Huono työntekijä

Huono työntekijä

Olen ollut yli 15v töissä ja olen ***** ammatissani. Minä olen huono työntekijä. Kehityskeskusteluissa saa nykyisin aina kuraa niskaan ja ihan syystä. Se mikä eniten tuossa harmittaa, että lähes aina "rakentava kritiikki" tulee siitä, että en ole huolellinen, ja olen "laiska", ammattitaitoa ja muuten luonnetta ei kritisoida. Positiivista palautetta ei tosin tule, ei ehkä ole mitään mistä antaa.

Luulen tietäväni mistä tuo johtuu, kyllästyn nopeasti rutiininomaisiin tehtäviin, ja jos jotain hommaa tehdään vain "tekemisen ilosta" niin kyllästyminen iskee todella nopeasti. Muutenkin keskittymiskyky yleensä on varsin heikko sitä se oli jo opiskeluaikana. Ihmettelen miten olen korkeakoulututkinnon saanut ja vielä ajallaan.

Haluaisin vaihtaa ammattia (en tiedä mihin), mutta kun on asuntovelkaa, pienet lapset ja puoliso on toistaiseksi työtön niin ei todellakaan ole varaa alkaa opiskelijaksi.

Yrityksen vaihtaminen ei tule kysymykseen minun kombetenssilla mihinkään ei pääse ainakaan nykyisessä taloustilanteessa. Ja tuskimpa perusongelmat katoavat mihinkään vaikka firmaa vaihtaisi.

Itsetunto alkaa kyllä olemaan melko heikko tiedän että en osaa mitään ja tuskimpa minusta muuhun olisi kuin jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Onneksi tätä työtä ei tarvitse jaksaa kuin seuraavaan YT kierrokseen?

18

6262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qeuinza

      Samanlaista se on muuallakin. Jos vaikka satut puhelimessa puhumaan omista asioista niin siitä valitetaan heti mitä on sattunut sanomaan. Ja on suoraan sanottu että mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Tänään viimeksi valitettiin mitä olin sanonut puhelimessa omista asioista.

      • jampppu

        Ja voidaan tehdä selväksi et puhu ainoastaan silloin kun kysytään muuten olet häiriöksi. Ja kun puhut vain kun sinulta kysytään olet tympääntynyt.


    • saikkuosaaja

      Työnteko ei ole ydinosaamistani, häh häh :D

    • Vippsnange

      Et osaa mitään ja työnantaja on pitänyt sinua yli 15 vuotta töissä?
      Onnittelut.

      Itsetunto tai sen puute on hankala asia enkä ainakaan minä osaa antaa siihen neuvoja. Jokaisen olisi hyvä vaihtaa työpaikkaa, jos työ alkaa tuntumaan puulta ja rutiini ahdistamaan. Myös se olisi hyvä vaihtoehto, että pääsisi etenemään työpaikallaan tai jos ei etenemään, niin vaihtamaan työtehtäviään tai jotenkin laajentamaan niitä. Harva saa riittävästi palautetta (mieluusti sitä positiivista). Usein tulee tunne, että esimiehet eivät osaa hommaansa.

      Jaksellaan.

      • Umpihankeen

        Itse olin työssä missä ei ollut etenemismahdollisuuksia, eikä palkankorotusmahdollisuuksia. Sanoin sitten hyvästi sille työlle, koska jos siinä masennuksessa olisin jatkanut vielä muutaman vuoden niin millainen minusta olisi tullut? Olisiko sellainen hyväksi kenellekään?


      • toinenhuono

        pakko vastata, et makeat naurut sain noist onnitteluista ky yx toope on jaksanut toista toopea kattella noinkin kaua. HUOM!!!! tämä EI ole ivaamista mut kun ite olen samassa tilanteessa (aiva vedet silmissä nauran). Tuossa alkuperäseen viestiin vastasin et ku päivät on ettei tiedä itkeäkkö vai nauraa ja ny oli sit vissiin naurun vuoro. Siis mulla menee kaikki vikaan töissä ja päivät on kyllä välillä aiva kamalia...saan kuulla että olen laiska ja mikä, unohtelen asioita vaikka 5 min sitten sain ohjeen :( virheitä tulee osaksi siitä kun saa pelätä et mitähän ny saa kuulla. Ei V..TU!!!!


      • Sarbraz

        Tiedän tunteen. Olen mielestäni todella kiinnostavalla alalla mutten tajunnut kuinka pikkutarkka hommaa opsikelinkaan aikoinaan, ja olen luoneeltank hyvin suurpiirteinen. Nyt ei töissä suju mikään. Aivan karmea tunne kun joka päivä huomaa kuinka on ryssinyt taas jonkun asian, vaikka kuinka yritti tehdä parhaansa.


    • toinenhuono

      Hei "huono" työntekijä

      Et ole ainoa huono. Minä olen ollut about 10 v töissä eräässä pikkukaupunkilaisessa yrityksessä ja ammattitaitoani ei voi kutsua hyväksi. En käsitä mikä mättää. Virheitä tulee jatkuvaa syöttöä. Päivät on käsittämättömiä ettei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Pomo on sitten toinen ääripää. Tosi täsmällinen ja tosi vaativa lisättynä toisinaan töykeä käytös ja puhetyyli, joka on välillä tosi ala-arvoista. Toisinaan saa kuulla huutoa täyttä kurkkua ja olen välillä kusipää ja vaikka mikä. Ja huutoa tulee tietenkin virheistä mut huutoa tulee välillä ns jonninjoutavistakin mitä en käsitä, huoh! Olen ittekseni ymmärtänyt, että hänen "pakko" pitää mut, koska hakijoita ei ole kovasti. Tällä hetkellä on yksi (hänen sukulainen ja kaavailee toista sukulaista). Monta vierasta työntekijää on ollut mut ei ne kauaa ole kestäneet tommosta kielenkättöä. Monet ovat ihmetelleet et kuinka voin tuommoisessa paikassa olla. Aluksi kun aloitin työt niin pelästyin käytöstä ja ajattelin et jahka se tuosta muuttuu mut ei. Tämä on oravanpyörä. En uskalla muualle hakea eikä työllisyystilannekkaa näytä järin hyvältä....Muttuuko elämä ikinä parempaan, joka ikinen päivä mä ajattelen tätä.

    • masmasss

      Onneksi on muitakin. Olen taas masennuksen syövereissä, kun aloitin uudessa työpaikassa, enkä osaa yhtään mitään. Jännitän työpäivää niin, että tavallisetkin tehtävät ja miten niitä tehdään - unohtuu. Liian rankkaa. Ei halua aina olla se hitain, osaamattomin.

    • Ravintolatperseestä

      Onneksi en ole ainoa paitsi olen vielä opiskelija, ja työssäoppimisjakso pelottaa, koska olen keittiön puolella apurina.

      Itse ravintola-alan opiskelijana olen ihan paska ravintola- ja keittiöhommissa, mutta kahvilahommat onnistuu. Tämä kokemus on siis työssäoppimispaikoista.

      Oppilaitoksen keittiössä ollessani työssäoppimassa olin mielestäni huono tekemään ruokaa , ja arvioimaan sitä makua. Pahinta oli se mittaaminen, koska matemaattisten oppimisvaikeuksien takia on vaikeaa hahmottaa vaakaa (mitä pitää vaa'an näyttää, jos halutaan esim. 5 kg raaka-ainetta X), mutta muissa asioissa kyllä osaan numeroita hahmottaa. Kassatyöskentelyssä matemaattiset oppimisvaikeudet ei näy, ja olen myös hyvä ja nopea asiakaspalvelussa.

      A la carte-ravintoloissa työskentely on ollut kokemuksien perusteella perseestä. Siellä minulle huomautettiin lautasten kantamisesta, koska kannoin vaan kaksi lautasta, koska en pysty enempää kantamaan niska-, hartia-, ja selkäkipujen takia, joita koituu helposti lautasten kantamisesta. Onko se ravintolapäälliköiden vitun vaikeeta ymmärtää, etten pienenä naisena voi enempää kantaa lautasia? Kokemuksien perusteella pysyn kaukana ravintoloista.

    • loppuunpalanut

      Olen myös ollut jo monia vuosia töissä et minun jos kenen tulisi osata ammatti, mutta huonosti saan tehtyä työni. On tosi masentavaa kun tietää sen et osata pitäisi ja ns normaalien ihmisten kirjoissa liikun. En mä enää tiedä mitä minun pitäisi tehdä työpaikan suhteen. Itsensä irti sanominen on jo monet kerrat käynyt mielessä vaikka työtilanne se mikä on.

    • a.d.d

      Vaikutta siltä, että sinulla boisi olla ADD. Käyppä työterveydessä keskustelrmassa asiasta. Osaavat ohjata oikeisiin tutkimuksiin/lääkärille.

      • dfjbjosrnböosrtjjkprä

        ja sinulla "boisi" olla sellainen diagnoosi ettet ole oppinut kirjoittamaan. = D


    • sbnljh

      Sama täällä. Itse varmaa vääränlaisessa työssä....

    • samatäälläää

      Sama täällä. Olen ollut tällä alalla vasta pari vuotta, mutta jos hyvin käy, olen syksyllä opiskelemassa ihan eri alaa. Onnekseni ei ole vielä lapsia tai velkaa, niin ei ole pakko töissä olla.

    • toinenhuono

      Heippa, kirjoitin samalla nimimerkillä aikaisemmin ja voin kertoa, että irtisanoutuminen sitte kannatti ja tuotti tulosta. Uusi työpaikka on ja olen todella onnellinen vaikka onkin huonoja päiviä mikä nyt kuuluu asiaan joka työssä, mutta se kamala stressi ja ilmapiiri on poissa. Uskokaa siihen, että asiat muuttuu parempaan suuntaan!!! :) Niin minä tein ja se kannatti ja monien vuosien odotus palkittiin.

    • Anonyymi

      Kuka kirjoittaa kompetenssin ”kombetenssi”? XD

    • Anonyymi

      Suorittavassa työssä, jo toinen työnantaja 12 vuoteen. Ei vaan aina natsaa mikään. Huhkiessa iskee väsymys yllättäen. Tolkuton, pohjaton väsymys. en minä tiedä, miten kukaan muukaan ne päivittäiset hommat mitä kuuluu, ehtii aina työpäivään tekemään. Juosta ei saa, kohdasta toiseen, siitä on valitettu.
      Sitten sitä ja tätä, pitää ja ei pidä- eri henkilöt puhuu ihan eri tavalla. Herrat ei sano mitään, hyvä kun päivää tai huomenta. Osa kohteeni omista duunareista on ihan mukavia, osa on niin että joutavat seuraamaan minun työtäni. Teen niin tai noin- ei kelpaa. Huvittavinta että olen käynyt kohteessa jo vuosia. Luulisi minut saaneen jo vaihdetuksi ns hintansa edestä tekijään.
      Huominen. Lomalle sitten. saa sen aikaa huokaista. Ja ei, en todellakaan oo laiska. Pukerran vuoroa aina sata lasissa, se vaan ei meinaa riittää- en tiedä mitä tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe