Valikko
Etsi

Parisuhde

Keskustele parisuhteen ihanuudesta ja kurjuudesta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Tänään 16.15
Kynnysmattona oleminen ja mielenterveysongelmat
Vastasin jo vanhaan aloitukseen aiheesta kynnysmattona oleminen, mutta päätin että haluan tehdä oman aloituksen. Haluaisin siis tietää miten lopettaa kynnysmattona oleminen ja alistuva käytös. Oma poikaystävä sanoo että testailee minua kuinka pitkälle annan mennä koska ei jaksa minua tällaisena heikkona ("eikä katsoa miten mätänen omassa paskassani ja apatiassani").. Kärsin masennuksesta ja paniikkihäiriöstä (plus toipunut syömishäiriöstä ja todella kurainen perhetausta) eli tiedän olevani taakka ja moniongelmainen tapaus. Mutta en osaa taistella vastaan.. pidän itseäni ihan hyvänä ihmisenä mutta poikaystäväni osaa löytää ne ihan kauheat jutut minusta mitä en ole edes aiemmin huomannut.. Esim miten laiska todella olen enkä kiinnitä huomiota toisiin plus olen itsekäs.. Hän haluaa minulle hyvää ja minun muuttuvan paremmaksi itsekseni mutten tiedä miten sen tekisin. Tämä hänen ankara käytöksensä onkin minut pakottanut skarppaamaan monessa asiassa ja esimerkiksi lopetin lääkitykseni tilanteeni parannuttua. Tiedän myös että on varmasti raskasta olla suhteessa ihmisen kanssa joka ylireagoi jokaiseen kehon ongelmaan ja saa paniikkikohtauksia. Mutta tilanne on mennyt siihen että hän suuttuu minulle jos olen ahdistunut tai saamassa kohtauksen mikä pahentaa oloani hurjasti sillä hetkellä. Häviän myöskin jokaisen väittelyn sillä en ole kovinkaan tunneälykäs kuten hän ja olen koko ikäni vältellyt kaikkia mahdollisia konflikteja.. Tai onhan sekin mahdollista että olen tässä tilanteessa täysin väärässä (hyvin mahdollista itseasiassa). Hän on kuitenkin todella hyvä ihminen (paras koskaan tapaamani) ja ollut todella kärsivällinen kanssani monessa eri asiassa, kuitenkin hänen pinnansa alkaa nyt kiristyä. Yriän vaivata häntä mahdollisimman vähän kaikella tällä ja olenkin saanut todella inhottavan tavan oyydellä kaikkea anteeksi koko ajan. Miten saisin otettua itseäni niskasta kiinni? Miten voin oppia arvostamaan itseäni? Hyviä neuvoja kaivataan!
0
 
Eilen 02.29
rankka parisuhde
Hei! Olen 19v. avokin kanssa asuva nuori nainen. Olemme miehen (20v.) kanssa asuneet yhdessä vähän yli puolivuotta. Suhteessamme on aina ollut ongelmia, sillä olemme molemmat temperamenttisia. Viime kuukausina (yhteistä taivalta 2,5v) tilanne on kuitenkin kokonaan riistäytynyt käsistä. Suhteessa on esiintynyt väkivaltaa puolinsun toisin, mutta väkivalta on ollut huomattavasti voimakkaampaa miehen osalta. Nykyään huomaan varovani miestä etenkin kun tämä on juonut, sallin hänen huoritella tms. minua ilman mitään syytä, annan anteeksi väkivallan ilman kunnollista anteeksipyyntöäkin. Muutama viikko sitten mies myös raiskasi minut riidassa. Hän repi vaatteeni pois, repi hiuksista, läimi kasvoihin ja piti väkisin paikallaan, lopulta lopetin vastarinnan ja annoin hänen tehdä mitä halusi. Lopputuloksena herkät alueeni olivat aivan mustelmilla ja pää oli kipeä kaikesta tukistamisesta ja lyömisestä. Lopputuloksena annoin kaiken anteeksi, sillä seuraavana aamuna meidän oli lähdettävä juhliin. Olen väsynyt harkitsemaan eroa jatkuvasti, en jaksa enää pelätä miestäni. Olen väsynyt kuulemaan että olen kuvattava ihrapallo tms. Olen harkinnut itsemurhaa useasti ja olen viillellyt miehen takia useita kertoja. Olen aivan loppu kokosuhteeseen... Olen halunnut jo pitkään erota ja monet ystäväni (jopa miehen muutama kaveri) on kehottanut eroamaan, mikäli tilanne ei muutu radikaalisti. Minulla ei ole ketään kelle puhua kaikkein raskaimmista kokemuksistani, minulla on kuitenkin anoreksia ja masennus tausta ja pelkään sekoavani lopulta mikäli tämä tilanne ei helpotu pian. Ongelma on vain se , että rakastan miestäni hirveästi. Auttakaa...
22
 
11.10.2015
Kihlaus kahlitsee
Olen ollut mieheni kanssa yhdessä 4 vuotta, kihloissa noista 3. Olen 24, hän 26. Olen jo pitkään tuntenut, että ehkä mies ei olekaan minulle se oikea. Olemme ehkä vaan kasvaneet erilleen? Miehen kanssa olen asiasta varovaisesti puhunut, ja hän vakuuttaa rakastavansa minua ja haluavansa olla yhdessä. Ongelmia tuottaa se, että mies on niin paljon "vaatimattomampi" parisuhteessa kuin minä, paremman sanan puutteessa. Haluan tuntea itseni todella rakastetuksi, vaikken mahdottomia mielestäni vaadikaan. Haluaisin että minulle sanotaan edes joskus "olet rakas", tai että saisin joskus edes kukkia tai jotain muuta pientä huomion osoitusta. Mies ei ole koskaan antanut minulle mitään, eikä huomioinut muutenkaan mitenkään erityisesti (minä yritän edelleen huomioida häntä). Muutaman syntymäpäivänkin unohtanut, eikä kihlajaispäivää noteerata millään lailla. Seksielämä on vähän kuivaa, kun itse olen halukkaampi ja kokeilunhaluisempi kuin hän. Olen tosiaan kertonut näistä asioista hänellekin, ja hän sanoo ymmärtävänsä, mutta mikään ei muutu. Ollaan vaan, elämä on tasaista ja tylsää. Onko tämä normaalia? Koska olemme kihloissa, epäröin eroa todella paljon. Epäröin siis muutenkin, mutta tiedän kuinka valtavasti joudun häpeämään jos puran kihlauksen. Kaverit eivät ymmärtäisi, eivätkä sukulaiset. Oma onnellisuus olisi kai tärkeintä, mutta tunnen olevani sidottu tähän tilanteeseen, olenhan luvannut olla mieheni kanssa aina. Rakastan häntä kyllä edelleen, mutta en kai tarpeeksi tulisesti. En ole valmis vielä tyytymään olemaan toiselle itsestäänselvyys. Kurjaa on se, että hän on itse omalla välinpitämättömyydellään saanut minun tunteeni kylmenemään, vaikka itse vakuuttaa rakastavansa!
40
 
10.10.2015
Kannattaako suhdetta jatkaa?
Olen 20v jätkä ja ensimmäisessä parisuhteessani. Ollaan oltu tyttökaverin kanssa 2v ja nykyisin asutaan yhdessä uudella paikkakunnalla. Varsinkin suhteen alussa olimme aivan hulluina toisiimme ja koin että hän on minulle kaikkikaikessa, enää en ole varma. Riitelemme paljon enkä meinaa kestää sitä. Usein tyttöystävä suutahtaa täysin yllättäen asiasta josta en kokisi edes syytä suuttua, saattaa esim yhdistää kuukausia vanhan häntä häirinneen asian johonkin sinä hetkenä tapahtuvaan ja suuttua. Muutenkin alkuaikojen vastoinkäymiset painavat hänen mieltä yhä sillointällöin. Lähes aina epäonnistun hänen piristämisessään ja ajaudumme riitaan. Koen olevani väärä henkilö tyttöystävälleni kun en osaa auttaa häntä hänen ollessa allapäin ja itkuinen. Hän kokee usein etten kuuntele tai edes yritä nähdä vaivaa hänen piristämisekseen vaikka se ei todellakaan ole asian laita. Riitaan ajaudutaan helposti myös tyttöystävän tyytymättömyydestä omaa vartaloaan kohtaan. Olen aina sanonut häntä täydelliseksi mutta silti saan kuulla katkeria kommentteja, aivankuin muka haluaisin jotain muuta kuin mitä hän on. Tyttöystävällä ei ole ollut helppo lapsuus. Usein olemme ajautuneet riitatilanteeseen jossa tyttöystävä lopulta sanoo "jos et kestä oikuttelujani etkä aio auttaa niin miksi et painuisi takaisin onnelliseen vanhaan elämääsi". Viimekuukausina se on alkanut kuulostaa houkuttelevalta, yhteiselon ollessa epätasaista ja oman helpon elämän kaipuun kasvaessa. Nykyään en meinaa jaksaa yrittää piristää tyttöystävääni ja olla vankkunattomana tukena, vaan hänen surressaan olen toimeton ja kaipaan huoletonta elämää. Minä kun en sure enkä stressaa juuri mitään kun taas häntä helposti ahdistaa ja mieliala horjuu. Hän on tietoinen kaikesta tästä ja olemme puhuneet erostakin pariin otteeseen, hän ei vaan tunnu näkevän sitä kenties hyvänä asiana. Tästä seuraa syyllisyydentunne enkä millään raaskisi pahoittaa hänen mieltään viimein "repäisemällä laastarin" vaikka en enää usko suhteemme kestävyyteen. Ehkä minulle sopisi tasaisempi persoona ja hänelle joku toinen? Suhde tuntuu muutenkin jotenkin arpeutuneelta kaikkien vanhojen loukkausten ja riitojen takia, eikä tyttöystäväkään kuulemma täysin enää nää minua samana kuin alkuaikoina. Kotiseudulle muutto kavereiden luo kuulostaa nykyään paljon houkuttelevammalta kuin ahdistava murheiden vatvominen. Pelkään eroajatusta itsekin ja kaikkea siitä seuraavaa mutta silti mietin sitä päivittäin enkä kykene olemaan täysin läsnä tyttöystävälleni. Mikä neuvoksi?
11
 

Sivu /1884