Kuntouttava työtoiminta

vanki isänmaan

Minulla alkaa työtoiminta jakso ensiviikolla ja kysyisin korvauksista joita minulle maksetaan. Työkkärin virkailija kun ei tuntunut oikein olevan perillä korvauksista.

20

1128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toimeentulosi

      on turvattu työtoiminnan aikana. Saat korotettua työmarkkinatukea mikäli et ole täyttänyt 200 päivän työssäoloehtoa eli silloin saat noin 40 euroa päivässä työmarkkinatukea. Lisäksi osallistumis päivistä maksetaan 9 euron ylläpitokorvauksen sekä jos matka kotontasi työtoimintaan on vähintään 2km maksaa kunta tällöin myös matkakorvauksen eli päivä kohtainen "palkkasi" on tällöin vähintään 55 euroa osallistumispäivältä. Niiltä päiviltä kun et osallistu työtoimintaan niin sinulle maksetaan kuitenkin silti korotettu työmarkkinatuki, mutta ei ylläpito eikä matkakorvausta. Kaverillani oli kotonta matkaa työtoiminta paikkaan noin 20km ja hän laski että osallistumis päiviltä hän saisi yhteensä noin 80 euroa.

    • 345345

      Muista, että laki kuntouttavassa työtoiminnassa sanoo, että 4 tuntia päivässä riittää ma-pe. Samoin työkokeilussa. Älkää tehkö yhtään ylimääräistä tuntia ilmaiseksi. Älkää allekirjoittako mitään sopimusta yli 4 tunnin työpäivästä. Mikäli olette allekirjoittaneet voitte muuttaa sen lain määräämään 4 tuntia /päivä.

      • ja lisäksi

        1 päivä viikossa riittää myös lain mukaan, On sitten eriasia että kannattaako yhden päivän takia moiseen ruveta koska et siitä yhdestä päivästä juuri rahallisesti rikastu. Nopeasti jos tässä lasken niin yhden päivän työtoiminta viikossa korotetulla työmarkkinatuella ja 2km matkakorvauksell sekä osallistumis päivän ylläpitokorvauksesta tekee verot jo vähennettynä noin 200 euroo viikko.


      • 0700

        Pakollinen aika on 4 tuntia kahtena päivänä viikossa. Äänittäkää keskustelut ja puhelut.


    • Läpiäpäässä

      Mitenkä sitten ansiosidonnaisella päivärahalla jos joutuu kuntouttavaa työtoimintaan, saa siis 9 euroa päivä, sen pienen ansiopäivärahan, kovasti ne yrittää meitä liki 60 v kuntouttaa ja opettaa työntekoon, eri asia mistä niitä palkkatöitä saa ja työntekoa on niiden mielestä hyvä opetella, kun yli 40 vuotta työhistoriaa jo takana, keskittyisivät nuorempien kuntouttamiseen ja työllistämiseen, mutta tämä on osa sitä kokeilua, ensin vanhat ulos työpaikoista, sitten ne opettelmaan työttömiä työntekoa ilman palkkaa.KOOMISTA, mutta ei naurata, ensi vuonnahan näitä toimia tehostetaan, joten meidätkin, jotka ensi vuonna voisimme päästä nk . ansiosidonnaisen lisäpäville(elleivät eläkeneuvotteluissa poista sitä heti) niin miedät pistetään kuntouttavaan työtoimintaan ja eiköhän tuo 9 euroa päivä poisteta sekin, onhan se työttömälle liikaa sekin, näinkin olen kuullut sanottavan erään orjatyötä kannatavan "vaikuttajan" suusta

    • 3 kk 1 pv/vk 4 h/pv

      Min. 3 kk Min. 4 tuntia päivässä Min. 1 pv/vk

      Kuntouttavan työtoiminnan jakson tulee olla pituudeltaan vähintään kolme kuukautta ja enintään 24 kuukautta siis 3 kk - 2 vuotta!

      Kuntouttavan työtoiminnan vähimmäiskesto on neljä(4) tuntia ja enimmäiskesto kahdeksan (8) tuntia päivässä.

      Toimintaa järjestetään 1-5 päivänä viikossa enintään 40 tuntia.

      Voit joutua kuntouttavaan työtoimintaan 230 päivänä 12 kuukauden jakson aikana ei siis paljoo lomia ole.

      Eli riittää että käyt YHTENÄ päivänä tekemässä 4 tuntia 3 kuukauden ajan.

    • 167-176

      "On sitten eriasia että kannattaako yhden päivän takia moiseen ruveta koska et siitä yhdestä päivästä juuri rahallisesti rikastu."
      Kyllä kannattaa kun sillä välttää karenssin.

      Ei lakia tarvitse hyväksyä mutta sitä kannattaa silti noudattaa. Joten tehdään se minkä laki vaatii, mutta vain se eikä yhtään enempää eikä vähempää. Työn tekemisvelvoitetta ei laki määrää eikä sitä pidä ottaa vaikka sitä yritetään pakottaa lakiin perustumattomalla "sopimuksella".

      "Voit joutua kuntouttavaan työtoimintaan 230 päivänä 12 kuukauden jakson aikana ei siis paljoo lomia ole. "
      Vain sellaiset velliprseet jotka alistuvat kaikkeen eivätkä saa suutansa auki silloin kun tuosta asiasta päätetään joutuva tuohon suohon.
      Eli lain minimi 1 pv/vko, 4 h/päivä ja 3 kk aika on riitettävä ja virkailijalla ei ole minkään lain nojalla valtaa päättää tuosta vastoin asiakkaan tahtoa ja etua.
      Jos muuta yrittävät niin voi vedota lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 2000/812.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4
      "Oikeus laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun
      Asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa ja hyvää kohtelua ilman syrjintää. Asiakasta on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan.
      Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa."

      Tuon 4 tuntia saa helposti kulumaan etsimällä työpaikalta ja sen toiminnasta lain vastaisia käytäntöjä, ohjeita ja sääntöjä sekä muita epäkohtia ja keräämällä todisteita laittomuuksita ja raportoimalla niistä esim. oikeusasiamiehelle ja levittämällä tietoja somessa.

      • Näin valitat

        Kyllä juuri näin asia kannattaa hoitaa. Ihmisen pitää kerätä kaikki mahdolliset epäkohdat ja laittomuuden mitä häntä kohtaan tapahtuu. Näistä sitten pitää raportoida valituksin oikeusasiamiehelle, kunnan sosiaalihuotoon ja oman kuntansa sosiaaliasiamiehelle. Sosiaaliasimies tekee kunnasta raportin vuoden lopussa ja hän myös antaa ilmaisia neuvoja lakipykälien kanssa.


    • Työkuntoudu

      Muista vetäistä spurtteja, voimistella ja hyppiä paljon kuntouttavassa, kysy heti ja usein kuntoutusohjelmaa joka päivälle ja ehdottele näitä työkuntovalmentajallesi ja kokeile aktiivisesti uusia kuntoiluita.

    • joukkokanne vireille

      Hei nimimerkki "167-176".

      Tosi hienoa, että jaksat informoida ja kannustaa niitä, jotka ovat jo lannistumassa. Kiitos muille tsemppaajille myös. Mua ei orjapiiskuri-tantat tule koskaan alistamaan (hauska kettuilla niille kohteliaasti!), mutta masentuisin varmasti myös ilman näitä positiivisia viestejä. Toivon kaikkea hyvää väärinkohdelluille. Ehkä oikeus vielä joskus voittaa.

      • 167-176

        Kiitos kehuista nimim. "joukkokanne vireille"
        Valitettavsti ei Suomessa voi joukkokanetta vairanomaisten toiminnasta nostaa tai muutenkaan viranomaisia saada vastuuseen yhtän mistää kuten sellaisissa oikeus- ja sivistysvaltioissa kuten Pohjois-korea ja Kiina. Em. maissa on langetettu jopa lain sallimia ankarimpia rangaistuksia viranomaisten väärinkätöksistä.

        "Mua ei orjapiiskuri-tantat tule koskaan alistamaan (hauska kettuilla niille kohteliaasti!)"
        Sama täällä, ja ei tarvitse tyytyä edes kohteliaaseen kettuiluun. Tässä yhteiskunnassa ei kiltit ja kohteliaat pärjää ollenkaan. Ihan sama kuka voittaa kunhan ei nuo orjapiiskurit ja pakkotyö-paviaanit saa tahtoaan läpi.


      • työtön 8 kk
        167-176 kirjoitti:

        Kiitos kehuista nimim. "joukkokanne vireille"
        Valitettavsti ei Suomessa voi joukkokanetta vairanomaisten toiminnasta nostaa tai muutenkaan viranomaisia saada vastuuseen yhtän mistää kuten sellaisissa oikeus- ja sivistysvaltioissa kuten Pohjois-korea ja Kiina. Em. maissa on langetettu jopa lain sallimia ankarimpia rangaistuksia viranomaisten väärinkätöksistä.

        "Mua ei orjapiiskuri-tantat tule koskaan alistamaan (hauska kettuilla niille kohteliaasti!)"
        Sama täällä, ja ei tarvitse tyytyä edes kohteliaaseen kettuiluun. Tässä yhteiskunnassa ei kiltit ja kohteliaat pärjää ollenkaan. Ihan sama kuka voittaa kunhan ei nuo orjapiiskurit ja pakkotyö-paviaanit saa tahtoaan läpi.

        Oma työttömyyteni on epettanut ainakin minulle että omien oikeuksien puolesta tarvii taistella ihan koko ajan. Vastaosapuolena on TE-toimisto. Ketään ei tunnu tietävän siellä oikeasti työttömän oikeuksista, saati sitten kerron sinulle kaikkia sinun oikeuksiasi. Sitten sinulle sanellaan lain vastaisesti mihin sinä joudut ja uhkaillaan karenssilla tuon tuosta. Pakosta jouduin hankkimaan halvimman mahdollisen älypuhelimen johon oli hankittava apsi millä saan sitten nauhoitettua puhelut ja käytettyä sitä nauhurina kokouksissa. Lisäksi on pakko lukea kaikki mahdolliset lakipykälät itse joista ilmenee TE-toimiston velvollisuuden ja minun omat työttömän velvollisuudet. Näillä tiedoilla sitten taistelen paraikaakin TE-toimiston kanssa. Valituksia olen pistänyt vetämään aina oikeusasiamiestä myöten. Tukeni lopetettiin tässä kesällä aiheettomasti, mutta onneksi pystyin tämän todistamaan ja saamaan virkamiehen vastuuseen tästä. No ei hän muuta saanut kuin varoituksen, mutta valitin tästäkin eteenpäin. Tällä hetkelläkin olen orjatöissä kahtena päivänä viikossa sen lakisääteisen 4 tuntia. Kesti kuukausia saada tämä näin lyhyeksi vaikka se lukee laissa.

        Tsemppiä teille kaikille jotka uskallatte puollustaa itseänne ja samalla myös puollustatte muita. Kukkahattutädit kuvittelevat olevansa lain yläpuolella, mutta näin se ei oikeasti ole. Jatkakaan taisteluanne!


    • Sairastyötön

      Tämä keskustelu oli päiväni pelastaja. Kiitos!

    • guhijn

      Tästähän olen kirjoittanut monta kertaa ennenkin. Kerran aiemmin olen antanut ohjeen siitä, miten työtön voi välttyä kuntouttavalta työtoiminnalta. Lienee aika kertoa se uudelleen.

      TE-toimistossa tehdään työttömälle kahdenlaisia suunnitelmia. Työllistymissuunnitelma tehdään yhteistyössä silloin, kun työtön ensimmäisen kerran ilmoittautuu työnhakijaksi. Tämä suunnitelma päivitetään ja allekirjoitetaan aina ilmoittautumisen yhteydessä.

      Jos työnhakija ei tässä vaiheessa pidä varaansa, niin työllistymissuunnitelmaan kirjataan automaattisesti myös kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuus. Tietyn ajan kuluttua laaditaan aktivointisuunnitelma, joka konkretisoi työllistymissuunnitelmaaan kirjatut toimet. Jos työllistymissuunnitelmaan sisältyy kuntouttava työtoiminta, niin kieltäytyminen aktivointitoimista ei ole mahdollista ilman sanktioita. Työtön löytää itsensä joko pussittamassa ruuveja ilman palkkaa tai menettää työttömyysetuutensa.

      Nyt sitten se neuvo. Kun seuraavan kerran ilmoittaudutte TE-toimistossa, niin lukekaa tarkasti teille tarjottava työllistymissuunnitelman päivitys. Jos siellä on mukana kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuus, niin vaatikaa se poistettavaksi. Se on silloin pakko poistaa, koska suunnitelma on tehtävä yhteistyössä. Sitä ei TE-toimisto voi sanella.

      Tämä nöyryyttävä orjatyö jatkuu niin kauan kuin työttömät antavat sen jatkua. Selväksi on tullut jo kauan sitten, että suurin osa kanasanedustajista ei joko piittaa asiasta tai luulee kuntouttavan työtoiminnan olevan ihan oikeaa työllistämistä. He ovat uskoneet kauniita sanoja kuntoutukseksi naamioidun orajatyön jalostavasta vaikutuksesta.

      http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma/

      • vh n

        Eräs lukijani kertoi henkilökohtaisessa viestissään, että hänelle oli TE-toimistossa työnnetty allekirjoitettavaksi valmiiksi laadittu aktivointisuunnitelma. Suunnitelmaan sisältyi kuntouttava työtoiminta, jota hän ei hyväksynyt. Niinpä hän kieltäytyi allekirjoittamasta sitä ja seurauksena oli tietenkin karenssi. Hän halusi täsmennystä kirjoituksiini, joiden mukaan kuntouttavasta työtoiminnasta voi kieltäytyä.

        Pitää huomata, että näitä suunnitelmia on kahta eri lajia. Työllistymissuunnitelma perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Se laaditaan yhteisesti sopien silloin, kun henkilö ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi. Suunnitelmaan kirjataan kaikki yhdessä sovitut toimenpiteet työllisyyden edistämiseksi ja suunnitelma päivitetään aina ilmoittautumisen yhteydessä. Juuri tässä vaiheessa on oltava tarkkana. Jos suunnitelmaan on merkitty yhtenä mahdollisuutena kuntouttava työtoiminta, niin siitä ei enää sen jälkeen voi kieltäytyä ilman seuraamuksia.

        Lain nimenomaisen määräyksen mukaan työllistymissuunnitelma laaditaan yhdessä sopien, joten se ei koskaan voi olla yksipuolinen saneluratkaisu. Juuri tähän perustuu tulkintani kieltäytymismahdollisuudesta. Lainkohta on Laki julkisesta työvoimapalvelusta 5:4 §.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan siinä vaiheessa, kun työnhakijaan on päätetty ruveta soveltamaan kuntouttavasta työtoiminnasta annettua lakia. Kuten olen monesti ennenkin sanonut, on lain nimi täysin harhaanjohtava. Kuntouttavaan työtoimintaan määrättävän ei tarvitse olla kuntoutuksen tarpeessa, vaan siihen riittää pelkkä työttömyys. Jos henkilö on saanut työmarkkinatukea 500 päivän ajan, saanut työmarkkinatukea päivärahakauden jälkeen 180 päivän ajan tai pääasiallinen toimeentulo on muodostunut viimeisen 12 kuukauden ajan toimeentulotuesta, voidaan terve ja työkykyinen henkilö määrätä kuntouttavaan työtoimintaan.

        Tästä olen kirjoittanut tarkemmin mm. jutussani Laki ilmaistyovelvollisuudesta.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan periaatteessa yhteistyössä työnhakijan, TE-toimiston ja kunnan kanssa. Laissa on kuitenkin ikävä 2 luvun 8 §:n 3 momentti: Jos työ- ja elinkeinotoimisto arvioi, ettei henkilölle voida viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tarjota työtä tai työllistymistä edistäviä toimenpiteitä, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta. Tässä vaiheessa ei siis enää voi kieltäytyä.

        Tai voi tietenkin, mutta siitä seuraa rangaistus. Heinäkuun alussa voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen kieltäytymisestä seuraava työttömyysetuuden menetys kestää 60 päivää. Siltä ajalta voi saada kunnan toimeentulotukea, mutta sitä alennetaan 20 % kieltäytymisen johdosta. Lakimuutos on kuitenkin huomattava parannus verrattuna entiseen viiden kuukauden työvelvoitteeseen.

        Tämä on melkoinen viidakko. Siksi onkin syytä varoittaa, että nämä lakia yleisellä tasolla selittävät juttuni eivät kelpaa kartaksi. Näitä pitää käyttää kompassina, joka ohjaa oikeaan suuntaan tässä ryteikössä.

        http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma/


      • tg7uöb
        vh n kirjoitti:

        Eräs lukijani kertoi henkilökohtaisessa viestissään, että hänelle oli TE-toimistossa työnnetty allekirjoitettavaksi valmiiksi laadittu aktivointisuunnitelma. Suunnitelmaan sisältyi kuntouttava työtoiminta, jota hän ei hyväksynyt. Niinpä hän kieltäytyi allekirjoittamasta sitä ja seurauksena oli tietenkin karenssi. Hän halusi täsmennystä kirjoituksiini, joiden mukaan kuntouttavasta työtoiminnasta voi kieltäytyä.

        Pitää huomata, että näitä suunnitelmia on kahta eri lajia. Työllistymissuunnitelma perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Se laaditaan yhteisesti sopien silloin, kun henkilö ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi. Suunnitelmaan kirjataan kaikki yhdessä sovitut toimenpiteet työllisyyden edistämiseksi ja suunnitelma päivitetään aina ilmoittautumisen yhteydessä. Juuri tässä vaiheessa on oltava tarkkana. Jos suunnitelmaan on merkitty yhtenä mahdollisuutena kuntouttava työtoiminta, niin siitä ei enää sen jälkeen voi kieltäytyä ilman seuraamuksia.

        Lain nimenomaisen määräyksen mukaan työllistymissuunnitelma laaditaan yhdessä sopien, joten se ei koskaan voi olla yksipuolinen saneluratkaisu. Juuri tähän perustuu tulkintani kieltäytymismahdollisuudesta. Lainkohta on Laki julkisesta työvoimapalvelusta 5:4 §.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan siinä vaiheessa, kun työnhakijaan on päätetty ruveta soveltamaan kuntouttavasta työtoiminnasta annettua lakia. Kuten olen monesti ennenkin sanonut, on lain nimi täysin harhaanjohtava. Kuntouttavaan työtoimintaan määrättävän ei tarvitse olla kuntoutuksen tarpeessa, vaan siihen riittää pelkkä työttömyys. Jos henkilö on saanut työmarkkinatukea 500 päivän ajan, saanut työmarkkinatukea päivärahakauden jälkeen 180 päivän ajan tai pääasiallinen toimeentulo on muodostunut viimeisen 12 kuukauden ajan toimeentulotuesta, voidaan terve ja työkykyinen henkilö määrätä kuntouttavaan työtoimintaan.

        Tästä olen kirjoittanut tarkemmin mm. jutussani Laki ilmaistyovelvollisuudesta.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan periaatteessa yhteistyössä työnhakijan, TE-toimiston ja kunnan kanssa. Laissa on kuitenkin ikävä 2 luvun 8 §:n 3 momentti: Jos työ- ja elinkeinotoimisto arvioi, ettei henkilölle voida viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tarjota työtä tai työllistymistä edistäviä toimenpiteitä, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta. Tässä vaiheessa ei siis enää voi kieltäytyä.

        Tai voi tietenkin, mutta siitä seuraa rangaistus. Heinäkuun alussa voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen kieltäytymisestä seuraava työttömyysetuuden menetys kestää 60 päivää. Siltä ajalta voi saada kunnan toimeentulotukea, mutta sitä alennetaan 20 % kieltäytymisen johdosta. Lakimuutos on kuitenkin huomattava parannus verrattuna entiseen viiden kuukauden työvelvoitteeseen.

        Tämä on melkoinen viidakko. Siksi onkin syytä varoittaa, että nämä lakia yleisellä tasolla selittävät juttuni eivät kelpaa kartaksi. Näitä pitää käyttää kompassina, joka ohjaa oikeaan suuntaan tässä ryteikössä.

        http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma/

        "Työllistymissuunnitelma on sopimus ja sopimukseen ei voi laittaa mitään sellaista jota ei jompi kumpi osapuoli hyväksy."

        "Kiristäminen, pakottaminen, painostaminen allekirjoittamaan jotain on rikos."

        Karenssin voi saada vain jos nuo 9 euron orjatyöt on merkitty työnhakusuunnitelmaan. Usein työkkärin virkailija laittaa ne sinne automaattisesti. Pitää vaatia poistamaan ne sieltä ja ellei virkailija tähän suostu niin sitten voi yliviivata ne ennen allekirjoitusta ja kirjoittaa myös sen että ne on yliviivattu.
        Jos tosiaan työvoimavirkailija laittaa ne sinne väkisin niin tekisin myös kantelun tuosta virkailijata ja jos hyvin härskiksi heittäytyy niin myös rikosilmoituksen.
        Äänitän aina kaikki tärkeät keskustelut salaa, myös työkkärissä käynnit todisteeksi mahdollista oikeusturvaloukkausta vastaan.
        Jos olet allekirjoittanut jo työnhakusuunnitelman jossa on mainittu nuo orjatyöt, niin voit koska tahansa mennä työvoimatoimistoon (aukioloaikana) ja vaatia muuttamaan työnhakusuunnitelmaa orjatöiden poistamiseksi. Tähän on työkkärin virkailijan pakko suostua koska työnhakusuunnitelma on sopimus ja sopimukseen ei voi laittaa mitään sellaista jota ei jompi kumpi osapuoli hyväksy.


      • guj
        tg7uöb kirjoitti:

        "Työllistymissuunnitelma on sopimus ja sopimukseen ei voi laittaa mitään sellaista jota ei jompi kumpi osapuoli hyväksy."

        "Kiristäminen, pakottaminen, painostaminen allekirjoittamaan jotain on rikos."

        Karenssin voi saada vain jos nuo 9 euron orjatyöt on merkitty työnhakusuunnitelmaan. Usein työkkärin virkailija laittaa ne sinne automaattisesti. Pitää vaatia poistamaan ne sieltä ja ellei virkailija tähän suostu niin sitten voi yliviivata ne ennen allekirjoitusta ja kirjoittaa myös sen että ne on yliviivattu.
        Jos tosiaan työvoimavirkailija laittaa ne sinne väkisin niin tekisin myös kantelun tuosta virkailijata ja jos hyvin härskiksi heittäytyy niin myös rikosilmoituksen.
        Äänitän aina kaikki tärkeät keskustelut salaa, myös työkkärissä käynnit todisteeksi mahdollista oikeusturvaloukkausta vastaan.
        Jos olet allekirjoittanut jo työnhakusuunnitelman jossa on mainittu nuo orjatyöt, niin voit koska tahansa mennä työvoimatoimistoon (aukioloaikana) ja vaatia muuttamaan työnhakusuunnitelmaa orjatöiden poistamiseksi. Tähän on työkkärin virkailijan pakko suostua koska työnhakusuunnitelma on sopimus ja sopimukseen ei voi laittaa mitään sellaista jota ei jompi kumpi osapuoli hyväksy.

        Älä hyväksy kyykytyksiä työnhakusuunnitelmaan. Sillä niistä pääsee. Karenssin voi saada vain jos tuo kyykytys on SOVITTU työnhaku-, aktivointi- tai kotoutumissuunnitelmassa.

        Jos kaikesta huolimatta virkailija kirjaa nuo kyykytykset sinne niin VAADI poistamaan ne. Ellei suostu niin pyydä virkailijan esimies paikalle. Jos tuokaan ei onnistu niin se olisi ainakin minun kohdalla rikosilmoituksen paikka; syy: väärän tiedon kirjaaminen viranomaistietokantaan.

        Tuota työnhakusuunnitelmaahan voi muuttaa koska tahansa.


      • y8huojb
        guj kirjoitti:

        Älä hyväksy kyykytyksiä työnhakusuunnitelmaan. Sillä niistä pääsee. Karenssin voi saada vain jos tuo kyykytys on SOVITTU työnhaku-, aktivointi- tai kotoutumissuunnitelmassa.

        Jos kaikesta huolimatta virkailija kirjaa nuo kyykytykset sinne niin VAADI poistamaan ne. Ellei suostu niin pyydä virkailijan esimies paikalle. Jos tuokaan ei onnistu niin se olisi ainakin minun kohdalla rikosilmoituksen paikka; syy: väärän tiedon kirjaaminen viranomaistietokantaan.

        Tuota työnhakusuunnitelmaahan voi muuttaa koska tahansa.

        Tämä on tärkeä asia:

        "Työllistymissuunnitelma perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Se laaditaan yhteisesti sopien silloin, kun henkilö ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi. Suunnitelmaan kirjataan kaikki yhdessä sovitut toimenpiteet työllisyyden edistämiseksi ja suunnitelma päivitetään aina ilmoittautumisen yhteydessä. Juuri tässä vaiheessa on oltava tarkkana. Jos suunnitelmaan on merkitty yhtenä mahdollisuutena kuntouttava työtoiminta, niin siitä ei enää sen jälkeen voi kieltäytyä ilman seuraamuksia.

        Lain nimenomaisen määräyksen mukaan työllistymissuunnitelma laaditaan yhdessä sopien, joten se ei koskaan voi olla yksipuolinen saneluratkaisu. Juuri tähän perustuu tulkintani kieltäytymismahdollisuudesta. Lainkohta on Laki julkisesta työvoimapalvelusta 5:4 §."


    • kuntoutuja2016

      Perus työttömyyskorvaus 9€/käyntipäivä kulukorvausta ja mahdollista saada ~40€/kk sosiaalitoimistosta rahaa kuntouttavaan työtoimintaan kulkemista varten. Lisäksi jos olet ollut pidempään työttömänä, etkä ole aktivointitoimenpiteessä ollut 5€/arkipäivä aktivointilisää max 200 päivää. Itsen saan tällä hetkellä yhteensä ~37€x21 8x9€ 40€/kk. Tuosta tulee kuussa noin 900€ bruttona ja 720€ nettona.

      Aikamoista orjatyötä, mutta kyllä tällä jotenkin pärjää.
      Asumistuki 330€/kk toimeentulotuki 120€/kk lääkkeet/sähkö toimeentulotuesta.
      Eli 720 120 330 = 1170€ miinus vuokra 490€ = 680€/kk

      Jos kuntouttava työpaikka tuntuu perseestä kannattaa vaihtaa! Ainakin täällä on tarjolla kymmeniä vaihtoehtoja. Neljäs paikka itsellä nyt ja täällä jopa jaksaa käydä, kun ei ole A) aivan aneemista touhua B) ruoskan kanssa töitä

      Tottakai oikeiden töiden toivossa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe