Mies haluaa pitää masentuneena.

miisa2

On tullut tunne, että mies haluaa pitää minut masentuneena ja riippuvaisena itsestään. Hoivaa ja on ystävällinen ja käy kaupassa tekee ruokaa, kun olen masentuneena sängyn pohjalla, mutta kun piristyn ja mietin innoossani kouluun hakemista tai töitten etsimistä ja etsin koulupaikkoja raivostuu ja lähtee juomaan ja pelaamaan tai vaan ilkeilee ja raivoilee niin kauan, että saa minut taas masentumaan. Tätä on tapahtunut monta kertaa. Tiedän että olen itse liian herkkä ja miehen on helppo pitää minua masennuksessa pienillä ilkeilyillä ja raivoilulla. En siis syytä pelkästään miestä tilanteesta, koska vahvempi ihminen ei suostuisi tälläiseen. Olen alkanut vihaamaan itseäni ja miestäni. Seksi hänen kanssaan tuntuu hyväksikäytöltä vaikka suostunkin siihen välillä, koska jos en suostu hän kiukkuilee koko päivän ja itse tunnen itseni pihtariksi. Tunnen olevani loukossa, en jaksa erota, mutta elämä hänen kanssaan on raskasta. Mistä tuollainen voi johtua? Onko kukaan muu ollut samassa tilanteessa? Olen kaikenlisäksi raskaana, eikä tukiverkkoja juuri ollenkaan, enkä usko pärjääväni yksin vauvan kanssa, joten olisi pakko katsoa häntä vielä muutama vuosi, kunnes pääsen toivottavasti töihin ja saan lapsen hoitoon.

27

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaaaaaaaaaaa

      On hienoa, kuinka et lainkaan ajattele lastasi ja sitä, millaiseen ympäristöön sinä aiot hänet tuoda, on se sitten vain muutamaksi vuodeksi - tai koko loppuiäksi.

      On hienoa, että annat lapselle kuvan parisuhteesta, jossa toista hyväksikäytetään ja pidetään masentuneena. On hienoa, että opetat lapselle, ettei kouluun kannata lähteä ja elämäänsä piristää, vaan sen sijaan jäädä parisuhteeseen, jossa on masentunut ja onneton. On siis hienoa, että opeta lapsesi siihen, että tuollaista parisuhteen kuuluukin olla, joten lapsesi etsii vanhempana samanlaisen suhteen itselleensä, koska sinä parisuhteen mallista olet hänelle antanut.

      Miten olisi, jos kerrankin ajattelisit itseäsi ja lastasi? Suomessa on paljon työttömiä yksinhuoltajia, jotka pärjäävät, kyllä sinäkin pärjäät. On parempi tuoda lapsi maailmaan, jossa sinulla on hyvä olla, kuin että tuot lapsen maailmaan, jossa olet onneton. Annat silloin vääränlaisen kuvan lapselle heti pienestä lähtien. Kyllä, ne vauvatkin tuntevat, näkevät ja kuulevat, siksi sinun on tehtävä muutokset nyt, ennen kuin lapsi on tullut tähän maailmaan.

    • ???

      Miksi et käyttänyt ehkäisyä, vaan hankkiuduit raskaaksi tuollaisessa tilanteessa?

    • miisa2

      Voi kun pystyisinkin, mutta voin tällä hetkellä niin huonosti, etten pysty yksin etsimään asuntoa ym. Olen myös hyvin yksinäinen, kaverini ovat etääntyneet, koska en ole jaksanut pitää yhteyttä. Toi on niin totta, ettei lasta pitäisi tuoda tälläisiin olosuhteisiin, mutta voimat ja rohkeus ei vaan riitä tällä hetkellä eroon. Voi kun jollain olisi kokemusta ja neuvoja, miten pystyisin elämään miehen kanssa suht rauhallisesti siihen asti kun vauva on sen ikäinen että voin päästä töihin ja rakentaa meille paremman elämän. Saan työssäkäymisestä henkisestikin voimia, jolloin on helpompi erota.

      • miisa2

        En hankkiutunut tarkoituksella raskaaksi, mutten pysty aborttiakaan tekemään. Mies haluaa myös lapsen, mutta saattaa olla hänelle keino sitoa minua tiukemmin häneen, vaikka itseasiassa raskaaksi tuleminen sai minut ymmärtämään että tästä suhteesta on päästävä pois, en halua altistaa lasta miehen raivolle. En ilmeisesti välittänyt itsestäni tarpeeksi koska jatkoin vaan suhdetta.


      • voielämä
        miisa2 kirjoitti:

        En hankkiutunut tarkoituksella raskaaksi, mutten pysty aborttiakaan tekemään. Mies haluaa myös lapsen, mutta saattaa olla hänelle keino sitoa minua tiukemmin häneen, vaikka itseasiassa raskaaksi tuleminen sai minut ymmärtämään että tästä suhteesta on päästävä pois, en halua altistaa lasta miehen raivolle. En ilmeisesti välittänyt itsestäni tarpeeksi koska jatkoin vaan suhdetta.

        Miten pitkällä raskaus on? Jos abortti on lääketieteellisesti vielä hyvin tehtävissä, suosittelen lämpimästi. Muuten pahantahtoinen mies pitää sinua jollakin tavalla otteessaan seuraavat 18 vuotta isyyden perusteella. Tästä on paljon esimerkkejä miten silkkaa ilkeyttä piinataan äitiä ja pilataan lapsen lapsuus/psyyke.
        Voi kun olisit ymmärtänyt hankkia lapsia vasta hyvän, kiltin miehen kanssa. Nyt vain ajaudut huonosta tilanteesta yhä huonompaan kuin ajopuu virran heittelemänä.
        Ja koko ajan asunnossanne on ovi josta pääsee ulos. Soita vaikka 112 ja pyydä viemään hoitoon!


    • miisa2

      Tiedän että on vaikea tajuta miten joku on niin heikko ettei pääse surkeasta liitosta eroon, jos ei ole kokenut sitä. En itsekään tajunnut, ennen kuin jouduin tähän suhteeseen. Olen aiemmin eronnut, kun suhde ei ole ollut hyvä, vaikkakin kaikki aiemmat suhteet ovat olleet terveempiä kuin tämä suhde, senpä takia voimat eivät olekaan hiipuneet ja olen pystynyt eroomaan.

      • woimia

        Kaikki sympatia sulle ja uskon myös että lapsi lopulta toimii pelastusrenkaana jolla pääset pois. Jos et lähde plus tervehdy, käy niin että sinulta masentuneena äitinä otetaan vauva huostaan, siinä sitten onkin masennuksen aihetta kyllin ja syytä jäädä loppuiäksi masentumaan nyrkin ja hellan väliin.

        Jos on järkeä päässä jäljellä hippunenkaan, lähdet heti turvakotiin vaikka taksilla etkä palaa miehen luo enää ikinä. Hän toki itkee ja kertoo rakastavansa ja kaipaavansa sua kamalasti, mutta vain juuri siihen asti kunnes palaat takaisin vankilaasi. Ehdit aloittaa hoidon/terapian masennukseesi ennen vauvan syntymää ja järjestää uutta elämää vaikka jossakin nuorten mielenterveyskuntoutujien tukiasuntolassa.
        Eli siis: kun mies on töissä tai muuten poissa muutaman tunnin, pakkaat parin kassin verran välttämättömimpiä tavaroitasi ja lähdet. Etkä tule takaisin vaikka mikä on. Mies vaikuttaa todella sairaalta sadisti-narsistilta, joka nauttii sinun alistamisestasi ja kyykyttämisestäsi. Et parane ja menetät lapsen, jos valitset jäädä. Yritä ymmärtää!


    • Nopeasti!
    • Miin

      Oma valinta jos annat miehesi kiristää tunteilla ja lapsen takia jäät.
      Se on ihan oma valinta.
      Mut ymmärrän tuon kuvion, sitä miehenikin yrittää ja yritti monesti. Ratkaisuni oli että ei lapsia siihen parisuhteeseen. Mua ei miehet nujerra. Olen pahoillani aloittajan puolesta, että hän ei ole sellainen kuin minä.
      Mut ratkaisuja tekemällähän se paranee: Ehkä jos pääsisit masentavasta suhteestasi erilleen, alkaisi työnhaku ja opiskelu sujua paremmin.
      Saattaisit pärjätä jopa paremmin ilman miestä kuin huonossa suhteessa joka vetää sua alas ihan kuin elämäntilanteesi ei olisi vaikea muutenkin.
      Mulla on kokemusta että jos saan vaikka 400 euroa tt -tukea kuukaudessa, niin olen köyhä.
      Mut miehen kanssa eläessä se sama 400 euroa tuntuu enemmän velalta kuin saamiselta, kun taas yksin eläessä se riittää hyvinkin ja olen jopa iloinen enkä edes mieti rahaa kokoajan.
      Mies on naiselle tekosyy laittaa itsensä makuuasentoon ja ei tartte mitään tehdä kun ei ole vastuuta: kaikki on miehen syy.

    • lähde pois

      Lähde nyt tuosta suhteesta, kamala ajatella miten mies saa otteen sinusta kun vauva on syntynyt, Nyt et mieti mitään kuka mitäkin sanoo tai muuta vaan lähdet. Mies kuulostaa sairaalle tai muuten ihan tosi tosi paskalle. Olet tilanteessa jossa mies kohtelee sua kuin omaisuutenaan mutta toisaalta kuin friends with benefits

      • ville3

        "mies kohtelee sua kuin omaisuutenaan mutta toisaalta kuin friends with benefits"... ja kumpikin yhtä huonoja vaihtoehtoja parisuhteen pohjaksi. Älä jää AP tuleen makaamaan.


    • myötä- vai vastamäki

      Puhu neuvolassa tunteistasi ja tilanteestasi. On tärkeää, että odotusaikanakin mieliala on riittävän hyvä.
      Riski synnytyksenjälkeiseen masennukseen voi olla suuri ja ennaltaehkäisy voisi olla paikallaan.

      Joskus kumppani tai ystävä haluaa olla suhteessa vain vastoinkäymisten hetkillä. Mutta se on huono kuvio, jos kumppani vahvistaa sitä huonoa oloa ja sen jatkumista; ehkä kumppani kokee silloin olevansa voimiensa tunnossa ja tarpeellinen kun pysyy muka rinnalla kun toinen on masentunut.

      Sitten kun alkaa sujua paremmin ja alkaa olla omaa tahtoa ja omia voimia, kumppani alkaakin näyttää nyreää naamaa sen sijaan, että olisi iloinen toisen saadessa omaa otetta elämäänsä.
      Sellainen on raukkamaista ystävyyttä ja kumppanuutta.

      Joillekin siis oman ystävän tai kumppanin myötäkäymiset ja menestymiset ovat vaikeampia kestää kuin vastoinkäymiset ja tappiot!
      Kuka. Tarvitsee. Sellaista. Kumppania.?

    • Kerttu285

      Te olette molemmat riippuvaisia, sinä masennuksestasi ja miehesi paapomisesta ja hän taas siitä vahvemman roolistaan hoivaajana. Veikkaisin, että miehesi on siis pahasti riippuvainen omasta roolistaan ja pelkää muutoksen tuovan eron tai oman roolinsa jonkun pimeän puolen esiin. Hän ei halua muutosta, koska saa nyt olla hyvä, pomo, vahva jne. jne. Ainakin kuulostaa siltä. Sitä en voi tietää mistä se johtuu, läheiisriippuvuudesta, alkoholismista, entisen elämän ongelmista, narsismista vai mistä, mutta ei sillä kai väliäkään. Se on mitä se on.
      Miehesi riippuvaisuudelle et mahda mitään, mutta omallesi ehkä, jos myönnät sen, haet apua ja tukea, ja sitä kautta saat muuta tukea kun mieheltäsi, keneltä sitä et tule saamaan.
      Ehkä ensimmäiseksi pitäisi myöntää, ettei miehesi saa sinua masentumaan vaan itse valitset sen pitääksesi hänet rauhallisena: valitset ennemmin nöyristellä, alistua ja olla masentunut helppo lammas, kuin vaikean ties, taistella, kestää ja nousta jaloilleen. Sanon tämän vain siksi, että ihan oikeasti helppoa tietä ei ole: ei ole kuin näennäisesti helppoa valita alistuminen, huomaat että se tuo tuskaa. Ei ole helppoa tietä ulos, koska ei ole helppoa erota eikä ole helppoa kasvattaa norsun nahkaa kestämään tuo ja silti olla oma itsensä. Ei ole helppoa vihata itseään ja puolisoaan joskaan ei ole helppoa rakastaakaan.

      Ei ole mitään neuvoa, mikä tekisi tuon helpoksi, elämä ei ole helppoa.

      Vaihtoehtosi tosiaan ovat kasvattaa norsun nahka ja olla oma itsesi kiukkulevan ja juopon miehen kanssa, joka haluaa sinusta alistuvan ja masentuneen pikkutytön. Tai ehkä hän sitten muuttuisi pikkuhiljaa hyväksymään sinut vahvana ja pärjäävänä, mutta sitä ei voi tietää.
      Tai erota. Ottaa vauvamaha ja uskoa vaan että pärjäät, hankkia apua neuvolan, entisten ystävien kautta ja nöyrtyä rakentamaan tuhoamasi suhteet uudelleen. Kaikkia et saa takaisin, mutta osan ehkä. Kaverisi ovat etääntyneet sinun takiasi, joten soita kaikille, pyydä anteeksi, lähde käymään, käykää kahveella, ja jutelkaa puhelimitse, korjaa virheesi ja itsekkyytesi.
      Siitä et voi syyttää miestäsi, että itse hylkäät ystäväsi.

      Kysyt miten tuossa jaksaisit muutaman vuoden ja vastaus olisi se että hankit ne kaverit takaisin, hankit harrastuksen (vauvamuskari sekä vauvauinti antaa mahdollisuuden harrastaa pienenkin vauvan kanssa ja nähdä muta aikuisia), ja pidät kiinni omasta elämästäsi.
      Jos haluat miehen kanssa rauhaisaa elämää, niin kannustat häntä, mitä enemmän vahvistut, ettei hän ala pelkäämään ettet olekaan hänestä enää riippuvainen. Kehut häntä siinä mitä voi ja kuvittele seksi seksinä: moni harrastaa yhden illan juttuja eikä he voi koskaan silloin tietää tuntemattomasta, olisiko tämä ihminen ketä he oikeasti vihaisivat.
      Joten ajattele miehesi yhden illan juttuna, ala panostaa siihen että itse saat, pyydä semmoisia asentoja, kosketuksia jne. että saat vaan seksiä.
      Laita ruokaa.
      Mies = Hyvä ruoka, hoidettu koti, säännöllinen seksi, kehuja ja kannustuksia.
      Nyt ihmettelet, että mitä ihmettä?! Tuommoiselle miehelle? No, en sanonutkaan että sinun täytyy siihen aina uskoa, mutta kysyit miten pysyä rauhassa. Noin pysytään rauhassa tuommoisen tyypin kanssa.
      Älä alistu lynttäämiseen, vaan aina kehu myös itseäsi.

      Sinänsä en voi ottaa kantaa onko se parempi kuin ero (en tunne teitä, eikä kukaan tiedä muuttuuko miehesi tai sinä parempaan suuntaan), mutta sinun pitää pohtia. Puhut miten et jaksa ja et jaksa, mutta ikävä kyllä kun olet alkanut vauvaakin tuohon tekemään, kyse ei ole enää vain sinusta. Se on vähän niin kuin jaksettava.
      Itsesääli pitää unohtaa. Lisäksi se ei auta sinua itsetunnon kannalta, ota voima takaisin ja tee asioita tietoisesti, valitsemalla. Silloin et enää alistu kiltilläkään käytöksellä, vaan olet tietoisesti vainnut sen suuremman hyvän takia.
      Jos siis et halua erota, sinun pitää kääntää olosuhteet jotenkin voitoksesi, siedettäviksi ja paremmiksi.

      Häviä erä, voita ottelu.
      Kaiken voi kääntää voitokseen, kun vaihtaa näkökulmaa.
      Hyväksy se, että helppoa tietä ei ole, on olemassa vain vähän parempi vaikea tie. Sinun pitää valita, mikä se on. Toivottavasti asiat selkiytyy.

      Itse ehkä eroaisin, mutta koska en voi tietää teidän todellista tilannettanne, etkä sinä ole minä, en tietenkään halua tyrkyttää sitä, sanon vain sen huomiona, että en ehkä jäisi tuommoiseen suhteeseen, olin raskaana tai en.

    • miisa2

      Kiitos hyvistä neuvoista ja vastauksistanne. Sain paljon ajattelemisen aihetta ja uskoa tulevaisuuteen.

      • miisa2

        Tuli mieleen tosta neuvosta, että laita koti kuntoon ja hyvää ruokaa, niin mies olisi tyytyväinen, niinhän sitä luulisi, mutta kun olen niin tehnyt, niin mies on useempaan kertaan suuttunut. Ei suoraan kehtaa siitä suuttua, mutta kun tullut kotiin ja katsonut ympärilleen niin kasvoilla välähtänyt raivo ja saattanut sanoakin hämmästyneen pettyneellä äänellä et oot siivonnu, mistäs nyt tuulee ja ollut vihasen ja epävarman olonen loppupäivän. Kokee jotenkin mun voimistumisen uhkana. Oon välillä kuitenkin siivonnut pitemmän aikaa ja pitäny kotia kunnossa, niin heittäytyy tosi siaks, sotkee, ei vie mitää roskii, eikä muutenkaa tee enää mitää muuta kuin on tietokoneella.


    • miisa2

      En ole kovin nuori ja uutta ammattia tarvisin koska omalla alalla ei töitä löydy enää. Olen itsekin pärjännyt pienellä rahalla, enkä raha-asioita niinkään pelkää, mutta esim. Asunnon hankkiminen tuntuu liian raskaalta tällä hetkellä. Kuten myös vauvan kanssa pärjääminen yksin, mies kuitenkin auttaa kaupassa käymällä ym. Miiniltä haluaisin kysyä, miten parhaiten selvitä tuollaisen miehen kanssa, jos sinulla samantyyppinen mies?

      • Potkua potkua

        Jos sä laitat sille nyt kurin muuttamalla pois, niin miehen asiahan on päättää haluaako hän kuitenkin auttaa sua myöhemmin vauvan kanssa.
        Et varmaan edes tarvi kaupasta puoliakaan mitä nyt tarvitset, sitten kun olet yksin.
        Masennus saa sut luulemaan että tarvitset miestä, oikeasti tarvitset häntä siksi koska hän tekee susta tarvitsevan.
        Kokemuksesta sanon että sä voit aivan hyvin tehdä työtä oman hyvinvointis eteen.
        Mieskin näkee että sulla on munaa ja vauvakin saa äidin jota isä kunnioittaa eikä pidä kynnysmattona.
        Moni mies tarvii vaan sen kunnon potkun perseeseen, eikä naista joka vaan avuttomana odottaa "ehkä se 10 vuoden päästä muuttuu"
        Ei mies muutu: Nainen muuttaa omaan asuntoon, ja mies muuttuu kiltiksi mikäli meinaa lastaan nähdä enää.


      • Potkua Potkua
        Potkua potkua kirjoitti:

        Jos sä laitat sille nyt kurin muuttamalla pois, niin miehen asiahan on päättää haluaako hän kuitenkin auttaa sua myöhemmin vauvan kanssa.
        Et varmaan edes tarvi kaupasta puoliakaan mitä nyt tarvitset, sitten kun olet yksin.
        Masennus saa sut luulemaan että tarvitset miestä, oikeasti tarvitset häntä siksi koska hän tekee susta tarvitsevan.
        Kokemuksesta sanon että sä voit aivan hyvin tehdä työtä oman hyvinvointis eteen.
        Mieskin näkee että sulla on munaa ja vauvakin saa äidin jota isä kunnioittaa eikä pidä kynnysmattona.
        Moni mies tarvii vaan sen kunnon potkun perseeseen, eikä naista joka vaan avuttomana odottaa "ehkä se 10 vuoden päästä muuttuu"
        Ei mies muutu: Nainen muuttaa omaan asuntoon, ja mies muuttuu kiltiksi mikäli meinaa lastaan nähdä enää.

        Mä voin sanoa että ollessani lapsi en välittänyt rahasta, halusin vain äidin joka on vahva ja välittää minusta, eikä paapo jotain aikuista isoa lasta jota mieheksi kutsutaan.
        Vahvaksi tullaan teoilla, ihmisen ei tarvitse olla ensin vahva tehdäkseen asioilleen jotain. Vaan ne ratkaisut tekevät sut vahvaksi.


      • etkö sä tajua nainen

        Mitä sinä luulet että mies tekee kun vauva on syntynyt & haluat erota, voit olla varma että jos toiminta on tuonsorttista nyt, sinulla tulee olemaan helvetilliset seuraavat 20-vuotta. Lähde nyt miehesi on täysi paska. Normaali terve mies ei raivoa siitäkin jos toinen on siivonnut tai kokannut. Narsistin mielestä sinulla ei saa olla 1. Omia mielipiteitä, .2. iloa, 3. et saa olla hyvä missään, .4 Et saa olla itsenäinen. Ajattele edes lastasi jos et itseäsi jaksa. Masennus lähtee kun prosessoit tuon miehen ulos elämästäsi. Tottakai narsisti ja ei narsisti ovat riippuvuussuhteessa koska narsisti sa elivoimansa ei-narsistin tuhoamisesta. Läheisriipuuva on jotain muuta kuin tuollaista paskamaisuutta.Onkohan alkoholi kehissä myös. Jos on, lähde edes sen takia.


      • miisa2
        etkö sä tajua nainen kirjoitti:

        Mitä sinä luulet että mies tekee kun vauva on syntynyt & haluat erota, voit olla varma että jos toiminta on tuonsorttista nyt, sinulla tulee olemaan helvetilliset seuraavat 20-vuotta. Lähde nyt miehesi on täysi paska. Normaali terve mies ei raivoa siitäkin jos toinen on siivonnut tai kokannut. Narsistin mielestä sinulla ei saa olla 1. Omia mielipiteitä, .2. iloa, 3. et saa olla hyvä missään, .4 Et saa olla itsenäinen. Ajattele edes lastasi jos et itseäsi jaksa. Masennus lähtee kun prosessoit tuon miehen ulos elämästäsi. Tottakai narsisti ja ei narsisti ovat riippuvuussuhteessa koska narsisti sa elivoimansa ei-narsistin tuhoamisesta. Läheisriipuuva on jotain muuta kuin tuollaista paskamaisuutta.Onkohan alkoholi kehissä myös. Jos on, lähde edes sen takia.

        Haluaisin lähteä, mutta voimat ei riitä tällä hetkellä. Olen ollut pätkätöissä aiemmin ja saanut aina töissäolosta voimaa niin että, olen eronnut tästä miehestä pari kertaa, mutta on luikerrellut takaisin elämään yksinäisyyden takia. Vanhat harvat ystäväni ovat jääneet ja heillä omat perhe- ja työelämät, joten ei heilläkään aikaa muutakuin pari kertaa vuodessa minulle, minkä ymmärränkin, kun monilapsisia perheitä ja vuorotyötä. Tiedän että pystyn eroamaan kunhan saan elämäni kuntoon ja vauvan niin isoksi että voi mennä hoitoon ja itse saan töitä. Olen kyllä tajunnut, että masennus todennäköisesti johtuu tästä suhteesta, en vain pysty tässä kunnossa saamaan uusia kavereita, enkä tiedä mistä saisin voimaa eroon, töitäkään en saa raskauden takia. Alkoholismia varsinaisesti miehellä ei ole. Kiitos taas vastauksistanne.


      • sama monilla
        miisa2 kirjoitti:

        Haluaisin lähteä, mutta voimat ei riitä tällä hetkellä. Olen ollut pätkätöissä aiemmin ja saanut aina töissäolosta voimaa niin että, olen eronnut tästä miehestä pari kertaa, mutta on luikerrellut takaisin elämään yksinäisyyden takia. Vanhat harvat ystäväni ovat jääneet ja heillä omat perhe- ja työelämät, joten ei heilläkään aikaa muutakuin pari kertaa vuodessa minulle, minkä ymmärränkin, kun monilapsisia perheitä ja vuorotyötä. Tiedän että pystyn eroamaan kunhan saan elämäni kuntoon ja vauvan niin isoksi että voi mennä hoitoon ja itse saan töitä. Olen kyllä tajunnut, että masennus todennäköisesti johtuu tästä suhteesta, en vain pysty tässä kunnossa saamaan uusia kavereita, enkä tiedä mistä saisin voimaa eroon, töitäkään en saa raskauden takia. Alkoholismia varsinaisesti miehellä ei ole. Kiitos taas vastauksistanne.

        Yksinäisyys on muidenkin ongelma suomessa. et ole ainoa. Onko sulla jompi kumpi vanhempi tukena koskaan? Johon voit ottaa yhteyden hankalassa tilanteessa. Ehkä sun pitää luottaa että vaikka on yksin, uutta on pakko tulla jossain vaiheessa elämään. Sitä oikein lähtee sitten hakemaan tai tai miksei netissäkin, kunhan ei enää mitään ilkeää. Tukihenkilöitä on myös kunnilla ja muuta toimintaa. Ota selvää mitä paikkoja kunnassa on, missä ihmisiä käy. Vai onko muutto isompaan paikkaan ok.


      • lähde ennen synnytystä
        miisa2 kirjoitti:

        Haluaisin lähteä, mutta voimat ei riitä tällä hetkellä. Olen ollut pätkätöissä aiemmin ja saanut aina töissäolosta voimaa niin että, olen eronnut tästä miehestä pari kertaa, mutta on luikerrellut takaisin elämään yksinäisyyden takia. Vanhat harvat ystäväni ovat jääneet ja heillä omat perhe- ja työelämät, joten ei heilläkään aikaa muutakuin pari kertaa vuodessa minulle, minkä ymmärränkin, kun monilapsisia perheitä ja vuorotyötä. Tiedän että pystyn eroamaan kunhan saan elämäni kuntoon ja vauvan niin isoksi että voi mennä hoitoon ja itse saan töitä. Olen kyllä tajunnut, että masennus todennäköisesti johtuu tästä suhteesta, en vain pysty tässä kunnossa saamaan uusia kavereita, enkä tiedä mistä saisin voimaa eroon, töitäkään en saa raskauden takia. Alkoholismia varsinaisesti miehellä ei ole. Kiitos taas vastauksistanne.

        Kukapa haluaisi olla yksin raskaana mutta jos jäät miehesi ja sinä jaatte lapsen ja se tulee olemaan sata kertaa helvetillisempää kuin se että sinä nyt lähdet ja saat pitää lapsesi rauhassa ilman kiristystä tuolta mieheltä.Yhna parempi kuin jakaa lapsi tuon muehen kanssa.Mene turvakotiin ellet jaksa soita sinne ja mene juttelemaan edes tai sosiaalipuolelle soita.Sinua autetaan et jää yksin!Ehdit miettiä työkuviot kun äitiysloma loppuu ihan turha miettiä sitä sillä ei ole väliä ollenkaan nyt.Pärjäät hyvin,sinua autetaan kun soitat ja lähdet nyt.


      • Sannnnnnni

        Oli kerran tuollainen mies, ja ei sellaisen kanssa voi pärjätä. Kysymyksesi on vähän kuin "miten voi selvitä pilvenpiirtäjän katolta hyppäämisestä" -alussa ihan hyvin, jossain vaiheessa tulee yhä selvemmäksi että ajatus oli oikein huono, ja lopussa kolisee. Siinä viidennen kerroksen kohdalla on turha pohtia että on tässä pärjätty, ehkä jatkossakin pärjätään... Sitä miestä ei voi muuttaa, eikä mitään mitä voisit tehdä, auta. Hän on niin epävarma että on onnellinen vain kun sinä olet sairaalloisen riippuvainen.

        Ymmärrän hyvin että tilanne on raskas; mene terveyskeskukseen keskustelemaan. Heitä luultavastikin kiinnostaa ottaen huomioon että olet raskaana, ja tuollaisessa tilanteessa et selviydy äitiydestä. Muista että olet paljon vahvempi kuin luulet olevasi ja sinussa on voimavaroja joihin pääset käsiksi jos mies ei vainoa.


    • saat lähteä

      Ehdottomasti eroa (tai edes asu erillään). Jos et voi tai muutenkin, soita kriisipuhelimeen, vaikkei olisi kriisiä. Olet alisteisessa suhteessa ja henkistä väkivaltaa ilmeisesti on yms. Tässä on pari linkkiä sinulle, lue tarkkaan ja voit tehdä testin:

      Oletko väkivaltaisessa suhteessa? 5 varoitusmerkkiä
      http://www.iltalehti.fi/nainen/2013070517232082_na.shtml

      Testi väkivallan kokijalle
      https://www.turvakoti.net/site/?lan=1&page_id=20

      Miehet eivät muutu yleensä. Joten eroa, niin pääset masennuksesta ym. paljon paremmin eroon. Terapeutti voi auttaa pääsemään suhteesta eroon, pitäisi olla kriisikeskuksellakin ym tahoilla. Joten tiedät mistä hakea apua keskustellen. Siellä kertovat mistä saa tukea lapsiasiaan. Et voi jäädä miehen luokse, se vaan pahentaa vauvan myös masentuneeksi ja voi vaikuttaa kehitykseen. Myös sossu avustaa muuttamaan toiseen asuntoon, muuttoapu ym. ja voit pyytää ihmisten apua (siten miten he pystyvät tukemaan). Mielellään tuossa tilanteessa moni haluaa auttaa sinua. He eivät vaan tiedä, jos et uskalla kertoa tilanteesta, pyytää ja sanoa mitä haluat. Äiti joka voi hyvin, on tärkeä lapselle. Löydät vielä uutta seuraa. Tee se edes vauvan vuoksi, josta tulee joskus upea aikuinen. Uskallat ja pärjäät, älä ota liikaa paineita. Onko sulla vanhempia tai sukua? Yhtään tuttua tai joku naapuri. Neuvola myös voi tukea äitejä. Onnistut.

      • ja myös

        Voit myös hakea iltakoulutukseen ammattikoulussa 2v tai ammattikorkeassa 3-3,5v (tarkista aina etukäteen saako tuet kyseiseen paikkaan ja koulutukseen) TAI päiväopiskeluun, kun lapsi on vähän kasvanut (meneekö hoitoon siksi aikaa tai tarhaan tms). Asunnon hakuun tosiaan voit pyytää tukea muilta. Ja kerro mistä haluat asunnon, että se on sopivan matkan päässä siitä mistä haluat. Lapsilisä, asumistuki ja elatusapu? Työmarkkinatuki, sosiaalituki? Saat myös eläkkeen jos masentaa, joksikin aikaa. Ja luulisi että tilanteesi otetaan huomioon. Diakoni antaa myös jotain apua tarvittaessa. Toivottavasti hakeudut vauvapalstoille, siellä voisit saada heidän tukea myös. Siellä on kirjekaveripalstat. Tai miksei uutta harrastusta kotona tai muualla, oman jaksamisen mukaan. Kodinhoitaja saattaa olla kunnassa, joka voisi antaa toistaiseksi lastenhoitoapua, siivousta - jos voimat loppu? Ota selvää mitä mahdollisuuksia on. Voit myöhemmin olla yksityisyrittäjänä tai toisen firmassa. Tai miltä tuntuu itsestä. Ehkä löydät uuden kumppanin. -Koulutus on mielestäni kannattavampi ammattikoulussa iltaisin kuin aikuiskoulutuskeskuksessa, vaikka voihan paikkakunnissa olla eroja.


    • Jecatherine

      Miisa2

      Jos et jaksa nyt lähteä etkä ryhtyä mihinkään muutokseen, pidän sulle sitten peukkuja nykytilanteen kestämiseen.

    • Ei h-i !

      Miehillä on miljoonia tapoja alistaa naisia. Tähän asti sairain on mielestäni ollut se, että syöttää toisesta sairaan kokoiseksi, jotta voi olla varma, ettei kukaan muu mies edes katso. Aloittajan alistusjuttu menee nyt kyllä em:kin ohi kipeydessään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe