakin luottotietojasi, kiltti kiltille rahaa jakelemassa.

    • vadelma 6

      70/66:
      - Jostain syystä sain hymyn huulille kirjoituksestasi. Toi on niiin epäreilua! Taidat olla kuitenkin hyvätuloinen? ;)

      Lellu..
      - Toi kierrätyskeskus on hyvä idea. Tykkään myös kierrellä kirppareita ja tehdä löytöjä. Olen myös katsonut torin annetaan palstaa, sieltä saattaa myös bongata vaikka mitä yllättävää. Meillä onkin nyt hakusessa ruokaryhmä, sohva ja sänky.

      Mutta en halua kodistani mitään kaatopaikkaromun säilytystilaa, vaan haluan että tää on inhimillinen ja kaunis&viihtyisä koti minulle ja perheelleni.

      Miehen puhelinlasku on iso koska hän soittelee paljon ulkomaille. Ja en ole maksanut hänen puhelinlaskujaan koska hän on onnistunut saamaan aina rahaa juuri puhelinlaskun verran kasaan ennen kuin lasku menee perintään. Mutta jos hän ei olisi saanut mun olisi (kai) ollut pakko maksaa. Hän on onneksi fiksu ja tajuaa että kun lasku menee perintään, tulee maksuhäiriömerkintä ja hän ei voi saada pankkilainaa, asuntoa yms. Tästä olemme avoimesti myös jutelleet.

      Ja haluan edelleen korostaa että mieheni on minulle ihanin maailmassa ja ero on kauheinta mitä meille voisi tapahtua. Tänään juttelimme ja hän todella haluaa päästä tähän yrittäjän työn syrjään kiinni. Ja jos se tekee hänet onnelliseksi niin mikä minä oon sitä kieltämään, kyllähän itsekin olen työssä josta tykkään ja jonka itse olen valinnut...

      Kuitenkaan en suostu ottamaan hänen puolestaan lainaa. En minkään suuruista. Hän on yrittänyt että olisin ottanut omille nimilleni hänelle 30 000 lainan, mutta en ole niin tyhmä. Vaikka vähän pelottaa että jos hän jonain päivänä puhuu oikein kauniisti niin hairahdan tekemään jotain niinkin typerää ja peruuttamatonta! Rukoilen ja toivon että mulla pysyy järki kädessä vaikka mies maalaileekin hienoa tulevaisuutta, niin semmosen velan joka on kadonnut taivaan tuuliin, maksaminen on ihan perseestä.

      Jos nytkin rahatilanne on tiukka niin miten muka tulevaisuudessa olisi enemmän rahaa?

      Jotenkin mulla hormonit hyrrää 1650 kertasella teholla ja kyllä mä tiedän millasta juomista ja tupakointia se olis sit ku olis 30 000 e tilillä, ja se nyt vasta perseestä oliskin kun en nytkään siedä kumpaakaan (=hänen juomista ja tupakointiaan) edes normaalissa määrin!

    • vadelma 6

      Ps. Lellu..
      - Miehelläni on jo 2 liittymää. Toinen Saunalahden toimesta suljettu puhelinliittymä koska laskut maksamatta. Toinen prepaid-liittymä, johon lataan säännöllisesti 10 eurolla puheaikaa. Huom minä lataan, koska hänellä ei ole rahaa.

      Älyhoi41:
      -Haluaisin niin haukkua hyväksikäyttäjäkaverin lyttyyn mieheni nähden, mutta en osaa. EN VAIN OSAA. En ole ollenkaan lahjakas sillä alueella. Mutta ehkä hän on hyvä harjoittelukappale. Olisi vain hyvä että hän ei olisi enää elämässämme koko ajan läsnä. Aina soittamassa miestä töihin jopa aamulla kun vielä nukumme...ukon puhelin soi... ja kohta hän lähtee. Huoh.

      Mä oon usein sanonut ukolle ettei mulla oo yhtään ylimmääräistä rahaa. Mut sitten hänelle tulee joku kauhea ylitsepääsemätön pulmatilanne johon hän tarvii yhtäkkiä 100-200-300-400-500 tai jopa 800 rahaa ihan pakosti heti, elämä ei muuten jatku. Sitten yhtäkkiä joku kilahtaa mun päässä ja hommaan hänelle ne rahat. Vieläpä kun hän sanoo että maksaa 2 päivän päästä/ens viikon maanantaina takaisin korkojen kanssa. Ikinä en ole saanut takaisinmaksusuorituksia.

      Ja hän on laskujeni mukaan multa lainannut viime kesän aikana n. 900 euroa. Tähän laskelmaan ei sisälly ne parikymppiset joita heittelen hänelle noin joka kolmas päivä. (koska hän tarvii tupakkaa ja ruokaa) Tähän laskuun sisältyy ne rahat jota se on lainannut multa luvaten maksaa takaisin huomenna/ens viikolla.

      Mut kaiken huippu oli et se oli maksanut viron reissunsa mun tililtä sillä aikaa kun olin ollut töissä, sillä hän tiesi missä säilytän pankkitunnuksiani.

      Ikinä en eläissäni olisi voinut uskoa että joudun piilottamaan omalta perheenjäseneltäni omaa pankkikorttia ja pankkitunnuksia. Täähän on ihan katastrofaalista. Ja mullon kauhea stressi jos unohdan piilottaa ne niin tili saattaa olla tyhjä seuraavana hetkenä, kun en voi luottaa häneen enää yhtää raha-asioissa.

      Ja sitten kun olen seuraavana päivänä/seuraavana maanantaina kysynyt velkoja takaisin, ei hänellä olekaan rahaa.

      Ajattelinkin nyt ratkaisuna nimen omaan nostaa hänelle vain käteistä ja särjen ne 5 ja 10 euron seteleiksi. Kaksikymppinen on hänelle liian suuri summa. Koska käteisellä pystyn vielä välttämään riidan.

      Korttia en voi antaa luottamuspulan vuoksi vaikka hän sitä lähes päivittäin pyytääkin.

      Tänään rahan anto meni täydellisesti. Hän halusi lainata mun korttia ostaakseen tupakkaa. Annoin hänelle kympin ja sanoin että hän saa tuoda mulle loppurahoilla appelsiineja, pottuja ja leipää. Hän ihmetteli että "miten vain kymppi?" Tein laskelman hänelle että kyllä kymppi riittää noihin kaikkeen. Ja hän ei kitissyt enempää ja sain mitä tarvin ja hän sai tupakkaa. Joten asia oli OK.

      Nyt mulle on valjennut että MUN pitää olla hirveän jämpti ja määrätietoinen, jotta meidän talous ei leviä käsiin. Oon ollut aivan sinisilmäinen!

      Mä en lainaa enää miehelleni rahaa, koska ei mulla ole vara. Aina kun olen lainannut, niin sitten olen joutunut taas lainata esim. vanhemmiltani rahaa omiin tarpeisiini ja oravanpyörä on valmis. Olen selittänyt tämänkin kuvion miehelleni ja toivon että hän sen on tajunnut.

      Meillä on nyt jo velkaa sen verran paljon ja pitäisi alkaa makselemaan takaisin päin velkoja, joita on kesän aikana kertynyt. Eli kunhan mies saa tukensa, niin ne kaikki taitaa mennä velkojen takaisin maksuun ja hän saa luvan opetella elämään omilla rahoillaan. On tää ollu ihan hirveetä aikaa, kun mä oon joutunu nöyryyttämään itseäni jopa omien vanhempieni edessä hänen rahasotkujen takia.

      Vanhempani kyllä tuntevat mut, että mulla ei ole ikinä ollut talousongelmia ennen tätä miestä. Ja ompa äitini jopa kehottanut mua eroamaan. Isä on ymmärtäväisempi miestäni kohtaan, mutta ei hänkään lainaa rahaa kenellekkään ja he ovatkin mua olleet tukemassa siihen ettei mun raha oo mitään yleistä riistaa.

      Oisin jo hajonnut ilman heitä ja ilman tätä keskutelupalstaa! :D

      • vanhempi nainen

        Olen nyt lukenut kaikki kirjoituksesi Vadelma ja en voi muuta kuin todeta, että oletpa naiivi ja hyväuskoinen. Teille on lapsikin syntymässä tuohon soppaan ja valitettavasti uskon että miehesi ei vielä silloinkaan ymmärrä aikuistua ja ottaa vastuuta ensin omasta ja sitten koko perheen elämästä.minulla on tästä omakohtaista kokemusta. ...... Minä tekisin sinuna nyt niin etten eroaisi miehestä jos rakkautta kerran on, mutta ehdottomasti muuttaisin omaan talouteen ja asuntoon jo ihan tuon lapsen vuoksi. Yhteen muuttaisin takaisin vasta kun mies on todistetusti osoittanut kykynsä ja halunsa elättää edes itsensä kokonaan. Älä pilaa tyttö hyvä nyt sinun ja lapsesi taloutta ja elämää rakentamalla itsellesi taloudellista hirsipuuta ja velkavankilaa!kyse on vastuun ottamisesta, niin sinun kuin miehesi.


      • vanhempi nainen

        Olen nyt lukenut kaikki kirjoituksesi Vadelma ja en voi muuta kuin todeta, että oletpa naiivi ja hyväuskoinen. Teille on lapsikin syntymässä tuohon soppaan ja valitettavasti uskon että miehesi ei vielä silloinkaan ymmärrä aikuistua ja ottaa vastuuta ensin omasta ja sitten koko perheen elämästä.minulla on tästä omakohtaista kokemusta. ...... Minä tekisin sinuna nyt niin etten eroaisi miehestä jos rakkautta kerran on, mutta ehdottomasti muuttaisin omaan talouteen ja asuntoon jo ihan tuon lapsen vuoksi. Yhteen muuttaisin takaisin vasta kun mies on todistetusti osoittanut kykynsä ja halunsa elättää edes itsensä kokonaan. Älä pilaa tyttö hyvä nyt sinun ja lapsesi taloutta ja elämää rakentamalla itsellesi taloudellista hirsipuuta ja velkavankilaa!kyse on vastuun ottamisesta, niin sinun kuin miehesi.


    • 1+1

      Hei, en usko kenenkään, ainakaan normaali älyisen olevan niin tyhmä ja sinisilmäinen että tekisi kaverillensa joka päivä niska limassa töitä melkein ilmaiseksi, ei mene läpi !!! Uskon että mies saa parempaa palkkaa mitä on sulle kertonut ja jemmaa rahansa jonnekkin. Iskon että hän on huijari ja rahan lypsäjä, ikävä kyllä. Vinkkinä: ota jotenkin asiasta selvää...

      • realisti10

        Veljeni seksitili!

        Kaikki on mahdollista. Esimerkiksi oma veljeni pimitti hoitsuvaimoltaan kaikki päivärahansa ja matkakorvauksensa selityksellä, että kaikki menee eikä riitäkään.

        Km-korvaukset ovat riittäneet auton välittömiin käyttökuluihin eivätkä ole menneetkään.
        Päivärahoista jää säästöön suurin osa kun elää "tavanomaisesti".
        Työnantaja on järjestänyt maksuttoman asunnon eikä tp-ruokailu maksa paljoakaan.

        Rouva uskoi selitykset rahojen kulumisesta sekä pakollisista työssä kuluvista viikonlopuista muutaman sadan kilometrin päässä.
        Herra kehui työkavereidensa kanssa etelään tekemiään seksimatkoja.


    • vadelma 6

      1 1:
      -Valitettavasti sama asia on käynyt mielessäni. Ja äitini on ihan samaa mieltä kanssasi ja yrittänyt mut saada eroamaan hänestä.

      Mies ei koe tekevänsä niska limassa töitä vaan hän sanoo että se on hauskaa kavereiden yhdessä viettämää aikaa. Mutta todellisuudessa tää hyväksikäyttäjäkaveri saa tästä työstä jatkuvana virtana tuloa, josta heruu vain silloin tällöin miehelleni 20 €. Ja mies sanoo että hän oppii tuota työtä parhaillaan. Kaverilla siis on oma hyvinmenestyvä toiminimiyritys.

      Eilen illalla kun hän tuli kotiin, ilmoitin olevani hänen kaverilleen niin vihainen etten tiedä mitä kaverille tapahtuu kun näen hänet seuraavan kerran. Ainakaan se ei ole mitään kaunista katseltavaa. Mies ei sanonut mitään, aivan kun hän toivoisikin että joku tulisi ulkopuolelta katkaisemaan heidän välinsä. (tai sitten mies ei ole nähnyt mua ikinä rähjäämässä kenellekkään ja ei oikeen usko mun puheita)

      Itse asiassa en haluaisi nähdä koko hyväksikäyttäjätyyppiä enää ikinä. mutta jotain mun on nyt tehtävä, muutakin kuin jauhaa täällä. Tää palsta on kuitenki ollu iso apu ja saanu mun omat ajatukset jotenkin järjestykseen ettei mieli ole aivan sekaisin.

      Aivan kuin olisin nyt järkevämpi toimissani, enkä ainoastaan huuda ukolle aina ku nähdään, vaan osaan avata keskustelun sopivalla hetkellä rakentavasti, ettei se muutu heti riidaksi, ja toivottavasti ukko alkaa miettiä todella omaa toimintaansa.

      Ajatukseni pohjana on elää tämän ukon kans koko loppuelämä, ja näin se ei vaan voi jatkua. Muutosta on tapahduttava.

    • Vadelma 6

      Realisti 10:
      - No yäk. toi nyt on ihan kuvottavaa. Tiedän ettei mieheni harrasta seksiä muiden kanssa. Ollaan näissä asioissa aika avoimia, puhumme siis paljon ja kaikesta.

      Mutta se risoo että baariin saattaa mennä häneltä 80-100€ MUN RAHAA yhdessä illassa, koska hän tarjoilee drinkkejä myös kavereilleen! Ja mähän en oo paikalla. Ja hänellä on se mun kortti jonka lainasin että hän saa ostaa 5E:n tupakka-askin, kun se nyt tuntuu olevan hänelle niin tärkeää.

      Ainakin kahdesti oon korttiani lainannut koko 3 vuotisen historiamme aikana ja molemmilla kerroilla lasku oli 25-200 € mitä tililtä lähti, ja enää en lainaa. Hän kuvittelee et mä oon joku rikas, vaikka hädin tuskin pystyn pyörittämään omaa elämäni taloutta.

      Aina olen ollut hänelle vihainen ja sanonut suorat sanat rahankäytöstä, mutta hän ei vaan opi.

      Hän ei vaan ymmärrä sitä että se summa mikä tilillä on,ei ole päiväkohtainen rahamäärä jonka voi käyttää, vaan se on se rahamäärä jolla pitää yrittää selvitä seuraavaan tilipäivään asti! Tässä on se ongelma!

      Enää en lainaa korttiani hänelle. Koska en vain luota häneen.

      On raskasta piilotella omaisuutta (eli pankkikorttia ja tilitunnuksia) toiselta joka asuu samaa taloutta. Mutta enpä oikeen muutakaan voi.

      • lakipykälä

        hassua miten hetki sitten käytiin keskustelua samantapaisesta aiheesta mut eri palstalla ja siinä ihmiset inttivät usean päivän ajan puolison elatusvelvollisuudesta avo ja avioliitoissa. Joten kyllä se on "Vadelma 6" niin et laissa on pykälä jossa mainitaan tuosta elatusvelvollisudesta, googlettele asiaa.


    • 3+19

      Elatusvelvollisuus ei kai tarkoittane pakkoa rahoittaa satasen verran röökejä/kk plus kaljoja päivittäin kitattavaksi? Eli tuhlailun mahdollistamiseen ei ole velvollisuus, pikemminkin ko nahjus pitäisi panna holhouksenalaiseksi niin että vaimo hoitaa tulot ja menot. Mielestäni tarvitsette ulkopuolista keskusteluapua mitä pikimmin, esim. neuvolapsykologia. Yhdessä ja erikseen nreutraali ulkopuolinen kyselee ja juttelee elämästänne, tulevaisuudestanne vauvaperheenä.

      Sitten vielä sellainen, että jos mies ja kaverinsa ovat tosissaan yrittäjäpuheiden suhteen, mars molemmat työkkäriin tekemään oppisopimus-paperit miehesi ja tämän yrittäjä-kaverin kesken. Jos tämä ei käy eikä sovi, niin puheet työn oppimisesta ja tulevasta yrittäjyydestä ovat vain katteeton porkkana jolla mies saadaan raatamaan ilmaiseksi turhin toivein. Eihän miehen kaveri varmaankaan halua miehestäsi kilpailijaa omille markkinoilleen, vai? Suoraan sanottuna myöskin miehesi on juuri sen luontoinen että hän ei yrittäjänä pärjää alkuunkaan, täytyy olla palkkatyö ja selkeä työnkuva annettuna. Näkeehän tuon jo otsallaankin.

    • jorppe jff

      En vaan voi mitenkään uskoa, että hän tekee töitä ilmaiseksi kaverilleen. Vähän aikaa voisi auttaa, mutta ei pidempään. Jotain outoa tuossa on. Voin tietenkin olla väärässä, mutta elämänkokemus on osoittanut, että niitä ilmaisia lounaita ei ole ja että oudoissa asioissa voi olla vielä oudompaa taustalla.

      Voi olla ettei käykään töissä, esittää vaan. Tai saa jotain muuta etua, tai piilottaa rahaa sinulta, kuten joku jo sanoi.

      Saatat olla hyvin sinisilmäinen hänen suhteen. Kuvailemasi perusteella on renttutyyppiä. Renttuuteen kuuluu, että säätöä on joka suuntaan, ja anteeksi saa kun näyttää vähän kosteita spanielinsilmiä. Tutki vähän tilannetta.

      • Marjatta Turhispurhis

        Samaa ajattelin. Vai että oikein oppii vaativaa työtä. Rahaa rupee tulemaan sitte joskus, niinkuin ne velanmaksutkin... Nyt ota ne vaaleanpunaiset lasit silmiltä. Syytät sitä kaveria, mutta huomaatko, että suurin syyllinen on oma miehesi, kun pelaa jotakin todella julmaa peliä sinun ja vauvan kustannuksella. Selvitä tuo asia ennenkuin vauva on talossa. Kaikkea hyvää sinulle!!!


    • Lellu...

      Mies on ulkomaalainen ja toisesta kulttuurista, jossa vaimon rahat on miehen rahoja. Tuolla lainat ja velka palsta näkee joskus vielä pidemmälle menneitä tarinoita, joissa nainen oikeasti ottanut omissa nimissään pikavippejä ja lainoja kymmenien tuhansien edestä Mohammedille ja havahtuu vasta, kun on 30000 € ulosotossa. Tilanteesta selviytymiseen menee vuosia. Mistä tiedät että mies ei ole velkaantunut muuallekin ?

      Käy pankissa vaihtamassa itsellesi uusi kortti ja uudet tunnusluvut tiliin. Elämäsi on hankalaa, kun toiseen voi luottaa.

    • Vadelma 6

      Lakipukälä:
      Kyllähän mmää ukkoni elätän. ja annan hänelle rahaa elämiseen tarpeen mukaan. Meillä vain sattuu olemaan erilainen näkemys tarpeesta.

      Annoin h'nelle 40€ yks päivä kun ajatteln että kun nyt annan enempi niin ei joka päivä tarvi antaa pikkurahaa, ja mieskin saa käyttää sitten vapaammin sen summan. No seuraavana päivänä hän oli taas rahaa vailla. Eli siis hän käyttää samantien kaiken minkä saa.

      Siksi mun on pakko alkaa säännöstelemään vain 5-10€ päivä ja hänen pitää kertoa mulle mitä aikoo ostaa jos on tarvitsemassa enempi rahaa. Jos kengät niin ok, annan sit vaikka 40€ tai lähden mukaan maksumieheksi, mut jos olutta ja tupakkaa niinen anna, eikä hän niihin kehtaa multa pyytää rahaa, vaan käyttää vain silloin jos mielenhäiriössä annan hänelle lainaan korttini tai isomman suumman käteistä.

      Ja kotona on aina ruokaa hänelle. Hänellä on joka päivä 24/7 puolitankilliseksi tankattu auto käytössään. Hän ei periaatteessa tarvi rahaa mihinkään muuhun kun tupakkaan oluisiin ja ulkonasyömiseen/kahvilassa käymiseen.

      Ongelma on se että hän on erittäin kallis elätettävä koska haluaisi joka päivä tarjoilla drinkkejä kavereilleen baarissa ja itselleen ja tupakkaa polttaa melko paljon ja lainailla kavereilleen rahaa, koska heilläkään ei oo ja..... mun pitäis kustantaa kaikki tuo, vaikken ole edes paikalla!

      Kerran vuosi sitten meillä oli vastaava tilanne, että hän eleli rahoillani. Annoin joka päivä hänelle 2.70€ tms. mikä on lounaan hinta Amk:ssa, että hän voi käydä koululla syömässä kunnon monipuolisen lounaan. Viiden päivän päästä kävi ilmi että hän ei ollut kertaakaan käynyt syömässä koululla, vaan li ilmeisesti käyttänyt rahat johki muuhun =(tupakkaan?)

      3 9
      -Nuo oppisopimuspaperit työkkärissä onkin hyvä idea, en tiennyt edes sellaisista! Näkisivätpä sielläkin että ukko yrittää kuitenkin, eikä vain makaa kotona.

      Yllättävää kyllä mutta mieheni kaveri on kouluttamassa itselleen kilpailijaa, mikä on mustakin hassua.

      Jorppe Jff:
      -Tässä juuri teen tutkimustyötä. Mun elämäntilanne on nyt sellanen että ohdin kääntää katseen omista asioistani muualle, eikä tarvinnut kääntää kauas... ;)

      Marjatta Turhispurhis:
      -Huvä huomio että syytän miehheni kaveria, vaikka mieheni on koko sotkun aiheuttaja. Ja kiitos tsempeistä!!

      Lellu..
      -Pitääpä munki käydä kurkkimassa lainat- ja velkapalstalla. Tänään mies ehdotti että ottaisin 100 000 euroa pankkilainan omiin nimiini, jotta hän voisi edetä elämässään.

      Sanoin että " On tärkeää että se laina on sun nimissä, koska sää oot sen takaisinmaksanjakin. Jos se olisi mun nimissä, pankki odottaa että mä maksan sen takaisin eikä mulla koskaan tule olemaan niin paljon rahaa maksaa noin iso laina pois" Hän tajusi pointin eikä vängännyt aiheesta. Siitä ei keskusteltu sen enempää.

      En puhunut tänään neuvolassa, koska aikaa oli niin vähän jopa rutiinitarkastusten tekemiseen, joten ei siinä olisi ehtinyt.

      • Jussijussijussijussi

        Hatunnosto sinulle, kun vastaat jokaiseen viestiin provosoitumatta, ja yrität oppia niistä. Vaikka osa mielipiteitä on esitetty hyvin suorasti, niin näyttää siltä, että asiaasi on pohdittu aika monelta taholta. Minulle ei tule enää uusia näkökulmia mieleen. Toivottavasti viesteistä on apua sinulle, että voit tehdä oikeita ratkaisuja/toimenpiteitä/päätöksiä asian suhteen.


    • hmmm--

      Soita uudestaan neuvolaan, varaa aika neuvolapsykologille teitä molempia varten eli käytte ensin yhdessä. Jos mies ei tule, menet itse pikimmiten.

      • Eihyvääpäivää?!

        Tän on pakko olla provo. En voi uskoa, että joku oikeasti kattelee tollasta ukkoa, eikä näe missä mennään. Sun suhtautuminen asiaan ja hymiöiden käyttökin kertoo et joko provoilet tai sit et anteeksi vaan oo ihan täysillä käyvä itsekään. Jos tää on totta niin sehän käyttää sua täysin rahallisesti hyväksi. Miten sä voit sallia tollasen? Etkö oikeasti tajua?Jos joku ees ehdottais mulle, et ota 30 000 - 100 000 lainaa mulle sun nimiin ni se ois siltä istumalta terve ja hyvästi. Plus kaikki tuo muu rahan kinuaminen, tuhlaaminen ja epäilyttävä käyttäytyminen. Uskomatonta.


    • Vadelma 6

      Jussijussijussijussi:
      Hahhan. Mä en kai osaa provosoitua, mä suutun vain jos on aihetta.

      hmmm--
      -Neuvolapsygologi -> tuommoisen olemassaolosta en tiennytkään, mahtaakohan olla kallis kertakäynti? Vai kuuluuko se tarvittaessa neuvolan ilmaisiin palveluihin?

      Ei hyvää päivää?
      -Sori vaan mutta kyllä tää on totta. Uskomattomalta tää mustakin välillä tuntuu! Onneksi en oo menny allekirjottamaan mitään en oo niin sinisilmäinen!
      Mitä! Ton sun kirjotuksen täytyy olla provo (tai sitten oot vain harvinaisen kylmä ja tunteeton ihminen) Voin kertoa että olen käyttänyt tasan 2 hymiötä koko ketjussa. Toinen on surunaama ja toinen silmäniskuhymynaama.

      Kiitos kommentistasi sait levitettyä pahaa oloasi! Toivottavasti et palaa tälle palstalle, en tarvi sun pisteliäitä kommentteja. Sori vaan mut en ikinä vois olla missään tekemisissä kaltaisesi ilkeän ihmisen kanssa. Onneksi emme toivottavasti tapaa koskaan tosielämässä.


      Tänään ukko pyysi nöyrästi 5€. Hyväntuulisena sanoin että ei mulla oo mutta voin nostaa sulle kakskymppisen (ei, miks taas lipsuin siitä päätöksestäni olla antamatta päivässä enempää kuin 5-10€, no siks ku se on mulle työläämpää särkeä aina jossain se raha, ja haluan päästä usein helpommalla) Sit tajusin vasta otolla että eihän se osaa rajoittaa rahankäyttöä, mut mainitsin kuitenkin että säästä 10 € huomisiin ostoksiin.

      Nyt mulla on hirvee ressi ku arvaan ettei se oo säästänyt ja huomenna mä taas oon "julmuri" jos en kustanna sitä 10€:n suunniteltua ostosta. Mut en en ja en!

      Jotenki tuntuu että huomenna taloudessamme riidellään taas maailman typerimmästä keksinnöstä eli rahasta.

      Ei olis pitänyt antaa ees sitä vitosta koska mä sain siitä itselleni nyt näin paljon aihetta ressata.....

      Raha tuo vain stressiä, murhetta ja surua ja moni tärkeä ihmissuhde on katkennut tuon maailman typerimmän keksinnön takia. Ei mun elämässä oo ikinä ollu (yhtä tapausta lukuunottamatta) ennen mitään ongelmia raha-asioiden kanssa, mutta olen kuullut kyllä juttuja joissa jopa sisarukset ovat kastkaisseet välinsä jonku muutaman satasen tai tonnin takia. Mikä on musta jotenkin ihan käsittämätöntä.

      Elämässä tärkeimpiä asioita ei edes voi ostaa rahalla, Ei se raha oo niin arvokasta mitä jotku (Ei hyvää päivää) kuvittelee.

      • 8+18

        Sitten kun sattumusten summana plus just tämänpäiväisen joulupukkimaisen hilpeän rahankylvön seurauksena yhtäkkiä oletkin perintäkirjeiden vastaanottaja ja luottokelvoton, alat oivaltaa että rahalla saattoikin olla muitakin merkityksiä kuin että sitä on kiva jakaa taskurahoja kinuavalle pikku Jussille (nimi muutettu).
        Selkeästi hormonit aiheuttavat sen, että tasaveroisen vahvan pariskunnan tilalla teillä onkin nyt äitihahmo ja poikalapsi.
        Neuvolapsykologi todellakin on kaikille lapsiperheille plus odottajille tarkoitettu maksuton palvelu. Soita heti ja varaa aika (voi olla jonoa).


    • Vadelma 6

      8 18
      Ymmärsit väärin.
      Nimen omaan en haluaisi jakaa taskurahoja omasta pussistani vaan tilanne on pakkotilanne koska miehen tulot on 0€. Ja tämä tässä on se ongelma. tänään olin todella vahva (oltiin laskettu&puhuttu jo kotona et meil on vain 16€/päivä rahaa käytettävissä) Yhtäkkiä mies olisi halunnut 15 e oluisiin ja ajoikin meidät kauppaan josta oli ostamassa isoa määrää oluttölkkejä. Annoin viis euroa ja sanoin "osta mitä haluat" hän alkoi mököttään ja ilmoitin lähteväni nyt ulos odottamaan. Hän suuttui, anto 5 e takaisin ja auton avaimet. Ja lähti kävelemään!

      Tilanne ratkesi sillä että mä ajoin kotiin ja hän käveli kotiin. Nyt koko ilta on menny toipuessa molemmin puolin tästä traumaattisesta tapahtumasta. Ei olla paljon puhuttu. Kumpikaan ei kai jaksa riidellä..

      Mut tota neuvolapsygologiaikaa voisin kysyä, jos niil on vapaita aikoja, ku se puhuminenki auttaa jo!! Vaikka mua jo valmiiks kyl ärsyttää ku tääl helsingis neuvolan tädeil ja lääkäreil on niin kiire ettei ne ehi tiukassa aikataulussaan muuta kuin tehdä rutiininomaiset jutut, ja sanovat et eti internetistä lisää tietoa. Me àsiakkaat` ollaan kuin liukuhinhnalla. Tää kirjottaminenki on kyllä jo auttanu. Ei tartte pyöritellä mielessä kaikkia isoja asioita.

    • tsemppiä

      Hyvä. Alat päästä jyvälle miten isoa pikkupoikaa pitää käsitellä.
      Harmi jos teillä on huonot neuvolapalvelut siellä Stadissa. Minulla oli kaikkien kolmen odotuksessa ja pikkulapsiaikana sama "täti" joka oli hyvin huolellinen ja jopa hieman ylihuolehtiva. Voit antaa neuvolan suuntaan palautetta ja tarvittaessa pyytää toiselle terveydenhoitajalle, liukuhihnameininkiä ei tarvitse hyväksyä eikä se ole hyväksyttävää. Perhevalmennusryhmään olette kai menossa, ja yritä löytää muitakin ekaa odottavien tukitahoja, täällä meilläpäin esim. Aktiivinen Synnytys r.y. piti/pitää teemailtoja joissa voi keskustella vaikka mistä. Tukijoukkoja tarvitset myös perheen taholta, onneksi sinulla on OK välit vanhempiin. Muista olla niitä katkaisematta tuli muuten mitä tuli.

    • Aisuri Pekka

      Kyllä vaimonkin pitäminen tulee kalliiksi.

    • Parin vuoden päästä

      Vaikea tilanne sinulla, ei voi muuta sanoa ja asiaa onkin puitu jo monelta kantilta. Silti sinun kannattaisi vielä miettiä sitä mahdollisuutta, että tilanne muuttuukin toisinpäin. Entä jos tulevaisuudessa käykin niin ikävästi, ettet itse kykene käymään töissä ja tuomaan kotiin rahaa? Voitko silloin luottaa mieheesi, että hän "maksaa takaisin" sen mitä olet hänelle antanut ja tehnyt taloutenne ja ennen kaikkea tulevan lapsenne eteen? Vaikka kuinka yrittäisin ajatella miestäsi kuvailemanasi hyväntahtoisena ihmisenä, itse en luottaisi siihen. Mieti kuinka vaikeaksi tilaanteenne siinä vaiheessa voi mennä, todennäköisesti katkeroidut mieheesi ja omaan sinisilmäisyyteesi niin pahasti, että siitä kärsii jo lapsennekin.

    • järki käteen nyt

      Ulkoapäin tuntuu selvältä, miten tyhmästi toimit. Velkaannuttuasi korviasi myöten, menetettyäsi asunnon ja miehen lähdettyä lypsämään jotain toista, lapsetonta muijaa, tajuat itsekin.

      Haluat leikkiä, itsellesi ja sukulaisillesi ja ystävillesi, että sinulla on ihan hyvä, rakastava avioliitto, oikea idylli - raha vain on pikku ongelma. Leikit tasa-arvoista vaimoa, jolla on vahva olkapää, johon tukeutua, mutta itse asiassa olet juopon tyhjäntoimittajan äitinä, tulevana velkaantuneena yksinhuoltajana.

      Rakkaus ei ole sitä, että tuijotellaan toisiaan silmiin ja ollaan käsi toisen taskussa koko ajan, vaan sitä, että yhdessä katsotaan yhteiseen tulevaisuuteen, keskustellaan asioista, sovitaan, ollaan yhdessä jotain enemmän kuin erikseen. Ollaan tiimi. Te ette ole tiimi, olette hyväksikäyttäjä ja uhri. Kakara ja äiti. Narsisti ja narsistin uhri. Juoppo ja läheisriippuvainen.

      Minäkin olin ihastunut mieheen, joka jo ensi keskustelumme aikana oli juovuksissa. Oli hölmköä jatkaa juttua, mutta minä kun olin hölmö. Mies paljastui velkaantuneeksi - entinen vaimo oli kuulemma uhkapelannut yhteiset rahat ja ottanut velkaa. Hänen lapsensa olivat työttömiä ja tyttärellä kaksi lasta eri isille, ensimmäinen jo alle 16-vuotiaana hankittu. Mies ei tehnyt muuta kuin kääri sätkiä, istui parvekkeella käryyttämässä, joi kaljaa, tuijotti telkkaria, keitti kahvia, lompotteli lähikauppaan ostamaan lisää tupakkaa ja kaljaa. Ja oli niin ylpeä itsestään, koska hän oli mielestään oikea naisen unelma. Hänellä oli nääs iso. Eli siinä semmoinen tapaus. Nyt, kun olen löytänyt kunnollisen kumppanin, voin verrata. Eikä siinä paljon vertaamista ole, jos nyt ei ala vertailla mustaa ja valkoista. Silloin olisimme eläneet minun rahoillani. Nyt hankimme kaiken yhdessä, kunnostamme omaa kotia, rakennamme jotain, elämme unelmaa. Riitojakin on, mutta ne eivät ole ylipääsemättömistä asioista.

    • Vadelma 6

      Tsemppiä:

      Nimen omaan "iso pikkupoika" :)

      Perhevalmennusryhmässä olen mutta ekatapaamiseen en päässyt (olisi ollut tänään) koska olin töissä. Mutta seuraaviin pääsen koska nyt olen pyytänyt hyvissä ajoin vapaata!

      Olin alkuraskauden pikkukaupungin neuvolapalveluiden piirissä ja sitä ikävöin --> Joka käynnillä ultrattiin ja jutusteltiin 1.5h, eikä kukaan painanut ovisummeria koko aikana että jonottaa sisään.

      Vanhempieni kanssa on luojan kiitos hyvät välit säilyneet vaikka olen joutunut turvautua heidän taloudelliseen apuun jo reilusti yli 2000€ viimesen 5kk:n aikana... Toivon että pystymme maksamaan velat takaisin.

      Aisuri Pekka:

      Niin, tämä tilanne voiskin toisessa parisuhteessa olla toisinpäin. Ja tähän pakko mainita viimesin juttu. Mies lähti ostamaan alennussänkyä 100€. annoin mukaan 110€ ja kun itse olin väsynyt työpäivän jälkeen jäin kotiin lepäämään. No mies ei palannut tältä reissulta ennen seuraavaa aamua ja sänkyä ei näkynyt missään mutta rahat olivat menneet.

      Kyllä taas manasin että miksi en ikinä opi, että mieheen EI VOI LUOTTAA. Vaikka on selkeä määrä rahaa tiettyyn ostokseen joka on kuvastosta katsottu etukäteen ja mies lupaa käydä sen hakasemassa, niin tässä tapahtuu tää käsittämättömin juttu, että mies käyttääkin rahat johonkin aivan muuhun(juomiseen baariin?) Hän sanoi että ei hätää hän maksaa huomenna takaisin, mutta mitään en ole saanut takaisin.
      :(

      Järki käteen nyt:

      Jotain perää tuossa voi ollakkin ja tämä on nimenomaan taistelua ulos tuosta oravanpyörästä.

      No ei mun mies ole mikään ylpeä ja "se"kin on ihan normaalikokoinen. Eikä hän juonut lainkaan seurassani kun aloimme tapailla ja olimme samassa työpaikassa silloin joten todistettavasti töissäkin kävi päivittäin.

      Hänellä ei ollut koskaan ollut edes tyttöystävää vaan olen hänen ensirakkaus ja tästä olen varma. Itselläni on ollut useita poikaystäviä ja hän on silti paras. Koska se luonne on sata kertaa tärkeämpi kuin ulkoiset seikat tai raha.

      Nyt tämä tilanne jatkuu että elämme mun rahoilla ja odotamme 27.päivää jolloin kela vastaa siihen tuleeko hänelle tukea vaiko eikö tule. Jos tukea saadaan, sitä tulee sitten takautuvasti toukokuun puolivälistä alkaen, eli useampi tonni. Toki talouskin on saman verran miinuksella, joten ei tässä rahoissa pyöritä sittenkään.

      Kiitos kaikille heille jotka ovat auttaneet meitä. Tietämättään tai tietoisesti. Autamme sitten taas muita kun pystymme! Mutta nyt me olemme avun tarpeessa. Olemme saaneet ilmaisia huonekaluja, ja etsimme parhaillaan torista toimivia kodinkoneita annetaan osastolta. Enkä edes yritä pyörittää mitään kulissia vaan kaikki läheisemme tietävät että meillä on tiukkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe