Opettajan ja oppilaan huoltajan välinen sähköpostiviestittely.

ylihuomenna äiti

Laitoin lapseni opettajalle palautetta lasten huonosta kohtelusta. Viestit muuttuivat opettajan puolesta heti hyvin kiivaiksi. Yritin vastailla lepyttelevästi yms. Lopulta tämä opettaja pyysi minut koululle keskustelemaan ja päädyin tämän miesopettajan ja rehtorin puhutteluun. Ei siinä sinänsä mitään mutta tämä opettaja oli tulostanut kaikki hänelle lähettämäni sähköpostit rehtorille ja siinä ne oli pöydällä rivissä.Olen luullut tällaista viestittelyä luottamukselliseksi ja nyt mietin että miten yleistä on että oppilaan huoltajan ja opettajan sähköpostit päätyvät opettajan huoneen kahvipöytiin yms.

7

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 748561

      Et voi olla tosissasi.

    • aikuinen2

      Etkö ole koskaan ollut työelämässä? Ei opettaja ole vaitiolovelvollinen suhteessa kollegoihin tai varsinkaan esimieheensä. Kenelle sitä sitten pitäisi asiat kertoa, jollei lähiesimiehelle? Et kai oleta, että opettajat eivät puhu työstään työpaikallaan? Opettaja rikkoo vaitiolovelvollisuuttaan, jos hän kertoo oppilaan/huoltajan asioita vaikkapa naapurilleen. Rehtorille ne asiat sen sijaan kuuluvat aina ilman muuta.

    • Ipa1

      Hauska juttu, liippaa läheltä omaani. Hyvä tietää, että on pienellä paikkakunnalla julkkis ainakin koulun opettajien keskuudessa :) Onko vaitiolovelvollisuus rikottu jos asiasta on puhuttu naapurikoulun opettajan kanssa? Kenen puoleen lapsen huoltaja voi kääntyä, jos lasta/nuorta on kohdeltu huonosti ja oikeutta ei tunnu saavan opettajien puolelta? Onko olemassa joku oppilasasiamies tai huoltajien tuki tai joku muu? Kenen kanssa huoltaja saa puhua koulussa tapahtuneista asioista? Jokainen tietää että kuraattorit ja koulutoimenjohtajat yms pitävät aina koulun puolia, joten kuka pitää vanhempien ja huoltajien puolia konfliktitilanteissa vai onko se vaan iltalehti tai asianajaja?

    • aikuinen2

      Opettaja rikkoo vaitiolovelvollisuuttaan, jos kertoo eteenpäin työssään kuulemaansa luottamuksellista tietoa sellaiselle, jota asia ei työtehtävissä koske. Naapurikoulun opea se voi koskea siinä vaiheessa, kun oppilas siirtyy toiseen kouluun. Silloin usein vaihdetaan tiedot terveydentilasta, oppimisvaikeuksista jne. Tässä yhteydessä opettajat usein myös varoittavat toisiaan hankalista vanhemmista. On parempi tietää etukäteen, jos jollakulla on vanhempi, joka tulee lankoja pitkin ja jatkuvasti kuvittelee, että hänen lastaan syrjitään tms. Näistä pitää varoittaa senkin takia, että hankalaa, asioita vääristelevää, mahdollisesti aggressiivista huoltajaa ei pidä tavata yksin.

      Rivien välistä olin tuosta lukevinani, että sinulla on jokin ongelma sen kanssa, että opettajat puhuvat työstään keskenään. Eivätköhän lääkäritkin puhu potilaistaan ja poliisit asiakkaistaan, vaikka ovat samalla tavalla ulospäin vaitiolovelvollisia.

      Miten ihmeessä tämän työn tekeminen edes onnistuisi, jos ei puhuttaisi? Tiedon pitää vaihtua, ja lisäksi opettajilla on oltava tietenkin mahdollisuus purkaa sydäntään ja kertoa kuulumisiaan opehuoneessa kollegoille ja esimiehelle. Miten ihmeessä tätä työtä voisi tehdä ilman työyhteisön tukea ja palautetta?

      Huoltajahan ei ole vaitiolovelvollinen mistään. Hän voi repostella lapsiparkansa asiat vaikka Iltiksen kannessa ja haukkua koulun ja opettajat. Koulu taas ei voi kertoa, mitä kaikkea tapaukseen liittyy ja mitä he tietävät perheen tilanteesta. Siksi lehtijuttuihin ei ole luottamista. Niissä voi esiintyä uhrina sellainenkin ihminen, joka itse on tehnyt vaikka mitä. Vaitiolovelvollisuuden vuoksi lehteen tulee vain asian toinen puoli.

      Mahdatko muistaa takavuosien kalapuikkokohun. Oppilas oli ottanut ylimääräisen kalanpalan kiellosta huolimatta, ja tilanne oli koulussa eskaloitunut niin, että sinne piti opilaan käytöksen takia soittaa poliisi. Lehdessä tämä esitettiin niin, että nälkäistä pikkupoikaa pihit opet kiusaavat koulussa. Todellisuudessa kyseessä oli teini-ikäinen nuorimies, joka oli koulun pahin häirikkö. Hän uhmasi sääntöjä jatkuvasti monin tavoin. Hänen kaltaistensa takia jälkimmäiseen ruokailuvuoroon ei enää ruoka meinannut riittää. Myöhemmin sama oppilas aiheutti mm. evakuointitilanteen esittelemällä koulussa käsikranaattijäljitelmää. Nämä tiedot eivät tietenkään päätyneet mediaan, jossa poikarukkaa surkuteltiin.

      Voit valittaa aluehallintovirastoon tai rikostapauksissa poliisiin.

    • Jos minä nyt laitan opettajalle viestin, että poika sai ruokamyrkytyksen, ottakaa äkkiä se lohi pois keittiöstä, niin opettajako ei saa välittää viestiä reksille?

      Tai jos minä kirjoitan, että teidän koulussanne nämä ja nämä asiat ovat huonosti ja lapsia kaltoinkohdellaan, niin eikös se nimenomaan ole rehtorin asia vastata koko koulun toiminnasta?

      Tai jos kirjoitan opettajalle, että senkin läski lehmä, niin kenen puoleen opettaja kääntyy saadakseen esimieheltään neuvoja vaikean tilanteen selvittämiseksi?

      Mietihän nyt uudestaan.

      • aikuinen2

        Nasse on vallan oikeassa:) Tuli tuosta lehmäjutusta mieleen, että vaikka moni opettaja antaa kaikenlaisen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kukaan ei ole velvollinen pitämään salassa sitä, että häntä herjataan. Herjaus ja kunnianloukkaus ovat rikoksia. Opettajalla on täysi oikeus puolustautua panettelua vastaan ja tehdä esimerkiksi haukkumisesta, uhkailusta ja kunnianloukkauksesta tutkintapyyntö poliisille. Opettajat usein ajattelevat vain välissä olevaa lapsiparkaa ja hänen vuokseen antavat sekopäiden vanhempien mellastaa seurauksitta.


    • Ipa1

      Asiakas ja opettaja ovat aina oikeassa. Vanhempiaan ja opettajiaan ei lapsiparat valitettavasti pääse valitsemaan. Alkuperäisen viestin kirjoittajalle tsemppiä ja minäkin painun viattomine ajatuksine ihan muualle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe