kuntosalille meno ahdistaa

tervettä?

Olen viimeksi käynyt salilla monia vuosia sitten.
Silloin ei ollut viellä mitään fitness buumia.
Mutta lopetin käymisen sairastuttuani vakavasti enkä kyennyt enää harrastamaan liikuntaan.
Mutta olen jo parantunut ja kykenen taas liikkumaan.
Mutta minua on ruvennet ahdistamaan salit tämä fitness buumin takia ja minua ahdistaa olla samassa tilassa sellaisten ihmisten kansa jotka treenaavat tietoisesti kovaa saavuttaakseen lihaksikkaan vartalon.
Itse haluaisin mennä sellaiselle salille missä olisi normaaleja ihmisiä ilman mitään tuollaisia fitnes buumi hössötystä.

Itse en tavoittele tuollaista vartaloa haluan vaan pitää huolta omasta hyvinvoinnistani ja harrastaa liikuntaa liikunnan ilosta.

23

2009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --..--

      No mikä estää sinua treenaamasta sitten niin?
      Anna toisten treenata niin kuin he haluavat ja treenaa sinä juuri niin kuin parhaaksi näet.
      Näin se homma toimii.

    • Ei ahistanut syöpäleikkauksen jälkeenkään vaikka olin todella rupukunnossa.
      Ensimmäisen leikkauksen jälkeen ei voinut kuvitellakaan painoharjoittelua mutta yritin ylläpitää aerobista kuntoani.
      0,75l:n paskapussi avanteessa, vaatteiden alla enkä hävennyt yhtään, eivätkä kaveritkaan nähneet sitä kun jumputin krossaria ja hinkkasin selkänojallista fillaria.
      Kerran pullahti suolen pää ulos avanneaukosta.
      En tarkistanut salilla vaan vasta kotona.

      9kk ensimmäisen leikkauksen jälkeen aloitin varovaisesti. Esimerkiksi vavea 60-kilolla.
      Leukoja pystyin vetämään vain 3 koska sen jälkeen alkoi vatsa jännittymään ja koski niin per keleesti mutta ei hävettänyt.
      En myöskään havainnut vähäisintäkään syrjäkarein katselua.

    • nainen 38v.

      itse aloin käymään tuolla fitness24sevenissä.siellä käy ihan tavallisia ihmisiä.itse käyn kuntosalilla jotta pudottamani 30 kilot pysyisivät poissa.en todellakaan välitä siitä mitä muut ajattelevat musta.ja tuskin moni kyttää toisten tekemisiä.itse keskityn siihen kuntoiluun enkä muiden kyttäilyyn.itse en treenaa saadakseni lihaksikkaan vartalon vaan sen liikunnan tuoman hyvän olon tunteen takia.

    • sekaan vaan

      Samalla salilla mun kanssa treenaa muutama Suomen harvoista ammattilaiskehonrakentajista, ja ne treenaa todella kovaa. Jos niiden treeneihin rupeaa omiaan vertaamaan niin en minäkään salilla kävisi, nehän on käytännössä salilla töissä kun ammatikseen kehoa rakentavat. Ei siitä pidä lannistua eikä sun pidä ajatella että sua kieroon katotaan kun tavoitteet on erit.

      Toki noilta sonneilta oppii ihan mielenkiintoisia kikkoja ja vinkkejä omaan treeniin.

    • 19+12

      Minun salillani käy vähän kaiken näköistä treenaria, on sellaista solariumissa käynyttä fitnessiä ja sitten vähän vanhempaa pullukkaa (joihin itsekin kuulun). Kaikki tuonne salille hyvin mahtuvat. Olen kyllä kuullut toisenlaisiakin tarinoita.

      Joskus (eri salilla) oli pari noin 18v. tyttöä. joiden poikaystävät olivat jonkin sortin kehonrakentajia. Nämä tytöt sitten vetelehtivät salilla, ja naureskelivat minua ihan ääneen, että mitä noin lihava ja vanha täällä tekee. Minä vain mielessäni ajattelin, että kukakohan tässä on säälittävämmässä asemassa.

      • "Nämä tytöt sitten vetelehtivät salilla, ja naureskelivat minua ihan ääneen, että mitä noin lihava ja vanha täällä tekee."

        -Todella ala-arvoista käytöstä kyseisiltä pissiksiltä! ;(

        Tuollaisessa tapauksessa voi mielestäni ihan surutta käydä kertomassa tilanteesta hlökunnalle ja pyytää heitä poistamaan kyseiset häiriköt salilta.


    • samaa mieltä kun ap

      Onhan se aika naurettavaa kun sali on täynnä fitnesstypyköitä jotka keikistelevät bikineissään (ihan oikeasti vieläpä!). Eivät raukat itse tajua omaa naurettavuuttaan. Puolella silarit ja näyttävätkin enempi anorektikoilta kuin kuntosalikävijöiltä. Eikö sitä voisi treenata ihan normivaatteissa vaikka fitneskisoihin menevätkin, ihmettelen vaan? Normikävijöiden kanssa olisi mukavampi treenata, harmittaa kanssa tämä tyhmä buumi jossa on kyse vain tyttöjen heikosta itsetunnosta ja ihailuntarpeesta.

    • marco

      Mitäpä jos keskityt vain omaan tekemiseen eikä siihen miltä muut salilla näyttävät?

      Treenaa vaikka kevyemmin, ettet vahingossakaan saa "tuollaista vartaloa", sehän on vallan hirveätä-tä! Näin voit pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja harrastaa liikuntaa liikunnan ilosta.

      Vai onko jokin muu kuin sinun omat ajatukset vienyt sen pois??

    • pulliainen.

      Itse käyn kunnan salilla ja aivan tavallisia veronmaksajia siellä käy.

    • mvn!?

      Kyllästyin myös fitness kisaajiin, on nyt kovassa muodissa. Menin kunnan salille, ei ole enää barbeja ympärillä vaan normaaleja ihmisiä. Barbien treenaaminen kun ei ole mitään treenaamista vaan peilin edessä keikistelyä. Vievät tilan oikeilta reenaajilta.

    • salimimmi

      No tuota... Miten erotat lihaksikasta kehoa tavoittelevan treenarin siitä omasta hyvinvoinnistaan huolehtivasta salijampasta, muuten kuin ehkä koosta? Mun mielestä nuo treenit ei hirveesti toisistaan nimittäin eroa, eikä toinen tavoite sulje pois toista. Jollekkin liikunnan ilo tulee siitä, että voi ylittää itsensä ja tulokset näkyy peilistä. Joten, et todennäköisesti löydä mistää sellaista salia, jossa ei olisi yhtään ainutta ihmistä joka ei treenaisi kovaa. Liikunnan ilosta nauttivia ihmisiä kylläkin löytyy.

      Minä treenaan kovaa ja kunnolla koska 1) menen salille treenaamaan ja se on mielestäni hauskaa 2) haluan lisää voimaa ja parantaa kehon toimintakykyä ja hyvinvointia 3) hauskuus tulee siitä, että jaksan nostaa koko ajan aina enemmän. Lihakset kasvaa ja kehittyy väistämättä siinä sivussa, mutta se ei ole treenini päätavoite.

    • "Itse haluaisin mennä sellaiselle salille missä olisi normaaleja ihmisiä "

      -Kaikilla saleilla on enemmän tai vähemmän "normaaleja" ihmisiä. ;)

      Ja salin porukat yleensä vaihtuu myös kausittain (kesäkuntoon, eroon kesäkiloista ja eroon joulukiloista ryhmät muun muuassa..)

      Kokeile eri saleja niin varmasti löydät sopivimman juuri sinulle.
      Ja itseasiassa sellaisessa salissa missä ihmiset treenaavat TOSISSAAN, niin sinua katsotaan kaikkein vähiten ja sinuun kiinnitetään vähiten huomiota. =)

      Nämä trendi/tekstiilisalit sitten missä käydään meikit päällä näyttäytymässä ja tukka vimpan päälle geelattuna on sitten ihan asia erikseen.
      Näiden kohdalla ei muutenkaan voida puhua oikeasta ja tehokkaasta harjoittelusta. ;)

      • 20+9

        Olen aikalailla samoilla linjoilla kuin TheOne-nimimerkki. Ainut mistä olen erimieltä:

        "Näiden kohdalla ei muutenkaan voida puhua oikeasta ja tehokkaasta harjoittelusta."

        Mielestäni ko. trendityypeillä treeni on erittäin hyvin onnistunut, kun näyttävät sopivan lihaksikkailta ja terveiltä. Mikäs siinä sitten samalla tekstiilejä esitellä... ;D Ei liian ruipeloa, eikä salitouhua vedetty överiksi. Toisaalta, jos joku hauaa olla tosibodari se sallittakoon ja hyväksytään! Kukin omien tavoitteiden mukaan.


      • 20+9 kirjoitti:

        Olen aikalailla samoilla linjoilla kuin TheOne-nimimerkki. Ainut mistä olen erimieltä:

        "Näiden kohdalla ei muutenkaan voida puhua oikeasta ja tehokkaasta harjoittelusta."

        Mielestäni ko. trendityypeillä treeni on erittäin hyvin onnistunut, kun näyttävät sopivan lihaksikkailta ja terveiltä. Mikäs siinä sitten samalla tekstiilejä esitellä... ;D Ei liian ruipeloa, eikä salitouhua vedetty överiksi. Toisaalta, jos joku hauaa olla tosibodari se sallittakoon ja hyväksytään! Kukin omien tavoitteiden mukaan.

        "näyttävät sopivan lihaksikkailta ja terveiltä."

        -meillä on nähtävästi varsin erilainen käsitys sitten siitä mikä on se "sopivan" lihaksikas ja terve. ;)

        Se lihasmassan määrä ei määrittele asiaa yksin.
        Kun puhutaan näistä sali-ilmaa turhaan kuluttavista tekstiiliurheilijoista, ni se suurin puute on yleensä olematon/naurettava treeni-intensiteetti.
        Eihän sitä voi alkaa äheltään tosissaan jos vaikka tulee hiki pintaan ja menee tukka sekaisin tai alkaa meikit valumaan..! XD


    • sarjakortti

      Suosittelen kaupunkien kuntosaleja, joita on uimahallien yhteydessä. Ovat myös edullisia.

      • talvipolkija

        Suosittelen kanssa uimahallin tms salia. Ainakin täällä uimahallin salilla käy sen verran kirjavaa väkeä että perusjamppa ei porukasta erotu.


    • saliukko

      Miten kuntosalille meno voi olla jollekki noin vaikeaa?

      • marco18+4

        Niin ja mites sitten ihan vaan ulos meneminen kun sielläkin on niitä bitnesstyyppejä.


    • 7+1

      Fitness ei ole urheilua nähnytkään. Koko homma hoidetaan vain dieettaamalla ja tytöt ovat ihan anorektikon näköisiä. Kyllähän ne minimaalisetkin lihakset erottuvat kun ei ole mitään rasvaa ympärillä. Eivät tunnu juuri treenaavan tai jos treenaavat niin superpienillä painoilla. Jotenkin sairaan näköisiä tyttöjä.

      • 15+20

        Aika kapea on näkemyksesi fitneksestä...


    • ahistaaaaaaaaaaa

      Mua ahdistaa bisnesmiehet ja bisnesnaiset ja kaikki mainokset, en voi mennä ulos kodistani.

    • 1+13

      Kuntien ja kaupunkien saleilla käy vähemmän tätä ulkonäköurheilullista porukkaa. Mutta niissä saattaa olla myös muita urheilijoita joiden treeneissä saattaa joskus painot kolahtaa ja magnesium pöllytä.

      Kukaan ei pakota treenaamaan lihaksia isoiksi, ja jos olet nainen niin ole huoleti. Et tule siinä ikinä onnistumaan vaikka yrittäisitkin. Eli treenaa rauhassa, ja anna toisten treenailla omiaan. Omasta ilostaan nekin siellä käyvät. :) Juttele vaikka joskus sarjatauoilla niitä näitä toisten kanssa, niin huomaat ettei ne pure. Kunhan nyt ei kenenkään treeniä mene keskeyttämään.

    • utat

      Hei onko kellään avanneleikatulla liikuntavamma,olisin kiinostunut käykö kuntosalilla ja käyttääkö
      tukiliiviä onko siinä aukko avanteellee vai onko se kiinteä.Minulla itselläni on kiinteä olen istunut pyörätulissa 40v ja roppain aika rikki käyn kuntosalilla 1-2 kertaa viikossa mutta roppa tulee kipeäksi.Olisin kiinostunut muitten mielipiteistä minullekkin on kuntosalille meno ruvennut ahdistamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe