Poistavatko pienpuhdistamot vaaralliset myrkyt?

Tosivihree idis?

Maamme mummonmökkeihin on asnennettu miljoonien edestä pienpuhdistamoita. Nyt mökkien asukkaat saavat huoletta laskea kaikki likavetensä puhdistamon kaivoihin!

Tänään mummuja kehotetaan uusia vaatteita ostettuaan ensi töikseen pesemään ne - vaatteissa käytettyjen vaarallisten myrkyjen takia. Pesuvedet juoksevat laillisesti ojaa pitkin lähimpään järveen?

Kuka takaa, että tekstiilien - niin luonnolle kuin ihmisille - erittäin vaaralliset käsittelyaineet, kuten perfluoratut yhdisteet eivät joudun samaan järveen? Kuka takaa, etteivät ne viimeistään katiskasta kalasaaliin mukana hyökkää mummujen kimppuun? Onko äärest kalliiksi tulleista pienpuhdistamoista lopultakaan todellista apua vesien myrkkyjen vähenemiseen?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaarallisilla teillä

      Vihhdoinkin tosiasiaa pienpuhdistamoista!

      Ennenmuinoin mummu sai kataa pesusoikkonsa takapihan pajukkoon, joka kasvoi ja kukoisti ja hoisi hommansa. Nyt jätevedet valuvat luvallisesti järveen.

      Mainituilla tekstiilimyrkyillä (kuten nonyylifenoileilla ja perfluoratuilla yhdisteillä) ja mm. lääkkeillä on taipumus merkittävissä määrin kertyä ravintoketjuihin. Kaikkien vaikutuksia ihmiseen ei tunneta, mutta monista tiedetään niiden voivan vaikkapa vaikeuttaa lisääntymistä, häiritä kehitysä, heikentää elimistön puolustuskykyä ja jopa aiheuttaa oppimis- ja käyttäytymishäiriöitä?

    • Pet kuttaja itekki

      Mikä ihme teissä viherpipertäjissä vetää kansaa puoleens? Tänäänt epäillään kansan tietoista petkutusta!

    • Jopas nyt jotakin!

      Kaikkein kummallisinta on, että eräät suuret kaupungit ovat alkaneet imeyttää näitä samoja, joissa uiskentelevia, myrkkkyjä pohjavesiin, joista sitten pumpataan saastunutta vettä sadoilletuhansille kotitalouksille puhtaana vetenä!? Ja vielä ELYkeskusten ylimairein kiitoksin!

    • puna apila

      pienpuhdistamo ei poista kuin rahat niitä teetättäneiltä ihmisiltä.

    • Näin se menee

      Pienpuhdistamo toimii kemikaaleilla, ei siis vesi mene käsittelemättömänä suoraan järveen vaan imeytyy joko maaperään tai ojia pitkin seikkaillessaan imeytyy. Suoraan järveen on poulistinen ja väärä lausahdus.

      Maasuodattamossa kolmiosaisen säiliön jälkeen ( johon siis jää kiinteät ainekset ), nestemäiset ainekset (joista vettä n. 80% ) menevät imeytyskenttään jossa imeytyy sepelikerroksen läpi moreeniin tms josta imeytyy maaperään ja ehkä saavuttaa pohjaveden joskus. Suurin osa jää sepelikerrokseen ja lähimaaperään ja näitähän sitten uusitaan 15v välein.

      Joten mikään jätevesi ei mene suoraan järveen. Etäisyys on määrätty lakipykälin.

      Mikä tässä on kusetus. Ei uudet jätevesijärjestelmät tai panospuhdistamot. Ne kyllä toimivat. Kusetus on se että ihmisillä on ollut kaksiosaiset betonikaivot ja kivipesä johon imeytetty. Toimineet hyvi ja toimisivat edelleen. Ne pitää nyt vaihtaa /uusia kun herrat käsköö.

      MUTTA, edelleen järvien rannoilla vihertäville pelloille ajetaan lietettä, lannoitteita ja kemikaaleja. Navetoista ja laidunpelloista virtaa eläinten ulostetta ja rehujäämiä ym. suunnattoman suuria määriä avo-ojia pitkin vesistöihin. Siihen ei puututa, mutta leskenä elävän Irman kakkimiseen tai hameen ostoon puututaan.

    • etjejjtrjrtjfjj

      Paras paikka lietteelle ja lannoitteille on maan pinta tai parhaiten juuriston sekaan pintamaahan sijitettuna, huuhtoumia toki rankkasateet tai tulvat tekee, mutta runsas sato ottaa useimmiten pellosta ravinteita enemmän kuin peltoon niitä laitetaan. Suurista jätevesilaitoksistahan jämät menee putkessa suoraan vesistöön, lääke, huume ym. Kemikaalijäämineen. Nekin vähäiset pienpuhdistamojen jämäravinteet olisi hyväksi saada kasvien käyttöön, eikä huuhdella pohjavesiin. Maan pinnan puolen metrin olosuhteet muokkaavat vettä pohjavedeksi vähintään yhtä paljon, kuin siitä alaspäin 10m sorakerros, tuonne alempaan kerrokseen putsarit jäännösvedet ohjataan kasvien ulottumattomiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe