Näin saat toimeentulotukea jos sinulla on 10 000-50 000 euroa

Lain mukaan mennään

Tuttu henkilö ajautui hankalaan tilanteeseen kesän alusta kun työkkäri uhkasi lopettaa hänen työmarkkinatuen. Kyseinen henkilö on korkeasti koulutettu työtön it allalla, irtisanottu eräästä N alkavasta firmasta, tai oikeastaan hän lähti aikoinaan vapaaehtoisesti ja sai jonkun paketin.

Jokatapauksessa niin ansiosidonnaisen jälkeen hän siirtyi työmarkkinatuelle jolloin ongelmat alkoivat, ja tilanne ajautui siihen että hänet olisi pakotettu menemään satunaisille kursseille kunnes löytää työn tai tuen maksaminen loppuu. Nämä kurssit ovat päätöntä ajantuhlausta, sen mitä olen niistä kuullut niin siellä opetellaan cvn kirjoitusta ja jotain atk "ajokorttia". Erittäin tarpeelista touhua it alan osaajalle.

Ehdotin hänelle toimeentulotukea, mutta se ei ollut mahdollista kun hänellä on tilillä jokun verran rahaa. Hän ei enään edes halua mennä töihin mutta tilanne varmaan turhauttaa kun hänen on pakko elää säästöillä ja vastaava henkilö joka on tuhlannut kaikki rahat saa täyden toimeentulotuen.

Täytyi keksiä joku "Räty" taktiikka miten rahat saa laillisesti piiloon niin että toimeentulotuki alkaa juoksemaan.

Löysin täydellisen laillisen ratkaisun. Muutto vuokraasunnosta asumisoikeusasuntoon. Hän löysi sopivan hintaisen ason ja sai tilin tyhjäksi. Ratkaisu on loistava, rahat saa takaisin sitten kun muuttaa ulos ja ne on tavallaan laillisesti piilossa. Takaisin saatava summa aso asunnosta ei myöskään voi laskea (mutta se voi nousta) mikä oli tärkeätä kyseiselle henkilölle.

Nyt hän saa toimeentulotuen täysimääräisesti. Suosittelen tätä vaihtoehtoa kaikille vastaavassa tilanteessa oleville, älä elä omilla rahoilla kun voit piiloittaa ne aso maksun kautta ja sitten olet oikeutettu toimeentulotukeen samanlailla kun vastaava henkilö jolla on ollut samat tulot mutta elänyt vastuuttomasti ja tuhlannut kaikki rahat.

12

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aktiv kapitaal

      Hyvä pointti!
      Näin ne asiat hoidetaan kuin virkamiestasolla konsanaan.

    • 167-176

      Jos on uhka joutua toimeentulotuelle syystä tai toisesta niin tilit pitää tyhjentää ajoissa. En laittaisi rahojani moiseen aso-paskhaan, tuosta on tutuilta karmeita kokemuksia, tässä vaiheessa ei siitä sen enempää. Rahat kannattaa joko laittaa ulkomiaseen pankkiin tai sukan varteen, jolloin ne ovat sossun ulottumattomissa mutta silti käytössä ja niistä voi myöntää itselleen vaikka 500 euron "bonuksen" joka kuukausi eikä tarvitse kärvistellä pelkän, mahdollisesti alennetun, toimeentulotuen varassa jossain aika kalliissa aso-asunnossa. Taitaahan tuo olla vähän laitonta ja moraalitontakin, mutta sossukin tekee täysin tahallaan laittomia päätöksiä eikä moraalista ole tietoakaan.

    • parempi sukassa

      "Ratkaisu on loistava, rahat saa takaisin sitten kun muuttaa ulos ja ne on tavallaan laillisesti piilossa."

      Sossu saattaa periä toimeentulotuen takaisin. Tosin helppoa se ei ole, mutta Kelan työttömyyskorvauksesta voi periä tuet takaisin. Sitten jääkin tapeltavaksi hallinto-oikeudessa, oliko työttömyyskorvauksen "ulosmittaus" laillinen.

      Siis tuollainen takaisinperintä toiminta saattaa yleistyä, kun Kela ottaa haltuunsa osaltaan toimeentulotukiasiat.

    • voi hyvää päivää

      Voi hyvää päivää. Jos on tilillä säästössä jotain, niin tyyppi on hyvä ja nostaa ne säästöt sieltä pois, odottaa jonkun aikaa 2 kk-6 kk noin keskimäärin, sitten hakee toimeentulotukea, sen aikaa elelee säästöillä ja työmarkkinatuella sekä asumistuella.

      Taas tästä paistaa tämä, että Nokian insinöörejä pitäisi jotenkin kohdella eri tavalla kuin muille aloille kouluttautuneita. Aloja ne muutkin alat ovat ja huippukoulutusta löytyy monelta eri alalta. Oma on moka, jos on kouluttautunut alalle, missä on nousuja ja laskuja. Nokian inssi ei ole mikään yli-ihminen tai jumala, jota pitäisi kohdella jotenkin erityisen poikkeavasti. Säännöt ja lait ne on kaikilla.

    • shssshhhhh

      Rahojen nostaminen tyynyn alle tekee sinusta rikollisen, syyllistyt petokseen tai törkeään petokseen, sillä olet erehdyttänyt sosiaaliviranomaista varojesi suhteen. Sosiaalitäti kyllä huomaa, että 30 000 euroa on nostettu tililtä ja voi vaatia kertomaan, että mihin tuo summa on yht'äkkiä haihtunut.

      Kyllä tuo aloittajan vaihtoehto on ihan harkinnanvarainen ja laillinen keino, jolla ei tarvitse kuluttaa omia varojaan vaan voi huoletta turvautua toimeentulotukeen. Kaikki muutkin kiertää veroja ja säädöksiä, joten miksi rahvaan pitäisi olla pilkun tarkka näissä asioissa.

      • TosiOnMies

        Ei huomaaa, kokemusta on....

        Olen nostanut tuhansia euroja ja tiliotteen vienyt sipivasti "seuraavasta" päivästä..


    • Tarpeellista tai ei

      On siellä pilipalikursseilla koulutettujakin aikaansa kulutellut. Tuttua hommaa ne ceeveet ja atk- perusteet mutta voihan siellä räpeltää jotain vaativampaakin pääasia ettei tule karensseja ja tipu työttömyyskorvauksilta.

      Ne vaatii työttömien aktivointia kaikilta vaikka olisi mikä erikois osaaja. Toimeentulotukea voidaan alentaa kieltäytyessä kaikista aktivoinneista.

      Perusosaa voidaan alentaa myös kuntouttavan työtoiminnan aktivointisuunnitelman laatimiseen tai kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisesta kieltäytymisen tai keskeyttämisen perusteella.

      http://www.stm.fi/tiedotteet/kuntainfot/kuntainfo/-/view/1887064#fi

    • Ikuinen ORJAhomma

      Valitettavan totta, edellispäivänä Nokian erikoispätevä Dinsinööri,
      seuraavana päivänä potkujen jälkeen, syrjäytynyt pummi, joka tarvii "kuntoutusta" ja "aktivointia", tämä on sitä työkkärin logiikkaa.

      Eli se tyypillinen rikkauksista ryysyihin - tarina.

      Sairainta on että ne yrittää laittaa kaikki nekin jotka on osa-aikatöissä, lopuksi aikaa kuntouttavaan, ihan niinkun se työssä käynti, vaikkakin osa-aikaisesti ei "kuntouttais" ja "aktivois"?!

      Sossu kysyy: "Olemme miettineet osa-aikatyössä olevien tilannetta. Onko mahdollista tarjota osa-aikatyössä tai tarvittaessa työssä olevalle kuntouttavaa työtoimintaa? Yleensä ovat te-toimistossa työssäolevina."

      Sossut on sitä mieltä että ensin käyt osa-aika töissä ja sen jälkeen meet tekeen ILMASTA ORJAhommaa?!

      Sitä ilmasta orjatyötä voi joutua tekemään viitenä päivänä viikossa 8 tuntia päivässä eli 40 tuntia viikossa, 230 päivänä vuoden aikana.

      EI lomia (ettei vaan pääse ryyppään, siä ohjeissa lukee ihan suoraan niin!)

      Sossut siis väittää että se muka jotenkin lisää sun aktiivisuutta ja parantaa oloa kun ensin teet palkallista osa-aikatyötä ja sen lisäksi susta otetaan viimeisestkin mehut ilmaisessa orjatyössä? Missäs vaiheessa levätään että jaksetaan tehdä sitä oikeaa palkallista työtä?

      "Kuntouttavan työtoiminnan laki ei estä työtuntien tekemistä työtoiminnan aikana eikä työhallinto voi kieltää yhdistelmän käyttämistä."

      "Tällä hetkellä arvioidaan nk.pysyvän kuntouttavan työtoiminnan tarvetta ja merkitystä niille työttömille henkilöille, jotka eivät työllisty nykyisille työmarkkinoille."

      Jaa että joutuu PYSYVÄSTI ilmaisiin ORJAhommiin?!

      • voi hyvää päivää

        Mikä tässä on nyt niin erikoista? Noin on monelle muullekin käynyt, ei pelkästään Noksun dippainsseille. Tällä hetkellä alalta kuin alalta on työttömiä paljon paitsi ei ehkä lääkärit. Ihan normitilanne. On vissiin vaan jotenkin tullut eteen tilanne, että sitä on niinkuin itseään pitänyt jonain puolijumalana kun on Noksun dippainssi ja sitten kun tulee vastaan työttömyys, niin ei sitten osaakaan suhtautua siihen oikein.

        Työttömyyskin on mahdollisuus. Sitä voi mennä eteenpäin jos haluaa, voi kouluttautua ihan toiselle alalle. Monilla ihmisillä on nykyään tuplamaisterin papereita yhdistettynä AMK-tutkintoon ja amistutkintoihin höystettynä yo-tutkinnolla. Se, että joku Noksun dippainssi ei enää tänä päivänä olekaan se jalustalle nostettu jumala, jota kaikki palvovat on ihan tätä päivää ja ihan normaalia. Tuo ala on muutenkin suhdanteista kiinni ja se on vähän voi voi, jos tätä ei ole noususuhdanteessa osannut miettiä. Työttömyyson myös mahdollisuus. Noksun dippainsseille sentäs on tarjottu tukipaketteja, monelle muulle ei. Monta muuta ei edes tueta valtion taholta laisinkaan, sitä pitä vaan itse selviytyä. Työttömyys ei myöskään ole häpeä. Se on ihan normaalia nykypäivänä. Jos pitää sitä syrjäytymisenä, niin sekin on omien korvien välistä kiinni. On myös itsestä kiinni jääkö kotiin dokaamaan kaljaa ja röökaamaan sekä olemaan neljän seinän sisällä 24h.

        Moni korkeastikoulutettu ja tupla/triplakoulutettu käy myös noita pilipalikursseja. Mitäs sitten? Voihan siellä tuijottaa seinään, leikkiä kynällä tai pyöritellä peukaloitansa, pääasia että kaikki tuet juoksee eikä tule karenssia. On siellä kuule monia muitakin, joita varmasti turhauttaa tilanne. Itsekin jouduin aikoinaan jollekin ihme kurssille, missä pääasiassa oli suurin osa maahanmuuttajia, jotka eivät osanneet suomea eivätkä tienneet miten haetaan töitä. Siellä sitten suomalaisena koulutettuna istuin vain joukossa rauhallisena, kuuntelin, tuijotin seinää ja join kahvia.

        Opiskele uusi ammatti, sellainen mikä työllistää myös laman aikoina.


    • TosiMiesNero

      Kuuleppas aloittaja !

      Näin mä olen jo vuosia tehnytkin, itselläni ASO-asunto jossa 20 tonnia jemmassa.

      Lisäksi on avovaimo joka maksaa sovitusti noin 40% vuokrasta ja hän EI OLE kirjoilla mun luona mutta hänen posti siirretty meille.

      KUKAAN sossun täti tai viranomainen tai naapuri ei ole koskaan meitä kytännyt.

      Saan siis asunnon (720 euron vastike), asumistuen ja työt,päivärahan kattona sossu takaa 480 euroa rahaa, ja avovaimoni maksaa mulle vielä 300 euroa vuokraa.

      Sähkölaskut, kotivakuutuksen ja lääkärikulut maksaa sossu.

      Mulla vielä pari lasta ja yhteiskunta antaa työttömälle työnhakijalle elatusmaksut anteeksi. Lisäksi sossu maksaa 60 euroa/kk lasten tapaamisiin rahaa.

      Saan siis nettona 720e asumisen,480e sossusta 60e lasten tapaamisiin.Avovaimoni maksama vuokra 300e ja kun viel saan vapautuksen elatusmaksuista (300e) saan nettoa 1860e joka kuukausi.

      Rahaa on mullakin jemmassa. Uskallan jo rohkeasti sanoa missä, sillä ei viranomaiset osaa eikä älyä kytätä. Käykää avaamassa ulkoamilal tilejä EU-maissa, yksi hyvä katse on suunnata vaikka Latviaan ;). Kivoja kassaneitejä Latvian pankeissa ;).

      Näin se homma menee. Itekin olen korkeasti koulutettu IT-alalla ja otan töitä vastaan vähintään 3500€ palkalla kun se tulee, mut kappas, ei sitä työpaikka tulekaan.

      Tosin noi tilien avaamiset vaatii englanninkielen tyydyttävää osaamista ja matkustamista. Samoin älykkyyttä hommata ASO -asunto. Moni palstan vähemmän koulutettu lamaantunut sossupummi ei osaa tehdä näinkään vaativiaa juttuja,mut jos osaa ni näin se menee. Jos lapsuudessa lukiokin oli liika haastavaa ni silloin ei nykyelämässäkään osaa repiä sossustakaa kaikkea hyötyä irti..

      • kyllä kytätään

        Sori vaan, mutta kyllä ainakin minulla kytätään rahaliikennettä, onko ulkomailla rahaa jemmassa vai ei. Rahanpesulaki mahdollistaa myös tiedustelupyynnöt, esim. Interpol yms yms. Tosin olen muutenkin poikkeus, kun aina kytätään oli asia mikä vain. En suosittele kenellekään rahojen jemmaamista ulkomaisille tileille enkä myöskään piilottelemista kotimaisille tileillekään. Ylipäätänsä mitään ei kannata jemmailla mihinkään nettiin, pankkiin tms.


    • eeekie

      Tilit nostetaan tyhjiksi käteisenä ja pistetään vaikka omaan asuntoon varmaan paikkaan jemmaan. Vanha kikka ja aina toimii jo 30 vuotta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe