Tehtaanniemelle tuleekin asuntohotelli? ja SPA

oikeesti?

Nyt on Regatta Resorts muokannut sanamuotoja, Etelä-Uusimaan haastattelussa Kyhälä sanoo, että Tehtaanniemelle tulee asuntohotelli. Ja huoneistojen vuokraamista hoitaa Hotelli Regatta. Joko voi tehdä varauksia olisi suuri hääpäivä tulossa? Tietääköhän kahdesta talosta jo asunnon varanneet, että se onkin asuntohotelli ja heidän kämppä on vuokrattavissa? Onko muuten Regatan edessä olevat asunnot myös asuntohotellia?

Regatta Resortsin esitteessä ja kotisivulla ei ole mitään mainintaa tästä asuntohotellista, siellä puhutaan vain korkeatasoisista vapaa-ajanasunnoista. Kyllähän kiinnotus asuntoihin olisikin paljon suurempikin, jos olisi tiedotettu, että voi myös tehdä vuokrausbusinestä. ???

Oikeesti mielikuva on, että Tehtaannimelle tulee samanlaisia osakkeita, kun Regatan edessäkin on. Ei se mikään vuokraustalo ole. Voihan sitä väittää, että omistaja voi vuokrata asunnon edelleen. Totta kai voi. Kyllä Kyhäläkin voi vuokrata oman talonsa jollekin, jos haluaa. Mutta jos ei halua. Oikeassa asuntohotellissa eteenpäinvuokraus on jatkuvaa ja käyttöaste korkea. Hei, ei vapaa-ajanasuntotalon nimityksen muuttaminen asuntohotelliksi muuta asiaa, jos ne asunnot ei luonteeltaan sitä oikeasti ole. Hei aikuisten oikeesti!

57

1044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lobito1

      Nyt meni kyllä viimeinen luottamus hra Kyhälään. Olen täysin sama mieltä nimim. "oikeesti ?" kanssa. Mahtako hän uskoa tähän itse ????
      Miten hän voi myydä osakkeita ympärivuotiseen asumiseen samalla kun hän myy asuntohotellia ????. Tämäkin on kai se sama pieni muutos aikaisemmasta luvasta että täytyy hyväksyä muutoksen sellaisenaan. Minusta Kaupunki pitäisi myös keskustella "pienestä muutoksesta" - keskustella uudestaan tontin vuokrasopimusehdoista lunastusoikeuksineen. Se pieni muutos on "Hyvinvointikeskuksesta" luxushuoneistoihin, kuten on mainoksessa, tai "asuntohotelli", kuten nyt kutsutaan.

    • Asuntohotelli

      Toivottavasti myyntiesitteeseen ilmaantuu sana "asuntohotelli". Muutenhan mainostetaan ihan väärin perustein.

    • Kyhelmä

      Hiukka vaikea perustella jo asunnon varanneille tätä huoneistohotelli asiaa. Taitaa tulla peruutuksia sen jälkeen.

      On kyllä Kyhäelmä koko juttu. Virkamiehet ohoi!!! Ootteko ollenkaan langalla.

    • bostaadius

      Yksi rakennus on omistusasuntoja loput toimii huoneistohotelli periaatteella ihan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

    • Lukutaitoinen
    • Mihinmenossa

      Tekisi mieli lainata ex Presidenttn lause "S...anan tunarit" kun vertailee julkaisuja asemapiirostuksesta keskenään. Jopa taloja häviää.

      http://mediaserver.asunnot.oikotie.fi/*/226399/full/113199455.jpg

      http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/kokous/20142764-8-3.PDF

    • Silmänkääntöä

      Ympäristölautakunnan esityslistan ja pöytäkirjan mukaan kyseessä on asuntohotelli. Puhutaan siis majoitustiloista.

      Miten helkkarissa projektin taloja voidaan myydä tavalla joka aivan selvästi viittaa vain yksityisomistukseen? Onko ympäristölautakunta selvillä siitä millä ehdoilla näitä "asuntohotellin" kämppiä myydään? Myydäänkö niitä siten, että majoitustiloina käyttäminen on kokonaan vapaaehtoista?

      Miks ei rakenneta Kuningattarenvuorelle???

      Kyseessäkö silmänkääntötemppu???? Suhmurointiako???

    • kokous tulee

      Jos sattumalta lukisit tarkemmin tuon ympäristölautakunnan paprun. Kokoushan on vasta 10.9.2014. ja kyseessä esityslista. Esitys annetaan vasta kokouksessa.

      ONHAN YMPÄRISTOLAUTAKUNNALLA NYT POHTIMISTA....
      Toivottavasti ei mene maine

    • rahamiehille

      Turha pohtia, vaikka nuo myytäisiin viikko-osakkeina kuten vuokatissa, niin aina voit ostaa 52 viikkoa.

      Ei ole juridiikkaa millä gtuo estetään. Vaikka sinen tulisi hotelli voin varata huoneen 52 viikoksi.

    • näin se menee

      SPA-maksaa 15-20 euroa käyntikerta, Etelä-Uusimaassa ja monessa muussakin aviisissa esitetty kyhäläläinen ajatus on, että tulee halvemmaksi kuin käydä Tammisaaressa ja maksaa 5 euroa uimahallista, kun on matkat ja aika.

      Hangon Alkoonkin jos sovelletaan kyhäläläistä hinnoittelua, niin Kossu voisi maksaa 25 euroa, koska jos haet sen Tammisaaren Alkosta niin 14 euron hintaan tulee lisää matkakulut ja aika. Kyhäläiset 7 euron punkut maskaa sitten 20 euroa ja niin pois päin.

      Majoitustila ei tarkoita, että olisi asuntohotelli. Kyllä Hangossakin monet omakotitalot ovat majoitustiloja! Ei yksityisasutusta Tehtaanniemelle!

    • positiivinen kierre?

      Kyhäläläinen yritystoimintaan tarkoitettu rakentaminen tarkoittaa sitä, että Tehtaanniemelle tulee kolme pienkerrostaloa. Ja alue aidataan, ettei kukaan pääse häiritsemään, jos öky sattuisi tuleemaan "mökilleen". Kunnon hotellissa vuotuinen käyttöaste on ainakin 70%. Saa nähdä, miten Tehtaanniemen kerrostalojen käy. SPA:ssa ei tule ainakaan olemaan ruuhkaa. Voi pitää vaikka tammi-huhtikuun kiinni, turha silloin vettä lämmittää.

    • socrates1

      Turha valittaa kun on myöhään herännyt. Mutta tämä on kai se demokratia. Kansanliike (lue minä) tietää ja ei sama mieltä olevat ovat vallanhimoisia, kieroja huijareita.

      • ylläripylläri

        viimeksi harkimo veti kermat kakusta,kukakohan nyt ?? kavander ite ??


    • filosofistimus

      Tämä palsta on oikea älyn riemu voitto. Mistä noita oikein sikiää ...

      • Sokrates Hanko

        Niin, kumma kyllä luethan tätä itsekkin..


    • jos ja kun

      Asuntohotelli ja uimahalli luovat positiivisen kehityskierteen.

      • dfgyhjuk

        Aivan selvää kyhäläläistä besservisser suhmurointia. Taitaa luoda negatiivisen syöksykierteen.


    • Suvi Udd

      Tehtaanniemi ei siis millään tavalla eroa yksityisistä asuintaloista. Jos joku nyt sattuisi haluta vuokrata omaa huoneistoaan niin Hotelli Regatasta löytyy varmaan joku kansio, sinne nimeä sitten.

      Yksityisille taloille vielä yksityinen SPA Suomen kauneimmalle paikalle! Huikea suunnitelma, joka on vain hiuskarvan verran kaukana onnistumisesta, kiitos Hanko.

    • Tosi on

      "Suomen kauneimmalle paikalle" - Jokunen on varmasti tätä mieltä, mutta, väittäisin, että todennäköisesti yli 5 milj. suomalaisia ovat toista mieltä.

    • S-ryhmä

      Miksi S-ryhmä ja kaupunki eivät voinee kimpassa rakentaa kylpylähotellia, maauimalaa ja huvipuistoa hankoon???:)

    • uimahalli ulkona

      Maauimala olis tosi kova sana

    • oikeesti?

      Kaikki muut ratkaisut ovat parempia kuin yksityisasunnot ja luxus-SPA.

    • mitensenytoikeinmeni

      Oliko asuntohotelli aprillia vai normaalia kusetusta? Salkunkantaja voi sen muistelmissaan joskus paljastaa.

    • Voihannenät

      Kusetusta tai ei, mutta kaava on valituksen alla. Rakenna sitten siinä!

      • tätäkannattaamiettiä

        Saako naapuritontille rakentaa? Saako asuintalon rakentaa liiketontille? Saako luonnonsuojelualueelle rakentaa? Saako torille rakentaa? Saako Kuningattarenvuoren louhia kokonaan ja laajentaa satamaa aina armeijan laiturille asti? Missä on raja? Kuka päättää? Kuka valvoo? Entäs, jos tekee väärin?

        Oletteko huomannut, että Kuningattarenvuoren asuntoalue on "tilapäisesti" otettu jo satamaliikenteen käyttöön. Voi käyttää kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta, kun RR ei kuitenkaan aloita ennen seuraavan noususuhdanteen alkua.

        Kun RR:llä ei tunnu olevan tarvittavia resursseja, niin Scandic tai Clarion-hotelliketju voisi ottaa riskin ja aloittaa hotellitoiminta Kuningattarenvuoren alueella. Kyseisillä ketjuilla on rahaa. Eikä tulisi mitään RR:n "huoneistohotellia".


      • Hangollameneehyvin
        tätäkannattaamiettiä kirjoitti:

        Saako naapuritontille rakentaa? Saako asuintalon rakentaa liiketontille? Saako luonnonsuojelualueelle rakentaa? Saako torille rakentaa? Saako Kuningattarenvuoren louhia kokonaan ja laajentaa satamaa aina armeijan laiturille asti? Missä on raja? Kuka päättää? Kuka valvoo? Entäs, jos tekee väärin?

        Oletteko huomannut, että Kuningattarenvuoren asuntoalue on "tilapäisesti" otettu jo satamaliikenteen käyttöön. Voi käyttää kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta, kun RR ei kuitenkaan aloita ennen seuraavan noususuhdanteen alkua.

        Kun RR:llä ei tunnu olevan tarvittavia resursseja, niin Scandic tai Clarion-hotelliketju voisi ottaa riskin ja aloittaa hotellitoiminta Kuningattarenvuoren alueella. Kyseisillä ketjuilla on rahaa. Eikä tulisi mitään RR:n "huoneistohotellia".

        Ei Kuningatarvuoren paikalle mitään asuntohotellia tai muutakaan hotellia olla rakentamassa, vaan asuntoja.


    • mietipätätä

      Maakuntauudistuksen myötä kaavarakentamisen valvonta on siirtymässä johonkin tuntemattomaan. Siitä pidetään haloota. Kuka sitä valvoo nyt? Ei ole kukaan ottanut minkäänlaista kantaa siihen, että Tehtaanniemellä on rakennettu kaavan vastaisesti. Tilanne ei voi ainakaan hounommaksi muuttua, vaikka ELY-keskus tai Avi ei enää valvo kaavojen noudattamista.

      • Ohokysyttävää

        Mihin tuntemattomaan?


    • Kutenennenkin
    • Drottningberg

      Oliko Sataman Kuningatarvuoren louhuimiselle lupa?

      • KariGrande

        Drottningberg - jos jättäisit miettimiset muille....... Ja maailma pelastuisi.


      • oikeuttaihmisille

        "MINÄ tiedän, jätä sinä aivot narikkaan ja osta menolippu Karjaalle". Se on vallassa olevan demaripoliitikon ohje. Ilmankos väki vähenee.


    • Mietippätätä

      Maakuntavaltuuston myötä moni toiminta siirtyy Hangosta ulos, se tule kiistatta olemaan huono asia, vain pieni osa toimialuesita jää Kuntaan! Sitten ei valvo enää kukaan mitään.

      • colisee

        Hyvä tai huono asia. Ei voi asiat kovin pahasti mennä huonompaan suuntaan. Ei tiedä, vaikka Hankoon alkaisi tulla lähipalveluja lisää, kun päätettävät sote-asiat siirtyy pois. Jos satamayhtiö myytäisiin kokonaan ulkopuoliselle, niin vielä enemmän olisi energiaa ja aikaa pohtia hankolaisten parasta, Olisi pakko, kun olisi uusi keskiö.


    • Reipax

      Tuliks sinne asuntohotelli?

      • tulimitätuli

        Ei tullut. Tuli kolme pienkerrostaloa, joissa yksityisasuntoja ja niille vähän isommat suihku- ja saunatilat.


    • Janäinsemenee

      Nimenomaan louhintalupaa ei ole virallisesti näkynyt, satamalla on omat säännöt.

      • satamalaajennus

        Satamalaajennus Kuningattarenvuoren alueella, hintalappu 23 miljoonaa euroa. Kuinka paljon laajenee kallion etelä- ja itäpuolelle? Satamatoiminnot laajenevat entisen satamaruokalan tontille. Suljetaanko aidan vieressä kulkeva katu?


    • Näinsemenee
      • eivoitollatottamuttaon

        Jaetaan 23 miljoonaa ilmoitetun 6 miljoonaa satamalle ja loput 17 "kaupungille", niin koska satama oy kuuluu kaupunkikonserniin (100% kaupungin omistama), niin meille hankolaisille tulee kaikki kustannukset ja velalla rakennetaan, joten lisää lainaa otetaan. Kun Koverharin osto 10 miljoonaa ja laituri sinne 6 miljoonaa lasketaan mukaan, niin vähän ajan sisällä on investoitu satamaan yli 40 miljoonaa. Siihen kuuluu myös ulkosataman laiturin parantaminen ja ruoppaus mukaan. Kaupungin velka nousee 100 miljoonaan. Se tekee 12000 per jokainen hankolainen. Korkoihin menee joka vuosi jo pari milkkiä. Se tekee viidessä vuodessa 10 miljoonaa. Pelkkiin korkoihin! Ei olla köyhiä eikä kipeitä!


      • Pääonjovetävänkädessä

        Onkohan näille investoinneille laskettu jotain takaisinmaksuaikaa? Päätöksiä en ole seurannut, mutta onko joku muu havainnut sellaisia laskelmia. Jos takaisinmaksuaikaa ei ole edes arvioitu ja kunnallisverolla kun kaikki nykyiset ja ennen kaikkea tulevat kustannukset (ja niitä tulee koko ajan lisääjalisääjalisää) jo muutoinkin katetaan, niin tämä kaikki tarkoittaa sitä, että kxxxssa ollaan. Asukasluku tulee vain vähenemään ja kunnallisverotulot pienenevät.

        Mielenkiintoinen lisä tulee sitten vielä siitä, että kun junayhteys Suomenlahden ali tulee (ja se tulee varmaan), niin sillä on varmasti vaikutuksia satamaliikenteeseen ja satamalta odotettaviin tuloihin.


    • turtapalli

      Demarit A.K.A hangon sosiaalikleptomaanit ei takaisinmaksujen takia juuri päätään vaivaa raha tulee taikaseinästä jos sille tarvetta on ja satamallahan tuota tarvetta on ja tietysti regatta resortsilla kyllä heillekkin aina siivu kuuluu syystä tai toisesta

    • Näinsemenee

      Tallinna-Helsinki tunneli Itämerelle tulee vasta 10-20 vuoden päästä, mutta tulee kuin tuleekin, EU rahoittaa todennäköisesti osan.

      Sataman investoinnit Hangossa on aivan liian ylimittaisia ja tuntuvat määräävän koko kaupungin tahdin. Näin se ei saisi olla, nuo miljoonat tai edes osa niistä olisikin tarvittu aivan muuhun. Nythän viihtyvyydestä on nakerrettu jo reilusti kun satama laajenee. Miksi ihmeessä ei käytetä Koverharin satamaa intensiivisemmin???, Kuningatarvuoresta voi sanoa ettei sitä enää ole. Taidan ymmärtää miksi Kuningatarvuoren alueita ei haluta nyt myydä edes tarjouskilpailutuksella, niitä säästetään Länsisatama-alueiksi!

      • kaksikymmentäseitsemän

        Olisi ollut mukavaa, jos poliitikot olisivat menneinä vuosina ymmärtäneet investoida kaupungin viihtyvyyteen. Sataman laitureista ei lapsiperheille ole iloa. Aikaisemmin meille oli järjestetty näköalatorni, josta sai katsella, mihin hankolaisten uimahalli- ja jäähallirahat olivat menneet. Nyt on näköalatorni siirretty sataman tolkuttoman laajentumisen alta muualle. Siitä saadaan ihailla, kun hotellitontille annettiin rakentaa asuntoalue. Ei ole näköalat parantuneet. Eikä poliitikkojen businessvainu. Väki vähenee.


    • tragediavaikomedia

      Kaavoitusohjausryhmässä oli hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, ympäristölautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ja kolme statistikkoa. Alkuvaiheessa nimilistassa oli myös herra Kyhälä, mutta hienovaraisuussyistä hänet otettiin nimilistasta pois. Kyhälä-Kavander -parivaljakko voisi kertoa paljonkin, jos haluaisivat, miten kaikki oikein meni. Vaalien jälkeen puheenjohtajat siirtyivät toisien elimien puheenjohtajiksi. Toinen johti tarkastuslautakunnassa menneen toiminnan oikeellisuuden tarkastamisen.

      Huom! Regatta Resorts hoiti kaavoitusasiapaperit ja niiden selostukset ulkopuolisen firman kanssa, WSP Finland oy. Selostuspumaska oli käsittelyssä virallisissa kokouksissa ympäristölautakunnassa ja hallituksessa yhä uudelleen ja uudelleen. Pallottelun seuraavassa versiossa oli taas jotain muutoksia. KOLME ASUNTOA oli muuttunut joksikin muuksi ja talojen asemakuvat olivat tarkentuneet. Siis kysymyksessä oli kaavan valmistelu, mitä alueelle saa rakentaa ja kuinka paljon.

      Tapahtumia oli kaavan esilläolon jälkeen, minkä takia hallinto-oikeus katsoi, että ehdotus olisi pitänyt laittaa uudelleen näytille.

      Nyt se on tulossa? Milloin? Mitä hankolaiset päättävät, saako alueelle rakentaa asuntoja vai pidetäänkö liiketonttina? Jos kaavaa kehitetään asuntorakentamisen sallimaksi, niin tontin odotusarvo, joka perustuu käyttötarkoituksen muutokseen kasvaa. Veloittaako kaupunki tontin omistajalta tämän arvonnousun, kuten laki sallii ja antaa siihen ohjeet? Kuinka paljon hankolaiset saavat kassaan rahaa kaavamuutoksen arvonnoususta? Voidaanko se korvamerkitä johonkin kohteeseen? Jos kaavanparannusta ei laskuteta tai Regatta Resorts ei suostu sitä maksamaan, niin minkälaisia valituksia siitä tulee? Ehkä Kyhälä-Kavander -parivaljakko voi senkin asian ratkaista?

    • siitäonkysymys

      Kuka valittaa? Kuka kirjoittaa? Ei sillä ole väliä, onko valittaja rohkea kalastaja vai joku muu ja onko kirjoittaja vaikka sisääpiiriläinen, jonka motiivina on kosto, kun ei saanutkaat luvattua etuutta.
      Ei sillä ole väliä.

      Pitää keskittyä asiaan. Asiat pitää tehdä oikein tässä kaupungissa. Se on pointti. Demokratian häpäiseminen ja lainvastainen toiminta on loputtava. On tehtävä oikein.

      Pitäisikö veloittaa oikein kunnolla kaavamuutoksesta? Mikä on kaavamuutoksen hinta? Käsiraha on jo maksettu. Sen voi vähentää tontin arvon lopullisesta summasta. Ei tarvitse maksaa korkoa. Pitää olla kohtuullinen vaikka toisella olisi ollut "ketunhäntä kainalossa". Pitää olla kohtuullinen ja oikeamielinen. Ei kannata olla kostoretkellä. Mutta leiviskä on hoidettava. On tehtävä oikein.

    • julkistatietoa

      Tuliko lupa hotellin rakennusoikeuden 34%;n ylitykseen?

      • Rosenttilaskuoppi

        Tuskin tuli, kun haettiinkin vain 7,5% ylitystä.


      • kurssillepoika

        7,5% 1800:sta on 135, siis vain 1935 m2:lle?


    • SpavsUimahalli

      Senhän näet viimeistään kun ympäristölautakunnan pöytäkirjat tulee nettiin. Onko oikeastaan väliä ylityksillä ja muilla sanamuodoilla, kun asia on mennyt jo näinkin maaliin. Tontti on ostettu omaksi, silloin omistajalla on myös yleensä enemmän oikeuksia. Ja hienoa, että meillä on Spa, tiesitkö ettei kaikissa Spaissa ole edes uima-allasta? Hankolaiset ovat kiinni vain vanhanaikaisissa uimahalleissa. Hangon Spa on enemmänkin relaxSpa.
      Monet eläkeläiset käyttävät sitä, 10 kerran kortti heille on edullisempi ja vaivattomampi kuin matka ja uimahallilippu Tammisaareen.

      • supernatural

        SpavsUimahalli, taidat olla yhtä hyvä laskennossa kuin Rosenttilaskuoppi. Ehdot tulisi kokeissa, mutta teidän tarkoitus lienee markkinointi eikä totuuden edistäminen?

        Eläkeläisen lippu SPA:han on 15 euroa, Tammisaaren uimahalliin n. 4 euroa, riippuu lipun laadusta ja ajankohdasta. Eläkeläispari käy omalla autolla Tammisaaren uimahallissa ja syö vielä lounaan SPA:n sisäänpääsylippujen hinnalla. Lapsiperhe säästää paljon enemmän, eikä lapsille ole SPA:ssa edes altaita. Oikeasti.

        SPA on kuten golf, paremman väen harrastus. Harvoille ja valituille. Eihän SPA:han myyty kuin muutama sata osaketta. Hangossa asuu sentään 8500 ihmistä ja vapaa-ajan hankolaiset päälle.

        Vesiurheilu ja uimahalli ovat aivan eri asia kuin SPA. Ero on vähän kuin frisbee-golf ja golf. Eri asiat, eri kohderyhmät. Ymmärtämättömät selittää tyyliin: "kyllä se golf riittää, ei tarvita fribee-golfia, ajakaa Tammisaareen heittelmään, jos ei Täktomin kenttä kelpaa."


      • HotelHanko

        Supernatural Eläkeläisen sarjalippu 10 x on 120 Eur. Hintansa väärti - kaikin puolin.


    • Supernatural

      Eläkeläisen 10 x lippu=120 eli 12 €/ uinti.
      https://regattaspa.fi/yhteystiedot/hinnasto/

      Vertaa Tammisaari 4€, automatka 8€/bensat=12€/uinti onko kaikilla autoa, kurja ajosää, aikakin on rahaa jne.
      Molemmilla tavoilla eläkeläinen käy myös syömässä, mutta Tammisaaressa ui täydessä hallissa, poreamme aina täynnä, ei mikään luksuskokemus.

      • sdpeiherätäluottamusta

        Eläkeläisen autossa on vaimo ja kaveri ja mukavaa. Saat uida ihan ittekses SPA:ssa, joka ei ole mikään, jos Kavanderi niin riemuitsee. Uimahallitarvetta ei ole Hangossa hoidettu. Demarit syttää soijamakkaraa!


    • ILoveSpa
      • hangöbo

        Jotkut eivät mene "hangon hyväntekijöiden" SPA:han vaikka maksettaisi. Valinnanvapaus. Ihmeellistä tuputusta täällä joidenkin toimesta. Koira karvoistaan tunnetaan. Ketunhäntä kainalossa ja kaikki muut sanonnat perään ja samma på svenska.


    • Ceciliase

      Ai kauheeta noi vuoden 2014 kirjoitukset. Pahimmat arvelut toteutuivat luultua vielä härskimmin ja Hangon päättäjät olivat aivan pihalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe