Sairaanhoitaja/merkonomi

m...quu

Ihmetyttää kovasti miksi sairaanhoitaja on edelleen kovasti paljon ylempi kuin nykyinen lähihoitaja. Lähihoitaja voi opastaa uuden sh:n kädestä pitäen kaikkeen saamatta minkäänlaista lisää palkkaansa. Sh.n kysellessä aivan kaikkea alkaen hoidon tarpeen arvioimisesta ja kiireellisyydestä kirjaamiskäytäntöihin ja haavahoitopotilaiden hoitoon liittyen. Ihan kaikkeen mitä hän/he joutuu tekemään itseasiassa kaikesta on kysymys lähihoitajalle.

Kun taas merkonomi hakkaa tradenomin mennen tullen. Palkka seuraa perässä, eli osaava merkonomi päihittää tradenomin helposti. Merkonomi voi olla pankinjohtaja ja tradenomeja siellä muussa hlökunnassa. Jopa aivan alhaisimmissa.

Olen itsekseni hiljaa päättänyt, että en perehdytä enää ketään. En jaksa iloisesti kertoa kuka tänään päivystää jne...kaikkea miljoonaa asiaa taas kerran.
Olen tyly, mutta nyt se loppui.

Jos saisin edes sh:n palkan sen ajan kun häntä opastan ( ja hänkin sen saa) voisin harkita, mutta nyt on mitta tullut täyteen....

8

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • djkdfkljöfsakösda

      Nyt on pakko kysyä; oletko tosissasi? Oikeastikko kuvittelet, että minkään asteen kouluissa pystyttäisiin opiskelemaan kaikkien työpaikkojen käytännöt...?

      • Ei jaksa

        Taas yksi kateellinen lähäri siellä itkee....Opiskele itse sairaanhoitajaksi, niin helpottaa.


      • Naisen tuho
        Ei jaksa kirjoitti:

        Taas yksi kateellinen lähäri siellä itkee....Opiskele itse sairaanhoitajaksi, niin helpottaa.

        Ei kannata. Tulet asumaan työpaikallasi ja ukkosi lähtee kävelemään.


      • kaikki yhdessä
        Naisen tuho kirjoitti:

        Ei kannata. Tulet asumaan työpaikallasi ja ukkosi lähtee kävelemään.

        Miks aina tää sama vastakkainasettelu lh/sh. Minun työpaikallani sh:t on tosi kivoja työkavereita. Aina on aikaa neuvoa ja opastaa kun sitä pyydän. Tiedän että sh on lukenut enemmän ja saa palkkaakin enemmän, niin miksen käyttäisi sitä tietotaitoa hyödykseni. Meidän työporukassa sh:t ovat samalla viivalla kuin muutkin hoitajat. He eivät koskaan ole ylpeitä eivätkä katso pitkin nenänvartta että mitäs tulet taas kyselemään tyhmiä. Meillä ei erotella sh/lh töitä mitenkään mutta tottakai sh:t hyödyntävät koulutustaan joka paikassa missä voivat. Olen kuullut että varsinkin laitoksissa hierankia on kova, jotkut sh:t luulevat olevansa parempia kuin lh:t. Tälläisellä asenteella on vakavia sseurauksia työssä viihtymisen kannalta ja työporukan ilmapiirin kannalta. Kyllä minä usein myös neuvon sh:aa jos olen eri mieltä heidän kanssaan. Eivätkä he siitä ota nokkiinsa, olen iältäni ja työvuosiltani paljon kokeneempi ja hyödynnän sitä tietotaitoa työssäni. Älkää sh:t väheksykö lh:n ammattitaitoa ja osaamista, ei se ole teiltä pois. Yritetään tässä raskaassa työssä pitää toisiemme puolta, jotta saataissin parannuksia työoloihin ja palkkoihin. Ei kateudella ja ylpeydellä voiteta mitään.


    • gfdsjfhkg

      Lh:t voisi myös muistaa sen, että sairaanhoitajan koulutus on selvästi laajempi ja nimenomaisesti sairaanhoitoon keskittynyt terveydenhuollon koulutus, kuin lähihoitajan.

      • yhdessä eteenpäin.

        Voi pyhä yksinkertaisuus, täytyy teidän tosiaan olla noin ammattiylpeitä sh:t. Luitko yllänolevan tekstini, et varmaan. Onko sillä väliä kuka neuvoo ketäkin? Pääasia että työt tulee tehtyä. Meidän työpaikalla, siis kotihoito ollaan samalla viivalla kaikki. Tiiminä kun työskentelemme, kaikki tekee aivan saamoja asiakaskäyntejä, aivan samoissa paikoissa käymme, sh:t käyttää osaamistaan siinä missä muutkin hoitajat. Sana on vapaa meillä ja keskustelemalla esim. Omahoitaja ja sh päästään varmasti hyvään lopputulokseen. Ei meillä sh kaikkea päätä vaan ottaa omahoitajan näkemyksen ja tietysti muittenkin hoitajien näkemyksen huomioon. Kyllä sh saa silti päättää esim puolestani esim. haavanhoitoohjeet jne. hänellä on pitempi koulutus siihen ja minulla taas työkokemusta, elämänkokemusta,ihmistuntemusta jne. Hyvässä sovussa meillä on kaikki hoitajat. Lopetetaan hierarkisuus, siitä ei ole kuin haittaa.


    • Huh huh

      Kotihoidossakin on alueita, joissa sht ja tht istuu vaan toimistossa "konehommia" pusaamassa ja vähät välittävät, vaikka "kenttätyöntekijöitä" on pois. Riippuu niin kunkin alueen "työkulttuurista", kuinka missäkin toimitaan!

      • omahoitaja

        Mielestäni sh:n ammattitaito menee hukkaan pelkästään toimistossa koneen kimpussa, en ole sh mutta kyllä kenttätyössä juuri sitä ammattitaitoa tarvitaan. Onneks meillä on ihanat sh:t jotka tekee sitä työtä johon heillä on ammattitaito.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe